!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie zastanawia kiedy Aniołek urodzi.
katwie27, Krokodylica, Leeila26, Pogoda, ancys85, Totoro, ata89, joana lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Britty gratulacje! Ale macie rocznicowy prezent;)
Domi kciuki!Dzis będziesz tulić Maleństwo;*
Jeśli chodzi o antybiotyki to ja się z Kotka zgadzam. Wyniszczają florę bakteryjną. Warto się wspomóc probiotykiem W ogóle czytałam że warto brać probiotyki w trzecim trymestrze ciąży i podczas pierwszych miesięcy karmienia piersią bo to ponoć dobrze wpływa na dzidziusia a nawet są jakieś badania że dziecko wtedy może łagodniej przechodzić kolkę. ( Oczywiście mowa o kółkach a nie o dyschezji bo na to wpływu nie mamy).
Ja probiotyki biorę już teraz i zamierzam kontynuować po porodzie. Mimo że jestem GBS - to jednak cesarka więc każde dodatkowe wsparcie dzidziusia ważne;)
A mi już zostały tylko 3 dni do donoszonej:DDomi1995, Britty lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny melduje się ze szpitalnego łóżka 😁 oby do jutra, potem szybka pionizacja i do domu...
Jak ja nie lubię szpitali 🤦♀️Leeila26, katwie27, Domi1995, Chmurka, Pogoda, AHope, erre, Ptysio, Natalii, edka85, Totoro, Audrey, Krokodylica, joana lubią tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Haha nie obiecuję.
Ancys jak dzisiaj córka? Bo moja już po drodze miała uwiśniętą wargę i przed przedszkolem zaczął się płacz i niestety do sali szła z płaczem.
Krokodylica ciężko dziś rano było 😔 nawet nie dlatego, że nie chciała iść do przedszkola tylko że ja idę do szpitala. Więc była radość a potem łzy, potem znowu euforia i łzy... Nie byłam w stanie ją dziś zaprowadzić bo emocje wzięły górę i ryczałam razem z nią 🤦♀️
W każdym razie z domu wyszła już z uśmiechem... -
Ancys kciuki
Moje przemyślenie na dzis - kobiety w koncowce ciazy powinny pracowac jako ekipy sprzątającejezj jak ja dzis kabine prysznicowa u rodziców odszorowalam
no a maly ani drgnie
ancys85, Pogoda lubią tę wiadomość
-
Chmurka wrote:Britty gratulacje! Ale macie rocznicowy prezent;)
Jeśli chodzi o antybiotyki to ja się z Kotka zgadzam. Wyniszczają florę bakteryjną. Warto się wspomóc probiotykiem W ogóle czytałam że warto brać probiotyki w trzecim trymestrze ciąży i podczas pierwszych miesięcy karmienia piersią bo to ponoć dobrze wpływa na dzidziusia a nawet są jakieś badania że dziecko wtedy może łagodniej przechodzić kolkę. ( Oczywiście mowa o kółkach a nie o dyschezji bo na to wpływu nie mamy).
Ja probiotyki biorę już teraz i zamierzam kontynuować po porodzie. Mimo że jestem GBS - to jednak cesarka więc każde dodatkowe wsparcie dzidziusia ważne;)
A mi już zostały tylko 3 dni do donoszonej:D
Mi tez ! Mamy dokładnie ten sam terminciekawe ile mój dzidziuś już wazy w 34+3 miał 2900 następna wizyta w środę będzie 37+3 No zobaczymy 😅
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Ja już pisałam, że nie mam co sprzątać.. 🤷🤦 Kurcze, może podzwonie po rodzinie, zapytam.. czy ktoś pomocy nie potrzebuje 😂😂😉 Obleciałam już dzisiaj sklep, aptekę, zdążyłam pozamiatać (później najwyżej znowu pozamiatam 😅). Teraz wymyśliłam sobie, że zrobię porządek w szafce z lekami.. zawsze jakieś zajęcie 👍😉
-
Ancys kciuki za sprawne dochodzenie do siebie i za Wasze zdrówko.
Ja proszę o kciuki bo mam dzisiaj wieczorem usg. Denerwuje się bo coś się kiepsko czuje, a na końcu ciąży to może być coś złego lub całkiem normalnego...ancys85, erre, katwie27, Chmurka lubią tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
nick nieaktualny
-
Chmurka wrote:Britty gratulacje! Ale macie rocznicowy prezent;)
A mi już zostały tylko 3 dni do donoszonej:D
A co bierzesz?
No po cc tez warto bo mamie podaja antybiotyk przeciez w trakcie.
Mi powiedzieli w szpitalu ze wlasnie odchodzi sie od podawania antybiotyku przed cc tylko dopiero po odcieciu pepowiny zeby dziecko niepotrzebnie tego antybiotyku nie doatalo. Ale mam jeszche pogadac z anestezjologiem (nie wiem czemu akurat z nim). Ciekawa jestem jak jest u ciebie? -
Ptysio wrote:Ancys kciuki za sprawne dochodzenie do siebie i za Wasze zdrówko.
Ja proszę o kciuki bo mam dzisiaj wieczorem usg. Denerwuje się bo coś się kiepsko czuje, a na końcu ciąży to może być coś złego lub całkiem normalnego...Ptysio lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, takie pytanie mi sie nasunęło do dziewczyn, ktore maja juz dzieci. Jak wrocicie ze szpitala, to dajecie dzieci do przedszkola albo zlobka, czy zostawicie w domu chcoiaz na troszkę zeby starsze dziecko nie czulo się w jakis sposob pokrzywdzone? Ja nie wkem co robic z synem, czy jak wroce ze szpitala to czy zlstawix synka w domku czy zawiezc do przedszkola.
-
Erre mam nadzieję 😁
Moja gin rozpisała mnie w środę już na cięcie więc obym poszła na pierwszy ogień.
Położne się śmiały, że w szpitalu nie śpi się kiedy chce więc budziły młodego bo na ktg ani myślał wykazywać zainteresowanie badaniem. Stwierdziły że duży chłopak bo czuć go całego przez skórę 🙈🙊
Zapisały się pojedyncze skurcze i teraz czekam na konsultacje lekarską i anestezjologiczną.
Mąż dowiózł mi czopki bo teraz nie robia już lewatywy, tlko samemu trzeba sobie zafundować tą przyjemność
Polecono mi te, gdyby któraś z Was potrzebowała
https://www.doz.pl/apteka/p6719-Evaqu_czopki_przeciw_zaparciom_6_szt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 12:11
Britty, erre lubią tę wiadomość
-
Od wczoraj dostaje calyczas płyny a ciągle chce mi się pić i czuję suchoty w ustach, zastanawiam się czy to normalne 🤔
Gabryś słabo mi z piersi pije, boje się że nie rozchulam pokarmu ale on jeszcze ulewa wodami. Moze minie? W końcu nawet dobą nie minęłaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 12:28
ancys85 lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty pamiętaj ze karmienie zaczyna sie przede wszystkim w twojwj glowie. Naprawdę to sie wydaje smieszne, ale myalenie pozytywnie i poetarzanie sobie ze chcesz karmic bsrdzo pomaga. A jezeli masz problem z przystawieniem to pros personel lub szukaj szybko doradce laktacyjnego.
Britty lubi tę wiadomość
-
https://mamy-mamom.pl/zabawne-wspomnienia-porodow/?fbclid=IwAR1LbjUQkJxkm-iJiUelCjgWRPEC3U4qnKDkrzEhbOVEzSPSMB2isDWiQ7g
Poczytajcie sobie tak na poprawę nastroju.. ja się uśmiałam.. 😅😅😉