!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie zastanawia kiedy Aniołek urodzi.
katwie27, Krokodylica, Leeila26, Pogoda, ancys85, Totoro, ata89, joana lubią tę wiadomość
-
Britty gratulacje! Ale macie rocznicowy prezent;)
Domi kciuki!Dzis będziesz tulić Maleństwo;*
Jeśli chodzi o antybiotyki to ja się z Kotka zgadzam. Wyniszczają florę bakteryjną. Warto się wspomóc probiotykiem W ogóle czytałam że warto brać probiotyki w trzecim trymestrze ciąży i podczas pierwszych miesięcy karmienia piersią bo to ponoć dobrze wpływa na dzidziusia a nawet są jakieś badania że dziecko wtedy może łagodniej przechodzić kolkę. ( Oczywiście mowa o kółkach a nie o dyschezji bo na to wpływu nie mamy).
Ja probiotyki biorę już teraz i zamierzam kontynuować po porodzie. Mimo że jestem GBS - to jednak cesarka więc każde dodatkowe wsparcie dzidziusia ważne;)
A mi już zostały tylko 3 dni do donoszonej:DDomi1995, Britty lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny melduje się ze szpitalnego łóżka 😁 oby do jutra, potem szybka pionizacja i do domu...
Jak ja nie lubię szpitali 🤦♀️Leeila26, katwie27, Domi1995, Chmurka, Pogoda, AHope, erre, Ptysio, Natalii, edka85, Totoro, Audrey, Krokodylica, joana lubią tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Haha nie obiecuję.
Ancys jak dzisiaj córka? Bo moja już po drodze miała uwiśniętą wargę i przed przedszkolem zaczął się płacz i niestety do sali szła z płaczem.
Krokodylica ciężko dziś rano było 😔 nawet nie dlatego, że nie chciała iść do przedszkola tylko że ja idę do szpitala. Więc była radość a potem łzy, potem znowu euforia i łzy... Nie byłam w stanie ją dziś zaprowadzić bo emocje wzięły górę i ryczałam razem z nią 🤦♀️
W każdym razie z domu wyszła już z uśmiechem... -
Ancys kciuki
Moje przemyślenie na dzis - kobiety w koncowce ciazy powinny pracowac jako ekipy sprzątającejezj jak ja dzis kabine prysznicowa u rodziców odszorowalam
no a maly ani drgnie
ancys85, Pogoda lubią tę wiadomość
-
Chmurka wrote:Britty gratulacje! Ale macie rocznicowy prezent;)
Jeśli chodzi o antybiotyki to ja się z Kotka zgadzam. Wyniszczają florę bakteryjną. Warto się wspomóc probiotykiem W ogóle czytałam że warto brać probiotyki w trzecim trymestrze ciąży i podczas pierwszych miesięcy karmienia piersią bo to ponoć dobrze wpływa na dzidziusia a nawet są jakieś badania że dziecko wtedy może łagodniej przechodzić kolkę. ( Oczywiście mowa o kółkach a nie o dyschezji bo na to wpływu nie mamy).
Ja probiotyki biorę już teraz i zamierzam kontynuować po porodzie. Mimo że jestem GBS - to jednak cesarka więc każde dodatkowe wsparcie dzidziusia ważne;)
A mi już zostały tylko 3 dni do donoszonej:D
Mi tez ! Mamy dokładnie ten sam terminciekawe ile mój dzidziuś już wazy w 34+3 miał 2900 następna wizyta w środę będzie 37+3 No zobaczymy 😅
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Ja już pisałam, że nie mam co sprzątać.. 🤷🤦 Kurcze, może podzwonie po rodzinie, zapytam.. czy ktoś pomocy nie potrzebuje 😂😂😉 Obleciałam już dzisiaj sklep, aptekę, zdążyłam pozamiatać (później najwyżej znowu pozamiatam 😅). Teraz wymyśliłam sobie, że zrobię porządek w szafce z lekami.. zawsze jakieś zajęcie 👍😉
-
Ancys kciuki za sprawne dochodzenie do siebie i za Wasze zdrówko.
Ja proszę o kciuki bo mam dzisiaj wieczorem usg. Denerwuje się bo coś się kiepsko czuje, a na końcu ciąży to może być coś złego lub całkiem normalnego...ancys85, erre, katwie27, Chmurka lubią tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
nick nieaktualny
-
Chmurka wrote:Britty gratulacje! Ale macie rocznicowy prezent;)
A mi już zostały tylko 3 dni do donoszonej:D
A co bierzesz?
No po cc tez warto bo mamie podaja antybiotyk przeciez w trakcie.
Mi powiedzieli w szpitalu ze wlasnie odchodzi sie od podawania antybiotyku przed cc tylko dopiero po odcieciu pepowiny zeby dziecko niepotrzebnie tego antybiotyku nie doatalo. Ale mam jeszche pogadac z anestezjologiem (nie wiem czemu akurat z nim). Ciekawa jestem jak jest u ciebie? -
Ptysio wrote:Ancys kciuki za sprawne dochodzenie do siebie i za Wasze zdrówko.
Ja proszę o kciuki bo mam dzisiaj wieczorem usg. Denerwuje się bo coś się kiepsko czuje, a na końcu ciąży to może być coś złego lub całkiem normalnego...Ptysio lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, takie pytanie mi sie nasunęło do dziewczyn, ktore maja juz dzieci. Jak wrocicie ze szpitala, to dajecie dzieci do przedszkola albo zlobka, czy zostawicie w domu chcoiaz na troszkę zeby starsze dziecko nie czulo się w jakis sposob pokrzywdzone? Ja nie wkem co robic z synem, czy jak wroce ze szpitala to czy zlstawix synka w domku czy zawiezc do przedszkola.
-
Erre mam nadzieję 😁
Moja gin rozpisała mnie w środę już na cięcie więc obym poszła na pierwszy ogień.
Położne się śmiały, że w szpitalu nie śpi się kiedy chce więc budziły młodego bo na ktg ani myślał wykazywać zainteresowanie badaniem. Stwierdziły że duży chłopak bo czuć go całego przez skórę 🙈🙊
Zapisały się pojedyncze skurcze i teraz czekam na konsultacje lekarską i anestezjologiczną.
Mąż dowiózł mi czopki bo teraz nie robia już lewatywy, tlko samemu trzeba sobie zafundować tą przyjemność
Polecono mi te, gdyby któraś z Was potrzebowała
https://www.doz.pl/apteka/p6719-Evaqu_czopki_przeciw_zaparciom_6_szt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 12:11
Britty, erre lubią tę wiadomość
-
Od wczoraj dostaje calyczas płyny a ciągle chce mi się pić i czuję suchoty w ustach, zastanawiam się czy to normalne 🤔
Gabryś słabo mi z piersi pije, boje się że nie rozchulam pokarmu ale on jeszcze ulewa wodami. Moze minie? W końcu nawet dobą nie minęłaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 12:28
ancys85 lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty pamiętaj ze karmienie zaczyna sie przede wszystkim w twojwj glowie. Naprawdę to sie wydaje smieszne, ale myalenie pozytywnie i poetarzanie sobie ze chcesz karmic bsrdzo pomaga. A jezeli masz problem z przystawieniem to pros personel lub szukaj szybko doradce laktacyjnego.
Britty lubi tę wiadomość
-
https://mamy-mamom.pl/zabawne-wspomnienia-porodow/?fbclid=IwAR1LbjUQkJxkm-iJiUelCjgWRPEC3U4qnKDkrzEhbOVEzSPSMB2isDWiQ7g
Poczytajcie sobie tak na poprawę nastroju.. ja się uśmiałam.. 😅😅😉