Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys, też używałam Evaqu i polecam :)

Britty, na spokojnie, mały ma jeszcze brzuszek pełen wód. I tak jak mówi Katwie - myślenie pozytywne :)

Britty, ancys85 lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Britty pamiętaj ze karmienie zaczyna sie przede wszystkim w twojwj glowie. Naprawdę to sie wydaje smieszne, ale myalenie pozytywnie i poetarzanie sobie ze chcesz karmic bsrdzo pomaga. A jezeli masz problem z przystawieniem to pros personel lub szukaj szybko doradce laktacyjnego.

Tu panie mówią że on jeszcze może nie być głodny bo ciągle odbija wodami żeby się nie stresowac. Ma dowiozl laktator ale jeszcze nie siedzę samodzielnie, masz rację muszę się pozytywnie nastawić i będzie ok.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty, super, gratuluję 😊

Jeśli chodzi o kolejkę to ja chętnie się przed kogoś wepchnę 😅🙈 chodzę dużo, okno umyłam, teraz dopiero usiadłam bo padam.

Wiecie, trochę mi dzisiaj smutno. Lekarz kazał uprawiać seks. Pisałam że my z mężem 0 od 5 miesięcy bo on się bał. A mówiłam mu że musimy teraz się kochać i w ogóle, że lekarz mówił że to pomoże. No i wczoraj mieliśmy się przytulać, a on przyjechał bardzo późno z fuchy i myślę że zrobił to specjalnie żeby się wymigać 😩 wiecie, przybyło mi 15 kg, rozstępy wszędzie, wiem że nie wyglądam jak 9 miesięcy temu, nawet nie czuje się atrakcyjna w ogóle. A teraz jak myślę że on w ogóle nawet nie chce mnie dotknąć to po prostu strasznie mi przykro bo w gruncie rzeczy nie wiem czy dlatego nie chce bo się boi że coś zrobi Małej czy nie jestem dla niego już pociągająca 😔
    Ah, wygadałam się 😔

Britty lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki.Dziś miałam ostatnią wizytę.Moja ginekolog mówi że w następnym tygodniu powinnam już urodzić.Malutka powoli już się szykuje.Wczoraj miałam silny skurcz koło 2 minut.Bolało bardzo.Tdrmin na 11 września.I 11 muszę już stawić się w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 14:20

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka ja biorę Lactinova mama ;) bo tak jak wspominałas te preparaty które są lekami mają tylko Lactobacillus a nie mają w składzie Bifidobacterium.

Britty mi polozna mówiła że w pierwszych dwóch dobach dzidzi jest potrzeba mleka tyle ile objętość małej wisienki ( i to nie na jedno karmienie ale tyle na całą dobę potrzebuje) więc może nie ma co panikować;)

Britty lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko mnie już ciągnie w dole i nie mogę już chodzić bo boli.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Tu panie mówią że on jeszcze może nie być głodny bo ciągle odbija wodami żeby się nie stresowac. Ma dowiozl laktator ale jeszcze nie siedzę samodzielnie, masz rację muszę się pozytywnie nastawić i będzie ok.
    W pierwszej dobie dzidziuś prawie nic nie je. Spokojnie. Moja w pierwszej dobie cały dzień prawie spała. Korzystaj też z tego i nabieraj sił :)

Britty lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty, dokładnie tak jak Chmurka pisze. Dziecko w pierwszych dobach nie potrzebuje dużo bo ma jeszcze zapas z brzuszka 😊

Britty lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila dzięki za link 😄 poczytałam, pośmiałam się trochę...
    zaraz skończę książkę i nie wiem co ja będę robiła 🤷‍♀️ chyba się zanudzę, nie ma tu ani szmaty, ani pronta o zabawkach nie wspominając... 🤣😜😂

p.s.
    Edka mówisz i masz 🙉
    Leeila czekam z niecierpliwością na Twoje komentarze 🙊🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 13:41

Leeila26 lubi tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Od wczoraj dostaje calyczas płyny a ciągle chce mi się pić i czuję suchoty w ustach, zastanawiam się czy to normalne 🤔

Gabryś słabo mi z piersi pije, boje się że nie rozchulam pokarmu ale on jeszcze ulewa wodami. Moze minie? W końcu nawet dobą nie minęła

Normalne niestety 😉
    płyny przez kroplówki dostajesz więc usta wysychają, jak masz wodę z dziubkiem to małymi łyczkami się ratuj.
    Na pewno Gabryś jeszcze zgłodnieje, na razie wystarczą mu zapasy 😁
    Ściskam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 18:44

Britty lubi tę wiadomość

• erre Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to samo chciałam do Edki napisać 🤣

ancys85 lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty! Gratulacje! Dużo sił I zdrówka! Laktacja się rozkręci, powoli. Moja Mała w szpitalu ta pierwsza dobe tylko spala i vo 6 godzin ja budziłam na cyca. I szła spać dalej. Teraz to już, co innego 😉

Domi, Ancys. Trzymam mocno kciuki! ✊

Katwie. Mój Syn jest z nami w domu. Ale on nie chodzi do przedszkola od lutego, 2iec to inna sytuacja. Teraz jest szczęśliwy, bo jesteśmy wszyscy razem w domu, zobaczymy co będzie jak Mąż wróci do pracy po urlopie.

ancys85, Britty lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wszystko wroci do normalnosci po pologu, zobaczysz :) ja swojego juz nie zmuszam. Zrobilam to przy pierwszym synku i..no coz-konar nie chcial zaplonac a maz poczul sie bardzo zle z tym..wiesz taka meska duma i wstyd. Moze jeszcze sie przekona, zaproponuj po ciemku i na lyzeczke 😅 to mose pomoc.

ancys85, Audrey lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dziś mieliśmy termin porodu.
    A Nasza Królewna jest juz z nami od 6 dni 😍

Dziś była u nas położna. Wszystko w porządku. Mała wróciła do swojej wagi urodzeniowej. Spadła w dniu wypisu o 110g. I nadrobila juz, położna mówi, że super 😊 jutro konsultacja u neurologopedy, co do wędzidelka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 16:17

erre, ancys85, Pogoda, edka85, Leeila26, DarlAa, Chmurka, AHope, Totoro, Dave87, Krokodylica, Natalii, Szczęśliwa, Ptysio lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26. Ale się uśmialam. 😂
    Leżę z malutką na łóżku po karmieniu, ona śpi a łóżko całe skacze od śmiechu 😂

To ja Wam też opowiem. Weszliśmy do gabinetu na porodówce. Położna dala mi koszule szpitalna do rodzenia, taka jednorazowe, (któraś pytała o taką. Strasznie się w niej poci, ale może rozerwać i juz nie ma problemu 😉 ). Ja poszłam do łazienki się przebrać a Maz dostał swój zestaw ubrań ochronnych. Wychodzę w tej koszuli pod rękę z położną, bo juz ledwo na tych skurczach. Idziemy do gabinetu, a tam stoi facet, mysle sobie pan ginekolog. I do niego 'dzień dobry'. A to był mój Mąż 😂 tylko oczy było mu widać , w maseczce, czepku i całej reszcie nie do poznania 😂

ancys85, Leeila26, erre, Chmurka, Totoro, Audrey, Krokodylica, Pogoda, pap86, katwie27, Ptysio lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Lola. Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka a na kiedy masz wyznaczone cc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 14:18

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołek a ten termin CC co Ci ustalali na koniec sierpnia, to będzie 9 albo 11 września, bo oni jeszcze nie wiedzą, tak? Bo jak to jest? 🤔

Cicho, cicho. Bo ja teraz zachowuje powagę. 🙊 Sytuacja poważna, to trzeba być poważnym. Wiecie co - zaczynam się bać, że ja jednak nie urodzę we wrześniu.. 🙊

ancys85, Totoro, erre, katwie27, Ounai lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Aniołek a ten termin CC co Ci ustalali na koniec sierpnia, to będzie 9 albo 11 września, bo oni jeszcze nie wiedzą, tak? Bo jak to jest? 🤔

Cicho, cicho. Bo ja teraz zachowuje powagę. 🙊 Sytuacja poważna, to trzeba być poważnym. Wiecie co - zaczynam się bać, że ja jednak nie urodzę we wrześniu.. 🙊

Ja chyba urodzę jednak dziś 😂😜🤣

Leeila26, Totoro, erre lubią tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey to ja Cię pociesze, że u mnie też jeszcze nic nie było 😛 pisałam Wam właśnie, że jakoś okazji nie było 😅 albo mąż poszedł pierwszy do łóżka i zasnął, albo ja, albo goście byli do pozna, albo późno z pracy wrócił.. 😂 no wymówek jest masę. Niby nie to, że się wymiguje, odsuwa czy cos.. ale jakoś samo wychodzi, że nie możemy się zebrać 😅 Wczoraj rano obudził mnie macaniem po tyłku, więc łudzę sie, że jeszcze trochę mu się podobam 😂 Może nasi panowie ,,radzą sobie" sami i zwyczajnie produkcja nie wyrabia? 😋 Bo ja biorę taką opcję pod uwagę, zwłaszcza po takiej przerwie od seksu 🤷 niby jakieś tam zabawy były w międzyczasie, ale u mnie przez większość ciąży było niskie libido. A facet to jednak facet. Testosteron i te sprawy.. W każdym razie ja nie odpuszczę i zanim pójdę na wywołanie, to musi być chociaż jeden bzyk 😂😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 14:29

Audrey lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. wrote:
    Chmurka a na kiedy masz wyznaczone cc?
    Na 24.09 ( a termin z OM mam na 27.09 a z USG na 23.09)

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ