X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Myślałam, że umrę na KTG. Urządzenie co chwilę gubiło tętno małej, więc musiałam dociskać ręką. Ona w to waliła nogą bo ją gniotło, palce mi odpadały od ciśnięcia tego, do tego przycisk kiedy czuję ruchy płodu, biodro strasznie bolało. Leżanka twarda jak kamień, ból żeber, nie mogłam oddychać, w pokoju upał potworny bo słońce od tamtej strony. O losie...
    Pojechałam później z mamą do biedronki, jakaś dziewczyna obca pytała czy dobrze się czuje i czy się nie boję tak chodzić po mieście bo wyglądam jakbym miała za chwilę urodzić :D W biedronce ludzie - bydło. My z dwoma sokami i masłem, a pędzą przede mną do kasy jakby od Togo zależało ich życie. W końcu moja mama zjeb*** chłopaka jakiegoś i weszłam w kolejkę przed niego.

Jejku ja wiadomo też super komfortu nie mam ale jeszcze śmigam. Wrzuć Natalka zdjęcie brzuszka. Pamiętam jak na początku ciąży bardzo ci urósł co byłaś zaskoczona że taki wielki już.

Co do KTG to mnie to nudziło a nie musiałam ruchów klikać samo zapisywało.

No i od wczoraj mam bóle miesiaczkowo krzyżowe czy to normalne?

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My dzis wizytowalismy.
    Jutro klade sie do szpitala, lekarz podejrzewa zatrucie ciazowe. Do tego okazalo sie ze mam rozwarcie. Eh oby tylko wytrzymac jeszcze z tydzien

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2f12f350fccac997med.jpg
    Niestety fotosik odwrócił mi zdjęcie, a działam na telefonie :/ Jestem u mamy i mam w swojej sypialni sajgon więc z góry przepraszam :D
    Edit: Poprawione :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 17:00

KATARZYNACarm, Angel1988, Paulinda, ola_g89, JustynaG, susełek, lena86, GuBo, Izabelle, Cleffa, kasia1518, Vlinder lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Jutro klade sie do szpitala, lekarz podejrzewa zatrucie ciazowe. Do tego okazalo sie ze mam rozwarcie. Eh oby tylko wytrzymac jeszcze z tydzien
    Czemu podejrzewa zatrucie?

wrzesień 2018 - synek <3
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:

Jakie objawy zatrucia ciazowego ? Trzymam kciuki żebyś wytrzymała jeszcze tydzień:-)

201809135365.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    a po czym lekarz stwierdzil zatrucie?? bedziecie w szpitalu wiec najwazniejsze ze pod opieka lekarzy...trzymam kciuki ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    22e50b0b213377bcmed.jpg
    Tu już normalnie widać. Jest i mistrzyni drugiego planu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 16:56

Angel1988, Left_ie, ola_g89, Vlinder lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mam mega obrzeki nóg i ostatnio skoki cisnienia, dzis caly dzien za wysokie, w 3 tyg przybralam 5kg (wyglada na to z obrzeki) i chce mi zrobic dobowa zbiórkę moczu by zobaczyc czy jest bialko. Eh 1 ciaza tez zakonczona cc na szybko z powodu zatrucia ale wtedy byl 38tc

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    2f12f350fccac997med.jpg
    Niestety fotosik odwrócił mi zdjęcie, a działam na telefonie :/ Jestem u mamy i mam w swojej sypialni sajgon więc z góry przepraszam :D
    Edit: Poprawione :)

Nie jest znowu jakiś olbrzymi. Mam ta sama poduszke szara w kropki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    22e50b0b213377bcmed.jpg
    Tu już normalnie widać. Jest i mistrzyni drugiego planu :D

Psinka super !

• p_tt Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jakiś wysyp bydła w Biedronce, też stała w kolejce nie dość że się jakaś matka z synkiem wcisła to jeszcze smarkacz tak się pchał z koszykiem że mnie w brzuch stuknal. Wtedy nie wytrzymalam i powiedziałam, że jest takie słowo jak przepraszam i ono przesuwa ludzi. Choć miałam ochotę powiedzieć coś w stylu gdzie się pchasz grubasie - w ostatnim momencie się powstrzymałam.

Minns, Natalia1984 lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie na maksa brzuch na dole, jak na okres. Ale nie wiem czy boli sam z siebie czy to mała głową wali w szyjkę :/

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy w domku. Mala sobie sobie spi. Niby wszystko super ale musimy za 4 tygodnie powtórzyć usg glowki bo ma dwa krwiaczki:( lekarze mowili zeby w ogole siw tym nie przejmować, ze to typowe dla wczesniakow i znika, ale kurcze sie przejmuje. Ona ma na szczęście krwiak I stopnia, najlagodniejszy i faktycznie w internecie pisza, ze sie wchlania i nie powoduje zadnych zmian, ale zawsze jest jakis 1% strachu, ze to sie odbije na jej zdrowiu. Staram sie nie popasc w obled. Koleznka z którą byłam na sali, ktora tez urodziła w 35 tygodniu ma identyczna sytuacje, wiec mowie sobie ze wcześniaki tak maja.

Izabelle, KATARZYNACarm, Camilla13, Vlinder lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Bo mam mega obrzeki nóg i ostatnio skoki cisnienia, dzis caly dzien za wysokie, w 3 tyg przybralam 5kg (wyglada na to z obrzeki) i chce mi zrobic dobowa zbiórkę moczu by zobaczyc czy jest bialko. Eh 1 ciaza tez zakonczona cc na szybko z powodu zatrucia ale wtedy byl 38tc
    Trzymam kciuki, żeby udało się ustabilizowac sytuację chociaż na tydzień.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Nie jest znowu jakiś olbrzymi. Mam ta sama poduszke szara w kropki.
    Moim zdaniem normalny jak na 9 miesiąc, rogal rządzi :) Moja piesa kiedy jesteśmy u mojej mamy śpi w nim z dzień a w nocy też próbuje do mnie wejść :D U nas w domu śpi grzecznie w swoim legowisku a u babci hulaj dusza :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowłosa trzymam kciuki żebyś jak najdłużej wytrzymała w dwupaku! :)

Natalia piękny brzuszek i piękna psina!

U mnie brzuch wystrzelił nagle w lipcu. A teraz wszyscy mówią, że jest ogromny. Ale wcale tak nie myślę :) czuję się mała i zgrabna (w 9. miesiącu ciąży, o ironio! :D)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bca8c4b367b.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9c5952fe4c9.jpg

lena86, susełek, Izabelle, Minns, Natalia1984, kasia1518, Wesoła89, Amy333, Paulinda, Vlinder lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja będę chyba rodzić jednak... Skurcze nadal są, teraz mocniejsze... Nie wiem co ile, muszę się wykąpać i zobaczyć czy przejdzie, ale są już takie, że przeszkadzają w normalnym funkcjonowaniu... Może przejdą... Gbsa nie ma... O rety!

agaafabka, ola_g89, JustynaG, lena86, Izabelle, Marrgoo, KATARZYNACarm, Cukierniczka, aLunia, Paulinda, Natalia1984, kasia1518, promyczek 39 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam obrzęki to fakt ale myślałam że są w granicy normalności , białka w moczu nie mam a ciśnienie mam ciągle na granicy ok 135/85 czy powinnam się martwić ? Ciemnowłosa jak wysokie miałaś ciśnienie ?
    Do lekarza nie będę dzwonić bo jest na urlopie.

• Av Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dziewczyny ja będę chyba rodzić jednak... Skurcze nadal są, teraz mocniejsze... Nie wiem co ile, muszę się wykąpać i zobaczyć czy przejdzie, ale są już takie, że przeszkadzają w normalnym funkcjonowaniu... Może przejdą... Gbsa nie ma... O rety!
    Spokojnie, jak nie będziesz mieć wyniku GBS to dadzą Ci pewnie oslonowo antybiotyk na wszelki wypadek. Idź spokojnie pod prysznic, wszystko będzie dobrze :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez kciuki !!!

‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ