X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mam do mm, tylko KP to taka cudowna sprawa i jeszcze do tego wszystkiego jaka wygoda. Złapała teraz na 3min taka mega twarda pierś i ssala, a jak tylko się zrobiła trochę miękka, to wypluwa i znowu jazda. No nic muszę iść znowu po butelkę a potem trochę ściągnąć bo piersi mega twarde.

U nas Zosia ma jeszcze akcję zazdrości czasami - szczególnie jak wstanie po drzemce, to chce żeby tylko nią się zajmować. Jak jest nas dwoje, to nie ma problemu, gorzej jak jestem sama i jeszcze Gabrysia czegoś wymaga

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, głowa do góry. Ja przez pierwsze miesiące karmiłam tylko z nakladkami bo nie dawała rady bez. Może spróbuj? Ogółem od sierpnia się odstawiamy ale odstawic nie możemy. Na noc i w nocy butla, nad ranem cycek i czasem w ciągu dnia, zależy jak ona chce. Wszyscy na mnie krzyczą, że po co ja karmie i że pewnie do pełnoletności będzie na cycku... 🤷‍♀️

Dziewczyny ale to zleciało... zaraz będą kolejne maluszki :) gratulacje!

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasem ktoś wkurzy tekstem, że nie potrzebnie tak długo karmie. Że wiecznie to będzie trwało. To odpowiadam, że ostatni raz dostanie przed maturą i języka polskiego.
    Drażni mnie to, bo przecież to odstawienie to wcale takie proste nie jest 😣

kuwejtonka, ola_g89 lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • verita Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj te teksty są masakra. Mnie wspiera mąż i to mi wystarcza. Ogólnie jak sobie ostatnio analizuje swoje uczucia i emocje stwierdzam że ja ewidentnie nie jestem gotowa na całkowite odstawienie a ta decyzja byłaby podjęta właśnie pod wpływem otaczajacych mnie ludzi. Tym bardziej że w rodzinie nikt nie karmił piersią dłużej niż 3 miesiące i dla wszystkich jestem jakaś wymyślająca.

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja Wam powiem, że chyba dojrzałam do myśli, że już bym chciała przestać karmić.

Może to wynika z tego, że w trakcie dnia w ogóle nie dostaje i jest mega przytulaśna i przebiega, tuli się, całuje i podczas tych dziennych pieszczot nie szuka cycka w ogóle. A w nocy wypije tylko raz a później trzyma tego cycka, ale przez sen. Jak się wybudzi to też go nie szuka...

Kasia, spokojnie! Przestawiaj pierś często, może zaskoczy w końcu. Gabrysia jest jeszcze malutka. Może rzeczywiście spróbuj przez nakładki.

My bajek też nie puszczamy, ale też nie miałam sytuacji, w której one pomagają, tzn sama chora z dzieckiem, inhalacje czy zanoszenie się od płaczu w samochodzie. Jak będę w trudnej sytuacji to na pewno się poratuję, a puszczanie bajek dla samego puszczania to uważam za zbyteczne.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verita wrote:
    Oj te teksty są masakra. Mnie wspiera mąż i to mi wystarcza. Ogólnie jak sobie ostatnio analizuje swoje uczucia i emocje stwierdzam że ja ewidentnie nie jestem gotowa na całkowite odstawienie a ta decyzja byłaby podjęta właśnie pod wpływem otaczajacych mnie ludzi. Tym bardziej że w rodzinie nikt nie karmił piersią dłużej niż 3 miesiące i dla wszystkich jestem jakaś wymyślająca.

U mnie dokładnie tak samo, jeśli chodzi o rodzinę męża - tam nikt nie karmił piersią i mają mnie za wariatkę, że ponad 15 miesięcy to robię. Teściowa mi kiedyś powiedziała, że jestem "przywiązana" do tego dziecka... 😅

• aLunia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za kciuki wszystko jest dobrze :D

kuwejtonka, JustynaG, 100krotka30, p_tt, Camilla33 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teksty innych ludzi faktycznie potrafią dobić. U mnie o dziwo, teściowa nie karmiła piersią żadnego z synów, a jak wspominałam, ze chce młoda odstawić to cały czas mowila „daj jej jeszcze! Ona jest jeszcze malutka”. Także tutaj ogromny szacun dla teściowej za podejście :)

Alunia cieszę się bardzo! Gratulacje ❤️

aLunia, JustynaG, 100krotka30 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia super ❤️

aLunia lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie mąż mnie wkurzam z tymi tekstami... dziś wypalił że po co ja w ogóle jeszcze próbuje ja przystawiac jak się tak drze ... do tego wszystkiego chyba dostałam okres bo od rana mam plamienie- może stąd mojego mleko jest dla Gabrysi tak niedobre. Bo ona aż spazmy dostaje jak ją przystawiam. Rano ściągnęłam i wsadziłam do lodówki , spróbuje jej później dac z butelki bo teraz nam wyjazd wypadł.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia super wiadomość 😍

• p_tt Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż na początku też mówił po co, nie męcz się, itp. A teraz mówi "chyba jej tego nie zabierzesz". Sam nazwał cyca czasoumilaczem i jak wyjezdzalismy poza domem to zawsze pamiętał, żeby robić przerwę na cyco.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się u Was je na wigilię? :)

• 86monia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Co się u Was je na wigilię? :)

To co chyba w każdym tradycyjnie polskim domu (u nas wybitnie tradycyjnym), żur z uszkami, pierogi na milion sposobów, ryby, kapusta , nie ma kutii .

kuwejtonka, p_tt lubią tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tradycja wigilijna przywieziona z Mazur na Śląsk. Zawsze jest barszcz czerwony z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, krokiety z tym samym farszem, kapusta z grzybami, ryba po grecku, ryba smażona zwykle amur lub karp, sałatka jarzynowa ze śledziem, kompot z suszu. A ja zakochalam się w śląskiej moczce i gotuje gar 5 litrowy i zajadam do nowego roku. Teściowa spod Krakowa to obowiazkowo na wigilie grochowa taka na rzadko i chyba zurek taki postny.

Camilla33, kuwejtonka, p_tt lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę,pierwsze skuszę o żurku czy grochowej na Wigilię,życie i obyczaje bywają zaskakujące :) i bardzo ciekawe
    U nas barszcz z uszkami,kapusta z grzybami,karp smażony i ugotowany w warzywach, śledź w śmietanie i pyry to juz czysto po poznańsku,kluski z makiem,ryba po grecku,śledź na milion sposobów ;)

Zosia wystartowała z chodzeniem,tzn bieganiem bo biega,a nie chodzi,na partyzanta,ręce do góry i heja do przodu ;)

Camilla33, kuwejtonka, p_tt, kasia1518, ola_g89, aLunia, 100krotka30, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle super, brawa dla Zosi 😊 teraz zacznie się bieganie za nią 😋 Ja to mam chwilami serdecznie dość 😋

Izabelle lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej kuzynki na wigilię podali sałatkę jarzynową i do tego słodką chałkę. A wcześniej barszcz czerwony z fasolą jasiem. To ja nie wiedziałam, czy to są żarty i ich wymysły, czy o co chodziło 😁 To było na górnym śląsku.

Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle, brawa dla Zosi!
    Moja mała dziś pobiegła do kibelka, wrzuciła tam kawałek chusteczki, który miała w ręce, zrobiła "papa", zamknęła klapę i poszła... 😅

Camilla33, ola_g89, Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• p_tt Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też bez zurku, ten występuje na Wielkanoc. Dzisiaj właśnie dzielilismy potrawy do wykonania. Barszcz, ryba w galarecie, karp smażony, sałatka jarzynowa, ryba po grecku, śledzie, kompot z suszu, pierogi ruskie i z kapustą, krokiety, uszka, kapusta z grochem, sernik i makowiec. Tak skład na ten rok się zapowiada.
    Moja do klozeta wrzuca co popadnie, ogolnie uwielbia wrzucać do wanny, do pralki, do kubka z kawą, wszystko co się zmieści. Ostatnio byliśmy u znajomych i proszę, żeby trzymali kubki na wysokości, bo coś wleci. Dopiero jak figurka pieska, konika i samochodzik wleciał to zapamietali.

kuwejtonka, ola_g89, Camilla33, Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
‹‹ 1698 1699 1700 1701 1702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ