X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mam do mm, tylko KP to taka cudowna sprawa i jeszcze do tego wszystkiego jaka wygoda. Złapała teraz na 3min taka mega twarda pierś i ssala, a jak tylko się zrobiła trochę miękka, to wypluwa i znowu jazda. No nic muszę iść znowu po butelkę a potem trochę ściągnąć bo piersi mega twarde.

U nas Zosia ma jeszcze akcję zazdrości czasami - szczególnie jak wstanie po drzemce, to chce żeby tylko nią się zajmować. Jak jest nas dwoje, to nie ma problemu, gorzej jak jestem sama i jeszcze Gabrysia czegoś wymaga

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, głowa do góry. Ja przez pierwsze miesiące karmiłam tylko z nakladkami bo nie dawała rady bez. Może spróbuj? Ogółem od sierpnia się odstawiamy ale odstawic nie możemy. Na noc i w nocy butla, nad ranem cycek i czasem w ciągu dnia, zależy jak ona chce. Wszyscy na mnie krzyczą, że po co ja karmie i że pewnie do pełnoletności będzie na cycku... 🤷‍♀️

Dziewczyny ale to zleciało... zaraz będą kolejne maluszki :) gratulacje!

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasem ktoś wkurzy tekstem, że nie potrzebnie tak długo karmie. Że wiecznie to będzie trwało. To odpowiadam, że ostatni raz dostanie przed maturą i języka polskiego.
    Drażni mnie to, bo przecież to odstawienie to wcale takie proste nie jest 😣

kuwejtonka, ola_g89 lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • verita Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj te teksty są masakra. Mnie wspiera mąż i to mi wystarcza. Ogólnie jak sobie ostatnio analizuje swoje uczucia i emocje stwierdzam że ja ewidentnie nie jestem gotowa na całkowite odstawienie a ta decyzja byłaby podjęta właśnie pod wpływem otaczajacych mnie ludzi. Tym bardziej że w rodzinie nikt nie karmił piersią dłużej niż 3 miesiące i dla wszystkich jestem jakaś wymyślająca.

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja Wam powiem, że chyba dojrzałam do myśli, że już bym chciała przestać karmić.

Może to wynika z tego, że w trakcie dnia w ogóle nie dostaje i jest mega przytulaśna i przebiega, tuli się, całuje i podczas tych dziennych pieszczot nie szuka cycka w ogóle. A w nocy wypije tylko raz a później trzyma tego cycka, ale przez sen. Jak się wybudzi to też go nie szuka...

Kasia, spokojnie! Przestawiaj pierś często, może zaskoczy w końcu. Gabrysia jest jeszcze malutka. Może rzeczywiście spróbuj przez nakładki.

My bajek też nie puszczamy, ale też nie miałam sytuacji, w której one pomagają, tzn sama chora z dzieckiem, inhalacje czy zanoszenie się od płaczu w samochodzie. Jak będę w trudnej sytuacji to na pewno się poratuję, a puszczanie bajek dla samego puszczania to uważam za zbyteczne.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verita wrote:
    Oj te teksty są masakra. Mnie wspiera mąż i to mi wystarcza. Ogólnie jak sobie ostatnio analizuje swoje uczucia i emocje stwierdzam że ja ewidentnie nie jestem gotowa na całkowite odstawienie a ta decyzja byłaby podjęta właśnie pod wpływem otaczajacych mnie ludzi. Tym bardziej że w rodzinie nikt nie karmił piersią dłużej niż 3 miesiące i dla wszystkich jestem jakaś wymyślająca.

U mnie dokładnie tak samo, jeśli chodzi o rodzinę męża - tam nikt nie karmił piersią i mają mnie za wariatkę, że ponad 15 miesięcy to robię. Teściowa mi kiedyś powiedziała, że jestem "przywiązana" do tego dziecka... 😅

• aLunia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za kciuki wszystko jest dobrze :D

kuwejtonka, JustynaG, 100krotka30, p_tt, Camilla33 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teksty innych ludzi faktycznie potrafią dobić. U mnie o dziwo, teściowa nie karmiła piersią żadnego z synów, a jak wspominałam, ze chce młoda odstawić to cały czas mowila „daj jej jeszcze! Ona jest jeszcze malutka”. Także tutaj ogromny szacun dla teściowej za podejście :)

Alunia cieszę się bardzo! Gratulacje ❤️

aLunia, JustynaG, 100krotka30 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia super ❤️

aLunia lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie mąż mnie wkurzam z tymi tekstami... dziś wypalił że po co ja w ogóle jeszcze próbuje ja przystawiac jak się tak drze ... do tego wszystkiego chyba dostałam okres bo od rana mam plamienie- może stąd mojego mleko jest dla Gabrysi tak niedobre. Bo ona aż spazmy dostaje jak ją przystawiam. Rano ściągnęłam i wsadziłam do lodówki , spróbuje jej później dac z butelki bo teraz nam wyjazd wypadł.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia super wiadomość 😍

• p_tt Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż na początku też mówił po co, nie męcz się, itp. A teraz mówi "chyba jej tego nie zabierzesz". Sam nazwał cyca czasoumilaczem i jak wyjezdzalismy poza domem to zawsze pamiętał, żeby robić przerwę na cyco.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się u Was je na wigilię? :)

• 86monia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Co się u Was je na wigilię? :)

To co chyba w każdym tradycyjnie polskim domu (u nas wybitnie tradycyjnym), żur z uszkami, pierogi na milion sposobów, ryby, kapusta , nie ma kutii .

kuwejtonka, p_tt lubią tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tradycja wigilijna przywieziona z Mazur na Śląsk. Zawsze jest barszcz czerwony z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, krokiety z tym samym farszem, kapusta z grzybami, ryba po grecku, ryba smażona zwykle amur lub karp, sałatka jarzynowa ze śledziem, kompot z suszu. A ja zakochalam się w śląskiej moczce i gotuje gar 5 litrowy i zajadam do nowego roku. Teściowa spod Krakowa to obowiazkowo na wigilie grochowa taka na rzadko i chyba zurek taki postny.

Camilla33, kuwejtonka, p_tt lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę,pierwsze skuszę o żurku czy grochowej na Wigilię,życie i obyczaje bywają zaskakujące :) i bardzo ciekawe
    U nas barszcz z uszkami,kapusta z grzybami,karp smażony i ugotowany w warzywach, śledź w śmietanie i pyry to juz czysto po poznańsku,kluski z makiem,ryba po grecku,śledź na milion sposobów ;)

Zosia wystartowała z chodzeniem,tzn bieganiem bo biega,a nie chodzi,na partyzanta,ręce do góry i heja do przodu ;)

Camilla33, kuwejtonka, p_tt, kasia1518, ola_g89, aLunia, 100krotka30, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle super, brawa dla Zosi 😊 teraz zacznie się bieganie za nią 😋 Ja to mam chwilami serdecznie dość 😋

Izabelle lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej kuzynki na wigilię podali sałatkę jarzynową i do tego słodką chałkę. A wcześniej barszcz czerwony z fasolą jasiem. To ja nie wiedziałam, czy to są żarty i ich wymysły, czy o co chodziło 😁 To było na górnym śląsku.

Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle, brawa dla Zosi!
    Moja mała dziś pobiegła do kibelka, wrzuciła tam kawałek chusteczki, który miała w ręce, zrobiła "papa", zamknęła klapę i poszła... 😅

Camilla33, ola_g89, Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• p_tt Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też bez zurku, ten występuje na Wielkanoc. Dzisiaj właśnie dzielilismy potrawy do wykonania. Barszcz, ryba w galarecie, karp smażony, sałatka jarzynowa, ryba po grecku, śledzie, kompot z suszu, pierogi ruskie i z kapustą, krokiety, uszka, kapusta z grochem, sernik i makowiec. Tak skład na ten rok się zapowiada.
    Moja do klozeta wrzuca co popadnie, ogolnie uwielbia wrzucać do wanny, do pralki, do kubka z kawą, wszystko co się zmieści. Ostatnio byliśmy u znajomych i proszę, żeby trzymali kubki na wysokości, bo coś wleci. Dopiero jak figurka pieska, konika i samochodzik wleciał to zapamietali.

kuwejtonka, ola_g89, Camilla33, Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
‹‹ 1698 1699 1700 1701 1702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ