WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nic nie mam do mm, tylko KP to taka cudowna sprawa i jeszcze do tego wszystkiego jaka wygoda. Złapała teraz na 3min taka mega twarda pierś i ssala, a jak tylko się zrobiła trochę miękka, to wypluwa i znowu jazda. No nic muszę iść znowu po butelkę a potem trochę ściągnąć bo piersi mega twarde.
U nas Zosia ma jeszcze akcję zazdrości czasami - szczególnie jak wstanie po drzemce, to chce żeby tylko nią się zajmować. Jak jest nas dwoje, to nie ma problemu, gorzej jak jestem sama i jeszcze Gabrysia czegoś wymagakasia1518
-
Kasiu, głowa do góry. Ja przez pierwsze miesiące karmiłam tylko z nakladkami bo nie dawała rady bez. Może spróbuj? Ogółem od sierpnia się odstawiamy ale odstawic nie możemy. Na noc i w nocy butla, nad ranem cycek i czasem w ciągu dnia, zależy jak ona chce. Wszyscy na mnie krzyczą, że po co ja karmie i że pewnie do pełnoletności będzie na cycku... 🤷♀️
Dziewczyny ale to zleciało... zaraz będą kolejne maluszki gratulacje! -
Mnie czasem ktoś wkurzy tekstem, że nie potrzebnie tak długo karmie. Że wiecznie to będzie trwało. To odpowiadam, że ostatni raz dostanie przed maturą i języka polskiego.
Drażni mnie to, bo przecież to odstawienie to wcale takie proste nie jest 😣kuwejtonka, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
Oj te teksty są masakra. Mnie wspiera mąż i to mi wystarcza. Ogólnie jak sobie ostatnio analizuje swoje uczucia i emocje stwierdzam że ja ewidentnie nie jestem gotowa na całkowite odstawienie a ta decyzja byłaby podjęta właśnie pod wpływem otaczajacych mnie ludzi. Tym bardziej że w rodzinie nikt nie karmił piersią dłużej niż 3 miesiące i dla wszystkich jestem jakaś wymyślająca.
-
No to ja Wam powiem, że chyba dojrzałam do myśli, że już bym chciała przestać karmić.
Może to wynika z tego, że w trakcie dnia w ogóle nie dostaje i jest mega przytulaśna i przebiega, tuli się, całuje i podczas tych dziennych pieszczot nie szuka cycka w ogóle. A w nocy wypije tylko raz a później trzyma tego cycka, ale przez sen. Jak się wybudzi to też go nie szuka...
Kasia, spokojnie! Przestawiaj pierś często, może zaskoczy w końcu. Gabrysia jest jeszcze malutka. Może rzeczywiście spróbuj przez nakładki.
My bajek też nie puszczamy, ale też nie miałam sytuacji, w której one pomagają, tzn sama chora z dzieckiem, inhalacje czy zanoszenie się od płaczu w samochodzie. Jak będę w trudnej sytuacji to na pewno się poratuję, a puszczanie bajek dla samego puszczania to uważam za zbyteczne.Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
verita wrote:Oj te teksty są masakra. Mnie wspiera mąż i to mi wystarcza. Ogólnie jak sobie ostatnio analizuje swoje uczucia i emocje stwierdzam że ja ewidentnie nie jestem gotowa na całkowite odstawienie a ta decyzja byłaby podjęta właśnie pod wpływem otaczajacych mnie ludzi. Tym bardziej że w rodzinie nikt nie karmił piersią dłużej niż 3 miesiące i dla wszystkich jestem jakaś wymyślająca.
U mnie dokładnie tak samo, jeśli chodzi o rodzinę męża - tam nikt nie karmił piersią i mają mnie za wariatkę, że ponad 15 miesięcy to robię. Teściowa mi kiedyś powiedziała, że jestem "przywiązana" do tego dziecka... 😅Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Teksty innych ludzi faktycznie potrafią dobić. U mnie o dziwo, teściowa nie karmiła piersią żadnego z synów, a jak wspominałam, ze chce młoda odstawić to cały czas mowila „daj jej jeszcze! Ona jest jeszcze malutka”. Także tutaj ogromny szacun dla teściowej za podejście
Alunia cieszę się bardzo! Gratulacje ❤️aLunia, JustynaG, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
To u mnie mąż mnie wkurzam z tymi tekstami... dziś wypalił że po co ja w ogóle jeszcze próbuje ja przystawiac jak się tak drze ... do tego wszystkiego chyba dostałam okres bo od rana mam plamienie- może stąd mojego mleko jest dla Gabrysi tak niedobre. Bo ona aż spazmy dostaje jak ją przystawiam. Rano ściągnęłam i wsadziłam do lodówki , spróbuje jej później dac z butelki bo teraz nam wyjazd wypadł.kasia1518
-
U nas tradycja wigilijna przywieziona z Mazur na Śląsk. Zawsze jest barszcz czerwony z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, krokiety z tym samym farszem, kapusta z grzybami, ryba po grecku, ryba smażona zwykle amur lub karp, sałatka jarzynowa ze śledziem, kompot z suszu. A ja zakochalam się w śląskiej moczce i gotuje gar 5 litrowy i zajadam do nowego roku. Teściowa spod Krakowa to obowiazkowo na wigilie grochowa taka na rzadko i chyba zurek taki postny.
Camilla33, kuwejtonka, p_tt lubią tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Kurczę,pierwsze skuszę o żurku czy grochowej na Wigilię,życie i obyczaje bywają zaskakujące i bardzo ciekawe
U nas barszcz z uszkami,kapusta z grzybami,karp smażony i ugotowany w warzywach, śledź w śmietanie i pyry to juz czysto po poznańsku,kluski z makiem,ryba po grecku,śledź na milion sposobów
Zosia wystartowała z chodzeniem,tzn bieganiem bo biega,a nie chodzi,na partyzanta,ręce do góry i heja do przoduCamilla33, kuwejtonka, p_tt, kasia1518, ola_g89, aLunia, 100krotka30, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
-
U mojej kuzynki na wigilię podali sałatkę jarzynową i do tego słodką chałkę. A wcześniej barszcz czerwony z fasolą jasiem. To ja nie wiedziałam, czy to są żarty i ich wymysły, czy o co chodziło 😁 To było na górnym śląsku.
Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Izabelle, brawa dla Zosi!
Moja mała dziś pobiegła do kibelka, wrzuciła tam kawałek chusteczki, który miała w ręce, zrobiła "papa", zamknęła klapę i poszła... 😅Camilla33, ola_g89, Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
U nas też bez zurku, ten występuje na Wielkanoc. Dzisiaj właśnie dzielilismy potrawy do wykonania. Barszcz, ryba w galarecie, karp smażony, sałatka jarzynowa, ryba po grecku, śledzie, kompot z suszu, pierogi ruskie i z kapustą, krokiety, uszka, kapusta z grochem, sernik i makowiec. Tak skład na ten rok się zapowiada.
Moja do klozeta wrzuca co popadnie, ogolnie uwielbia wrzucać do wanny, do pralki, do kubka z kawą, wszystko co się zmieści. Ostatnio byliśmy u znajomych i proszę, żeby trzymali kubki na wysokości, bo coś wleci. Dopiero jak figurka pieska, konika i samochodzik wleciał to zapamietali.kuwejtonka, ola_g89, Camilla33, Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość