X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla trzymaj się tam, lez i odpoczywaj jak najwięcej, żebyś wytrwala jeszcze jak najdłużej w dwupaku ( choć mi samej przyszło rodzić 32tc 3d). Dobrze że torba gotowa, bo sama masz świadomość że może się zacząć w każdej chwili. Szyjka na tym etapie chyba nie jest zła. Dużo spokoju ❤

Camilla33, kuwejtonka lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • verita Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ode mnie również proszę przyjmijcie życzenia radosnych alw przede wszystkim rodzinnych świąt :)

Ja niestety jwsZczw muszę iść na 4h do pracy ale jest super atmosfera wlzwiateczna no i brak ruchu na ulicach ;p

Izabelle lubi tę wiadomość

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 😊 Na szczęście mąż wziął l4 na synka, tzn opiekę bo ja nie mogę jej teraz sprawować, a od niedzieli odbiera 2 tyg urlopu ojcowskiego. Jakoś to będzie, chociaż jeszcze 3-4 tyg wytrzymać.

Jeszcze raz Wspaniałych Świąt 😘

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt dziewczyny ,
    CAMILLA odpoczywaj. 😘
    Moje dziecko od wczoraj zaczęło chodzić ☺️

Camilla33, 86monia, kuwejtonka, Izabelle lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bardzo ciężko, miałam nie smęcić w święta, ale muszę się wyzalić...
    Wczoraj byliśmy u pediatry bo gorączka ciągle wzrasta, po zobaczeniu na wyniki krwi przepisała antybiotyk augumentin. Zostaliśmy na święta w domu, bez niczego, na szybko kupiliśmy jakaś rybę itp. Żeby mieć jako taką Wigilię.
    Ostatnie 2 noce masakra, pobudki na płaczki, a dzisiaj mnie coś szczyknęło w szyi, ledwo się ruszam.
    A najgorsze jest to że antybiotyk na razie nie działa, dalej gorączka wraca a mały jest coraz bardziej marudny.
    Także te święta dla nas to jakaś tragedia, ciągły stres. Bardzo się boję o małego, już tak długo to się ciągnie a jest coraz gorzej :(.

wrzesień 2018 - synek <3
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    U nas bardzo ciężko, miałam nie smęcić w święta, ale muszę się wyzalić...
    Wczoraj byliśmy u pediatry bo gorączka ciągle wzrasta, po zobaczeniu na wyniki krwi przepisała antybiotyk augumentin. Zostaliśmy na święta w domu, bez niczego, na szybko kupiliśmy jakaś rybę itp. Żeby mieć jako taką Wigilię.
    Ostatnie 2 noce masakra, pobudki na płaczki, a dzisiaj mnie coś szczyknęło w szyi, ledwo się ruszam.
    A najgorsze jest to że antybiotyk na razie nie działa, dalej gorączka wraca a mały jest coraz bardziej marudny.
    Także te święta dla nas to jakaś tragedia, ciągły stres. Bardzo się boję o małego, już tak długo to się ciągnie a jest coraz gorzej :(.

Minns przytulam. Też przeszłam horror w szpitalu, wiadomo nie święta ale stres taki sam. Zdrówka dla małego 😘

Minns lubi tę wiadomość

• p_tt Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns zdrówka!

Wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, cieszmy się tymi chwilami w gronie bliskich 😘

My od niedzieli odstawiamy mała od cyca nocnego. Pierwsza noc kosmos, wrzaski, rzucanie się po łóżku, łóżeczku po 1,5 godziny, druga noc już bez krzyku, ale ciężko jej zasnąć bez. Trzecia noc przed nami, ja już się nie stresuje widzę, że idzie w dobrym kierunku.

Camilla33, kuwejtonka lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns, przykro, że tak wyszło, ale mam nadzieję, że wreszcie pójdzie do przodu. Dużo zdrowia dla małego :*

P_tt my dokładnie robimy to samo, ale powiedz dajesz na wieczór na uśpienie cyca czy w ogóle?

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje na siedząco przed spaniem, potem do łóżeczka odkładam i zasypia sama. Ja siedzę obok łóżeczka.
    Wcześniej karmiłam na leżąco i odwracala się na bok i spała ze mną. Spanie w łóżeczku przyszło łatwo - trochę wcześniej prztzwyczajalam.
    Kuwejtonka jak Wam idzie? Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2019, 20:32

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię wieczorem, ale zasypia w łóżku i tam ją zostawiam, później noc ogarnia mąż, rano po pierwszej nocy miałam tak twarde cycki, że masakra. Pierwsza noc była spoko bo dała się uśpić mężowi w łóżku, przytulał ją mocno i spała. Wczoraj gorzej, płakała strasznie, budziła się często, musiał ją lulać. Dziś zasnęła o 20 i już raz się obudziła. Więc nie potrzebuje cycka, ale budzi się nadal.
    P_tt a rano i w dzień pije czy tylko raz na wieczór?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2019, 20:59

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla,odpoczywaj.

Minns,zdrowia dla Was. U nas infekcja wlecze sie od 3 tygodni. Mała teraz ma kaszel aż dudni. Właśnie na świeżo przeczytałam artykuł u Pana Tabletki i tam rzuciło mi sie w oczy,ze antybiotyk zaczyna działać po 2 dniach... Oby tak bylo u Was.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P_tt moja właśnie w ogóle w łóżeczku spać nigdy nie chciała, więc chcieliśmy zacząć od ograniczenia cycka, a nie na raz i brak cycka i łóżeczko, ale myślę, że będziemy próbować łóżeczko jak jeszcze parę dni się poprzyzwyczaja do braku mleka w nocy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2019, 21:03

• aLunia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns współczuję. Dla mnie gorączka, mimo że to moje drugie dziecko to ogromny stres. Trzymajcie się, oby jutro już było dobrze.

Dziewczyny ogromne kciuki za odstawienie. Moja bratowa ponad pół roku niekonsekwentnie odstawia ponad 2 letniego syna. Jak zobaczyłam filmik co on robi w nocy bo mama mu nie dała (napiła się alkoholu), to byłam przerażona. Ale nie dziwię się tyle to się ciągnie i raz da raz nie to chłopiec ma mętlik w głowie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Minns współczuję. Dla mnie gorączka, mimo że to moje drugie dziecko to ogromny stres. Trzymajcie się, oby jutro już było dobrze.

Dziewczyny ogromne kciuki za odstawienie. Moja bratowa ponad pół roku niekonsekwentnie odstawia ponad 2 letniego syna. Jak zobaczyłam filmik co on robi w nocy bo mama mu nie dała (napiła się alkoholu), to byłam przerażona. Ale nie dziwię się tyle to się ciągnie i raz da raz nie to chłopiec ma mętlik w głowie.

No właśnie w zeszłą noc to już obchodziłam trochę od zmysłów, tak się darła. Ale wiem, że ważna jest konsekwencja, więc mam nadzieję, że małymi kroczkami jakoś się uda i ograniczyć i przekonać do łóżeczka...

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wykluczyć karmienie w nocy? Nasz od roku na butli, ale w nocy żeby nie wiem co muszą być dwie porcje. Nie daje się niczym oszukać, a nawet jesli to tylko na chwilę.

kasia1518 lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Dziewczyny a jak wykluczyć karmienie w nocy? Nasz od roku na butli, ale w nocy żeby nie wiem co muszą być dwie porcje. Nie daje się niczym oszukać, a nawet jesli to tylko na chwilę.
    My też 2razy dajemy, ale patrząc na jej wagę, nam to odpowiada że je w nocy. Często mąż sam do niej idzie, nawet jak się nie przebudzi to daje jej przez sen. Ona chyba jest tak już przyzwyczajona, bo kiedyś nie dał jej około 1, to się przebudziła sama, tyle że później o 2.30 i jak nie dostanie mleka to się częściej przebudza. A że Gabrysi się normuje i coraz częściej budzi się w nocy też 2 razy, to mąż i tak to słyszy, to sobie wstaje i robi też mleko dla Zosi. Często jak tak nie zrobi to Zosia i tak się przebudza wtedy co Gabrysia- mają taką synchronizację.

Kiedyś słyszałam żeby mleko rozrzedzać dziecku, inni mówią żeby dac kaszę manną na noc, to bardziej zapcha, nigdy nie testowalam żadnego sposobu..

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns zdrowia dla Bruna- oby antybiotyk pomógł 🤗

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wlasnie słyszałam,żeby stopniowo rozrzedzać mleko w nocy celem oduczenia nocnego jedzenia.

Zoska,mimo że drobiazg,bo waży 9 kg,ale nie je w nocy,sama przestała. Nadrabia za to w dzień ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wolno rozrzedzac mm , to niezdrowe i może wpłynąć na nerki negatywnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 07:16

Camilla33 lubi tę wiadomość

• p_tt Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie dało się, żeby tata usypiał. Płacz był taki straszny, taki żal, strach i tęsknota, że ja z nią byłam tylko cyca nie dawałam.

Nie wiem jak to jest na mm czy je bo jest głodny czy z przyzwyczajenia, ja bym próbowała dać wodę i uśpić bez mleka.

km5scwa1k0ojmmea.png
‹‹ 1702 1703 1704 1705 1706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ