WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
veritaa wrote:Camilla śliczny synus zdrówka dla Was.
U nas chyba zaczyna 5 wychodzić? Czy to nie Za wcześnie? Cały czas ładuje paluchy do buzi i w nocy budzi się z płaczem co jakiś czas. Nie wiem co innego.
Niby piątki koło dwóch lat ale kto to wie -
100krotka30 wrote:Camilla ale śliczne słodkości z rana. Cudny jest kciuki żeby crp spadało. A jak Ty się czujesz? Piotruś już doszedł do zdrówka?
JustynaG, kasia1518, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
Rozmawiałam z koleżanką i faktycznie pierwsza piątka wyszła koło 2 lat ale mówiła że to się ciągnęło że 4 miesiące....
Ja wczoraj 3 paczki wciagnelam i dziś rano 1 :p ale wczoraj byłam godzinkę na rowerze.
Moja mała wczoraj stanęła na wadze i pokazała 11.3 w pieluszce suchej.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Rozmawiałam z koleżanką i faktycznie pierwsza piątka wyszła koło 2 lat ale mówiła że to się ciągnęło że 4 miesiące....
Ja wczoraj 3 paczki wciagnelam i dziś rano 1 :p ale wczoraj byłam godzinkę na rowerze.
Moja mała wczoraj stanęła na wadze i pokazała 11.3 w pieluszce suchej.
Dalej ma taki apetyt? Bo mój ma teraz turbo apetyt ale waży 12.5 😁 -
O matko a Piotruś wczoraj na na kotroli równo 10 kg. Schudł 500 gram przez tą grype.
Wróciliśmy do domu. Piotruś rzucił mi się w ramiona, tak mocno się tulil, nie mogę jeszcze ale wzięłam go na ręce, a on buzi daje oglądał mnie z każdej str. Po chwili mąż pokazuje mu prezent, piękny duży samochód i braciszka. Nie chciał samochodu, zaczął się śmiać, zdejmować kocyk. Położylismy Patryka na kanapie A Piotruś robi tuli tuli jak dla kotkow. Mały się obudził a Piotruś takie zdziwienie i zaczął rączki głaskać, tak jak nasze glaszcze.
Ja niestety gorzej, po drzemce wstałam z podniesioną temp i jeszcze woekszymmbolem głowy i gardła. Oby nie zarazic Patryka i lrzetrwac przez weekend do zdjecia szwow i będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 17:35
-
Camila cudny synus♥️
Zdrówka dla ciebie, że ja szybko odzyskała siły. Fajna reakcja Piotrusia.
A my na wojennej ścieżce, mamy remont brrr niech już się to skończy.Camilla33 lubi tę wiadomość
-
Super że już w domu jestescie:) zdrówka!
Monia apetyt ma ogromny. Wczoraj wróciła z mężem że spaceru, jedliśmy wspólnie obiad i ona prawie taka porcje jak ja zjadła. Nie żartuję. 1,5 nabierki zupy do tego 2 naleśniki z konfitura mojej roboty. Ale nie żałuję jej bo wiem że koło 2 lat zbliża się niechęć do jedzenia, wręcz fobia więc niech je póki jej smakujeCamilla33 lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Camilla super reakcja Piotrusia, wymarzona można by rzec. Mądry i kochany starszy brat Zdrówka dla Ciebie. Szybko wracaj do formy.
Verita zazdroszczę takiego apetytu Ani. Mój na wadze 10.2 gania jak tylko nie śpi a je tyle co kot naplakal. We wtorek idę zrobić ta morfologie i żelazo, nie chciałabym tej anemii ale gdyby była to może później apetyt by wrócił po suplementacji. No zobaczymy ale już nie mam sil czasem. Zaciska usta, KrzycZy nie i odwraca głowę. Ostania 4 naciera reszta się przebila więc jeszcze tu pokladam nadzieje.
I pytanie, czy ktoś jeszcze z maluchów preferuje siad "w"? Nie wiem co myśleć, byłam u fizjo i wszystko niby ok. Twierdzi że nie zawsze ten siad oznacza cos złego. I mogę bo do upadłego prosić o zmianę pozycji a ona jest narzucona przez ośrodkowy układ nerwowy (chyba tak mówiła) coś w mózgu bynajmniej.
Byłam pewna że to osłabione mięśnie brzucha, tudzież napięcie osłabione. Kolejna sprawa zauważyłam że rozdziawiona ma buzię cały czas. Nawet we śnie. Przed nami neurologopeda. Jej opinia to ze obecnie zabkuje i ma katar. Poczekać i dalej obserwowac.
I jeszcze chciałam się pozalic mój syn boi się sąsiada z grudnia 2018 hihi Franio jeszcze nie chodzi ale siły ma tyle że jak go drapnie to mój leci jak długi. Ale Franio to rosły chłop waży 12,5 kg je za dwóch aż miło popatrzeć.Camilla33 lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
100krotka rozumiem Cie, Brunko ma fazy raz je super, a raz też beznadziejnie. Obecnie je w żłobku i u dziadków, a od nas prawie nic, ja się staram robię placuszki a ten jakaś furia i nic nie chce... ale waży dobrze, na pewno ponad 12 i pije mleko z cyca.
Też siada czasem "w" prostuję mu wtedy nogi. I jest wrażliwy, boi się obcych.
Dzisiaj idziemy 2 raz do fryzjera więc będzie drama. Wieczorem zwiększył mu się kayar a nad ranem kaszlał, pewnie wczoraj na bal przebierancow w żłobku ktoś puścił chore dziecko i mamy efekt ;/. Ostatnio na mikolajki tez nagle bylo wiecej dzieci i po tym małego rozlozylo.wrzesień 2018 - synek -
U nas nie ma "w" jakoś jej wygodnie inaczej. Z jedzeniem jest dramat jak są zęby, inaczej je tyle ile ja albo i więcej, potrafi zjeść na raz jedną paczkę tych parówek z Lidla piratki, popchać chlebem i dzisiaj jeszcze pół awokado.
Byliśmy u fryzjera podciąć grzywkę to Polka siedziała, ani drgnęła, ja jej tylko delikatnie trzymałam głowę. Tylko jej mówiłam, że nie będzie ała, to nie boli.
Dramat to mamy u lekarza jak tylko zobaczy patyczek od gardła. Wtedy jest tragedia. -
U nas dziś jakaś okropna noc, Patryk nic nie spał, chyba ciągle go bolał brzuszek, a ja nie wiedziałam co robić, Piotruś nie miał żadnych problemów. Ja mam potworny katar, boję się że małego zaraze. Kupiłam wielki płyn do dezynfekcji rąk i rzeczy. Piotruś chyba chciał solidarnie z bratem nie spać i wstawal dziś 5 razy! Szybciej pozbyć się tych wirusów i wrócić do normalności.
-
86monia wrote:Kasia jak wasze trójki?
Chyba że po nimenrix ma ten słabszy apetyt bo w czwartek szczepiona była 🤔kasia1518
-
Dziewczyny czy to może być AZS ?
Zosia ma tylko w tym miejscu , pojawiło się jakoś miesiąc temu... najpierw myślałam że od mandarynek bo jadła więcej, a później że może parówki bo też duzo ich jadła, ale od ponad tygodnia tego nie je i nie znika. Staje się to bardziej intensywne np po kąpaniu ( a siedzi codziennie po 20min) czy po dworzu.
Jak AZS? To co się z tym robi ? Dermatologa mamy dopiero w piątek.kasia1518
-
Dziewczyny dzięki za odpowiedzi. Ja też mówię mu żeby zmienił pozycję i przekłada wtedy nóżki do przodu. I tyle w tym temacie bo nic więcej nie zrobię.
Camilla współczuję nocy na brzuszek to można układać ciepłą przeprasowana tetre, układać sobie maleństwo na udach stopkami do brzucha i lekko dociskac w stronę brzuszka U nas pomagało to usunąć gazy. I jeszcze krążył tu filmik we wrześniu 2018 masaż brzuszka oliwka i mojemu to też pomagało robiłam to 3 razy dziennie. Potem doszedł probiotyk i było coraz lepiej. W nocy też musiał być szum pierwsze 3 miesiące a płacz przy kolkach uspokajala suszarka. Życzę żeby szybko się nocki uregulowaly.
Kasia ja jeśli chodzi o wysypki to kiepska jestem. U nas wszystko to zwykle alergia. AZS u nas to były suche placki czerwone luszczace z czasem. Nawilżanie emolientem wtedy jak jest bardzo źle swedzi to sterydy. Bez wysypek to raczej jest. Myślę też bo córka miała okolomieszkowe rogowacenie skóry i to były krosteczki takie chropowate na policzkach i ramionach zaczęło się w tym wieku i było do około 4rż. Też robiło się czasem czerwone i tak jakby wychodziło czasem z tej krostki niby to uwarunkowania genetyczne i tego się nie leczy niczym.
Kasia a może to wyszło po szczepieniu? Mieliście mmr? Pamiętam że pokazywała mi fotki różnych zmian skórnych ze mogą być. A co pediatra na ostatnim szczepieniiu mówił?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 20:22
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Mieliśmy priorix ale to w listopadzie. Prevenar13 był gdzieś z miesiąc temu ale to już 3 dawka i po nim mniejszy apetyt jest, no i nimenrix 2 dni temu ( pediatra na to nawet uwagi nie zwróciła - tacy specjaliści w przychodni że ręce opadają) także ze szczepieniami bym tego nie wiazala.
To jest takie przesuszone. Zobaczymy co dermatolog powie...do piątku chyba nie zejdzie jak już jest miesiąc. W ogóle wizyta prywatnie a tydzień czekania 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 20:35
kasia1518