X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Całe szczęście,że je zrobiłas. Ja jeszcze czekam i jestem ciekawa co tam wyjdzie.
    W ogole wychodzi ze mam mega mega za mala dawke bo mam wynik <0,1 a dla dawki profilaktycznej norma jest 0,1-0,4 a dla dawki terapeutycznej 0,8-1,2. Wiadomo, to pewnie jest norma dla tego najwyzszego stężenia po 4h, no ale to chyba nie jest dobre, ze juz po 14h nie dobijam nawet do dolnej normy dawki profilaktycznej, a chyba powinnam dobijac do terapeutycznej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 08:58

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to badanie anty axa sprawdza?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A co to badanie anty axa sprawdza?
    Czy sie ma dobra dawke heparyny

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Też chcę ten z grafitowym stelażem :D Czyli stacjonarnie kosztuje tyle co przez internet. Jak się prezentuje na żywo? Ja nigdzie nie widziałam ich, tylko na zdjęciach. Masz już go w domu?
    Ja tez wybrałam z grafitowym. Fajnie wyglada i dobrze się prowadzi, przynajmniej po sklepie :) Jeszcze go nie mam, bo czeka się na wózek około miesiąca od zamówienia. Wiec spodziewam się go na początku czerwca.
    3mam kciuki za Ciebie na badaniu. Ja tez się trochę boje tej krzywej, bo rano mam jeszcze żołądek nie stabilny. Mi lekarz zalecił po 24 tygodniu zrobić.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    W ogole wychodzi ze mam mega mega za mala dawke bo mam wynik <0,1 a dla dawki profilaktycznej norma jest 0,1-0,4 a dla dawki terapeutycznej 0,8-1,2. Wiadomo, to pewnie jest norma dla tego najwyzszego stężenia po 4h, no ale to chyba nie jest dobre, ze juz po 14h nie dobijam nawet do dolnej normy dawki profilaktycznej, a chyba powinnam dobijac do terapeutycznej.
    Kurcze nie wiem,mi lekarka kazała zrobić to badanie 4 godziny po podaniu heparyny. W labo jeszcze dopytywali czy rzeczywiście wzięłam zastrzyk 4 godz. wcześniej. Dopierobw przyszłym tygodniu mam wizytę u lekarki,ona akurat jest ogarnięta w temacie mutacji i prowadzi mnóstwo dziewczyn z mthfr i innymi cudami ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ja tez wybrałam z grafitowym. Fajnie wyglada i dobrze się prowadzi, przynajmniej po sklepie :) Jeszcze go nie mam, bo czeka się na wózek około miesiąca od zamówienia. Wiec spodziewam się go na początku czerwca.
    3mam kciuki za Ciebie na badaniu. Ja tez się trochę boje tej krzywej, bo rano mam jeszcze żołądek nie stabilny. Mi lekarz zalecił po 24 tygodniu zrobić.
    Też chciałabym zobaczyć go na żywo, będziemy musieli wybrać się do Lublina. Pisałam do gościa z allegro, mają je na stanie w magazynie, ale jeśli cena w sklepie jest taka sama to kupię w sklepie. Waham się między tym wzorem, który Ty wybrałaś a niebieskim zygzakiem. Płaciliście od razu całość kwoty? Jestem już w domu po tej krzywej. Zjadłam śniadanie i leżę na kanapie. Na początku mega mdłości, bo wlałam ten płyn do pustego żołądka a nie mogę nigdy nic pić na głodnego bo niedobrze mi, w sumie nie było tak źle. Mama mnie zagadywała, trochę czytałam książkę i zleciało jakoś ;)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Kurcze nie wiem,mi lekarka kazała zrobić to badanie 4 godziny po podaniu heparyny. W labo jeszcze dopytywali czy rzeczywiście wzięłam zastrzyk 4 godz. wcześniej. Dopierobw przyszłym tygodniu mam wizytę u lekarki,ona akurat jest ogarnięta w temacie mutacji i prowadzi mnóstwo dziewczyn z mthfr i innymi cudami ;)
    Tak antXa zawsze robię 4h po podaniu heparyny. Mój lekarz oraz Panie z laboratorium tego pilnują. Nie wiem jak się maja wyniki jak ktoś zrobi nie w tym terminie. Jak raz przyszłam trochę wcześniej to mnie przetrzymali w laboratorium do tych 4h. A wy dziewczyny bierzecie Clexane? Czy jakiś inny lek?
    A piesek to maltańczyk takiego chciałabym mieć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Moj lekarz niestety nie jest specjalista w tym zakresie wiec nawet mu nie mowilam o tym badaniu, a w necie wlasnie czytałam o tych dwoch sposobach. Że najwyższa dawka po 4h albo najniższa zaraz przed kolejnym zastrzykiem. No i stwierdzilam ze wole wiedziec jaka mam dawke tak normalnie a nie w najwyzszym pukcie. Ale moze to blad. Ale mysle ze dwa zastrzyki mi nie zaszkodza bo aptt inr itd. mam mniej wiecej w środku, no i teraz anty xa juz po nocy prawie ze nie mam, a gdzie jeszcze caly dzien do wieczora do kolejnego zastrzyku.

Mysle ze powtórzę to badanie za jakis czas moze tym razem po 4h i sprawdze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 10:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Tak antXa zawsze robię 4h po podaniu heparyny. Mój lekarz oraz Panie z laboratorium tego pilnują. Nie wiem jak się maja wyniki jak ktoś zrobi nie w tym terminie. Jak raz przyszłam trochę wcześniej to mnie przetrzymali w laboratorium do tych 4h. A wy dziewczyny bierzecie Clexane? Czy jakiś inny lek?
    Ja neoparin

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Też chciałabym zobaczyć go na żywo, będziemy musieli wybrać się do Lublina. Pisałam do gościa z allegro, mają je na stanie w magazynie, ale jeśli cena w sklepie jest taka sama to kupię w sklepie. Waham się między tym wzorem, który Ty wybrałaś a niebieskim zygzakiem. Płaciliście od razu całość kwoty? Jestem już w domu po tej krzywej. Zjadłam śniadanie i leżę na kanapie. Na początku mega mdłości, bo wlałam ten płyn do pustego żołądka a nie mogę nigdy nic pić na głodnego bo niedobrze mi, w sumie nie było tak źle. Mama mnie zagadywała, trochę czytałam książkę i zleciało jakoś ;)

Najważniejsze że już za Tobą- pewnie niejedna z nas chciałaby już być po nim. Ja to dopiero po 10 czerwca - moja gin nie dała mi skierowania bo mówi że nie lubi zlecać tego badania na granicy tygodni.

A Ty Natalia miałaś zalecane tak wcześnie to badanie ? Bo chyba wszędzie piszą że 24-28tydzień.

Co do wózków to w Lublinie duży sklep BabyCar ale wiem też że w Zamościu jest chyba sklep Bebetto i tam maja wszystkie modele- sama się zastanawiam czy tam nie podjechać.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczyny a jakie łóżeczka kupujecie? Typ i rozmiar?
    Mnie sie marzy 120 na 60 dostawne ale nie ma takich w ogóle.
    My kupiliśmy zestaw od Meblika, łóżeczko 140x80x95 po okresie niemowlecym staje się tapczanikiem i ma w zestawie ażurowa zastawke ktora zdejmuje się w ciągu sekundy. Mały będzie spać sam w swoim pokoju. Postawimy tylko wygodny szezlong gdyby budził się częściej to zawsze któreś z nas bedzie mogło się tam zdrzemnac nie budząc drugiego ciągłym przechodzeniem do naszej sypialni.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem też że w Krasnymstawie jest ich sklep, bo widziałam na stronie a w Chełmie niestety nie ma. Ja miałam robić w 17 tyg krzywą bo mama ma cukrzycę ale żołądek miałam jeszcze bardzo wrażliwy. Podczas sobotniej wizyty gin dał mi skierowanie na różne badania i na to, więc chciałam jak najszybciej mieć to za sobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 10:37

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Aaa oj :D Oj została mi jeszcze godzina, jeść bardzo mi się chce, niedobrze, gorąco, co za sadysta wymyślił to badanie :(
    Ja idę na to badanie 6 czerwca, ale do prywatnej kliniki tam gdzie prowadzę ciąże bo jest klima i w razie potrzeby jest gdzie się położyć. W laboratoriach widziałam jak dziewczyny mdleja albo wymiotuja i nikogo to nie interesuje :(

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Też biorę neoparin

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Moj lekarz niestety nie jest specjalista w tym zakresie wiec nawet mu nie mowilam o tym badaniu, a w necie wlasnie czytałam o tych dwoch sposobach. Że najwyższa dawka po 4h albo najniższa zaraz przed kolejnym zastrzykiem. No i stwierdzilam ze wole wiedziec jaka mam dawke tak normalnie a nie w najwyzszym pukcie. Ale moze to blad. Ale mysle ze dwa zastrzyki mi nie zaszkodza bo aptt inr itd. mam mniej wiecej w środku, no i teraz anty xa juz po nocy prawie ze nie mam, a gdzie jeszcze caly dzien do wieczora do kolejnego zastrzyku.

Mysle ze powtórzę to badanie za jakis czas moze tym razem po 4h i sprawdze
    Trochę się zastanawiałam nad parametrami krzepliwosci i tak na logikę,to obe nie mówią o reakcji organizmu na heparynę. Może powtórz to badanie jednak 4 godz po zastrzyku,tym bardziej, ze sama musisz temat ogarnąć.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Płaciliśmy zaliczkę 200 zł. W sklepie były 2 te wózki i wybraliśmy jeden ze wzorów, który widzieliśmy na żywo.

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. 2 dzien boli mnie glowa wiec wstapilam do przychodni zmierzyc cisnienie 158/70 takze zamiast wizyty w pon jade dzis.. eh mam nadzieje tylko ze nie czeka mnie szpital

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej. 2 dzien boli mnie glowa wiec wstapilam do przychodni zmierzyc cisnienie 158/70 takze zamiast wizyty w pon jade dzis.. eh mam nadzieje tylko ze nie czeka mnie szpital
    A nie masz tak, ze u lekarza/poza domem masz wyzsze? Ja mam mega niskie ciśnienie, w domu nawet ponizej 90/60 a jak mi mierzy lekarz to mam nawet 120/90. Chociaż u Ciebie jakas dziwna ta wartosc, duza roznica miedzy skurczowym a rozkurczowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 11:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi.sie chyba coś przypałetało cholera! eGFR 140 gdzie norma do 90, białko i leukocyty w moczu.... Kurde... Czekam już pod gabinetem...
    No i cholera w miesiąc przybrałam 4kg :( za dużo jak na tak krótki okres czasu. Muszę się mieć na baczności! Bo znów będzie +20przy porodzie, a nie wiem czy mój kręgosłup to zniesie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ja mialam już kupować. Wszystko było już prawie zorganizowane ale ciąża zmienila mi plany. Balam sie ze bede miała hospitalizacje itp męża dużo nie ma i taka malizna bedzie nieszczesliwa. Więc musi poczekać zakup piesełka.

‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ