Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dzis mialam kiepska noc
coraz czesciej sie to zdarza.
Zaczely mi sie te francowate skurcze!!!! Aaaaa
Szlag.
Mam tylko nadzieje ze nic si z tego nie rozkreci bo to nie ,czas
Maly tak szalal w nocy ze sie wystraszylam! On nigdy tak nie reagowal
Wogole Karolcia dzielna jestes kochanaa z tym ugryzieniem Krzysia to odwdzieczyl sie lekarzowi za to ze go tak meczyli haha
Verynice wszystkiego naj w dzien rocznicyverynice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIo wrote:(...)Co do dzisiejszego porodu to śniło mi się, że czytałam, że ktoś urodził córeczkę, także faktycznie kolej na dziewczynkę.(...)
Więc też coś mi się dziewczynka widzi następnaHmm, może Mika
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 10:26
Io lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A i jeszcze tylko slowko do Afrykanki
No wiec z jednego domku oferte babka odrzucila bo za malo (wiecej dac nie mozemy nis 105 tys) a drugi ktory ogladalismy byl wypas!!!! Duzy, przestronny sle walnieta kanalizacja. Nieczynna woda. Zalana byla lazienka i sufit w kuchni byl az wybrzuszony.
Trzeba by bylo to remontowac a nie chc sie bawic w tak powazne remonty. Poza tym balismy sie grzyba a przy dziecku sobie na to nie pozwole.
Poza tym oferta byla od 95 tys.. Nie ma szans zeby dac tyle za dom i jeszcze w takie remonty sir bawic
Szukamy dalej
Sorry ze z rana tak zaspamoalamafrykanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula, u mnie młody też szalał w nocy, tak mi napierał na pęcherz co chwilę, że myślałam, że wody mi odchodzą...
W ogóle wkurzyliśmy się z rana z mężem.
Gadaliśmy z córką i pyta się czy na pewno nazywamy braciszka Kajetan. Mąż mówi, że tak i czemu pyta. A ona na to, że babcia (moja mama) powiedziała jej, że tak nie daje się chłopcom na imię, bo będą się z niego śmiać i wołać "Kajtek bez majtek". I córka się przez telefon popłakała, że ona nie chce, żeby się z jej braciszka ktoś śmiał.
Coś czuję, że wieczorem mąż zrobi awanturę moim rodzicom... -
Kurcze mnie to dziwi bo on w nocy zawsze spal i nigdy mnie nie wybudzil a dzis okropnie sie szamotal
az sie zaczelam bac.
No i te skurczegrrr masakra.
Ooo nie... Tw mama troche przegiela. Jak ona mogla malej tak powiedziec. Teraz dziecko sie przejelo i moze byc problem...
Ja nie wiem co z tymi ludzmi jest?! Imie to sprawa TYLKO rodzicow i skoro wybrali takie a nie inne nikt nie ma prawa tego krytykowac!!!
Tym bardziej mieszac tak dziecku w glowiepogadaj z mama..
U nas tesc tez krecil nosem (raz) powiedzial na glos ze co to za imie dajemy... Ale chyba tesciowa go do pionu ustawila :pkark lubi tę wiadomość
-
Kark - wiem, że to Twoi rodzice ale tez bym się wkurzyła. Jak tak można dziecko nastawiać i podpuszczać. Sama bym zrobiła awanturę i pewnie bym nawet do wieczora nie wytrzymała. A o imieniu Kajetan sama myślałam i uważam, że jest bardzo ładne.
Kurde czemu wszyscy dookoła uważają, że mają prawo się wtrącać w takie sprawy!kark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynie dziwię się Twojemu mężowi,... jak może dorosły człowiek tak powiedzieć dziecku?! POza tym też mnie wkurza to, że niektórzy aż nadto wtrącają się do decyzji rodziców. To nasze dzieci-nasz wybór imion. To nam ma się podobać,a nie całemu światu. Nikomu się nie dogodzi...
Tak samo wkurzają mnie głupie podcinki na temat mojego brzucha. Np.wczoraj.., że taki duży , że hoho , że to tamto.. no kuźwa - aż pomyślałam"w ciąży jestem jakbyście nie wiedzieli"....
Pytania ile przybrałam na wadze, że w ostatnich tygodniach się bardziej przybiera(tyje), teściu głupi tekst, że za trojga jem...nosz kur...
Co im do tego....
AA i jeszcze musiał mnie dobić braciszek T (32 lat)wczoraj na obiedzie teściu siedział na przeciwko mnie. No i za chwilę znikł, ulotnił się. No i jeden wujek niby żartem, że na mój widok wyszedł (choć w sumie też mógł się zastanowić co powiedzieć), a brat T "No słabo mu się pewnie zrobilo i wyszedł" - nie cierpię tego gościa! Ale to już inna historia.
No i jakbyście się poczuły?
Czemu ludzie są tacy dziwni?
Ciekawe co wymyślą, jak za parę miesięcy uda mi się schudnąć(0bu oby). Stwierdzą, że przesadziłamtj, kilka lat temu..ehhhhh!!!
Musiałam się wyzalićWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 10:52
kark lubi tę wiadomość
-
Hey,
Wczoraj półowę dnia przespalismy a drugą połową spędziliśmy na odpoczynku i zakupach. Kupiliśmy huśtawko-bujaczek!! Co prawda na początek podobno nie jest to 'must have', ale tak Nas zauroczyła że hoho i dziewczyny z innego wątku polecały więc stwierdziliśmy że spoko gadżet..
Potem wkleję zdjęcie:)
Pisałyście o pracy po ciąży, Ja na ten moment (chociaż wiele koleżanek mówi mi że będzie ciężko zostawić Maleństwo i pójść do pracy) to bardzo bym chciała pracować jak dzidzia skończy roczek. Przynajmniej z dwa-tzry dni tygodniowo, mnie zadowolą. Uwielbiam przebywać wśród ludzi, rozmawiać i w ogóle jestem mega kontaktową osobą. Więc taka odskocznia na parę godzinek tygodniowo dla mnie będzie super rozwiązaniem.
Poza tym bardzo dobrze jeśli dzidzia będzie przebywać wśród innych dzieci a nie tylko ze mną
Jednak rozumiem też mamy które zostają w domu z dzieckiem/dziećmi z wyboru. Ale to nie dla mnie, bo zbzikuje. Szkoda tylko że nie mamy w pobliżu dziadków, bo z pewnością byłaby to swego rodzaju pomoc chociaż od czasu do czasu:)
Paula, a w jakim rejonie UK mieszkasz? U Nas ceny domków są dużo wyższe:(
Fajnie by było jakby Wam się udało niebawem znaleźć jakiś fajny domek:) -
nick nieaktualnyIo wrote:Majeczka - trzeba było powiedzieć, że jak Ty z nimi przy stole wytrzymujesz to teściu też może zęby zagryźć.
A tak swoją drogą co za beznadziejni ludzie.
trzeba mieć te zęby hhehehe
a no widzicie... nie da się dogodzic. Mam to gdzieś,ale strasznie głupio mi się zrobiło przy stole... -
Z pierwszym synkiem niestety dużo przegapiłam
Pocieszam się tym, że teraz jestem z nim codziennie i najwięcej zapamięta mnie z tego okresu dzieciństwa
Majeczka ludzie są okropni
Kark jak tak można dziecku powiedzieć...Znajoma co niedawno urodziła to dała na imię synkowi Żelisław (w skrócie Zelek) napisałam jej że oryginalne imię, ona napisała, że dużo ludzi krytykuje jej wybór i mówi że to brzydkie imię. Ja pod tym kątem zmieniłam spojrzenie, kiedyś krytykowałam w myślach czyjeś wybory, a teraz uważam, że nie mam do tego prawa, że każdy powinien nadać imię jakie chce i chyba o to chodzi, aby była różnorodność, a nie np później w szkole, w klasie 10 Oliwierów. Nie mam prawa komentować czyjegoś wyboru, bo do każdego imienia tak naprawdę można się przyzwyczaić, a jak jeszcze dziecko ma charakterek to imię podkreśla jego wyjątkowość
Paula55, afrykanka, kark lubią tę wiadomość
-
Hej brzuszki witam się w jesienną niedzielę
Nadrobilam,ale nie wiem czy czegoś nie pokrece
Verenice wszystkiego naj z okazji rocznicy.Paula55 ja noc dziś miałam okropna jak Ty.jak tak dalej pójdzie to na pewno urodze nocą,bo w dzień czuje się zupełnie inaczej.
Majeczka ludzie są zjebani ,już nie wiem czy zazdrośni czy podli czy tacy głupi:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 11:15
Paula55, Majeczka2014, verynice lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Majeczko, Ty się nie przejmuj. U mnie rodzice, znajomi twierzdą że wyglądam w ciąży naprawdę ślicznie. Tylko jedna jedyna teściowa tego nie przyznała i pwoiedziała co innego..Chyba żal jej t.... ściska że w ciąży nadal jestem szczuplejsza, zadbana bardziej od niej...
Więc nawet się tym nie przejmuj, bo to faceci i całe g.... wiedzą. Oni tacy urodziwi, gwiazdy? Pewnie nie, a Ty masz prawo jeść ile chcesz bo tego domaga się Twój organizm dla dziecka:)Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTysia, chyba 3 w 1
bratu T to w ogóle nie odpowiada to, że jestem w ciąży. Wieczny materialista.
A ludzie niech sobie gadająprzytyłam fakt... widać to gołym okiem, ale nie uważam żebym była jakaś trendowata za przeproszeniem... bo ja to odebrałam, że te docinki to z tego względu....
No,ale już nieważne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 11:22
-
Dba masz racje. My tez dajemy oryginalne imie i tyle. Kazdy jak pierwszy raz uslyszy to pyta: JAK???
Ehhh. Ludzie sa dziwni
Ale mnie to nie wzrusza
Ja juz powiedzialam kiedys na skypie jak zapytali czemu takie imie.. Ze moj syn nie bedzie kolejnym Frankiem, Stasiem czy innym Kacperkiem
Sama mialam 5 Paulin w klasie (ten rodznik obfitowal w to imie) i wiem co to znaczy
A uwazam ze imie ktore dajemy nie jest ani krzywdzace, ani brzydkie. Pisze sie tak samo jak sie wymawiakwestja przyzwyczajenia i zapamietania
Tysia nawet nie gadaj... Ja sie do tej pory czulam dobrze wiec dla mnie takie bole to tragedia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Majeczka a co to znaczy ze mu ni odpowiada (!) ze jestes w ciazy????
A chu* mu do tego za przeproszeniem???
oni mają gospodarstwo, firmę... On jest po części uzależniony od ojca(32 lat!!!!), mimo że każdy pracuje na siebie, ALE. To taka wspólność.
No i wiadomodziecko to i wydatki
a kaska będzie szła z zysków gospodarsta,firmy...(wiadomo jak to z pracy! Skądś muszą być pieniądze na życie) No i jemu to nie odpowiada
tak jak pisałam, on jest wielki materialista. Najlepiej brać, a nie dawać.
On mojemu T już raz powiedział, że na nasze dziecko nie będzie zarabiał. Oburzony wręcz. Zdziwiłam się tylko razem z T o h*j mu chodzi??! A każe mu ktoś?! Bo z tego co wiemy to T zarabia na swoją rodzinę i nic mu do tego.
Nikt mu nie zagląda do kont i nie zabiera nic
Jak Tomek oznajmił , że jestem w ciąży to nawet nie pogratulował włąsnemu bratu.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 11:32