X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita86 wrote:
    Kochana jutro 8.20 mam wizytę :) trochę się boje .... mam nadzieje ze teraz będzie juz tylko dobrze
    tez trzymam kciuki za wizyte!!!
    MartunQa wrote:
    Ooo dziewczyny pól godziny Was nadrabiałam:) Ja zazwyczaj chodzę spać już około 20 bo wstaję o 3 (pracuję od 4 rano), przychodzę około 11 do domu a Wy tyle przez ten czas piszecie- super jest co czytać:)
    Ja pracuję, szczerze to chciałabym iść jak najszybciej na zwolnienie bo mam dość ciężką pracę więc trochę się boję. A tu ponoć w Niemczech kilka osób mi mówiło że przed 12 tyg jest niemożliwe już dostanie L4 bo oni od 4 miesiąca traktują ciąże poważnie- bez sensu...
    Idę zaraz do lekarza (na 14) i się już tak stresuję, masakra. Trzymajcie kciuki!
    Martunqa w Anglii tez tak jest, dopiero na wizycie z polozna okolo 12tyg dostaje sie zaswiadczenie jakby o ciazy np do poinformowania oficjalnego...tez liczy sie pierwsze usg jako dowod.
    Blair z rodzina meza to nie tylko o mnie chodzi, traktuja Patryka jak czarna owce...jesgo ojciec kiedys powiedzial ze tatuaz to nie praca i powinien zajac sie normalna praca!!! ciul,ze zarabia w dzien tyle co inni po fabrykach w tydzien, ciul,ze robi to co kocha i pracuje po 5hr dziennie majac czas dla nas...to niewazne...bo przeciez nie wstaje rano o 5 i nie idzie do ciezkiej kopalni :/ dziwni ludzie...co zrobic..szkoda mi tylko meza, bo widze,ze jest mu wstyd za rodzicow i ma do nich zal..tym bardziej,ze jest jedynakiem :/
    Aisak powodzenia na wizycie...ja tez nie moge zagladac bardzo czesto choc sie staram ucinajac z mojego czasu na relaks, chociaz w pozniejszej ciazy pewnie nie dam rady juz bez odpoczynku...rowniez jestem oddana prywatnemu forum kwietniowek z poprzedniej ciazy. Bardzo sie zrzylysmy z dziewczynami, mam, nadzieje, ze i tu nie okaze sie gorzej. Zagladaj jak najczescie!

Adora super, gratuluje serduszka!!!a tak sie martwilas matka!

Witam nowa mamusie!!!!

flora ja do zdjec uzywam www.fotoo.pl..tak wklejam zdjecia tutajk i do pamietnika.

Anulka01 ty osiwejesz??? a co ja mam powiedziec..pierwsze usg dopiero koncem lutego, poczatkiem marca...

Sabina, adora lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po pracy :D ide zrobic kolacje, wykapac mala i sie pobawic z nia troszku! do rana!

Blair lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama u mnie byla i nie wytrzymalam i powiedzialam jej :D plakala ze szczescia. Obie plakalysmy. :)

Cukrowamama tez dzisiaj jadlam pyzy :) pychotka

Miśka daj nam zjać jak tsm po wizycie :) czy juz cos bylo widac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 19:39

Sabina, Angela89, weronika86, Kourtney, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    I mnie poza połowa Europy (na OF), wie tylko mąż i mama.

W poprzedniej ciąży nikomu nie mówiliśmy, żadnych suwaczkow, bo jeszcze coś złego się stanie. No i stało się. Dlatego teraz nie czekam na serduszko, wizytę. Cieszę się. Zaklinam rzeczywistość, jest i ma być dobrze :)
    No i brawo za teraz,za pozytywne myslenie :)

Kourtney, Flakonik lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to faktycznie caaałe wieki musisz czekać żeby zobaczyć maluszka! Oby czas szybko zleciał...
    Trzymam kciuki za najbliższe wizyty!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,nieśmiało dołączam:) termin 5.09 (ale wg Belly 1.09.2016)

Blair, Angela89, Sabina, weronika86 lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Cześć dziewczynki,nieśmiało dołączam:) termin 5.09 (ale wg Belly 1.09.2016)
    Witamy :) Napiszesz nam cos wiecej o sobie? To twoja pierwsza ciaza? Skad jestes?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 19:57

• doti77 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Jestem wrześniówka 2014.Urodziłam synka przez CC 1.09.Pozdrawia.

Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod koniec sierpnia miałam poronienie w 9 tyg.,miałam tylko małe jasno brązowe plamienia brałam Duphaston i nawet bym nie pomyślała że coś jest nie tak..a dowiedziałam się dopiero w 12-tyg.masakra.bardzo chciałam szybko znowu zajść ale dopiero teraz się udało :) Nie chcę się jeszcze cieszyć,albo dopiero jak urodze to się uspokoję.Teraz jestem na progesteronie od owulacji i bardzo się stresuję żeby wszystko było okbyłam wczoraj na usg pęcherzyk jest ale nie widać nic więcej,mam nadzieję że jeszcze za wcześnie-5tydz i 5 dni,a dodatkowo jakaś cysta się pojawiła,lekarka powiedziała że to normalne,no ale..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Olisia Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie dziewczęta, kiedy powiedzieć o ciąży rodzinie i najbliższym? czy moment bicia serduszka jest odpowiedni czy za wcześnie?

mam termin na 3.09 według belly.

Za tydzień będziemy już po 2 usg, na którym mamy zobaczyć serduszko oraz zrobić badania krwi.

Blair lubi tę wiadomość

24a3157d39.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Witamy :) Napiszesz nam cos wiecej o sobie? To twoja pierwsza ciaza? Skad jestes?
    Tak wogóle to jestem z Nowego Sącza i mam juz synka 7 latek.
    Mamusie odpoczywajcie dużo,trzymam za Was i za siebie mocno kciuki

Blair, Sabina, weronika86 lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Olisia Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Pod koniec sierpnia miałam poronienie w 9 tyg.,miałam tylko małe jasno brązowe plamienia brałam Duphaston i nawet bym nie pomyślała że coś jest nie tak..a dowiedziałam się dopiero w 12-tyg.masakra.bardzo chciałam szybko znowu zajść ale dopiero teraz się udało :) Nie chcę się jeszcze cieszyć,albo dopiero jak urodze to się uspokoję.Teraz jestem na progesteronie od owulacji i bardzo się stresuję żeby wszystko było okbyłam wczoraj na usg pęcherzyk jest ale nie widać nic więcej,mam nadzieję że jeszcze za wcześnie-5tydz i 5 dni,a dodatkowo jakaś cysta się pojawiła,lekarka powiedziała że to normalne,no ale..

też biorę duphaston i wczoraj na usg w 5 tyg i 2 dniu pęcherzyk 1,3cm

24a3157d39.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisia wrote:
    też biorę duphaston i wczoraj na usg w 5 tyg i 2 dniu pęcherzyk 1,3cm
    a widziałaś serduszko?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Olisia Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    a widziałaś serduszko?
    nie, za wcześnie. za tydzień mam zobaczyć w/g lekarki

24a3157d39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta ja wczoraj tez bylam na wizycie 5tydz+5 i tez tylko pecherzyki 10mm i nic wiecej. Za wczesnie po prostu. Za tydzien juz bedzie na pewno widac . Kiedy masz kolejna wizyte?

Olisia ja wlasnie najblizszym tez planuje powiedziec jak tylko zobacze serduszko :) Mamie juz dzisiaj tylko powiedzialam.

Arleta, Sabina, Kourtney, Flakonik lubią tę wiadomość

• Arleta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisia wrote:
    nie, za wcześnie. za tydzień mam zobaczyć w/g lekarki
    Ja idę za 2 tyg to się wszystko okaże,a masz już jakieś dolegliwości?mnie narazie tylko piersi bolą,ale tak bardziej pod wieczór,a brzuch wzdęty że masakra

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zdjęciu usg pisze gdzieś rozmiar tego pęcherzyka bo z tych nerwów nie zapytałam się:(

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Olisia Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Ja idę za 2 tyg to się wszystko okaże,a masz już jakieś dolegliwości?mnie narazie tylko piersi bolą,ale tak bardziej pod wieczór,a brzuch wzdęty że masakra

Jedynie piersi pobolewaja, oraz takie ukłucia mam w podbrzuszu. Zimno mi cały czas i się dogrzać nie umiem. A tak to żadnych innych objawów.

Sabina lubi tę wiadomość

24a3157d39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    A na zdjęciu usg pisze gdzieś rozmiar tego pęcherzyka bo z tych nerwów nie zapytałam się:(
    Ja na swoim zdjeciu z usg nie widze tego :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:33

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ