X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita86 wrote:
    Kochana jutro 8.20 mam wizytę :) trochę się boje .... mam nadzieje ze teraz będzie juz tylko dobrze
    tez trzymam kciuki za wizyte!!!
    MartunQa wrote:
    Ooo dziewczyny pól godziny Was nadrabiałam:) Ja zazwyczaj chodzę spać już około 20 bo wstaję o 3 (pracuję od 4 rano), przychodzę około 11 do domu a Wy tyle przez ten czas piszecie- super jest co czytać:)
    Ja pracuję, szczerze to chciałabym iść jak najszybciej na zwolnienie bo mam dość ciężką pracę więc trochę się boję. A tu ponoć w Niemczech kilka osób mi mówiło że przed 12 tyg jest niemożliwe już dostanie L4 bo oni od 4 miesiąca traktują ciąże poważnie- bez sensu...
    Idę zaraz do lekarza (na 14) i się już tak stresuję, masakra. Trzymajcie kciuki!
    Martunqa w Anglii tez tak jest, dopiero na wizycie z polozna okolo 12tyg dostaje sie zaswiadczenie jakby o ciazy np do poinformowania oficjalnego...tez liczy sie pierwsze usg jako dowod.
    Blair z rodzina meza to nie tylko o mnie chodzi, traktuja Patryka jak czarna owce...jesgo ojciec kiedys powiedzial ze tatuaz to nie praca i powinien zajac sie normalna praca!!! ciul,ze zarabia w dzien tyle co inni po fabrykach w tydzien, ciul,ze robi to co kocha i pracuje po 5hr dziennie majac czas dla nas...to niewazne...bo przeciez nie wstaje rano o 5 i nie idzie do ciezkiej kopalni :/ dziwni ludzie...co zrobic..szkoda mi tylko meza, bo widze,ze jest mu wstyd za rodzicow i ma do nich zal..tym bardziej,ze jest jedynakiem :/
    Aisak powodzenia na wizycie...ja tez nie moge zagladac bardzo czesto choc sie staram ucinajac z mojego czasu na relaks, chociaz w pozniejszej ciazy pewnie nie dam rady juz bez odpoczynku...rowniez jestem oddana prywatnemu forum kwietniowek z poprzedniej ciazy. Bardzo sie zrzylysmy z dziewczynami, mam, nadzieje, ze i tu nie okaze sie gorzej. Zagladaj jak najczescie!

Adora super, gratuluje serduszka!!!a tak sie martwilas matka!

Witam nowa mamusie!!!!

flora ja do zdjec uzywam www.fotoo.pl..tak wklejam zdjecia tutajk i do pamietnika.

Anulka01 ty osiwejesz??? a co ja mam powiedziec..pierwsze usg dopiero koncem lutego, poczatkiem marca...

Sabina, adora lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po pracy :D ide zrobic kolacje, wykapac mala i sie pobawic z nia troszku! do rana!

Blair lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama u mnie byla i nie wytrzymalam i powiedzialam jej :D plakala ze szczescia. Obie plakalysmy. :)

Cukrowamama tez dzisiaj jadlam pyzy :) pychotka

Miśka daj nam zjać jak tsm po wizycie :) czy juz cos bylo widac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 19:39

Sabina, Angela89, weronika86, Kourtney, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    I mnie poza połowa Europy (na OF), wie tylko mąż i mama.

W poprzedniej ciąży nikomu nie mówiliśmy, żadnych suwaczkow, bo jeszcze coś złego się stanie. No i stało się. Dlatego teraz nie czekam na serduszko, wizytę. Cieszę się. Zaklinam rzeczywistość, jest i ma być dobrze :)
    No i brawo za teraz,za pozytywne myslenie :)

Kourtney, Flakonik lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to faktycznie caaałe wieki musisz czekać żeby zobaczyć maluszka! Oby czas szybko zleciał...
    Trzymam kciuki za najbliższe wizyty!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,nieśmiało dołączam:) termin 5.09 (ale wg Belly 1.09.2016)

Blair, Angela89, Sabina, weronika86 lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Cześć dziewczynki,nieśmiało dołączam:) termin 5.09 (ale wg Belly 1.09.2016)
    Witamy :) Napiszesz nam cos wiecej o sobie? To twoja pierwsza ciaza? Skad jestes?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 19:57

• doti77 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Jestem wrześniówka 2014.Urodziłam synka przez CC 1.09.Pozdrawia.

Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod koniec sierpnia miałam poronienie w 9 tyg.,miałam tylko małe jasno brązowe plamienia brałam Duphaston i nawet bym nie pomyślała że coś jest nie tak..a dowiedziałam się dopiero w 12-tyg.masakra.bardzo chciałam szybko znowu zajść ale dopiero teraz się udało :) Nie chcę się jeszcze cieszyć,albo dopiero jak urodze to się uspokoję.Teraz jestem na progesteronie od owulacji i bardzo się stresuję żeby wszystko było okbyłam wczoraj na usg pęcherzyk jest ale nie widać nic więcej,mam nadzieję że jeszcze za wcześnie-5tydz i 5 dni,a dodatkowo jakaś cysta się pojawiła,lekarka powiedziała że to normalne,no ale..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Olisia Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie dziewczęta, kiedy powiedzieć o ciąży rodzinie i najbliższym? czy moment bicia serduszka jest odpowiedni czy za wcześnie?

mam termin na 3.09 według belly.

Za tydzień będziemy już po 2 usg, na którym mamy zobaczyć serduszko oraz zrobić badania krwi.

Blair lubi tę wiadomość

24a3157d39.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Witamy :) Napiszesz nam cos wiecej o sobie? To twoja pierwsza ciaza? Skad jestes?
    Tak wogóle to jestem z Nowego Sącza i mam juz synka 7 latek.
    Mamusie odpoczywajcie dużo,trzymam za Was i za siebie mocno kciuki

Blair, Sabina, weronika86 lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Olisia Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Pod koniec sierpnia miałam poronienie w 9 tyg.,miałam tylko małe jasno brązowe plamienia brałam Duphaston i nawet bym nie pomyślała że coś jest nie tak..a dowiedziałam się dopiero w 12-tyg.masakra.bardzo chciałam szybko znowu zajść ale dopiero teraz się udało :) Nie chcę się jeszcze cieszyć,albo dopiero jak urodze to się uspokoję.Teraz jestem na progesteronie od owulacji i bardzo się stresuję żeby wszystko było okbyłam wczoraj na usg pęcherzyk jest ale nie widać nic więcej,mam nadzieję że jeszcze za wcześnie-5tydz i 5 dni,a dodatkowo jakaś cysta się pojawiła,lekarka powiedziała że to normalne,no ale..

też biorę duphaston i wczoraj na usg w 5 tyg i 2 dniu pęcherzyk 1,3cm

24a3157d39.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisia wrote:
    też biorę duphaston i wczoraj na usg w 5 tyg i 2 dniu pęcherzyk 1,3cm
    a widziałaś serduszko?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Olisia Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    a widziałaś serduszko?
    nie, za wcześnie. za tydzień mam zobaczyć w/g lekarki

24a3157d39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta ja wczoraj tez bylam na wizycie 5tydz+5 i tez tylko pecherzyki 10mm i nic wiecej. Za wczesnie po prostu. Za tydzien juz bedzie na pewno widac . Kiedy masz kolejna wizyte?

Olisia ja wlasnie najblizszym tez planuje powiedziec jak tylko zobacze serduszko :) Mamie juz dzisiaj tylko powiedzialam.

Arleta, Sabina, Kourtney, Flakonik lubią tę wiadomość

• Arleta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisia wrote:
    nie, za wcześnie. za tydzień mam zobaczyć w/g lekarki
    Ja idę za 2 tyg to się wszystko okaże,a masz już jakieś dolegliwości?mnie narazie tylko piersi bolą,ale tak bardziej pod wieczór,a brzuch wzdęty że masakra

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zdjęciu usg pisze gdzieś rozmiar tego pęcherzyka bo z tych nerwów nie zapytałam się:(

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Olisia Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Ja idę za 2 tyg to się wszystko okaże,a masz już jakieś dolegliwości?mnie narazie tylko piersi bolą,ale tak bardziej pod wieczór,a brzuch wzdęty że masakra

Jedynie piersi pobolewaja, oraz takie ukłucia mam w podbrzuszu. Zimno mi cały czas i się dogrzać nie umiem. A tak to żadnych innych objawów.

Sabina lubi tę wiadomość

24a3157d39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    A na zdjęciu usg pisze gdzieś rozmiar tego pęcherzyka bo z tych nerwów nie zapytałam się:(
    Ja na swoim zdjeciu z usg nie widze tego :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:33

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ