Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam nadzieję, że ten stan u mnie potrwa, ale ja jestem wyluzowana. No może poza pracą, ale widzę, że większość z Nas ma ten problem. Ja mam wizytę 5.02 i powiem lekarzowi, że na zwolnienie chcę iść od kwietnia. Powinien się zgodzić.
Robiłyście już badania? Ileż ja krwii dziś upuściłam jak nigdy w życiu:)
Dał Wam lekarz skierowanie na tą...malopłytkowość, konflikt płytkowy to jest finansowane w takim programie Prevnait? Też to macie?Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
he he ci pracodawcy
Ja do pracy wróciłam w styczniu, wiedząc już o ciązy. Pracuje na 3/4 etatu, nikomu nic nie mówię oficjalnie. Ostatnio zaproponowano cały etat i się zgodzialm-łaski nie robi, bo tylko ja na 3/4 i będzie brakować "kawałka" pracownika. Jak się zgodziłam, dyr. zaczęła się cieszyć, bo Kamila cały etat wzięła i będzie w końcu porządek A zapomniała, jak dwa lata temu jeszcze mi gadała, że tak łatwo kogoś na moje miejsce znaleźć Nie jest łatwo, przekonała się znajdując samych debili, Oczywiście płacy mi z innymi nie zrównała; tym razem jej minę na wieśc o ciąży zakoduję na zawsze , bo poprzednio się bałam, szybko się przekonałam, ze nie warto się pracą i pracodawca przejmować, skoro oni o mnie nie pamietająSophia, M@linka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:he he ci pracodawcy
Ja do pracy wróciłam w styczniu, wiedząc już o ciązy. Pracuje na 3/4 etatu, nikomu nic nie mówię oficjalnie. Ostatnio zaproponowano cały etat i się zgodzialm-łaski nie robi, bo tylko ja na 3/4 i będzie brakować "kawałka" pracownika. Jak się zgodziłam, dyr. zaczęła się cieszyć, bo Kamila cały etat wzięła i będzie w końcu porządek A zapomniała, jak dwa lata temu jeszcze mi gadała, że tak łatwo kogoś na moje miejsce znaleźć Nie jest łatwo, przekonała się znajdując samych debili, Oczywiście płacy mi z innymi nie zrównała; tym razem jej minę na wieśc o ciąży zakoduję na zawsze , bo poprzednio się bałam, szybko się przekonałam, ze nie warto się pracą i pracodawca przejmować, skoro oni o mnie nie pamietają -
nick nieaktualnyhttp://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/ Ja się zastanawiam czy nie zrobić, moje labo robi te badanie za darmo. Na wyniki się czeka 3 tygodnie
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Magdziulla napisz coś wiecej o tej maloplytkowosci. Ja na to nie dostałam skierowanie, nienwiem o co chodzi w tym badaniu.
Kamila pracą nie ma co się przejmować, są rzeczy ważne i ważniejsze.
Żabka teraz w ciąży tez nie jesz glutenu i nabiału? Jesz chleb, kasze, makarony, ryż?
http://luxmedlublin.pl/dla_pacjenta/6,205,352,strona,aktualnosci,informacje,bezplatne-badania-dla-ciezarnychAngela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pracuję na stałe na 3/4 etatu. Weszło pare zmian przed moim poprzednim chorobowym i jeszcze tego nie nadrobili...Cały etat dostawałam na aneksie od czasu do czasu, jak mnie więcej potrzebowali. Mam tzw zasadniczą i od niej naliczają 3/4 Ale zasadnicza była równa dla wszystkich, mnie nie było i nie dawali mi tych małych podwyżek, więc na dzień dxisiejszy jestem do tyłu z zarobkami
Pracuję w budżetówce, w placówce dla dzieci -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Dzięki Angela ta małopłytkowość to nie jest to samo co przeciwciała do krwinek czerwonych? Bo ja miałam to oznaczane przy okazji grupy krwi. Znalazłam info, że do 20 tc trzeba zrobić małopłytkowość.
To nie jest to samo, z tego co ja rozumiem. Bo do określenia przeciwciała robi się test coombsa tak? A tu robisz badanie antygenu HPA-1a. Chyba niczego nie pomyliłam:P -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny