X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny jest okazja póki dziecko w przedszkolu to ja zmykam na drzemke :-) oczy mi się zamykają.
    Dobranoc:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że ten stan u mnie potrwa, ale ja jestem wyluzowana. No może poza pracą, ale widzę, że większość z Nas ma ten problem. Ja mam wizytę 5.02 i powiem lekarzowi, że na zwolnienie chcę iść od kwietnia. Powinien się zgodzić.

Robiłyście już badania? Ileż ja krwii dziś upuściłam jak nigdy w życiu:)
    Dał Wam lekarz skierowanie na tą...malopłytkowość, konflikt płytkowy to jest finansowane w takim programie Prevnait? Też to macie?

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he ci pracodawcy :)
    Ja do pracy wróciłam w styczniu, wiedząc już o ciązy. Pracuje na 3/4 etatu, nikomu nic nie mówię oficjalnie. Ostatnio zaproponowano cały etat i się zgodzialm-łaski nie robi, bo tylko ja na 3/4 i będzie brakować "kawałka" pracownika. Jak się zgodziłam, dyr. zaczęła się cieszyć, bo Kamila cały etat wzięła i będzie w końcu porządek :) A zapomniała, jak dwa lata temu jeszcze mi gadała, że tak łatwo kogoś na moje miejsce znaleźć :) Nie jest łatwo, przekonała się znajdując samych debili, Oczywiście płacy mi z innymi nie zrównała; tym razem jej minę na wieśc o ciąży zakoduję na zawsze , bo poprzednio się bałam, szybko się przekonałam, ze nie warto się pracą i pracodawca przejmować, skoro oni o mnie nie pamietają

Sophia, M@linka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    he he ci pracodawcy :)
    Ja do pracy wróciłam w styczniu, wiedząc już o ciązy. Pracuje na 3/4 etatu, nikomu nic nie mówię oficjalnie. Ostatnio zaproponowano cały etat i się zgodzialm-łaski nie robi, bo tylko ja na 3/4 i będzie brakować "kawałka" pracownika. Jak się zgodziłam, dyr. zaczęła się cieszyć, bo Kamila cały etat wzięła i będzie w końcu porządek :) A zapomniała, jak dwa lata temu jeszcze mi gadała, że tak łatwo kogoś na moje miejsce znaleźć :) Nie jest łatwo, przekonała się znajdując samych debili, Oczywiście płacy mi z innymi nie zrównała; tym razem jej minę na wieśc o ciąży zakoduję na zawsze , bo poprzednio się bałam, szybko się przekonałam, ze nie warto się pracą i pracodawca przejmować, skoro oni o mnie nie pamietają
    to gdzie Ty pracujesz?? masz caly etat i kase za 3/4 ??? ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/ Ja się zastanawiam czy nie zrobić, moje labo robi te badanie za darmo. Na wyniki się czeka 3 tygodnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Magdziulla napisz coś wiecej o tej maloplytkowosci. Ja na to nie dostałam skierowanie, nienwiem o co chodzi w tym badaniu.
    Kamila pracą nie ma co się przejmować, są rzeczy ważne i ważniejsze.
    Żabka teraz w ciąży tez nie jesz glutenu i nabiału? Jesz chleb, kasze, makarony, ryż?
    O możecie to chyba zrobić bez skierowania:
    http://luxmedlublin.pl/dla_pacjenta/6,205,352,strona,aktualnosci,informacje,bezplatne-badania-dla-ciezarnych

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla dokładnie można zrobić za darmo, tylko nie wszystkie labo to uwzględniają trzeba sobie tylko deklaracje wydrukować.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia a jakie masz wyniki tarczycy?
    Ja tez mam nie najlepsze, al podwyższylam już euthyrox.
    U mnie też lekarz rodzinny zajmuje się tarczycą. Nie ma specalizacji, ale znam się. Może tam spróbuj - u rodzinnego.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz wypisał, a deklaracje wydrukowały w recepcji, a potem już w laboratorium wypełniałam, aż dziwne. Zauważyłam, że od kiedy jestem w ciąży i w Luxmedzie wiedzą to lepiej mnie traktują. Wcześniej różnie bywało.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pracuję na stałe na 3/4 etatu. Weszło pare zmian przed moim poprzednim chorobowym i jeszcze tego nie nadrobili...Cały etat dostawałam na aneksie od czasu do czasu, jak mnie więcej potrzebowali. Mam tzw zasadniczą i od niej naliczają 3/4 Ale zasadnicza była równa dla wszystkich, mnie nie było i nie dawali mi tych małych podwyżek, więc na dzień dxisiejszy jestem do tyłu z zarobkami
    Pracuję w budżetówce, w placówce dla dzieci

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Muszę poczytać o tej maloplytkowosci w wolnej chwili. Napiszcie mi tylko proszę w skrócie czy to się robi w jakimś określonym tc?

Od 8tc do porodu :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzięki Angela :) ta małopłytkowość to nie jest to samo co przeciwciała do krwinek czerwonych? Bo ja miałam to oznaczane przy okazji grupy krwi. Znalazłam info, że do 20 tc trzeba zrobić małopłytkowość.

To nie jest to samo, z tego co ja rozumiem. Bo do określenia przeciwciała robi się test coombsa tak? A tu robisz badanie antygenu HPA-1a. Chyba niczego nie pomyliłam:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    To nie jest to samo, z tego co ja rozumiem. Bo do określenia przeciwciała robi się test coombsa tak? A tu robisz badanie antygenu HPA-1a. Chyba niczego nie pomyliłam:P
    Chyba masz rację:)

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja test coombosa muszę robić minimum 3 razy bo mamy z mężem konflikt krwi.

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mu też mamy. Ja mam + mąż -.

‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ