Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Próbowałam Was trochę nadrobić i widzę, że też kilka z Was nie ma takich typowych objawów ciążowych. Ja mdłości mam bardzo rzadko, ale od wczoraj mam takie napięcie w podbrzuszu, lekkie kłucie w jajnikach i w sumie już się trochę utrzymuje.
Ale też ciężko mi określić, czy to nie jelita, bo też szaleją niestety.
Mam nadzieję, że to po prostu rozciąganie macicy, już nie mam siły się martwić i czytać o tym wszystkim -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blair mi sie dzisiaj śniło ze karmiłam dwójkę we śnie dałam radę wiec w zyciu pewnie tez dasz
Ja od wczoraj podle sie czuje, wczoraj cały dzien jak na kacu a wieczorem
Jeszcze migrena...
Dzis znowu głowa boli...stosujecie cos przeciwbólowego? Ja próbuje sie
Powstrzymac bo takie malutkie ciąże mamy i wydaje mi sie ze wszystko
na nasze bąbelki ma duży wpływ... -
Czesc dziewczyny! Melduje ze u nas wszystko dobrze:) Calodniowe mdlosci nie odpuszczają ale dajemy rade:) Nawet nie probuje was nadrabiać tak pędzicie.
Już nie mogę się doczekać wizyty:) Jeszcze tylko 11 dni, mam nadzieje ze szybko zleci:) Trzymajcie się kochaniutkie! Milej niedzieli zycze wszystkim:)Blair, Luliczek lubią tę wiadomość
-
Hej, a ja wczoraj padłam... już w zeszłym tygodniu myślałam, że te najgorsze objawy mi minęły, a wieczorem było mi nie dobrze, spałam prawie, że z miską, a ból głowy doprowadzał mnie do szału i łez... tak źle jeszcze nie było: dzisiaj głowę jeszcze czuję, ale jest trochę lepiej i nie mam apetytu... Zastanawiam się, czy to może nie po Letroxie, nigdy wcześniej nie miałam problemów z tarczycą i nie brałam żadnych leków na nią, więc nie wiem jak one mogą wpływać, a może to po prostu kolejny etap objawów ciąży.
-
Ja wczoraj też ledwo żyłam. Dziś jakoś rewelacyjnie nie jest, ale na pewno lepiej niż wczoraj. Ja biorę od 10 dni euthyrox 25 na niedoczynność tarczycy i mniej więcej od takiego czasu wszelkie dolegliwości się nasilily. Sama nie wiem czy to może być ze sobą powiązane czy po prostu taki urok mój ze ciaze będę ciężko znosić...
Dziś miska rano poszła w ruch bo tak mną rzucał o jak usiadłam na łóżku ze nie dało się wytrzymać. Wydaje mi się ze stanowczo za mało jem, ale nie jestem w stanie więcej w siebie wrzucić ... Zjadłam do tej pory parę sucha i dwie kromki z szynka i jajecznica z jednego jaja . Póki co wszystko zostało we mnie :p
We wtorek idę do lekarza. Może coś poradzi ... bo rozumiem mdłości i wymioty w ciąży ale to co mi się dzieje to już nie jest normalne[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny
-
Luliczek jak masz źle dobraną dawkę eutyroxu to się będziesz czuła fatalnie, sama to przerabiałam, teraz umiem sobie dawkę dopasowywać sama i jest ok. Powiedz lekarzowi o wszystkich objawach jakie masz.
Angela jak cię czytam to jakbym to ja pisała No prawie.. Szkołę rodzenia też polecam, super sprawa choć nie wygląda to tak jak na filmach.. Ja też karmiąc ( a w zasadzie odciągając) jadłam prawie wszystko, a jakoś moje dziecko uniknęło kolek i nie trzeba go było dokarmiać, bo "pokarm chudy". Dieta typu wyeliminować wszystko podczas karmienia to najgłupsza rzecz pod słońcem, potem dzieci mają alergię na wszystko. W kinie po urodzeniu małego byliśmy więcej razy niż przed ciążą Zresztą ani ze sportu, ani ze znajomych nie zrezygnowaliśmy, jak niektórzy w naszym otoczeniu. Dziecko przynajmniej jest przyzwyczajone, że nie zawsze jest z mamusią i łatwiej go będzie oddać do żłobka. Ciekawa tylko jestem jak to będzie z dwójką. Na pewno organizacyjnie będzie ciężej niż z jednym, ale będę się starała to tak organizować, żeby jednak mieć też troszkę czasu dla siebie i M. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blair wrote:Dziewczyny mam nitki krwi i sluz taki różowawy zabarwieniu jakby krwią.... Chyba jadę na IP bo strasznie się boję.
Czy zrobią mi tam usg? Czy pojechać do szpitala? -
Magdziulla wrote:Lusia a masz dawkę przejściową tzn od razu bierzesz tą docelową czy kazał Ci najpierw stopniowo brać mniejsze? Bo powinno być tak stopniowo, żeby organizm się przyzwyczaił zwłaszcza serce. Chyba, że wcześniej już brałaś, bo nie pamiętam?
Od razu kazał mi brać 50, nigdy wcześniej tego nie brałam.