X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze mnie się małżonek już śmieje z tym sikaniem, nawet złośliwie się pyta co jakiś czas czy nie muszę do toalety :P

Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile przywitanie :)

Z tym sikaniem to zeczywiscie masakra, w pracy musze non stop na pierwsze pietro do toalety smigac, nie wiem jak ja ten sekret utrzymam w tajemnicy do marca ( wtedy zamierzam powiedziec szefostwu)!

Dzisiaj bylam u lekarza no i pogadalysmy co wolno i czego nie wolno itp, zapytalam o cwiczenia czy wolno no i kazala sie zglosic za 2tyg i wtedy zaczniemy spisywac papiery a pierwsze usg bedzie na poczatku lutego.

Jak narazie to tylko ja i maz wiemy, rodzicom zamierzamy powiedziec jak bedziemy w PL na poczatku lutego, juz sie doczekac nie moge :):)

Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina wrote:
    Dzieki dziewczyny za mile przywitanie :)

Z tym sikaniem to zeczywiscie masakra, w pracy musze non stop na pierwsze pietro do toalety smigac, nie wiem jak ja ten sekret utrzymam w tajemnicy do marca ( wtedy zamierzam powiedziec szefostwu)!

Dzisiaj bylam u lekarza no i pogadalysmy co wolno i czego nie wolno itp, zapytalam o cwiczenia czy wolno no i kazala sie zglosic za 2tyg i wtedy zaczniemy spisywac papiery a pierwsze usg bedzie na poczatku lutego.

Jak narazie to tylko ja i maz wiemy, rodzicom zamierzamy powiedziec jak bedziemy w PL na poczatku lutego, juz sie doczekac nie moge :):)

O to dlugo chcesz wytrzymac do marca. Ja juz nie wytrzymalam i wypaplalam rodzicom i rodzenstwu. Wiedza tylko najblizsi ;)

A gdzie teraz jestescie za granica?

Kourtney lubi tę wiadomość

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzicom i rodzenstwu powiemy na poczatku lutego, tylko w pracy chce poczekac dluzej ale zobaczymy jak to bedzie :) Jak test wyszedl pozytywny to strasznie nas korcilo zeby do rodzicow zadzwonic :)

Mieszkamy w Londynie, ja jestem z Wroclawia a moj A urodzil sie w Londynie ale ma polskich dziadkow :)

Blair lubi tę wiadomość

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox gdzie znalazlas taki fajny suwaczek bo ja nie moge nigdzie znalezc z opisem??

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina wrote:
    Rodzicom i rodzenstwu powiemy na poczatku lutego, tylko w pracy chce poczekac dluzej ale zobaczymy jak to bedzie :) Jak test wyszedl pozytywny to strasznie nas korcilo zeby do rodzicow zadzwonic :)

Mieszkamy w Londynie, ja jestem z Wroclawia a moj A urodzil sie w Londynie ale ma polskich dziadkow :)
    O i tak na stale juz mieszkacie w UK czy tylko na jakis czas?
    Jabtez jak tylko zobaczylam dwie kreski chcialam powiedziec calemu swiatu haha ale odezwal sie tez glos rozsądku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina na www.suwaczki.com ;)

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair ja juz jestem 12 lat tutaj ale zdecydowanie mysle o powrocie do Polski kiedys :)

Little Red Fox dziekuje bardzo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znowu myslimy o wyprowadzce. Tzn mąż myśli a ja staran sie go odwiesc od tych planów :P tutaj mamy wszystko ,prace,dom,znajomych ale jemu po prostu marzy sie inny kraj...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram sie do łóżka bo jutro wstaje 4:30;) Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 22:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też zmykam, wpadnę jutro wieczorem jak już będę po spotkaniu z ginem ;)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny, powodzenia u ginka Little Red jutro :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Wedlug chinskiego kalendarza plci wychodzi mi ze bede miala dziewczynke!:)
    Sprawdzalyscie???:)

Martita gratulacje!!!:)
    mi sie nie sprawdzilo w dwoch przypadkach haha zawsze na odwrot! ale mam jeden sposob, ktory bede robic..soda oczyszczona..slyszalyscie? mi sie sprawdzilo przy sarci i wszystkim kolezankom!..sikasz do kubeczka..do drugiego kubeczka troche sody oczyszczonej..jak bedzie buzowalo to chlopiec, bez zmian- dziewczynka :D
    inne ph moczu niby przy innej plci..zaleca sie po 8/9tc....zrobie jutro i jak cus powtorze za 3 tyg :D :D :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojoj ile nowych dziewczyn! a ja nie mam czasu nadrabiac!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina wrote:

Ja tez w uk i tez spod Wroclawia oryginalnie :D Z Zabkowic Slaskich a maz z Strzelina :D a ty????

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • flora Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia wszystkim u lekarzy dzisiaj! Czekam na dobre wieści :)
    Mnie wczoraj cały wieczór mdliło po sałatce jarzynowej. Chyba mój żołądek przestał tolerować majonez. Dzis od rana też mdłości :/
    Wam też czas tak wolno leci? Ten tydzień ciągnie mi się w nieskończoność. Może dlatego ze tak czekam na wtorek...

ae0c0efec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ksosia, AISAK,Macioszczyczka, Little Red Fox,Judy i nie wiem czy ktos jeszcze? Powodzenia na wizytach. Trzymam kciuki za każdą!:*
    Dajcie konieczne znac po wizycie :)

Flora mi tez tak wolno leci czas. To chyba przez oczekiwanie na wizyte

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 06:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zielone ogórki przestałam tolerować, zjadłam ostatnio kawałek i prawie zwróciłam, bo smakował mi jak zepsuty :( aż musiałam się pytać małżonka czy nie sprzedali nam zgniłych, ale powiedział że smakuje normalnie :(

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naszczescie jescze zadnych mdlosci ani awersji do jedzenia nie mam ale wiem ze jest jeszcze wczesnie. Zato moje piersi to chyba mi eksploduja niedlugo! ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio jem o wiele więcej niż wcześniej, a i przytyło mi się 2 kg, może przynajmniej pozbędę się swojej niedowagi. Mnie mdłości złapały w weekend, a póki co spokój ;)

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ