X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hue hue, ja się musiałam przerzucić na spodnie bez guzika i zamka z przodu, bo było mi niewygodnie :( a możliwe, że to tylko kwestia sugestii :)

• martta Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    U mnie brzuszka jeszcze nie widać ale spodnie są już ciasnawe...
    To tak jak u mnie, trzeba będzie zainwestować w coś nowego chyba niedługo :-)

o148p07w5riqasy7.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    hue hue, ja się musiałam przerzucić na spodnie bez guzika i zamka z przodu, bo było mi niewygodnie :( a możliwe, że to tylko kwestia sugestii :)

To chyba naprawde kwestia sugestii bo mnie wszystkie spodnie cisna i myslalam ze mam ze 2kg na plusie, a dzisiaj sie zwazylam u mamy i wychodzi ze nie przytylam, a nawet schudlam. Ale jak?? Jem za czterech:P i ciagle jestem glodna:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:20

Sabina lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długiej przerwie.

Malinki 3msm kciuki za Ciebie.

Ja ze swojej str mogę wam powiedzieć co radzie nosić po porodzie, koszule na ramiaczkach, super chce wyciągać, a dodam, ze na oddziałach położniczych jest gorąco, a do tego fizjologicznie kobieta wydala wodę przez pot.

Do porodu jest sexi płachta u nas w szpitalu.

Co do brzucha, u mnie jest duuuzy do tego stopnia ze go widać w luźnych ubraniach, juz 2osoby mnie pytaly z ciekawosci czy mi się nie przytylo

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    U mnie brzuszka jeszcze nie widać ale spodnie są już ciasnawe...
    Ja też tak mam. Rano jeszcze bez problemu się zapinam, ale popołudniu już nie.mogę się dopiac; )

• Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć miednica się rozszerza żeby zrobić miejsce maluchowi a później żeby poród lepiej przebiegał. Może stąd problem ze spodniami ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie
    Jak ja rodziłam to dawali szpitalne koszulki w gustownym jasnoszarym (czyt. sprany biały) kolorze do wysokości pupy z mega rozcięciem do pępka z przodu :) Mam nadzieję, że teraz poprawiło się w tej kwestii.
    Jeśli chodzi o ciuchy to od czasu kiedy zaczęły się u mnie wzdęcia wynalazłam jedyne portki z elastyną i właściwie ciągle je noszę na zmianę z dresami, czuję się bardziej komfortowo w luźnych ciuchach.
    P.s. widziałam dziś przecudne falbaniaste body z napisem córeczka tatusia, bombowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wcześniej się obkupilam w dwie pary ciążowych jeansów i chyba niedługo już w nich będę śmigać na codzień.
    Wiadomo po domu leginsy czy dres

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądałam takie cudne sukieneczki :D ahh jak będą dziewczynki to będą takie małe księżniczki :D wydaje mi się że do dziewczynek są ładniejsze ciuszki, dodatki niż do chłopców

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ja oglądałam takie cudne sukieneczki :D ahh jak będą dziewczynki to będą takie małe księżniczki :D wydaje mi się że do dziewczynek są ładniejsze ciuszki, dodatki niż do chłopców
    Pod warunkiem, ze będą chciały nosić ;) mój brat na bliźniaczki, jedna to dama, sukienki, biżuteria a druga do dziś ubiera się na dziale chlopiecym ;)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Pod warunkiem, ze będą chciały nosić ;) mój brat na bliźniaczki, jedna to dama, sukienki, biżuteria a druga do dziś ubiera się na dziale chlopiecym ;)
    Chodzi mi o takie niemowlaki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam u was bliźniaków mamy? Bo każda się już dawno nie odzywaka;) martita, Ewa, pirelka

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:46

Sabina, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lato te wszystkie sukieneczki tez sie nie sprawdzają:) skora sie odparza najlepoej bawelniany bodziak i krotkie spodenki lub rampers;) jesli mogę dam wam też radę z mojego doświadczenia wrzesien -marzec ciuchy z kapturami to glupota nie miesci sie pod kombinezon kurteczke dziwnie dziecko na tym leży. Na pierwsze trzy miesiace wszystkoe zapiecia na pupoe z tylu i przez plecy masakraaaa!

Do szpitala polecam 3 kaftaniki rodem jak z prl na sznureczki bo rano pokaz dziecko rozbierz dziecko po sniadaniu kolejny obchod kogos tam potem jakies pobranie i tak pół dnia...

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:46

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem też pod wrażeniem tego jakiej długości są rękawy kurteczek i bluz dla małych dzieci ;) kurtka ledwo do pasa, a rękawy jak dla orangutana :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po odwiedzinach, chyba sobie teraz paznokcie zrobię i obejrzę jakiś lekki film :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że do kupowania jeszcze daleko. Ale teraz oglądałam koszyki, kołyski i totalnie się zakochałam w tych rzeczach
    http://iv.pl/images/73649967697770308014.jpg
    http://iv.pl/images/65804263635640514546.jpg
    http://iv.pl/images/36626325663217086650.jpg
    http://iv.pl/images/76312345410252871895.jpg

Miała któraś koszyk Mojżesza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 19:41

Bratek, Justyna_89, megg lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:21

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ