X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Wrrrrr znowu mam sluz brązowy!!!! Przejechałem się autobusem do galerii! Nievlazilam, nie biegalam, nie latalam po sklepach poszłam na malpiego gaj z dzieckiem tam siedziałam i opijalam się woda. I znowu jazda. Takie gluty brązowe lecą co jakiś czas.
    Dupka biorę 3x1 masakra
    Dobrze że jutro wizyta tak się martwię przez te gluty(sory) tak się cieszyłam :-(
    Nawet mc Donalda odmówiła i zjadłam normalny obiadek dwa kawałki rybki z surowcami a tu jakiś problem wrrre
    Żabka póki nie ma czerwonej krwi to raczej nie jest to nic groźnego ale nie szaleje już dzisiaj jutro masz wizytę to gin cie uspokoi

żabka04, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Blair,
    na wizycie bylam w poniedzialek - wszystko dobrze :) Termin na 10/09, ale tak daleko mentalnie jeszcze nie uciekam.

Jestem po ciezkich przejsciach z zajsciem w ciaze, in vitro (brrrr...), ta ciaza to naturalny cud i jakos ciezko mi uwierzyc, ze wszystko bedzie dobrze. Wiec poki co moje mysli siegaja 27/02 i genetycznego :)
    To tym bardziej gratuluję że udało się naturalnie. :)
    PS. Śliczny suwaczek sobie ustawiłas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie miałam by najmniej.
    Ja wiem ze niby jest ok dopóki nie ma żywej krwi.
    Chodzi o to że jestem na dupka 4x1 od 16dc bo ciąża jest z pomocą zastrzyku z pregnylu. Lekarz na ostatniej wizycie kazał za tydzień zmniejszyć o 1 tabl dupka powiedział że jak będą plamienia to wracamy do 4.
    A ja się tak cieszyłam że jest ok.
    Progesteron badalam na początku ciąży jak robiłam betę to wyszedł 21 nmol Przeliczajac na ng wynik daje 6,6 ng to jest poniżej normy.
    Dlatego tak huham i dmucham też jestem po przejściach. Wiek to 33 lata.
    Więc czytając malgorzalka twoje posty rozumiem cie :-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zrobić ten budyń. Czuję że potem go zwrócę ale mam taką nieziemska ochotę na niego. Haha muszę korzystać póki mam apetyt bo wczoraj musiałam się zmuszać żeby cokolwiek zjeść

żabka04, maluutka90, mmargol lubią tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Wrrrrr znowu mam sluz brązowy!!!! Przejechałem się autobusem do galerii! Nievlazilam, nie biegalam, nie latalam po sklepach poszłam na malpiego gaj z dzieckiem tam siedziałam i opijalam się woda. I znowu jazda. Takie gluty brązowe lecą co jakiś czas.
    Dupka biorę 3x1 masakra
    Dobrze że jutro wizyta tak się martwię przez te gluty(sory) tak się cieszyłam :-(
    Nawet mc Donalda odmówiła i zjadłam normalny obiadek dwa kawałki rybki z surowcami a tu jakiś problem wrrre
    Każe plamienie jest powodem do niepokoju mi wyszedł krwiak i miałam tak samo, ale odkąd biore dupka to nic byłaś z tym u lekarza?

żabka04 lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit bo ciąża mózg mi ostatnio wyżera hihi
    Malgorzalka gratuluję poczęcia naturalnie.:-) Cieszę się razem z tobą:-)
    Zdrówka ci życzę:-)

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to się wydarzyło dzisiaj a jutro mam wizytę więc do jutra wytrzymam.

Ania91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:38

TolaiOla2008 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze żabka ze jutro wizytujesz. Ja tez trochę polatalam i teraz mam leżakowanie... A powinnam w końcu na badania jechać! Glukoza, toxo, CMV, combsa i nie wiem czy coś jeszcze powinnam? Krew ogólnie badałam juz wcześniej. Co tam jeszcze Wam lekarze zalecali?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia a kto Ci powiedzial ze norma to 30? Ja bylam u gina , jestem na wspomagaczach ale z powodow takich ze moje jajniki sa malo wydolne i musze sie wspomagac, wg mojego gina ( z kliniki gameta) progesteron jak mialam 27 to byl super hiper i nie ma sie czym martwic, i to byl wynik bez wspomagaczy..wspomagam sie tylko w ramach asekuracji z uwagi na problemy ktore mialam przy 1 ciazy

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:39

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to próby i progesteron tez zrobię. Żabcia możesz mi przetłumaczyć 1, 2 i 4 co oznaczają?

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznaję się. Jestem głupia. Zjadłam ten budyń i tak mnie zamulilo... :/ kurde mam za swoje

Progesteron ma raczej szerokie normy

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/84286843360441630395.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Blair, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

jak bierzecie duphaston to w badaniu mozecie zobaczyc tylko Wasz poziom progesteronu z cialka zoltego. Duphaston to syntetyczny progesteron i nie wychwyci go badanie krwi.

Przy luteinie i prolutexie jest inaczej, one sa naturalnym prg wiec podwyzszaja poziom prg we krwi.

Wiec Zabku Twoj prg na pewno jest wyzszy jesli bierzesz tylko duphaston. Nie martw sie.

Żabcia_, bbeczka91, Bratek lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Przyznaję się. Jestem głupia. Zjadłam ten budyń i tak mnie zamulilo... :/ kurde mam za swoje

Progesteron ma raczej szerokie normy
    Robię dokładnie tak samo: wiem ze będę cierpieć ale i tak zjem! Nie jestem sobie w stanie odmówić tej chwili przyjemności! :)

Blair lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ