X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy, a miałaś Hashimoto stwierdzone?? A ile Letroxu masz??
    Ja już na dawce 125 jestem i tsh mam 2,0. A na taka dawke wskoczyłam sukcesywnie, jak tylko się o ciąży dowiedziałam. I w ciąży bardziej się patrzy na FT$, FT# a nie TSH. Ono lubi skakać w ciąży. Każdy endo. powinien Ci to powiedzieć.
    Martta a który to dpo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 17:54

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Dzięki, nie wiedziałam o tym :) sprawdziłam w normie :) ufff ulżyło mi trochę, choć tarczyca martwi...
    Cordy biorę Letrox 50 teraz i w grudniu na początku miałam 0,9 wiec dużo się zmieniło w miesiąc.

O teraz doczytałam. Masz 50? to będzie więcej... ja sama sobie dawkę dopasowałam, bo w ciąży to powinno się to częściej sprawdzać. Mi po tygodniu tsh spadło jak dawkę wzmocniłam. I dzisiaj byłam u lekarza i jest dobrze dobrana także mam trzymać 125.

• martta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba zrobię sobie jeszcze teraz ft3 i ft4 jutro.
    Judy 15 dpo

o148p07w5riqasy7.png
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to beta dobraaaa... :-) Później zobaczyłam suwaczka Twojego i się domyśliłam, że to wczesny etap :-) Nie wszystkie będziemy mieć bete jak Blair hihi
    Zrób sobie jeszcze te badania, lepiej to sprawdzać w pakiecie.

martta lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zrobię jutro jeszcze tamte badania i umówię się do endokrynologa. A Wy chodzicie do endokrynologa czy ginekologa-endokrynologa?
    Nie no bety Blair nic nie pobije narazie :) mi wystarczy taka, dobrze że w normie i rośnie znaczy, że ok u okruszka :)

Judy lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Slyszalam serduszko! <3 ponad 100 uderzeń! Mój bąbelek ma 0,45cm!
    Jestem zakochana! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 18:08

martta, Justyna_89, Cordy, Judy, Angela89, Sabina, Little Red Fox, Miśka***, Blair, Olisia lubią tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam w październiku 1,63, także też urosło.

Judy ja się bardziej bałam tych przeciwciał. Mam stwierdzone Hashimoto (na USG i przeciwciała były dużo, dużo wyższe). Masz rację co do fT4 :) jutro sobię zrobię, a jak bedzie wymagać fT3 to też zrobię. Ale to taka kasa... każde z tych badań :)

martta lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia- badzo się cieszę, pochwalisz się zdjęciem usg?

ckaigox17mdp9efq.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dziewczyny! Slyszalam serduszko! <3 ponad 100 uderzeń! Mój bąbelek ma 0,45cm!
    Jestem zakochana! <3

Ale super :) Jaki już duży :)

Już razem <3
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia gratulacje!!!!!!!!!! Cudowne wieści :-)

Ja chodzę do gin.-endokr. Prywatnie oczywiście, bo niestety na państwowe wizyty to się troszkę czeka... :-/ Hashimoto mi popsuło szyki w poprzedniej ciąży... TSH wyskoczyło na wartość... UWAGA UWAGA 39!! a antyciała miałam miano 1900!!! Dieta bezglutenowa i bez laktozy zdziałała cuda, bo wszystko jak ręką odjął, tzn. antyciała się uspokoiły, lepiej się czuję, nie puchłam tak. Aaaa i robiłam test na nietolerancję pokarmową, nie mylić z alergią i oczywiście wyszło ,tak jak wyjść powinno przy Hash., że mój organizm nie toleruje mleka, jajek, pszenicy, żyta. Wszystko się potwierdziło.
    No niestety, badania tanie nie są :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 18:14

Cordy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/b5ef167c0ab3803c

Cordy, Angela89, Justyna_89, Blair lubią tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy ja jestem na diecie bezglutenowej, bezmlecznej i z ograniczeniu cukru od 2 lat :) Zrobiłam sobie dwa testy (z mężem oboje Food Detective) i sama dodatkowo MRT 150 :) Też glutenowe, mleko, jajka i soja oraz orzeszki ziemne :) to tak w skrócie bo w MRT jeszcze kilka rzeczy.

Judy lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy a mi wyszły też nerkowce i coś tam jeszcze... Też to wszystko robiłam! Ha! To mamy wspólne tematy ;-) no i widzisz poprawę na diecie?? Wg mnie jest lepiej... A i dietę da się wytrzymać. Mój mąż jada normalne rzeczy. Tzn. normalny chlebek, ale czasem zje dania przygotowane z mojej mąki czy tam innych rzeczy i nawet różnicy nie czuje ;-)

Cordy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:05

• Cordy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy :) Tak czuję się znacznie lepiej. Raz, że wyglądam lepiej (nie jestem opuchnięta), dwa, że to miano przeciwciał takie niziutkie, trzy problemy gastryczne jak ręką odjął. Wiadomo czasem sobie pofolguję (np. w gościach), ale ogólnie się trzymam. Mąż nie je mleka i mlecznych produktów, cytrusów, soi i truskawek oraz pszenicy, ale już żyto tak, bo mu gluten nie wyszedł. Ale, tak jak twój, też je "moje" potrawy :)

Judy lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ;) 6t 1 dz. Termin waha sie miedzy 31 sierpnia a 2 wrzesien ;)

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na serduszko wtedy będę mogła spokojnie założyć suwaczek

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem na tym samym etapie, może też się uda ;)
    ale póki co czekam, wizyta za godzinę dopiero...

• Cordy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox czekamy na relację :)

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    57650!!! :O aż sie przestraszylam jak zobaczylam ten ogromny wynik. Ale kalkulator pokazuje w normie :)
    Wyglada na to ze chyba jednak blizniaki :D
    Ostatnio mialam 4380.

Kalkulator: HCG podwaja się co 0 dni 12 godzin (13 godzin).
    Średni dwudniowy przyrost to 57650 mlU/ml (1216.2%) (w normie).

Jupiiiiiiiiii ;) kolejne bliźniaki ;)

Blair lubi tę wiadomość

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ