Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cordy, a miałaś Hashimoto stwierdzone?? A ile Letroxu masz??
Ja już na dawce 125 jestem i tsh mam 2,0. A na taka dawke wskoczyłam sukcesywnie, jak tylko się o ciąży dowiedziałam. I w ciąży bardziej się patrzy na FT$, FT# a nie TSH. Ono lubi skakać w ciąży. Każdy endo. powinien Ci to powiedzieć.
Martta a który to dpo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 17:54
-
martta wrote:Dzięki, nie wiedziałam o tym sprawdziłam w normie ufff ulżyło mi trochę, choć tarczyca martwi...
Cordy biorę Letrox 50 teraz i w grudniu na początku miałam 0,9 wiec dużo się zmieniło w miesiąc.
O teraz doczytałam. Masz 50? to będzie więcej... ja sama sobie dawkę dopasowałam, bo w ciąży to powinno się to częściej sprawdzać. Mi po tygodniu tsh spadło jak dawkę wzmocniłam. I dzisiaj byłam u lekarza i jest dobrze dobrana także mam trzymać 125. -
No właśnie zrobię jutro jeszcze tamte badania i umówię się do endokrynologa. A Wy chodzicie do endokrynologa czy ginekologa-endokrynologa?
Nie no bety Blair nic nie pobije narazie mi wystarczy taka, dobrze że w normie i rośnie znaczy, że ok u okruszkaJudy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny! Slyszalam serduszko! ponad 100 uderzeń! Mój bąbelek ma 0,45cm!
Jestem zakochana!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 18:08
martta, Justyna_89, Cordy, Judy, Angela89, Sabina, Little Red Fox, Miśka***, Blair, Olisia lubią tę wiadomość
-
No ja miałam w październiku 1,63, także też urosło.
Judy ja się bardziej bałam tych przeciwciał. Mam stwierdzone Hashimoto (na USG i przeciwciała były dużo, dużo wyższe). Masz rację co do fT4 jutro sobię zrobię, a jak bedzie wymagać fT3 to też zrobię. Ale to taka kasa... każde z tych badańmartta lubi tę wiadomość
Już razem
-
Ksosia gratulacje!!!!!!!!!! Cudowne wieści
Ja chodzę do gin.-endokr. Prywatnie oczywiście, bo niestety na państwowe wizyty to się troszkę czeka... Hashimoto mi popsuło szyki w poprzedniej ciąży... TSH wyskoczyło na wartość... UWAGA UWAGA 39!! a antyciała miałam miano 1900!!! Dieta bezglutenowa i bez laktozy zdziałała cuda, bo wszystko jak ręką odjął, tzn. antyciała się uspokoiły, lepiej się czuję, nie puchłam tak. Aaaa i robiłam test na nietolerancję pokarmową, nie mylić z alergią i oczywiście wyszło ,tak jak wyjść powinno przy Hash., że mój organizm nie toleruje mleka, jajek, pszenicy, żyta. Wszystko się potwierdziło.
No niestety, badania tanie nie sąWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 18:14
Cordy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Judy ja jestem na diecie bezglutenowej, bezmlecznej i z ograniczeniu cukru od 2 lat Zrobiłam sobie dwa testy (z mężem oboje Food Detective) i sama dodatkowo MRT 150 Też glutenowe, mleko, jajka i soja oraz orzeszki ziemne to tak w skrócie bo w MRT jeszcze kilka rzeczy.
Judy lubi tę wiadomość
Już razem
-
Cordy a mi wyszły też nerkowce i coś tam jeszcze... Też to wszystko robiłam! Ha! To mamy wspólne tematy no i widzisz poprawę na diecie?? Wg mnie jest lepiej... A i dietę da się wytrzymać. Mój mąż jada normalne rzeczy. Tzn. normalny chlebek, ale czasem zje dania przygotowane z mojej mąki czy tam innych rzeczy i nawet różnicy nie czuje
Cordy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Judy Tak czuję się znacznie lepiej. Raz, że wyglądam lepiej (nie jestem opuchnięta), dwa, że to miano przeciwciał takie niziutkie, trzy problemy gastryczne jak ręką odjął. Wiadomo czasem sobie pofolguję (np. w gościach), ale ogólnie się trzymam. Mąż nie je mleka i mlecznych produktów, cytrusów, soi i truskawek oraz pszenicy, ale już żyto tak, bo mu gluten nie wyszedł. Ale, tak jak twój, też je "moje" potrawy
Judy lubi tę wiadomość
Już razem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlair wrote:57650!!! aż sie przestraszylam jak zobaczylam ten ogromny wynik. Ale kalkulator pokazuje w normie
Wyglada na to ze chyba jednak blizniaki
Ostatnio mialam 4380.
Kalkulator: HCG podwaja się co 0 dni 12 godzin (13 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 57650 mlU/ml (1216.2%) (w normie).
Jupiiiiiiiiii kolejne bliźniakiBlair lubi tę wiadomość