Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy jest tu dziewczyna zmagajaca sie z hashimoto? Mi udalo sie uspic ta chorobe.
Lubie temat zdrowia i chetnie pogadam. Slyszalyscie dziewczyny o problemach z metylacja? Duzo osob ma problem z tym procesem i dlatego zalecam Wam branie folate badz folian. Jest to naturalna witamina a nie sztuczna jak kwas foliowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 17:09
-
Dzień Dobry! Jejku, a ja nie widziałam że jest już wątek wrześnióweczek... grrr! U mnie pierwszy test pozytywnie wyszedł w wigilię tak na prawdę, dzień przed to był cień krechy ale już coś podejrzewałam. A że miałam trochę testów (za parę groszy z amazon.de) to testuję codziennie i patrzę czy krecha aby nie zbledła! Na razie strasznie się boję, bo we wrześniu też nam się udało jednak z 35 dc dostałam krwawienia i okazała się ciąża biochemiczna.
Wyliczyłam termin na 2 września, ale zobaczymy co na to lekarz powie. Dziewczyny, kiedy Wasze pierwsze wizyty? Ja planuję już pójść w przyszłym tygodniu!
adora, Blair lubią tę wiadomość
-
Cześć MartunQa ja też mam termin na 2 września. Pierwszą wizytę mam umowioną na 5 stycznia (moje urodziny).
Blair lubi tę wiadomość
-
To może w ramach prezentu urodzinowego zobaczysz serduszko?
Ja będę dzwonić 4tego żeby się zarejestrować, będę udawać że to pilna wizyta.. inaczej się nie dostane do tej ginekolog bo ma za dużo pacjentek i już nowych nie przyjmuje. A to ponoć najlepsza ginekolog w okolicy (i polska przede wszystkim!). Ach, no tak zapomniałam- mieszkam w Niemczech. -
to juz powinno u was widac w uk tylko polozna...w pierwszej ciazy ma sie 3usg w kolejnych juz tylko 2..w 12,13tc genetyczne i ok 20tc polowkowe i tyle. Do polskiego ginekologa mam za daleko, tym bardziej,ze prowadze swoj biznes i musialabym zamknac na caly dzien i ponad 2hrs podrozy z malym dzieckiem odpada. Jestem pewna,ze cos nade mna czuwa i wszystko jest i bedzie dobrze
Na razie nie mam zadnych objawow, oprocz testow pozytywnych. W ciazy z chlopcem pramtycznie od poczatku ok 5,6tc spalam na stojaco, wymioty az do 5miesiaca ciazy...przy corci mdlosci ok 7,8tc tyljo przez kilka dni, wymiotowalam moze z 3,4 razy w ciagu calej ciazy.
Dopiero poczatek ciazy a ja juz chcialabym znac plec
a jak wy sie czujecie?
Jeszcze w dniu, w ktorym zrobilam test mialam wypadek samochodowy, facet wjechal mi w tyl jak stalam na swiatlach.nie wyhamowal...dobrze,ze nic sie nie stalo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MartunQa wrote:Dziewczyny miałyście już jakiekolwiek objawy? Mnie leciutko codziennie tak jakby ciągną jajniki/macica sama nie wiem co. Takie dziwne uczucie. Poza tym nic a nic hmm nawet piersi też nie reagują
u mnie niestety melosci a dooiero 4ty tydzien, nie soodziewalam sie tego! z dziewczynka mialam tylko 8,9tc i moze z tydzien a teraz juz od ooczatku.
przepraszam za bledy, pisze szybko z tabletu i zjada mi literke p czesto