Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś do kosmetyczki idę. Nie zrelaksuje się zbytnio, bo przy depilacji wąsika i regulacji brwi to mało realne, ale przynajmniej dla odmiany ktoś zrobi coś przy mnie. ☺
Mój mąż stwierdził ostatnio, że ja to się chyba w ogóle porodu nie boję! A ja poprostu mam tyle różnych spraw na głowie, że zupełnie nie mam czasu myśleć o strachu.
Ja się póki co tylko boję, żeby dorwać jak najbliżej terminu porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 10:14
Milenka~11 lubi tę wiadomość
-
Aaaaa I dziś 37 tydzień! Hurra! 21 dni zostało
Niestety wczoraj ciśnienie 142/100 pomimo brania 3 tabletek dopegytu. Jeśli dziś wieczorem znowu będzie tak wysokie musimy jechać do szpitala, trzeba będzie wywoływać poród,na samą myśl mnie wzdryga...zubii, Gosia1989, justa., Cameline, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny.
Ja tez sie witam z ciazy donoszonej. Wczoraj caly dzien bole miesiaczkowe a po wczorajszym wieczornym seksie wszystko przeszlo jak reka odjalBąbelek1980, KasiaHaBe, zubii, Karooolcia :), Gosia1989, Cameline, Lisa85, shelby*, Bacardi90, Annie1981, falka lubią tę wiadomość
-
co do myśli w stylu "po co mi to było", ja miałam je na początku macierzyństwa wiele razy i tego nie ukrywam. ale nikt kto nie miał dziecka kolkowego i którego dziecko przez pierwsze miesiące 70% dnia płakało, nie zrozumie. mój Mały na początku drzemki w ciągu dnia to miał 10-minutowe, tak że ja nie wiedziałam czy mam w tym czasie jeść, sikać czy gapić się w sufit... a jakoś jestem w kolejnej ciąży, chcę następne dzieci, więc jak widać mimo takich myśli i tak nic by się nie zmieniło
Milenka~11, Marcia1989, baassiia, Julia2015, Cameline, Lisa85, Bacardi90 lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
no i najważniejsze to nie dać sobie wmówić, że to z Wami jest coś nie tak... ja pamiętam jak tu na forum przeczytałam od jednej dziewczyny tekst, że to ze mną jest coś nie tak i, że jest pewna, że jakby dziecko zostało z kimś innym to by nie płakało
Milenka~11, Karolka12345, zubii, Gosia1989, Julia2015 lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Niesia86 mój też nie mówi, ani nie sika na nocnik, ale nie mam żadnych wyrzutów z tego powodu, bo on rozumie co się do niego mówi, a to, że nie odpowiada pełnymi zdaniami to trudno, jeszcze kiedyś będę się modlić, żeby chociaż na 5 minut się uciszył
i tak jestem z niego mega dumna, bo widzę, że jest bardzo mądry, a książki uwielbia i spędza z nimi pół dnia (wczoraj zamowilam mu 20 kolejnych, dwie stówy wyparowały z konta, ech matka wariatka)Niesia86, Milenka~11, Marcia1989, Lisa85 lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Lunka wrote:A przypomnicie mi jak to jest po porodzie? Pamietam, ze byl temat, ale juz sie nie dokopie, bo to byly wieki temu. Po porodzie ojciec moze dostac 2 tygodnie zwolnienia plus 2 tygodnie tacierzynskiego? I to nie koliduje z moim macierzyńskim? Maz jeszcze jest w innym kraju. I jeszcze dopoki jest zatrudniony to wykorzystalibyśmy chyba ta możliwość.
Tu masz artykuł gdzie jest wszystko opisane ile dni komu i kiedy przysługują
http://smakimacierzynstwa.pl/jak-zalatwic-urlop-ojcowski-lub-tacierzynski/ -
Dziewczyny kazde dziecko jest inne. Jedne mowia szybciej, drugie szybciej chodza. Nie ma co porownywac. Moja corka siku i kupke na nocnik wolala juz jak miala rok. 2.5 roku miaoa jak juz nie sikala w nocy. Teraz z drugim.dzieckiem moze byc calkiem inaczej. I tym sie przejmowac nie bede ze dziecko kolezanki wiecej mowi, albo szybciej chodzi.
Jesli chodzi o rozne mysli to ja tez mam ze po co mi bylo drugie dziecko. Jeszcze niektorzy znajomi mnie strasza ze sobie zrobilam drugie dziecko jak corka idzie do pierwszej klasy i trzeba teraz pilnowac corke z nauka a nie bawic sie w pieluchy. Strasza ze chlopaki to sa niedobre, nieusluchane i ze jak natasza jest grzeczna to diabel bedzie z syna.... Tak sobie to do glowy wbilam ze sie boje miec syna.. Serio. Co widze chlopcow w roznym wieku to tylko ich obserwuje jak sie zachowuja...
-
espoir kasyna książki nie wlicza się do budżetu, to jak z osobnym żołądkiem na desery.
Chłopcy przecież "ogólnie" zaczynają mówić później, a faceci "ogólnie" mówią mniej, różnice anatomiczne;-). Pamiętacie Mariana z kabaretu?Kochasz mnie czy nie? No.espoir, Bąbelek1980, poppy, KasiaHaBe, Niesia86, Marcia1989, Gosia1989, Lisa85, shelby* lubią tę wiadomość
-
teraz takie czasy są, że ciężko dalej twierdzić, że dziewczynki to te grzeczne z samymi piątkami, a chłopaki to łobuzy. u mnie w mieście w Polsce jak podejdziesz pod gimnazjum to nie wiem czy to nie od dziewczyn prędzej wpierdziel Ci grozi💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Takie efekty różnych społecznych przemian, jeśli będę miała dziewczynkę, chciałabym żeby była "dziewczynką", moja samodzielność i samowystarczalność to był spory problem i cały czas muszę się hamować, żeby innych nie zamęczyć.
Z obserwacji moich bratanków, chłopcy mają taką wrodzoną troskliwość i czułość, u mnie bawili się w ubieranie i kołysanie misia, sami z siebie, bez zachęty. -
Moj starszy synek był niemowlakiem bezproblemowym, ladnie spal, szybko zrobil sie samodzielny, ładnie sie bawił sam, zreszta dalej taki jest. Tez mnie teraz wszyscy strasza ze "nowy" bedzie przeciwienstwemstarszaka i da mi popalic.... juz sie boje
-
Co do wagi moja w skończonym 33 ważyła 2100.Lekarz powiedział że bardzo ładnie bo to więcej niż powinna.Ale ona od początku ma główkę większą więc podejrzewam że przez to waga jest zawyżona.Jak jest z tym donoszeniem?Skończony 37 to donoszona tak?Bo każdy mówi inaczej.Co do przemyślen to ja takich nie mam.Boję się tylko żeby nie było żadnych komplikacji przy porodzie,żeby córa była zdrowa.Co będzie potem to jakoś nie myślę o tym..Mam nadzieję że sobie poradzimy.Boję się tylko że będę panikować co chwilę czy oddycha,czy kupcia dobra itp.W ogóle zauważyłam ze wcześniej często myślałam o porodzie,bałam się,panikowałam.A teraz im bliżej tym coraz rzadziej o tym myślę.
-
A ja tam sie ciesze, ze bede miala chłopaka, oni maja łatwiej, nie sa w ciąży, nie rodza, kobiety im gotują, sprzątają. O gorsza opinie u nich tez ciezej, bo niby facet moze sobie używać, kobieta gorzej, zaraz wiadomo kim jest. Takie oto refleksje mi przyszły. Mimo ze tez jak zaszlam to pragnęłam baby little girl!
perfectangel85, MrsKiss, Lisa85, Milenka~11 lubią tę wiadomość
-
Niesia 86 jak ja " lubię" takie przechwalenie się co moje dziecko już potrafi. Każde dziecko rozwija się w swoim tępie i nie ma co porównywać.
Co do mówienia mój synek zaczynał mówić tak właśnie w okolicy 2 lat, a teraz buzia mu się nie zamyka i przegada każdego tak więc jeszcze chwila cierpliwości i Twój też się rozkręci.
Dziewczyny jak ma się odejście czopa do terminu porodu. Czytałam, że od odejścia czopa do porodu może minąć nawet 2 tygodnie. Jakie są wasze doświadczenia. Dziś odszedł mi czop podbarwiony mocno na brązowo, tylko nie wiem czy jego kolor to przypadkiem nie efekt gmerania gina przy mojej szyjce.Niesia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny