Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, z tym forum, chociaż tutaj też się spoko pisze. Daj nam linka, to się będziemy weryfikować.
    U mnie też dłuugo nie było widać brzucha, bo jestem wysoka, okrągła i miałam dużo energii, więc nie wyglądałam na w ciąży. A Ty masz, fajny, zgrabny brzuszek, jak dzidzia rośnie jak trzeba, to po co się zastanawiać nad gabarytem "opakowania".
    Nie liczę ruchów, bo chyba bym skończyła z nerwicą, a to wbijanie pod żebra, to rzeczywiście mocno nieprzyjemne, czasem mam wrażenie,że mu trzeba pięty wyfrezować, tak skrobie.
    Nie mogę się doczekać jutrzejszego spadku temperatury, no i wizyty kontrolnej. Uwaga, spróbuję wejść bez kolejki, bo już nie mam siły wysiadywać na tej twardej ławce w przychodni. Czas ćwiczyć asertywność.
    Miłego dnia praczkom, prasowaczkom i wekowaczkom. Dziewczyny w szpitalu, posyłam dobrą energię. Buziole.

Cameline, Justa87 lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    A ja mam chyba dziwny problem:P mam maly brzuch, nie wiem gdzie kruszyna miesi się tam...usg tydz temu pokazalo 1,5 kg a wymiary niby adekwatne do 30/31 tyg. Jeśli mozliwosc ze usg myśli się ?]

Wielkość brzucha nie ma wpływu, nic się nie martw :) ja aktualnie mam mniejszy (spokojnie przy zrzucaniu włosków wszędzie się jeszcze widzę ;) ), dziecko waży 1800g.

Do porodu szłam z takim samym wielkim jak teraz a dziecko 2900. Dodam że ilość wód płodowych w normie, w okolicy 13.

Justa87 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Mnk jakie forum ? cos mnie ominelo?:P

A ja mam chyba dziwny problem:P mam maly brzuch, nie wiem gdzie kruszyna miesi się tam...usg tydz temu pokazalo 1,5 kg a wymiary niby adekwatne do 30/31 tyg. Jeśli mozliwosc ze usg myśli się ?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18b59e170ef9.jpg
    Spokojnie :) ja jestem w starszej ciąży od Twojej, a brzuch mam chyba mniejszy ;) Z takim jak Twój szlam do porodu pierwszej córki w 40tc :) Każda kobieta jest inna i nie ma co porównywać brzuchów :) to mój w 35tc i ja sie bardzo cieszę, ze nie jest większy :) Także nie szukaj problemu na sile, tylko ciesz sie ciąża :) Masz super zgrabny brzuch, aż zazdroszczę :)

ln2ts1bu0vx8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 08:32

Justa87, miffy, Princesska, Lisa85, aswalda, AllishiiA lubią tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki! gdyby nie inne osoby, które mowia mi ciagle o moim malym brzuchu, może nie byłabym przewrażliwiona :P chciłabym żeby mała miała przy porodzie 2900-3100:)
    Iza ile wazylas ? byłas wcześniakiem?

No musze przyznać ze ja urodziłam się mała tez ok 3 kg , maz wcześniak i tez nie duzy chlop jest:P

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw no chyba dziecko na kręgosłupie zawija się:P zresztą u mnie tez:P

Justaw lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też macie nawrót mdłości ?

• Emila92 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdlosci nie mam, ale za to jaki apetyt mam. Budze sie w nocy i slysze jak mi w brzuchu burczy:)

3jvzi09kj5du0dsk.png
    zi13dqk3zbt7s260.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Czemu Wam sie tak spieszy do rodzenia dzieci zaraz po rozpoczeciu tygodnia donoszonej ciazy?:P ja mam nadzieje ze urodze dopieo w 40tc. Przeciez od donoszonej ciazy do terminu to jest 3 tygodnie, a to przeciez jest dosyc duzy czas i jednak roZnica miedzy dziecmi.

Swoja droga reflektuje ktos grupe na fb tylko dla naszego forum wrzesniowek?;)

Mi sie nie spieszy nic a nic☺im pozniej urodze tym pozniej rozpoczne macierzynski a to z wielu wzgledow jest dla mnie oplacalne☺jakos sobie przy porodzie porodze-no nie mam wyjscia☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 09:08

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:

A ja mam chyba dziwny problem:P mam maly brzuch, nie wiem gdzie kruszyna miesi się tam...usg tydz temu pokazalo 1,5 kg a wymiary niby adekwatne do 30/31 tyg. Jeśli mozliwosc ze usg myśli się ?

Brzuch masz idealny!

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusie, ale małe brzuszki :) Ja to jak z bliźniakami przy Was wyglądam :P

Swoją drogą jestem załamana :( Dziewczyny jestem tak spuchnięta, że nie daję już rady :( Mam już nawet problem z włożeniem stóp w Crocsy :( Obrzęk nie schodzi nawet rano.
    Stopy, kostki, ręce, nadgarstki aż tak, że boli i piecze :( Nie wiem jak ja wytrwam jeszcze ten miesiąc :(
    Miałam dzisiaj sprzątać, ale będę leżeć cały dzień może trochę zejdzie ta opuchlizna :(

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna M wrote:
    Dziewczyny też macie nawrót mdłości ?

Od 2 tygodni czuję się jak w 1 trymestrze! Mdłości, duszności, słabo mi. Może dobrze że źle się czuję bo muszę leżeć a jak człowiekowi tylko lepiej to go nosi :)

Ja dziś dostaję 2 dawkę Celestonu.

Monako jak u Ciebie? Pewnie czekasz aż szpital ogarnie wypisy i przyjęcia. Obok mnie jest dziewczyna w 28tc ze zgładzoną szyjką całkowicie i skurczami. Jutro chcą ją wypisać! Nie wiem czemu ją wypuszczają to jej 3 dziecko i poród może być szybko. Tu jest takie oblężenie w pacjentkach że nikogi nie chcą długo trzymać.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Ja nigdy nawet nie myślałam o liczeniu ruchów, mały jest tak aktywny, że nie czuję potrzeby. Jak mam bardziej aktywny dzień i go nie czuję jakiś czas to wystarczy, że przysiądę ma chwilę czy się położe i zaczyna się impreza :)
    Co do porodu, mam tp na 09.09 i tydzień przed i tydzień po mi odpowiada. Sierpień chciałabym przechodzić bo dopiero 4 odchodzę z pracy i marzą mi się chociaż te 3 tygodnie na leniuchowanie i dopięcie przygotowań na ostatni guzik. Poza tym mąż ma urodziny w lipcu, ja w sierpniu to fajnie by było gdyby mały urodził się we wrześniu :)
    Pojawił sie u mnie nowy objaw, od ponad tygodnia zauważyłam, że zaczeły mi się 'rozluźniać' wszystkie chrząstki w okolicy miednicy i lędźwi. Ciągle mi tam coś chrupie, zwłaszcza gdy podnoszę się z leżenia, a kichania zaczynam się bać bo za każdym razem czuję nieprzyjemne przeskakiwanie kostek w spojeniu łonowym.

Ja mam to samo. Ostatnio aż się przestraszyłam jak mi coś głośno chrupnęło przy podnoszeniu się z półleżenia. Dziwaczne uczucie.

Nie dostałam karty ruchów i lekarz nie kazał mi nic liczyć, ale też póki co ruchy czuję często (i intensywnie - czasem aż za bardzo ;)), więc czuję się spokojna. Byłam rano na badaniach, ciekawe jak tam moja hemoglobina... Natka pietruszki, pokrzywa i buraki są u mnie na porządku dziennym, więc mam nadzieję, że wyniki nie wyjdą złe.

Justa, masz bardzo zgrabny brzuch i moim zdaniem adekwatny do sylwetki - na pewno nie masz się czym martwić :) Wyglądacie super!
    Mój też nie jest jakiś wielki, ale okrągły jak piłeczka :D

34j2g09.jpg

Cameline, Princesska, Annie1981, Lisa85, aswalda, AllishiiA, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:

Swoją drogą jestem załamana :( Dziewczyny jestem tak spuchnięta, że nie daję już rady :( Mam już nawet problem z włożeniem stóp w Crocsy :( Obrzęk nie schodzi nawet rano.
    Stopy, kostki, ręce, nadgarstki aż tak, że boli i piecze :( Nie wiem jak ja wytrwam jeszcze ten miesiąc :(
    Miałam dzisiaj sprzątać, ale będę leżeć cały dzień może trochę zejdzie ta opuchlizna :(

Karolka, a próbowałaś np. pić pokrzywę albo koktajle z natką pietruszki? One sprzyjają usuwaniu toksyn i wody z organizmu i podobno pomagają też na obrzęki. Niestety pogoda pewnie też ma tu duże znaczenie, ale może chociaż trochę by pomogły?

Cameline, zapomniałam napisać - trzymam za Ciebie kciuki! Udało Ci się ogarnąć opiekę nad córką?

I za Monako oczywiście też! Odezwij się do nas jak będziesz miała chwilę :)

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekki ból podbrzusza ale nie okresowy tylko takie ćmienie to może być skurcz?Trwał z 10 minut.Brzuch przy tym mięciutki.Być może za długo mocz przytrzymałam bo ten ból pojawił się jak wróciłam z toalety.Ja mam wielki brzuch mimo że przytyłam tylko 5 kg.Wszystko idzie mi w brzuch odrazu.

• Emila92 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz byl dzis zapisany do stomatologa ale nie moze wyrwac sie z pracy, myslicie ze ja mpge isc w jego miejsce i Pani stomatolog cos mi zrobi w trzecim trymestrze ciazy?

3jvzi09kj5du0dsk.png
    zi13dqk3zbt7s260.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa moim zdaniem nie masz małego brzuszka!;) cos sobie wkrecilas:P ja mam podobny do Twojego a jestem dalej tygodniowo, takze z Twoim brzuchem wszystko okey!;)

16udvfxmplx8ab54.png
  • Emila92 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:

Karolka a mowilas o tym ginekologowi? Wiem , ze tak moze objawiac sie zatrucie ciazowe...

3jvzi09kj5du0dsk.png
    zi13dqk3zbt7s260.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alasnie właśnie nie straszac Karolka, ald moja znajoma tak miala msc przed porodem, nie dala rady wygrać z opuchlizna. Zatrucie ciążowe. Cc msc przed porodem. Sprawdz to, będziesz spokojniejsza.

16udvfxmplx8ab54.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:

Mam taki sam :)

Ja dzis usłyszałam od pielęgniarki ze wyglądam na 5 miesiąc ciąży :) była w szoku że to już 33tc a na fb wrzesniowka w tym samym tygodniu urodziła synka 1600g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 10:10

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, Marcia właśnie o tym czytam.

Tydzień temu wyniki moczu były ok, ale pojadę jutro powtórzyć.
    Napisałam też sms do mojego gina. Ciśnienia nie mam jak zmierzyć cholibka :/

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ