Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajnie, z tym forum, chociaż tutaj też się spoko pisze. Daj nam linka, to się będziemy weryfikować.
U mnie też dłuugo nie było widać brzucha, bo jestem wysoka, okrągła i miałam dużo energii, więc nie wyglądałam na w ciąży. A Ty masz, fajny, zgrabny brzuszek, jak dzidzia rośnie jak trzeba, to po co się zastanawiać nad gabarytem "opakowania".
Nie liczę ruchów, bo chyba bym skończyła z nerwicą, a to wbijanie pod żebra, to rzeczywiście mocno nieprzyjemne, czasem mam wrażenie,że mu trzeba pięty wyfrezować, tak skrobie.
Nie mogę się doczekać jutrzejszego spadku temperatury, no i wizyty kontrolnej. Uwaga, spróbuję wejść bez kolejki, bo już nie mam siły wysiadywać na tej twardej ławce w przychodni. Czas ćwiczyć asertywność.
Miłego dnia praczkom, prasowaczkom i wekowaczkom. Dziewczyny w szpitalu, posyłam dobrą energię. Buziole.Cameline, Justa87 lubią tę wiadomość
-
Justa87 wrote:A ja mam chyba dziwny problem:P mam maly brzuch, nie wiem gdzie kruszyna miesi się tam...usg tydz temu pokazalo 1,5 kg a wymiary niby adekwatne do 30/31 tyg. Jeśli mozliwosc ze usg myśli się ?]
Wielkość brzucha nie ma wpływu, nic się nie martwja aktualnie mam mniejszy (spokojnie przy zrzucaniu włosków wszędzie się jeszcze widzę
), dziecko waży 1800g.
Do porodu szłam z takim samym wielkim jak teraz a dziecko 2900. Dodam że ilość wód płodowych w normie, w okolicy 13.
Justa87 lubi tę wiadomość
-
Justa87 wrote:Mnk jakie forum ? cos mnie ominelo?
A ja mam chyba dziwny problem:P mam maly brzuch, nie wiem gdzie kruszyna miesi się tam...usg tydz temu pokazalo 1,5 kg a wymiary niby adekwatne do 30/31 tyg. Jeśli mozliwosc ze usg myśli się ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18b59e170ef9.jpgja jestem w starszej ciąży od Twojej, a brzuch mam chyba mniejszy
Z takim jak Twój szlam do porodu pierwszej córki w 40tc
Każda kobieta jest inna i nie ma co porównywać brzuchów
to mój w 35tc i ja sie bardzo cieszę, ze nie jest większy
Także nie szukaj problemu na sile, tylko ciesz sie ciąża
Masz super zgrabny brzuch, aż zazdroszczę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 08:32
Justa87, miffy, Princesska, Lisa85, aswalda, AllishiiA lubią tę wiadomość
-
Dzieki! gdyby nie inne osoby, które mowia mi ciagle o moim malym brzuchu, może nie byłabym przewrażliwiona
chciłabym żeby mała miała przy porodzie 2900-3100:)
Iza ile wazylas ? byłas wcześniakiem?
No musze przyznać ze ja urodziłam się mała tez ok 3 kg , maz wcześniak i tez nie duzy chlop jest:PNadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
mnk wrote:Czemu Wam sie tak spieszy do rodzenia dzieci zaraz po rozpoczeciu tygodnia donoszonej ciazy?
ja mam nadzieje ze urodze dopieo w 40tc. Przeciez od donoszonej ciazy do terminu to jest 3 tygodnie, a to przeciez jest dosyc duzy czas i jednak roZnica miedzy dziecmi.
Swoja droga reflektuje ktos grupe na fb tylko dla naszego forum wrzesniowek?
Mi sie nie spieszy nic a nic☺im pozniej urodze tym pozniej rozpoczne macierzynski a to z wielu wzgledow jest dla mnie oplacalne☺jakos sobie przy porodzie porodze-no nie mam wyjscia☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 09:08
-
A ja mam chyba dziwny problem:P mam maly brzuch, nie wiem gdzie kruszyna miesi się tam...usg tydz temu pokazalo 1,5 kg a wymiary niby adekwatne do 30/31 tyg. Jeśli mozliwosc ze usg myśli się ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18b59e170ef9.jpg
Brzuch masz idealny! -
Jezusie, ale małe brzuszki
Ja to jak z bliźniakami przy Was wyglądam
Swoją drogą jestem załamanaDziewczyny jestem tak spuchnięta, że nie daję już rady
Mam już nawet problem z włożeniem stóp w Crocsy
Obrzęk nie schodzi nawet rano.
Stopy, kostki, ręce, nadgarstki aż tak, że boli i pieczeNie wiem jak ja wytrwam jeszcze ten miesiąc
Miałam dzisiaj sprzątać, ale będę leżeć cały dzień może trochę zejdzie ta opuchlizna -
Niespokojna M wrote:Dziewczyny też macie nawrót mdłości ?
Od 2 tygodni czuję się jak w 1 trymestrze! Mdłości, duszności, słabo mi. Może dobrze że źle się czuję bo muszę leżeć a jak człowiekowi tylko lepiej to go nosi
Ja dziś dostaję 2 dawkę Celestonu.
Monako jak u Ciebie? Pewnie czekasz aż szpital ogarnie wypisy i przyjęcia. Obok mnie jest dziewczyna w 28tc ze zgładzoną szyjką całkowicie i skurczami. Jutro chcą ją wypisać! Nie wiem czemu ją wypuszczają to jej 3 dziecko i poród może być szybko. Tu jest takie oblężenie w pacjentkach że nikogi nie chcą długo trzymać. -
Gdziejestmieszko wrote:Ja nigdy nawet nie myślałam o liczeniu ruchów, mały jest tak aktywny, że nie czuję potrzeby. Jak mam bardziej aktywny dzień i go nie czuję jakiś czas to wystarczy, że przysiądę ma chwilę czy się położe i zaczyna się impreza
Co do porodu, mam tp na 09.09 i tydzień przed i tydzień po mi odpowiada. Sierpień chciałabym przechodzić bo dopiero 4 odchodzę z pracy i marzą mi się chociaż te 3 tygodnie na leniuchowanie i dopięcie przygotowań na ostatni guzik. Poza tym mąż ma urodziny w lipcu, ja w sierpniu to fajnie by było gdyby mały urodził się we wrześniu
Pojawił sie u mnie nowy objaw, od ponad tygodnia zauważyłam, że zaczeły mi się 'rozluźniać' wszystkie chrząstki w okolicy miednicy i lędźwi. Ciągle mi tam coś chrupie, zwłaszcza gdy podnoszę się z leżenia, a kichania zaczynam się bać bo za każdym razem czuję nieprzyjemne przeskakiwanie kostek w spojeniu łonowym.
Ja mam to samo. Ostatnio aż się przestraszyłam jak mi coś głośno chrupnęło przy podnoszeniu się z półleżenia. Dziwaczne uczucie.
Nie dostałam karty ruchów i lekarz nie kazał mi nic liczyć, ale też póki co ruchy czuję często (i intensywnie - czasem aż za bardzo), więc czuję się spokojna. Byłam rano na badaniach, ciekawe jak tam moja hemoglobina... Natka pietruszki, pokrzywa i buraki są u mnie na porządku dziennym, więc mam nadzieję, że wyniki nie wyjdą złe.
Justa, masz bardzo zgrabny brzuch i moim zdaniem adekwatny do sylwetki - na pewno nie masz się czym martwićWyglądacie super!
Mój też nie jest jakiś wielki, ale okrągły jak piłeczka
Cameline, Princesska, Annie1981, Lisa85, aswalda, AllishiiA, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Jezusie, ale małe brzuszki
Swoją drogą jestem załamanaDziewczyny jestem tak spuchnięta, że nie daję już rady
Stopy, kostki, ręce, nadgarstki aż tak, że boli i pieczeNie wiem jak ja wytrwam jeszcze ten miesiąc
Miałam dzisiaj sprzątać, ale będę leżeć cały dzień może trochę zejdzie ta opuchlizna
Karolka, a próbowałaś np. pić pokrzywę albo koktajle z natką pietruszki? One sprzyjają usuwaniu toksyn i wody z organizmu i podobno pomagają też na obrzęki. Niestety pogoda pewnie też ma tu duże znaczenie, ale może chociaż trochę by pomogły?
Cameline, zapomniałam napisać - trzymam za Ciebie kciuki! Udało Ci się ogarnąć opiekę nad córką?
I za Monako oczywiście też! Odezwij się do nas jak będziesz miała chwilę -
Dziewczyny lekki ból podbrzusza ale nie okresowy tylko takie ćmienie to może być skurcz?Trwał z 10 minut.Brzuch przy tym mięciutki.Być może za długo mocz przytrzymałam bo ten ból pojawił się jak wróciłam z toalety.Ja mam wielki brzuch mimo że przytyłam tylko 5 kg.Wszystko idzie mi w brzuch odrazu.
-
Karolka12345 wrote:Jezusie, ale małe brzuszki
Miałam dzisiaj sprzątać, ale będę leżeć cały dzień może trochę zejdzie ta opuchlizna -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18b59e170ef9.jpg
Mam taki sam
Ja dzis usłyszałam od pielęgniarki ze wyglądam na 5 miesiąc ciążybyła w szoku że to już 33tc a na fb wrzesniowka w tym samym tygodniu urodziła synka 1600g
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 10:10