X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • Adek2 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Jest jeszcze któraś około 18tc, która nie czuje ruchów? :/

Hej, ja jestem dzisiaj dokładnie 18w0d i nie czuję 🤔 a łożysko jest na dnie, otyłości nie mam (chociaż już ponad 5kg do przodu 😰). Też sie zastanawiam kiedy coś konkretnego poczuje 😂

33 lata, 4 lata starań po stracie

2019 -19tc ciąża obumarła 💔
    2020 CB 💔
    04.23 CB 💔

14.01 niespodziewane II 🥹
    SANCO - niskie ryzyka, dziewczynka 💖
    Termin na 24 września 2024
  • Kira Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Wy takie zorientowane ile kg na plusie, a ja nawet się nie wazę 😂 W pierwszej ciazy co piątek foteczka, ważonko, wpis do segregatora 🫶 A teraz muszę sprawdzać w apce w którym tyg jestem, bo po prostu czas tak zasuwa ze nie wierze ze to już ponad połowa 😅
    Tak mnie na słodkie ciśnie od dwóch tygodni, że może jednak powinnam wejść na tą wagę 😂😂

mm02, lady_in_black, Anuszka28, kleopatr4, Nowanna lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Oela91 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Jest jeszcze któraś około 18tc, która nie czuje ruchów? :/

Ja nie czuje, ostatnio zaczelam kłaść dłonie na brzuchu usiłując cos wyczuć ale dalej nie mam pewności co to za przelewania i czy mogą być to ruchy czy coś innego. Wierze, ze jak będą ruchy to nie będę miała watpliwości. Łożysko na przedniej ścianie pozdrawia. W ostatni czwartek prowadząca pytała czy czuje ruchy i powiedziałam, ze nie i ze łożysko na przedniej ścianie, to machnęła ręka i powiedziała ze jeszcze chwile.

Ale bardzo się cieszę z tego detektora, nie dałabym rady bez niego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2024, 17:57

kleopatr4 lubi tę wiadomość

• WeraAnna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, wspominałam kiedyś że mam klika ciuszków dla dziewczynki. Okazuje się że to bardziej na taką 2-3latkę. Czy któraś z Was jest chętna żebym jej to oddała? Bo trochę szkoda mi tego do śmieci wyrzucać. Może macie w rodzinie lub wśród przyjaciół taką dziewczynkę albo macie gdzie przechować dla swojej. Link do zdjęć

https://ibb.co/Y7yCkPX

preg.png
  • Inhabituel Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy jakoś od końcówki 15 tygodnia, aktualnie już czuję kilka razy na dzień jakieś puknięcia i też jak się przemieszcza. Dziś miałam taką dyskusję z babcią czy chłopcy rodzą się więksi czy to nie ma znaczenia jaka płeć ale w sumie to różne są te wagi dzieci po urodzeniu i ciężko to stwierdzić. A jakie jest wasze zdanie? 🤭
    Czasami się zastanawiam czy ubranka 56 wgl wejdą na synka jakby się okazało, że 4kg człowieka 😅

preg.png
  • Oela91 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    U mnie w pracy coraz gorzej sobie radzę…
    Zapominam o „drobnych” rzeczach. Pisząc notatki podczas spotkań zaczynam i nie dokańczam. Po prostu nie dowożę:”)

Boże jak ja cię rozumiem,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2024, 23:30

• blador2 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oela ja najpierw w obydwu ciążach mam ze środka te ruchy, a takie pod ręką później

Inhabituel mój syn w 37 tc urodził się 2800 i 52 cm, rozmiar 56 był na niego za duży, więc teraz też kupuję od 56, a moja kuzynka miała cc z córką, przed cc z usg waga 4000, a Ala urodziła się 4920 i 62 cm🤭

Chyba większość z nas ma łożysko na przedniej ścianie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2024, 19:05

Oela91 lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • mm02 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na tylnej ale te ruchy to takie nie wiem, niby są a w sumie delikatne. U mnie 18t0d. Ponoć w drugiej szybciej czuć bo juz wiesz czego sie spodziewać, może i tak, wydaje mi sie, ze rozpoznaje ale jeszcze słabe to. W pierwszej nie pamiętam kiedy poczułam.

Kira - ja to samo, waga raczej bez wielkich zmian ale zdjęcia to nie mam jeszcze żadnego ;-)aż mi głupio, zrobie sobie jakieś dziś bo będzie wstyd przed dzieckiem, że żadnych fot matka nie robiła

:-p To chyba dlatego, że tak sie z tą ciążą czaje zarówno w pracy jak i długo przed rodziną. Dłużej te starania trwały i tak nie mogłam uwierzyć, że sie udało w końcu. W ogóle cały czas sie nie czuje jakoś specjalnie ciążowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2024, 18:51

kleopatr4, Kira lubią tę wiadomość

• Kira Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhabituel wrote:
    Ja czuję ruchy jakoś od końcówki 15 tygodnia, aktualnie już czuję kilka razy na dzień jakieś puknięcia i też jak się przemieszcza. Dziś miałam taką dyskusję z babcią czy chłopcy rodzą się więksi czy to nie ma znaczenia jaka płeć ale w sumie to różne są te wagi dzieci po urodzeniu i ciężko to stwierdzić. A jakie jest wasze zdanie? 🤭
    Czasami się zastanawiam czy ubranka 56 wgl wejdą na synka jakby się okazało, że 4kg człowieka 😅

Mój się urodził 4kg równo i 56 pasowaly elegancko. Dzieciaki są takie pokurczone, że pływają w tych ciuszkach na początku 🥰

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, za otuchę. Wiecie co powiedzieć.
    Trochę mi lepiej. Uleży mi się to pewnie i w przyszłym tygodniu z inna energią będę działać. Po trochu będę zamykać swoje rzeczy… O ile głowa pozwoli to wizja zwolnienia tempa zrobi mi dobrze i zmotywuje.

Mimi, właśnie tak z tym 13.05 to wychodzi w sam raz, bo 14ego mam wizytę u prowadzącej.
    Jutro i czwartek całe biuro oprócz mnie i nowej projektantki będzie w delegacji, a jako że w czwartki i piątki pracuję zdalnie, to pojawię się fizycznie jeszcze 6 razy.
    I tłukę sobie do głowy że to już tak niedługo i to będzie musiało mnie motywować. Nie mogę się wysypać, choć naprawdę to jak mnie ten 18 tydzień zaskoczył to jest niesamowite… może wzrasta progesteron? Bo skąd te mdłości? A wymioty to już w ogóle😓

Oela91 lubi tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • Kira Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Oela ja najpierw w obydwu ciążach mam ze środka te ruchy, a takie pod ręką później

Inhabituel mój syn w 37 tc urodził się 2800 i 52 cm, rozmiar 56 był na niego za duży, więc teraz też kupuję od 56, a moja kuzynka miała cc z córką, przed cc z usg waga 4000, a Ala urodziła się 4920 i 62 cm🤭

Chyba większość z nas ma łożysko na przedniej ścianie

Ja mam na tylnej 😁✌️ I w pierwszej ciazy tez tak miałam. Mój bobo to już tak śmiga, że telefonem jestem w stanie nagrać wygibasy przez brzuch. A stary twierdzi nadal, że nic nie czuje. Cisne mu ze ma skore jak nosorożec 😂😂

mm02 lubi tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Kira Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mm02 wrote:
    Ja mam na tylnej ale te ruchy to takie nie wiem, niby są a w sumie delikatne. U mnie 18t0d. Ponoć w drugiej szybciej czuć bo juz wiesz czego sie spodziewać, może i tak, wydaje mi sie, ze rozpoznaje ale jeszcze słabe to. W pierwszej nie pamiętam kiedy poczułam.

Kira - ja to samo, waga raczej bez wielkich zmian ale zdjęcia to nie mam jeszcze żadnego ;-)aż mi głupio, zrobie sobie jakieś dziś bo będzie wstyd przed dzieckiem, że żadnych fot matka nie robiła

:-p To chyba dlatego, że tak sie z tą ciążą czaje zarówno w pracy jak i długo przed rodziną. Dłużej te starania trwały i tak nie mogłam uwierzyć, że sie udało w końcu. W ogóle cały czas sie nie czuje jakoś specjalnie ciążowo

Poczekaj poczujesz się ciążowo w upały 😂 Jak normalnie mogę leżeć godzinami na słońcu tak w ciazy umieram, spać się nie da.. pierwszego syna urodziłam koniec sierpnia i mówiłam ze nigdy więcej ciazy z końcówka w lato ha ha ha 😎🤡
    I pewnie skończę z cc na 1 lub 2 września 😂✌️
    Zobaczysz jeszcze będziemy w środku nocy tu wszystkie pisać wkurzone 😂😂

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z miłych rzeczy… to przyjechał dziś nasz wózeczek do sklepu o którym pisałam i go kupiliśmy. Kolor okazał się fajnym beżykiem. W środku kolor cieplejszy niż na zewnątrz w świetle dziennym, ale oboje zaakceptowaliśmy. Były ze dwa zadrapania pofabryczne i odstające niteczki i udało się opuścić 150 zł. W końcu mam z głowy i już fura czeka w piwnicy na jesień🍂
    Jest dobrze zrobiony, ma super funkcje i składa się łatwo i jest lekka każda część. Pan w sklepie był pod wrażeniem wykonania i rozmyśla czy nie wprowadzić go na ekspozycję.

Babcia też nas obdarowała prezentami z listy zakupów (kocyk pleciony i ręcznik do kąpieli), także pod koniec dnia chmury nade mna się rozeszły.

Fotki wózka
    https://ibb.co/hdLx4cZ
    https://ibb.co/M9r2wPD

PS to jest totalnie venicci tinum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2024, 21:29

Layla205, Puszek♡, Nowanna, bonassola, marti lubią tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Zobaczysz jeszcze będziemy w środku nocy tu wszystkie pisać wkurzone 😂😂
    Ej! To będzie poniekąd urocze, że będziemy miały chociaż siebie😅

Kira, blador2, Anuszka28 lubią tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • Kira Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:

Dlatego liczę na to, że w prędzej czy później grupowo przeniesiemy się na fb. My z dziewczynami z pierwszej ciazy założyliśmy grupe właśnie tam. Wrzucamy codziennie jakiegoś mema i pod nim są dyskusje 😉
    Jest to wg mnie wygodniejsze i przede wszystkie prywatne. Bo wiecie jak się Bombelki wyklują to się posramy i tak żeby foteczki powrzucać 🥰 Czy to piękne czy to zarzygane ✌️
    A tutaj sobie tego nie wyobrażam 😂🙈

Co do Twojego wózka to ten rodzaj rączki jest najlepszy na świecie. Ja w pierwszym pomyśle chciałam mieć łamaną KONIECZNIE. Już nie pamietam o co mi chodziło. Chyba o to, ze ja kurdupel a tatuś wysoki. Jednak nie udało się wybrać wózka idealnego i odpuściłam tą rączkę finalnie. Chryste jak pomyśle ze miałabym mieć łamaną to bym oszalała. A tu cyk jedna ręka w windzie składam, za sekunde już rozłożona. Cud miód maliny❤️

kleopatr4, Akczi, Anuszka28 lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatr4 robiłam porządki w telefonie i mam screena z marca tego wózka do obejrzenia na żywo 😉 fajny!

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Anuszka28 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:

Mnie to zawsze wkurzało, że Stary spał i chrapał a ja się męczyłam. To chociaż Was mam i seriale ❤️🙂

Kira lubi tę wiadomość

😇02.02.2015💔
    😇 08.07.2015💔
    🧑 31.10.2016 ❤
    👱‍♀️ 30.05.2018 ❤
    👱‍♀️ 09.08.2022 -27.06.2023😇💔💔
    🩵 czekamy na Ciebie 🩵2024r.

preg.png
  • Akczi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Dlatego liczę na to, że w prędzej czy później grupowo przeniesiemy się na fb. My z dziewczynami z pierwszej ciazy założyliśmy grupe właśnie tam. Wrzucamy codziennie jakiegoś mema i pod nim są dyskusje 😉
    Jest to wg mnie wygodniejsze i przede wszystkie prywatne. Bo wiecie jak się Bombelki wyklują to się posramy i tak żeby foteczki powrzucać 🥰 Czy to piękne czy to zarzygane ✌️
    A tutaj sobie tego nie wyobrażam 😂🙈

Co do Twojego wózka to ten rodzaj rączki jest najlepszy na świecie. Ja w pierwszym pomyśle chciałam mieć łamaną KONIECZNIE. Już nie pamietam o co mi chodziło. Chyba o to, ze ja kurdupel a tatuś wysoki. Jednak nie udało się wybrać wózka idealnego i odpuściłam tą rączkę finalnie. Chryste jak pomyśle ze miałabym mieć łamaną to bym oszalała. A tu cyk jedna ręka w windzie składam, za sekunde już rozłożona. Cud miód maliny❤️
    Faktycznie tutaj każdy z zewnątrz może sobie wszystko przeczytać🙂

kleopatr4, Kira lubią tę wiadomość

😮1,5 roku starań
    27.12-⏸️

28.12- beta 854
    30-12- beta 2148

20.02- prenatalne 5,6 cm bobusia🥰
    26.02- 7,44 cm
    25.03- 17+3- 166g🐥
    22.04- 415g dziewczynki🩷
    08.05- 680g 🌹
    20.05-770g
    29+3- 1348g🤯
    32+3- 1940g
    34+3- 2500g🫠
    preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, dziewczyny zamarzłam.
    Byłyśmy na próbie w kościele. Pół godziny stania przed kościołem zanim te dzieci ustawili...
    Zamiast zrobić tą próbę przed wieczorną mszą np o 16:00 to dopiero o 19:00 i przed 21:00 byłyśmy w domu 🤦 a jutro szkoła.
    Szybka kąpiel i do spania.
    Nawet Librusa nie sprawdziłam czy na jutro jest coś do szkoły, bo nie opłacało nam się jechać do domu po szkole i poczekałyśmy i kuzynki.
    Próbuję się wygrzać pod kołdrą okryta po uszy...

preg.png
  • Puszek♡ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra to super wygląda, a Ty nie jesteś przypadkiem z okolic Rz? Gdzie go zamawialiście?

preg.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ