🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
WeraAnna wrote:No właśnie ja też nie sądziłam że to może wywołać takie reakcje organizmu. Najgorzej że to lekarka powiedziała. Jakbym przeczytała to w necie to pewnie bym olała.
Po jakim czasie miałyście wyniki krzywej? -
WeraAnna wrote:No właśnie ja też nie sądziłam że to może wywołać takie reakcje organizmu. Najgorzej że to lekarka powiedziała. Jakbym przeczytała to w necie to pewnie bym olała.
Po jakim czasie miałyście wyniki krzywej?
Bardzo szybko zawsze. Kilka godzin maksymalnie.
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
Zzzaba wrote:WeraAnna piąteczka, ja też dzisiaj bylam na krzywej wyniki mają być dzisiaj wieczorem.
Ciężka nocka bo dziecko się dużo budziło, śniły mu się jakieś koszmary. Mam nadzieję że niewyspanie nie wpływa za bardzo na wynik 😬
Niewyspanie może wpłynąć na wynik 🙂 widzę po.sobie, że jak się nie wyspię, cukry szaleją. Najczęściej poranny wynik jest sporo zawyżony (kilka jednostek) w stosunku do normalnych poranków.
05.01.24- ⏸️cień cienia
14.04.24 250 g
05.06.24 830 g
Od dziś w h&m online są wyprzedaże, ja sobie zamówiłam trochę bielizny w dobrej cenie😁
Puszek♡, Zenka1, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Blador dla mnie te Katraki, nosefrida, to wszystko to samo 😅 po prostu muszę znaleźć na akumulator sprzęt do wyciągania gili 😅 nazwa to już mi obojętna 😉
Wynik krzywej miałam jakoś po południu a pierwsze pobranie 8:30.
Akczi dzięki za info o H&M może coś znajdę ciekawego 👍 -
Akczi wrote:Od dziś w h&m online są wyprzedaże, ja sobie zamówiłam trochę bielizny w dobrej cenie😁
Chciałam staniki do karmienia, ale nie pamiętam które mierzyłam w sklepie i które były dobre, a które nie 🤦🏼♀️ więc czeka mnie wyprawa do h and m jeszcze, ale powiedzcie, te staniki do karmienia do lepiej przed samym porodem kupić czy te piersi po porodzie jeszcze urosną? Moje na początku ciąży były napęczniałe, a teraz takie normalne są w sumie i nie wiem 🤷🏼♀️. -
Tak jak wspomniałam, miałam kilka na akumulator, niestety wszystkie wylądowały w koszu, nie były w stanie ściągnąć nawet lekkiego kataru... dlatego tak się waham nad tym Nosiboo. Koszt około 500zł, a może się nie sprawdzić. Podobne doświadczenia mam z termometrami, te elektryczne do czoła mają ogromne wahania i rozbieżności, a ceny też wysokie. Córka jus mierzy pod pachą, ale taki maluszek to lipa i też nie wiem na jaki się zdecydować bo testowałam już 4 różne 🤨
Oczywiście nowy katarek już czeka w szafie 😅 A jaka panika jak go zapomne do teściowej 😅
U nas też noc słaba córka się budziła kilka razy i orzychodziła do nas😴 -
WeraAnna wrote:Uff cukry w normie☺️
Ale hemoglobina, żelazo i ferrytyna dramat 😱
Steki wjadą do menu 😁
A tak serio- zakwas z buraków jest fajny, ale ma.sporo polifenoli, więc w ciąży w 3 trymestrze najlepiej co drugi dzień🙂 kawa i herbata 2 godziny przed i po posiłku. Też czasem się o tym zapomina, ale nie przyjmuje się żelaza łącznie z magnezem i chyba wapniem- musi być odstęp też najlepiej 2 godzin 🙂 poza tym kwas fitynowy zmniejsza biodostępność żelaza- warto produktów bogatych w żelazo nie łączyć ze zbożami, strączkami
05.01.24- ⏸️cień cienia
14.04.24 250 g
05.06.24 830 g
Nowanna wrote:Od razu jak przeczytałam post to tam poleciałam, niby dostałam maila ale olałam 😄. A kupiłam trójpak spodenek dla malucha, skarpecie, pojemniki/pudełka materiałowe na przewijak i gacie dla siebie 🙈.
Chciałam staniki do karmienia, ale nie pamiętam które mierzyłam w sklepie i które były dobre, a które nie 🤦🏼♀️ więc czeka mnie wyprawa do h and m jeszcze, ale powiedzcie, te staniki do karmienia do lepiej przed samym porodem kupić czy te piersi po porodzie jeszcze urosną? Moje na początku ciąży były napęczniałe, a teraz takie normalne są w sumie i nie wiem 🤷🏼♀️.
Ja zamówiłam sobie te staniki sportowe a skarpetki te które chciałam chyba mi sprzątnęłaś bo jak chciałam zrealizować koszyk to już ich nie było ☺️
Jeszcze spodnie wzięłam dla starszej córki. Zobaczymy co z tego będzie dobre.
Mój brzuch dzisiaj nagrałam jak lata cały i wysłałam mężowi 🫣 -
Aaga wrote:Tak jak wspomniałam, miałam kilka na akumulator, niestety wszystkie wylądowały w koszu, nie były w stanie ściągnąć nawet lekkiego kataru... dlatego tak się waham nad tym Nosiboo. Koszt około 500zł, a może się nie sprawdzić. Podobne doświadczenia mam z termometrami, te elektryczne do czoła mają ogromne wahania i rozbieżności, a ceny też wysokie. Córka jus mierzy pod pachą, ale taki maluszek to lipa i też nie wiem na jaki się zdecydować bo testowałam już 4 różne 🤨
Oczywiście nowy katarek już czeka w szafie 😅 A jaka panika jak go zapomne do teściowej 😅
U nas też noc słaba córka się budziła kilka razy i orzychodziła do nas😴
Nie pocieszyłaś mnie, ja nigdy nie miałam a nie chce płacić 500 zł za coś takiego 🤦 termometr mam do ucha z Lidla już pare lat i nie mogę powiedzieć o nim złego słowa, wcześniej mierzyłam nim i zwykłym żeby porównać i zawsze temp była podobna, więc teraz już spokojnie ufam mu 👍Aaga lubi tę wiadomość
-
Weranna ale też nie rób sobie presji bo w ciąży jest piekielnie trudno nadrobić ferrytynę.
Ja jeszcze długo przed ciążą przestałam chodzić w stanikach, kiedy czułam potrzebę założenia to było mi niewygodnie i teraz też nie chodzę chyba że ubranie tego ewidentnie ‚wymaga’. Jak. Już to wybieram topy sportowe które mnie nie uciskają. Ale ja mam mały biust więc dlatego.
Jadę właśnie na wizytę do mojego doktora, ciekawe jak tam szyjka. 😏 potem misja wózek, mam nadzieję że będą mieć na miejscu ten abc design, chętnie go sprawdzę
Dziś u nas brzydka pogoda, bardzo senna więc dziś nie zrobiłam nic oprócz wysłania kilku maili. Maja też ewidentnie odczuwa bo rusza się zdecydowanie mniej niż np wczoraj. Ale za to jaką sobie urządziła imprezę wieczorem… chyba musi odespać 😂
Za to ja mam dzisiaj taki niepokój… siedzę w tym domu i nie wiem w co ręce włożyć i panikuję. Poza tym jestem gdzieś wewnętrznie zła na mojego faceta. Czytam czy tu czy na innych wątkach jak wasi mężowie szaleją i nagle remonty robią, podjazdy i im odbija, a mój to ma totalnie w dupie. Ja się upominam że trzeba kafelki pęknięte wymienić i zrobić parę rzeczy w domu. On uważa to za zbędne i mam wrażenie jakby mógł to wpuścił by dziecko do mieszkania w takim stanie jak jest. Jakby mu nie zależało 😡🤬Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 19:20
lady_in_black lubi tę wiadomość
-
Zenka kciuki za szyjkę to przede wszystkim. A co do partnera to u nas w pierwszej ciąży, mimo 31 lat P. Jakby nie dorósł wtedy to tej roli, albo ciąża to był tylko rosnący brzuch, teraz mam w nim prawdziwe wsparcie👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Zenka1 wrote:Weranna ale też nie rób sobie presji bo w ciąży jest piekielnie trudno nadrobić ferrytynę.
Ja jeszcze długo przed ciążą przestałam chodzić w stanikach, kiedy czułam potrzebę założenia to było mi piekielnie niewygodnie i teraz też nie chodzę chyba że ubranie tego ewidentnie ‚wymaga’. Jak. Już to wybieram topy sportowe które mnie nie uciskają. Ale ja mam mały biust więc dlatego.
Jadę właśnie na wizytę do mojego doktora, ciekawe jak tam szyjka. 😏 potem misja wózek, mam nadzieję że będą mieć na miejscu ten abc design, chętnie go sprawdzę
Dziś u nas brzydka pogoda, bardzo senna więc dziś nie zrobiłam nic oprócz wysłania kilku maili. Maja też ewidentnie odczuwa bo rusza się zdecydowanie mniej niż np wczoraj. Ale za to jaką sobie urządziła imprezę wieczorem… chyba musi odespać 😂
Za to ja mam dzisiaj taki niepokój… siedzę w tym domu i nie wiem w co ręce włożyć i panikuję. Poza tym jestem gdzieś wewnętrznie zła na mojego faceta. Czytam czy tu czy na innych wątkach jak wasi mężowie szaleją i nagle remonty robią, podjazdy i im odbija, a mój to ma totalnie w dupie. Ja się upominam że trzeba kafelki pęknięte wymienić i zrobić parę rzeczy w domu. On uważa to za zbędne i mam wrażenie jakby mógł to wpuścił by dziecko do mieszkania w takim stanie jak jest. Jakby mu nie zależało 😡🤬
Wiesz, że facetom trzeba powiedzieć o co nam chodzi bo sami się nie domyślą. Dla nich czarne jest czarne. Usiądź, spójrz mu w oczy i zapytaj czy interesuje go to, że za 3 miesiące pojawi się dziecko... Powiedz co Cię boli i co powinien zrobić jako facet, Twój partner i ojciec. Jak nie podziała to zamów pana od płytek i się zdziwi...Zenka1, Aaga lubią tę wiadomość