🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Klarara wrote:Żeby pozwolić dziecku na bodźce dotykowe.
Nie wiem, nie zakładałam niedrapek i córka się nie podrapała.
Jeśli chodzi o maź, to też chyba nie jest tak, że dziecko się rodzi i nic kompletnie z nim nie robią. Chodzi tylko żeby od razu go nie szorować pod kranem. 😀
Wszystko się zmienia. 10 lat temu pamiętam, że położne chodziły po salach i każde dziecko kąpały. ☺️ -
Mimi wiem, wiem. Tylko przekazałam co ona na ten temat powiedziała.
A w ogóle to Wam zdradzę, że ja pierwszy raz wykąpałam swoje dziecko w wieku 2 lat, spokojnie do tego czasu był regularnie myty przez męża😉 więc dla mnie gdyby kazały mi same kąpać w szpitalu to bym tego nie zrobiła🫣👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Ja wezme takiego dzidziola jakiego dostane i pewnie nie będę myśleć czy kąpane czy nie takich sprzecznych zaleceń jest cała masa. Nie wolno bujaczków i pchaczy, ani broń Boże skoczków. Nosidła też beee, ewentualnie ergonomiczne. Dopajać wodą i herbatkami, chociaż nieee tylko kp na żądanie, ale wybudzając co 3godz. Dziecka nie kąpać, nie stosować emolientòw, pępek osuszać tylko wacikiem, ale jak już sie zapapra, skórę i tak pokryje trądzik i odparzenia to trzeba wdraża specjalistyczne maści.
Generalnie można od tego zwariować więc zgadzam się, że trzeba podążać za intuicją i dzieckiem, a nie WHO, pielęgniarką czy kolejnym specem od dzieci. I tak za 5 lat młode mamy będą się stukać w głowę za dzisiejsze zalecenia.Adek2 lubi tę wiadomość
-
O 5 pobudka i koniec spania. Czas na nadrobienie wpisów 😁
Mojego młodego 6 lat temu nie kąpali w szpitalu. Dopiero w domu wrzuciłam do wanienki 😉 a teraz nie wiem jakie mają wytyczne.
Machnęłam wczoraj 100 km autkiem późnym popołudniem. Całkiem dobrze sie podróżowało, tylko gorzej bo większość czasu mała się strasznie wierciła 🤪
Ten wózek jest świetny, zrobił mi dzień 🤣🤣🤣🤣blador2 lubi tę wiadomość
-
Klarara wrote:A ja ogarniam się do lekarza. Dzisiaj III prenatalne. 😁
Jadę z córką, myślicie że będzie mogła wejść zobaczyć brata? 🤔
Moja wchodziła. Ale mówiła, że ona tam nic nie widzilaa i bez sensu takie oglądanie.. pewnie wyobrażała sobie, że to tak bardzo realistycznie będzie. -
Klarara a my w tym samym dniu, ja też 30t 1d prenantalne mam za tydzień. Na badania pewnie wpuszczą.
Po wczorajszych 2j insuliny na noc guzik róznicy, chyba dzis przeskocze od razu na 4j. Irytacja tematem od rana ale przynajmniej pożarłam wczoraj wiecej i ketonowych chyba nie ma.Klarara lubi tę wiadomość
-
Klarara wrote:A ja ogarniam się do lekarza. Dzisiaj III prenatalne. 😁
Jadę z córką, myślicie że będzie mogła wejść zobaczyć brata? 🤔Klarara lubi tę wiadomość
-
Marta36 wrote:Ja właśnie w drodze do ginekologa, a o 12 mam prenatalne 😁 tam gdzie robię nie można przychodzić z dziećmi. Zresztą przed każdą wizyta przychodzi SMS informujący o tym.
Powodzenia! Ja też już wyjeżdżam.