Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Deyansu wrote:Gratuluję wizyt ❤️😘 piękne zdjęcie i filmik 💞🥰
A co do teściowych - tych kilku współczuję, jak czytałam, co pisałyście to miałam w głowie takie wielkie WTF 😓😡
Moja jest super babką, tak że uffff... Oczywiście że w kilku sprawach się różnimy, ale to normalne. Najważniejsze że szanuje nas oboje jako jedność i nie wtrąca swoich 3 groszy na siłę ☺️
A tak btw, jeśli macie fajne teściowe, to dziś ich święto 😅 my swoim złożyliśmy życzenia 😄
Ja pochwaliłam swoją teściowa, a teraz wyszło niezręcznie, bo ja nawet numeru do niej nie mam 🤣🤣🤣AndunieAnzu, purplerain, Deyansu lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Co do teściowych to niestety wypowiedzieć się nie mogę bo swojej nawet nie zdążyłam poznać… ale z tego co mi mąż opowiadał to mielibyśmy lepiej jak z moją mamą 🫣
A moja mama? No cóż… mam parę ale które mogłabym jej zarzucić ale się w większości powstrzymuje bo widzę. że jest mega córka zżyta z nią i na odwrót też. Pomaga, zostaje z córką gdy idę popołudniem do pracy ale żeby wyjść na dwór z dzieckiem w ładną pogodę to graniczy z cudem 😂 to taki najdelikatniejszy „kłopot”2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne (o których wiem)
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
Dostałam się na prenatalne do profesor polecanej przez moja gin i to szybciutko na 13.03. Więc liczę, że będzie szczęśliwy a nie pechowy
Deyansu, AndunieAnzu, Agusia246, purplerain, sarenka95, Bella93, Azalea 🌸, Suzie, bellA, promykk lubią tę wiadomość
2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Eutyrox 50
Fertistim
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
-
Abby10 wrote:Dostałam się na prenatalne do profesor polecanej przez moja gin i to szybciutko na 13.03. Więc liczę, że będzie szczęśliwy a nie pechowy
Do kogo się zapisałaś? -
Ja dziś o prenatalnych 🙂 wszystko wygląda w porządku, pobrali mi również krew na pappe, wyniki do tygodnia czasu powinny być 😊
Niestety nie mam zdjęć ale wszystko ładnie było widać 🥰 prawdopodobnie dziewczynka ale idę jeszcze w piątek do Luxmedu i zobaczymy czy Iny sprzęt powie to samo 😅 miałam już myśli że jak jest ok to może jednak nie iść bez sensu na drugie badanie ale ciekawość wygrywa a chętnie jeszcze potwierdzę u innego lekarza że wszystko jest ok bo w drugiej ciąży miałam dwunaczyniowa pępowinę i chce się upewnić że wszystko faktycznie jest w porządku.AndunieAnzu, purplerain, sarenka95, Bella93, Azalea 🌸, abrakadabra, Deyansu, Engel, Abby10, Agusia246, PaulinaLexi, promykk lubią tę wiadomość
-
Przesyłam wirtualne wsparcie dla Was wszystkich, które macie niefajne przeżycia z tesciowymi, siostrami czy innymi członkami rodziny. 😊Szczególnie jak to są rodzice bo to jest trochę dla mnie niepojęte. To osoby, które w sumie dużą część życia są najbliższe. I nie powinno się to zmieniać jak ktoś zakłada własną rodzinę. Najgorsze jak ktoś leczy innymi swoje kompleksy. A już nie mówię o wymaganiach co niektórych... Najlepiej, żeby np. synowa była businesswoman, wyglądająca jak milion dolców, przy okazji zdążyła zająć się domem i jeszcze zgadzała się że wszystkim w 100% 😂.
Ogarnęłam co się dzisiaj działo ale ogólnie ciężki tydzień... Teściową rozłożyła migrena, wczoraj pół dnia wymiotowała. Małą nam też coś pobiera, na razie lekkiego. Od jutra w domu więc będzie wesoło. Jechałam wyjątkowo po nią do przedszkola ze szwagrem, modląc się, żeby nie zwymiotować przed 😂. A szwagier na w weekend zawody i lepiej by było, żeby go nic nie złapało. -
Gratuluję kolejnych super wieści z wizyt🥰
Moja teściowa też jest z kategorii "teściowa - wróg nr1". O rodzeństwie dla Tysi się nie dowiedzą, napewno nie od nas. Jak poinformowaliśmy, że mamy kandydatkę na surogatkę to teściowa rzuciła "nie chce o tym słyszeć, Ty się najpierw ogarnij"...
Idziemy jutro z mężem do psychologa dziecięcego, żeby ogarnąć rozmowę o rodzeństwie z Tysią -
Suzie wrote:Ja pochwaliłam swoją teściowa, a teraz wyszło niezręcznie, bo ja nawet numeru do niej nie mam 🤣🤣🤣
Hahahahahaha. Ja to samo. Ostatnio mowie do tego mojego że numeru nawet nie.mam. on do moich ma a ja do jego rodziców nie.😅😅😅🙈 -
Bella93 wrote:Gratuluję kolejnych super wieści z wizyt🥰
Moja teściowa też jest z kategorii "teściowa - wróg nr1". O rodzeństwie dla Tysi się nie dowiedzą, napewno nie od nas. Jak poinformowaliśmy, że mamy kandydatkę na surogatkę to teściowa rzuciła "nie chce o tym słyszeć, Ty się najpierw ogarnij"...
Idziemy jutro z mężem do psychologa dziecięcego, żeby ogarnąć rozmowę o rodzeństwie z Tysią
Współczuję 🙂↕️ Wasza sytuacja jest sama w sobie ciężka emocjonalnie,a taki brak akceptacji ze strony rodziny na pewno w tym nie pomaga. Gdzieś tam z tyłu głowy mam zrozumienie, mimo wszystko, dla teściowej, bo za pewne ma swoje powody by nie zgadzać się z Waszą decyzją, ale odrobina empatii i wsparcia z jej strony by się przydało. Przytulam Cię wirtualnie ❤️Bella93, CieplaHerbata lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa ❔
🩺 31.03
🩺 06.05 II USG prenatalne -
abrakadabra wrote:Do kogo się zapisałaś?2021 córka ❤️
Eutyrox 50
Fertistim
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
-
Suzie wrote:Ja ciągle jem jabłka i pije sok tłoczony jabłkowy 😆
Mam identycznie, polecam jeszcze truskawki i soki truskawkowe 😀 🍓 -
Bella93 wrote:Gratuluję kolejnych super wieści z wizyt🥰
Idziemy jutro z mężem do psychologa dziecięcego, żeby ogarnąć rozmowę o rodzeństwie z Tysią
Aż mnie zatrzęsło, że niby co Ty się najpierw ogarnij? Co to w ogóle za tekst do innej kobiety?
Skąd ci ludzie się biorą 🤦 czasem mam wrażenie że niektórym się wydaje że starość daje im bitch pass. Jakby to niewiadomo ile kosztowało żeby traktować innych z szacunkiem -
Mruczka wrote:Mam identycznie, polecam jeszcze truskawki i soki truskawkowe 😀 🍓⏸️ 08.01.2025
💉 11.01.2025 Beta-HCG 2608
💉 13.01.2025 Beta-HCG 5010
🩺 20.01.2025 jest ♥️!
🩺 12.02.2025 CRL 2,9cm, 170♥️
💉 27.02.2025 CRL 5cm, 157♥️ sanco zdrowy 💙
🩺 05.03.2025 prenatalne niskie ryzyka, mały człowiek 6cm
🩺24.03.2025 -
Agusia246 wrote:Aż mnie zatrzęsło, że niby co Ty się najpierw ogarnij? Co to w ogóle za tekst do innej kobiety?
Skąd ci ludzie się biorą 🤦 czasem mam wrażenie że niektórym się wydaje że starość daje im bitch pass. Jakby to niewiadomo ile kosztowało żeby traktować innych z szacunkiem
Lepiej bym tego nie ujęła 👏🏻
@Bella - przeczytałam całą Twoją historię już wcześniej, dla mnie jesteś niezwykła, za Twoją siłę i determinację należy Ci się normalnie jakiś pomnik 💪Bella93 lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💗 31.01.2025 -
Gratuluję wszystkich udanych wizyt! 💖💖
Współczuję wrednych komentarzy i nieprzychylnych krewnych! U mnie to też różnie, jak myślicie, że ciąża daje pole do popisu to powiem Wam, że poronienie dopiero weryfikuje ludzi. 🤡
Ale u mnie familia to temat przewałkowany na terapii, czuję że to ogarnęłam przed decyzją o macierzyństwie. 💪
Pozdrawiam dzisiaj bez mdłości po zwiększeniu xonvea! 🥳🥳🥳Bella93, Agusia246 lubią tę wiadomość
-
Agusia246 wrote:Aż mnie zatrzęsło, że niby co Ty się najpierw ogarnij? Co to w ogóle za tekst do innej kobiety?
Skąd ci ludzie się biorą 🤦 czasem mam wrażenie że niektórym się wydaje że starość daje im bitch pass. Jakby to niewiadomo ile kosztowało żeby traktować innych z szacunkiemCieplaHerbata lubi tę wiadomość
-
purplerain wrote:Lepiej bym tego nie ujęła 👏🏻
@Bella - przeczytałam całą Twoją historię już wcześniej, dla mnie jesteś niezwykła, za Twoją siłę i determinację należy Ci się normalnie jakiś pomnik 💪 -
Bella, daj znać po wizycie! Ciekawa jestem jak psycholog to widzi.
A teściowa.. Co, nie rozumie, ze to takie same dzieci jak Matylda? Wtedy też byla wojna/covid i co to zmienilo? 🤦♀️Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Bella93 wrote:Źle to ujełam, to było hasło, które rzuciła do swojego syna, jedynaka, bo jej się nie podoba nasz sposób życia... nie podobają jej się np. godziny w których Matylda śpi (21:30-9:00), że musi pytać czy może dać jej buzi (Tysia ma wykształcone silne granice), że mąż ma swoją firmę, bo ona by wolała żeby pracował w korpo, nie podoba jej się, że ja zajmuje się dzieckiem i domem a nie pracą. A tak głównie w całej sytuacji z rodzeństwem nie podoba jej się fakt, że w okolicach terminu porodu wyjedziemy z jej wnuczką do kraju w stanie wojny (nie była, nie widziała).
To u mojej teściowej mąż to ukochany młodszy synek. W sytuacji z nowym dzieckiem najbardziej nie podoba jej się fakt, że mamy takie biedne warunki życiowe (mieszkamy w małym bliźniaku z małym ogródkiem), z granicami dzieci też ma problem, bo jak to babcia przywiozła prezenty a ty jej nie przytulisz? (Bo przecież jak ktoś ci coś daje to musisz być teraz dla niego miły i dać się dotykać nawet jak nie chcesz) A jaką wojnę stoczyłam o to że moje dzieci biegają boso po domu (bo powinny w kapciach ortopedycznych od najmłodszych lat), także podobny typ człowieka, co wie lepiej jak inni powinni żyć -
Agusia246 wrote:To u mojej teściowej mąż to ukochany młodszy synek. W sytuacji z nowym dzieckiem najbardziej nie podoba jej się fakt, że mamy takie biedne warunki życiowe (mieszkamy w małym bliźniaku z małym ogródkiem), z granicami dzieci też ma problem, bo jak to babcia przywiozła prezenty a ty jej nie przytulisz? (Bo przecież jak ktoś ci coś daje to musisz być teraz dla niego miły i dać się dotykać nawet jak nie chcesz) A jaką wojnę stoczyłam o to że moje dzieci biegają boso po domu (bo powinny w kapciach ortopedycznych od najmłodszych lat), także podobny typ człowieka, co wie lepiej jak inni powinni żyć
Masakra jak to czytam..
Nie wazne jakie warunki...czy dom czy blok czy duże.mieszkanie czy male.. ważne że jest w takim domu duzo milosci. A co za różnica czy duzy czy maly dom..
Skoro czysto schludnie i dużo miłości w takim domu to czego chcieć wiecej..
Wasz dom...wasze zasady.. a nie ze dzieci powinny.. co to za gadanie w ogole ehh.. nie zazdroszczę naprawde🙄
U mnie rodzice i teściowie wiedza.. ze u mnie w domu to my dyktujemy czy dzieci mogą boso w domu biegać czy nie.. I my ustalamy zasady . nie dajmy.sie zwariowac .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 23:32