X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też piękna pogoda 😍

Abby10 lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • Oliwia88888 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w planach powiedzieć mojej mamie i teściowej o ciąży w dzień kobiet :) jako taki prezent niespodzianka :) a moja mama kilka dni temu sama się domyśliła! Co ciekawe mieszkamy w innych miastach i widujey sie srednio raz w miesiacu. Stwierdzam, że nie doceniam jej inteligencji. Jak potwierdzilam jej przypuszczenia to popłakała się z radości. Teraz codziennie dzwoni lub pisze pytając o moje samopoczucie. Ona jest z tego pokolenia kiedy co druga kobieta miała zalecenie leżenia przez pół ciąży. Chyba trudno jej zrozumieć że mimo tego stanu a nawet mimo doświadczenia straty ciąży można pozostać aktywną. Ale skoro przeżyła info ze chodzę na gimnastykę dla ciężarnych to już chyba jest na dobrej drodze.
    Teściowa jeszcze nie wie, moje relacje z nią są zdystansowane, wiele nas różni, ona chyba ma poczucie ze syn sie od niej bardziej odseparowal od kiedy jestesmy razem i jej z tym ciezko, ale generalnie szanujemy się. Kiedy poprzednią ciążę poroniłam to zareagowała bardzo wspierająco. Więc w sumie w porównaniu z Waszymi historiami nie będę narzekać.

BTW. Mam ochotę obejrzeć jakiś "porządny" film dokumentalny o rozwoju dziecka w łonie matki. Polecacie coś? Jako nastolatka oglądałam "Odyseje życia " ale pomyślałam, że ta wiedza sprzed kilkunastu lat może już nie być do końca aktualna, więc szukam jakiejś nowszej produkcji.

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też słoneczko, na razie jeszcze zimno, ale ma być cieplutko ♥️
    Ja nie znoszę takiej burej, mokrej jesieni, od zimna i wilgoci wszystko mnie boli, a najczęściej głowa i na nic nie mam ochoty. Także mnie też przeraża ten czas od października do marca, zwłaszcza że tym razem nie mam co liczyć na to że ktokolwiek więcej z maluszkiem będzie do towarzystwa

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Majka92 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też piękna pogoda bezchmurne niebo i piękne słońce! Aż żal że trzeba siedzieć w pracy a nie na l4 🤣 ale liczę że od przyszłego tygodnia też będzie pogoda bo już będę na wolnym 😊
    Jestem fanem wiosny i lata więc perspektywa wtedy korzystania z pogody i przebywania na świeżym powietrzu jest fantastyczna! My jeszcze mieszkamy blisko lasu i jeziora to jest jak spędzać fajnie czas.

Deyansu, Agusia246 lubią tę wiadomość

⏸️ 08.01.2025
    💉 11.01.2025 Beta-HCG 2608
    💉 13.01.2025 Beta-HCG 5010
    🩺 20.01.2025 jest ♥️!
    🩺 12.02.2025 CRL 2,9cm, 170♥️
    💉 27.02.2025 CRL 5cm, 157♥️ sanco zdrowy 💙
    🩺 05.03.2025 prenatalne niskie ryzyka, mały człowiek 6cm
    🩺24.03.2025
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AndunieAnzu wrote:
    Ogromnie współczuję dziewczyny. Jak czytam te komentarze i porównuje ilość pozytywnych i negatywnych to zaczynam sądzić, że żarty o teściowych nie są przesadzone.🙈

Niestety 😳
    Tylko zauważcie, że przeważnie w żartach jest krzywa relacja na linii teściowa - zięć. O synowych 🤔 nie znam za bardzo...to chyba jakiś temat tabu 🫣

Gdybym już nie poznała trochę różnych ludzi, ciężko byłoby mi uwierzyć w Wasze historie, jak matki mogą krzywdzić własne dzieci i ich nowe rodziny. Jakaś masakra.... Oczywiście że Wam wierzę, trzymam mocno kciuki, żebyście się trzymały własnych zasad, marzeń i planów i nie dały sobie wejść na głowę. I żeby te relacje tak Was nie bolały 😘😶❤️💞 Jeśli tylko Mąż/ Partner stoi za Wami murem - wszystko się ułoży 🥰😘

AndunieAnzu, Agusia246 lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie pogoda też fantastyczna, słoneczko lekko przygrzewa ☀️ oby tak dalej.. dziś w planach dalsze porządki, bo już się rozpędziłam trochę od rana i razem z Mężem wynieśliśmy trochę kartonów, jakichś rupieci do śmietników. Więc pewnie dużo nie pospaceruję, ale zawsze to już nastrój inny 🤗

A przyda się po wczoraj - dziewczyna, która mnie zastępuje (i która twierdziła że to wszystko jest łatwe 😜) wczoraj dzwoniła do mnie. NIE odebrałam, mówiłam wcześniej, że niech dzwoni dopiero moja przełożona jak obie sobie nie poradzą. Zapytałam na czacie o co chodzi, no chodziło czy jakiś plik excela jest do czegoś ważny (nie jest, mówiłam jej to) i czy może tam sobie skrótowo pisać (tak może). A to był 3 dzień jak mnie zastępuje 😂🤣 będzie wesoło....

I jeszcze czeka mnie telefon do tzw. cioci, która de facto jest 3 żoną mojego dziadka... Dziadek już dawno nie żyje, nigdy go zresztą nie znałam. A z nią mamy poprawne stosunki (plus kilka razy nam pomogła), aczkolwiek to bardzo specyficzna kobieta, starsza, wymagająca szacunku i wiem, że często coś zmyśla, żeby ukryć, czego naprawdę potrzebuje lub żeby zaimponować (?). No a wypada ją poinformować o ciąży... 🫠

Teściowej też już pozwoliliśmy, żeby niektórym osobom z tamtej części rodziny powiedziała, że będzie babcią. Bo to jest taka rodzinka, fałszywi ludzie, że jakby się dowiedzieli za późno to Teściowa miałaby przesr...e. Byłyby do niej teksty typu, że co sama nie wiedziała, bo ma z nami słabe stosunki, albo że pewnie się wstydzimy bo to nawet nie jest dziecko Męża albo że to wpadka. Wiemy na co ich stać, ciągle komuś tyłki obrabiają, że ten przytył, a ta to się pewnie puściła.
    Wg tej najgorszej części rodziny, typowej patologii moja Szwagierka jest pijaczką, my się już rozwiedliśmy i dlatego Teściowa się przeniosła bliżej nas, ja Męża wypierdzielilam z domu, mieszka w hotelu itd. 😂🤣🤣 nas to nie rusza (przeważnie) ale po co ona ma mieć nieprzyjemności 🫣😡

Sorry za takie długie jojki, ale ...serio... dzięki, już mi lepiej ❤️😅🫡

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
  • Mruczka Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wy też miałyście taki kłopot z umówieniem na prenatalne na NFZ? Dostałam skierowanie od lekarza prowadzącego prywatnego, bo tylko do takiego chodzę.
    Zapisała mi, że mam 35 lat bo podobno dopiero wtedy jest darmowe PAPPA?
    Ostatecznie umówiłam się nie do szpitala przy Polnej (Poznań) a do dr Anissy Hamid, ktoś zna być może tą Lekarkę?

Abby10 lubi tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏻91’ & 95’
    📚Przygotowania od 08.24
    🥰Starania od 11.24
    OM 10.12
    ⏸️19.01
    👩‍⚕️wizyta 24.01 pęcherzyk
    👩‍⚕️wizyta 5.02 7,7mm i ♥️ 6+4

preg.png
  • purplerain Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby10 wrote:
    Zmienię temat na bardziej przyjemny! Jak pogoda u was? U mnie super, słonecznie! W końcu… 🥹

Aż przestalo mi być wiecznie zimno, ba mam wrażenie, że nawet mi za ciepło 😂 chyba że to przez tarczycę 🤪

Taak, jest wspaniale, u nas ma być po południu aż 20 stopni 🌞 Z tej okazji byłam pobiegać pierwszy raz od 6 tygodni, coś pięknego 🤌🥹

Abby10 lubi tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💗 31.01.2025
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mruczka wrote:
    Dziewczyny, wy też miałyście taki kłopot z umówieniem na prenatalne na NFZ? Dostałam skierowanie od lekarza prowadzącego prywatnego, bo tylko do takiego chodzę.
    Ostatecznie umówiłam się nie do szpitala przy Polnej (Poznań) a do dr Anissy Hamid, ktoś zna być może tą Lekarkę?

Teraz jest darmowe w każdym wieku. Przy wieku 35 lat to było ponad rok temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:43

Deyansu, Mruczka lubią tę wiadomość

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
    22 dpo beta 3344.30 przyrost 127%
    12.02 - zarodek 0.78 cm z bijącym serduszkiem ♥️
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    21.03 - usg
    25.03 - prenatalne

preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuuudowna pogoda..😍
    Wrecz mogłoby tak zostac juz do lata😅

W centrum grzeje najmocniej bo opatulacie mnie po bokach😅 u mnie już 19° odczuwalne 16...ale...jest pięknie😍😍😍

Deyansu, Szosz lubią tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - prenatalne⏳️
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W skrócie: z rodziną tylko dobrze na zdjęciach. Ja rok temu dostałam wiadomość od ciotki, że spodziewam się dziecka i gratulacje. A ja skąd ma takie informacje, a ta do mnie czy jestem czy nie. Plotkę rozpuściła jej córka, moja kuzynka, bo rzekomo na Instagramie było widać "brzuszek" ...

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹

📆 Kalendarz wizyt
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mruczka wrote:
    Od 06/2024 są na NFZ dla wszystkich. Wybrane placówki realizują program: https://gsl.nfz.gov.pl/GSL/GSL/ProgramyProfilaktyczne

Mi prywatnie lekarz wystawiał, ale koniecznie poradnia chciała wiek ciąży na skierowaniu. Ciężko było się dodzwonić, bo tych placówek nie ma wcale tak dużo, a poza tym bez problemów. :)

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️ beta: 24,3 🤞
    08.01 beta: 1209 🌿
    09.01 pęcherzyk 3mm 🙏
    17.01 jest 💗 🥹
    14.02 3,2cm 🫛
    21.02 NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    03.03 6,7cm 🍋

cukrzyca ciążowa 🍬, letrox, acard
    preg.png
  • PaulinaLexi Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też cudna pogoda, jak tylko serwisant od pralki pojedzie to idę na spacer, muszę się więcej ruszać 💪
    Z rodzinką relacje ogólnie mamy dobre, czasem z teściową chyba lepsze niż z własną mamą. Z teściami byliśmy nawet na wspólnych wakacjach czy wycieczce we Włoszech. Pamiętam jedno zdanie mojego teścia, które bardzo mnie zaskoczyło ale też pomogło "Paulina, problemy się rozwiązuje, nie martwcie się". Chyba od swoich rodziców nigdy takich słów nie usłyszałam budujących, bardziej to było zawsze "o nie znowu problem, znowu coś się dzieje..."
    Teściów mam w tej samej miejscowości, rodziców 30min drogi we Wrocławiu. Z racji, że już dzieci są w rodzinie to dziadkowie są trochę nauczeni, że teraz dzieci wychowuje się inaczej. Że nie przytyla się na siłę, tylko słucha się co dziecko mówi. Żeby nie całować, że jak jesteśmy chorzy to się nie widujemy, że nie dopaja się wodą poniżej 6 mc, że trzeba z dziećmi się bawić i rozmawiać, a nie jak kiedyś samopas. Cieszę się, że będę miała do kogo jechać w odwiedziny z przyjemnością a nie z obowiązku.

Mam pytanie do dziewczyn, które mają większe ryzyko preeklampsji. Czy wam też zaczęło rosnąć ciśnienie? Aktualnie mam 120/80 - czyli książkowe. Ale ja całe życie miałam niskie ciśnienie, odkąd jestem w ciąży mierzę codziennie i zazwyczaj to było jakieś 100/60-110/70. Wczoraj strasznie się nakręciłam, że z dnia na dzień będzie gorzej i będę mieć nadciśnienie :/

Aliczee93, Szosz lubią tę wiadomość

'95 👫 '93
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    3.03 - wizyta kontrolna, 8 cm
    2.04 - następna wizyta

Progesteron - do 15tyg
    Acard - od 12stego
    preg.png
  • Mruczka Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Teraz jest darmowe w każdym wieku. Przy wieku 35 lat to było ponad rok temu.

To moja Pani Doktor nie na czasie :)

Chciałam Was zapytać czy któraś może zdecydowała, że nie chce poznać płci dziecka? Czy to możliwe w ogóle? Te zdjęcia 3D są mega dokładne i może być chyba trudno nie poznać płci?

👩🏻‍❤️‍👨🏻91’ & 95’
    📚Przygotowania od 08.24
    🥰Starania od 11.24
    OM 10.12
    ⏸️19.01
    👩‍⚕️wizyta 24.01 pęcherzyk
    👩‍⚕️wizyta 5.02 7,7mm i ♥️ 6+4

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mruczka wrote:
    To moja Pani Doktor nie na czasie :)

Chciałam Was zapytać czy któraś może zdecydowała, że nie chce poznać płci dziecka? Czy to możliwe w ogóle? Te zdjęcia 3D są mega dokładne i może być chyba trudno nie poznać płci?

Myślę, że możliwe, na IG widziałam ostatnio młodą mamę, która dowiedziała się przy porodzie i to była jej decyzja.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹

📆 Kalendarz wizyt
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • AndunieAnzu Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaLexi wrote:
    U nas też cudna pogoda, jak tylko serwisant od pralki pojedzie to idę na spacer, muszę się więcej ruszać 💪
    Z rodzinką relacje ogólnie mamy dobre, czasem z teściową chyba lepsze niż z własną mamą. Z teściami byliśmy nawet na wspólnych wakacjach czy wycieczce we Włoszech. Pamiętam jedno zdanie mojego teścia, które bardzo mnie zaskoczyło ale też pomogło "Paulina, problemy się rozwiązuje, nie martwcie się". Chyba od swoich rodziców nigdy takich słów nie usłyszałam budujących, bardziej to było zawsze "o nie znowu problem, znowu coś się dzieje..."
    Teściów mam w tej samej miejscowości, rodziców 30min drogi we Wrocławiu. Z racji, że już dzieci są w rodzinie to dziadkowie są trochę nauczeni, że teraz dzieci wychowuje się inaczej. Że nie przytyla się na siłę, tylko słucha się co dziecko mówi. Żeby nie całować, że jak jesteśmy chorzy to się nie widujemy, że nie dopaja się wodą poniżej 6 mc, że trzeba z dziećmi się bawić i rozmawiać, a nie jak kiedyś samopas. Cieszę się, że będę miała do kogo jechać w odwiedziny z przyjemnością a nie z obowiązku.

Mam pytanie do dziewczyn, które mają większe ryzyko preeklampsji. Czy wam też zaczęło rosnąć ciśnienie? Aktualnie mam 120/80 - czyli książkowe. Ale ja całe życie miałam niskie ciśnienie, odkąd jestem w ciąży mierzę codziennie i zazwyczaj to było jakieś 100/60-110/70. Wczoraj strasznie się nakręciłam, że z dnia na dzień będzie gorzej i będę mieć nadciśnienie :/

Nie wiem czy miałam zwiększone ryzyko, bo w pierwszej ciąży nie robiłam pappy, bo nie było jeszcze refundacji. Ale jeśli chodzi o ciśnienie to w 1 trymestrze póki mnie trzymały mdłości to miałam niskie, tylko puls wysoki. Tak koło 110/70 i teraz podobna sytuacja. I potem gdzieś w drugim trymestrze z reguły miałam normalne ale zdarzały się skoki do powyżej 140/80 i dostałam Dopegyt. Brałam chyba dwie tabletki dziennie i już cała ciążę bez żadnych podskoków. Mała urodziła się bezproblemowo dzień po terminie i to jeszcze z wywołania. Najważniejsze to obserwuj codziennie ciśnienie, najlepiej rano i wieczorem. I zgłaszaj lekarzowi jakby coś się działo niepokojącego. W razie co dostosuje leki i na pewno będziesz bezpieczniejsza. :)

A i moje normalne ciśnienie to tak 125/130 na 70, nie leczę się na nadciśnienie. Po ciąży od razu się wszystko unormowało i Dopegyt też odstawiony od razu po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:54

PaulinaLexi lubi tę wiadomość

👰'94 Hashimoto - Euthyrox 150
    🤵'92 Wrodzona wada serca - niedziedziczna + nadciśnienie
    👰🤵08.09.2018

👶Iga - 03.09.2021 (40+1, 4cs)

12.01.2025 ⏸️ 4cs
    11.02 - 8+0, 1.63 CRL + ❤️
    04.03 - 10+6, 4.53 CRL, wszystko ok!
    10.03 - prenatalne+ Pappa

preg.png
  • purplerain Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanko.
    Prenatalne mam dopiero 17.03, ale w sobotę idę na USG pierwszego trymestru do Luxmedu i zastanawiam się, czy już wtedy dowiem się czegoś więcej, czy to zwykłe USG nie jest tak dokładne i poza akcją serca i wielkością dzidziusia nic ważnego się nie sprawdzi? 🤔

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💗 31.01.2025
  • Eustoma32 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie. 4,13 cm szczęścia ❤️ miałam być październikowa, ale jestem wrześniowa coraz bardziej 🙂

AndunieAnzu, PaulinaLexi, Engel, purplerain, Suzie, Nova37, Agusia246, Szosz, Deyansu, Azalea 🌸, Mruczka lubią tę wiadomość

• Engel Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam taką pogodę, nie za zimno, nie za ciepło.
    Zaraz ubieram się z psem na dłuższy spacer.
    Mam u siebie fajna okolice, niby wieś ale mamy normalnie duże osiedle, z jednej strony przechodzi główna droga a z drugiej ogromne pola i łąki, można sobie fajnie pospacerować z dala od cywilizacji i samochodów na łonie natury.

A zimy to ja nieznosze, szaro buro, jeszcze teraz jestem trochę zmarzluch to ubierałam się na cebulkę, ogólnie sama zima wpędza mnie w jakiś depresyjny stan 😬

Paluszek007 lubi tę wiadomość

14.08.23r 7tc t16 👼🏼

preg.png
    OM 4.12.24
    31.12.24 ⏸️
    7.01. Beta 2232 mIU/ml
    9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
    17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
    30.01. 8+2 crl 1.78cm
    7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
    3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝
    7.03. wizyta
    23.04. II prenatalne
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Dziewczyny, mam pytanko.
    Prenatalne mam dopiero 17.03, ale w sobotę idę na USG pierwszego trymestru do Luxmedu i zastanawiam się, czy już wtedy dowiem się czegoś więcej, czy to zwykłe USG nie jest tak dokładne i poza akcją serca i wielkością dzidziusia nic ważnego się nie sprawdzi? 🤔

Jak w pierwszej ciąży miałam usg 1 trymestru w luxmed to wyglądało dosyć podobnie jak prenatalne, lekarz sprawdzał dosłownie wszystko i trwalo to dosyć długo 🤪

purplerain lubi tę wiadomość

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
    22 dpo beta 3344.30 przyrost 127%
    12.02 - zarodek 0.78 cm z bijącym serduszkiem ♥️
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    21.03 - usg
    25.03 - prenatalne

preg.png
‹‹ 268 269 270 271 272
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ