X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    właśnie stwierdziłam, że ubieranie skarpetek powinno zostać nową dziedziną olimpijską :/
    o masakra, sapię przy tym jak emerytka!

Skarpetki jeszcze ok, dla mnie meczarnia są rajstopy. Na jedną nogę władze, ale z drugą mam już problem :D buty to małżonek mi wiąże już od 2 miesięcy, aczkolwiek jak dowiedziałam się o ciąży to zamówiłam 3 pary nowych balerinek :) I raczej je staram się zakładać :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka
    żadne usg nie jest obowiązkowe ;)
    ale to III trymestru jest ostatnim diagnostycznym, które powinno byc wykonane w takich celach
    pewnie , ze je zrobie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasniw ostatnio pojechalam kupic baleriny zwiedzilam sklepy przymierzylam milion par i wyszlam wkurzona i niw kupilam zadnych bo mialam wrazenie ze wszystkie cisna mnie w palce :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polowkowe rowno za tydzien ;) juz sie doczekac nie moge az zobacze malego smerfika :) jejku a tu jeszcze tyle tygodni do porodu....

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, jednak mąż stwierdził, że mnie podrzuci na trening i nie muszę iść na autobus.
    ja mam okrutny dylemat co do usg III trymestru, bo z połówkowego nie byłam zadowolona :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat mam super lekarza, zwwsze siedze po 40 minut u niego, wszysykie badania sa bardzo dokladne zqszze mi mowi i pokazuje co gdzie jest, i zawszze dostaj pelno zdjec usg i wydruk z opisem wszystkich narzadow csesci ciala u dziecka i wszysykich pomiarow, takze ja akurat zlego slowo nie powiem. Kurdew koncu nie po to, place za wizyty zeby miec kiche na wizytach

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ja wlasniw ostatnio pojechalam kupic baleriny zwiedzilam sklepy przymierzylam milion par i wyszlam wkurzona i niw kupilam zadnych bo mialam wrazenie ze wszystkie cisna mnie w palce :/

ja kupiłam trampki i tenisówki o rozmiar wieksze :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza mam te same myśli. Też właśnie czasami tak się zegne i nie pomyślę jak tam mala, a potem mam wyrzuty sumienia czy nic jej nie przygniotlam i nie uszkodzilam :(

Ostatnio właśnie do męża mówiłam że u kobiety w ciąży brzuch powinien być przezroczysty żeby było widać malucha :)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka mnie czekają jeszcze min 4 usg w III trym :) raczej usg w III trym jest zalecane bo sprawdza przepływy, ułożenie dziecka do porodu, lekarz ocenia też narządy.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja coś czuję, że mój nadal sobie poprzecznie siedzi i ciekawe kiedy się odwróci...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no spokojnie dziecka nie zgnieciesz, jest chroonione przez skore, powloki brzuszne no i wody plodowe, takze takiej opcji nie ma przy schylaniu zeby zgniesc dziecko:)

Moj wczoraj takie kopniaki sadzil ze pierwszy raz tak mocno go bylo czuc ze az z mezem sie smialismy ze mu ciemno i nie chce juz tam siedziec, albo ze zamawia kolacje xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam do lekarza do samego porodu bede chodzic na wizyty i badania, pozatym po 34 tc lekarz zleca wykonanie badania na paciorckowca ktore musisz miec ze soba w szpitalu, a ze to jest na zasadzie wymazu z pochwy to zazwyczaj nasz lekarz prowadzacy sam pobiera wymaz do badania, takze z wizyt nie ma co rezyhnowac moim zdaniem

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny-czy Wy też macie w nocy wrażenie, że Wasze bzuchy są tak jakby cięzkie? Myślalam, że to prez zapełniony pęcherz, ale po opróżnieniu też mam takie wrazenie. Rano wszystko przechodzi a w nocy taki dziwny ból...

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia GBS nie tylko z pochwy, ale i z odbytu :)

• martta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się właśnie umówiłam na to usg z przepływami tak gdzie genetyczne i połówkowe miałam na 1 lipca, ochhh mogłby być już za miesiąc. Dzień później mam urodziny, więc mam nadzieje, że w prezencie usłyszę że wszystko ok z Filipkiem. Innego nie potrzebuje

kamciaelcia lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia zgadza sie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do swojego lekarza chodzę normalnie na wizyty i nie rezygnuje :)

Te ważniejsze w każdym trymestrze robię osobno u genetyka :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:) u nas o 5 rano burza ale teraz nie jest źle. Czekam juz tydzień ponad na materiały na pościel i paczke ubranek i mam nadzieję ze dzisiaj przyjda:)

Co do lekarza to teraz po zmianie jestem mega zadowolona, podobnie jak sarcia mam za każdym razem usg wszystkie pomiary itp:) teraz wizyty mam co 23-25 dni:) najblizsza za tydzień w środę :) od kiedy czuję ruchy maluszka, szybko mija mi te 3tygodnie:)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg III trymestru mam już 16 czerwca ale przed tym i tak mam usg w następny czwartek. A po 30tc będę znów miała wizyty częstsze z usg.

‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ