X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    właśnie stwierdziłam, że ubieranie skarpetek powinno zostać nową dziedziną olimpijską :/
    o masakra, sapię przy tym jak emerytka!

Skarpetki jeszcze ok, dla mnie meczarnia są rajstopy. Na jedną nogę władze, ale z drugą mam już problem :D buty to małżonek mi wiąże już od 2 miesięcy, aczkolwiek jak dowiedziałam się o ciąży to zamówiłam 3 pary nowych balerinek :) I raczej je staram się zakładać :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka
    żadne usg nie jest obowiązkowe ;)
    ale to III trymestru jest ostatnim diagnostycznym, które powinno byc wykonane w takich celach
    pewnie , ze je zrobie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasniw ostatnio pojechalam kupic baleriny zwiedzilam sklepy przymierzylam milion par i wyszlam wkurzona i niw kupilam zadnych bo mialam wrazenie ze wszystkie cisna mnie w palce :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polowkowe rowno za tydzien ;) juz sie doczekac nie moge az zobacze malego smerfika :) jejku a tu jeszcze tyle tygodni do porodu....

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, jednak mąż stwierdził, że mnie podrzuci na trening i nie muszę iść na autobus.
    ja mam okrutny dylemat co do usg III trymestru, bo z połówkowego nie byłam zadowolona :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat mam super lekarza, zwwsze siedze po 40 minut u niego, wszysykie badania sa bardzo dokladne zqszze mi mowi i pokazuje co gdzie jest, i zawszze dostaj pelno zdjec usg i wydruk z opisem wszystkich narzadow csesci ciala u dziecka i wszysykich pomiarow, takze ja akurat zlego slowo nie powiem. Kurdew koncu nie po to, place za wizyty zeby miec kiche na wizytach

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ja wlasniw ostatnio pojechalam kupic baleriny zwiedzilam sklepy przymierzylam milion par i wyszlam wkurzona i niw kupilam zadnych bo mialam wrazenie ze wszystkie cisna mnie w palce :/

ja kupiłam trampki i tenisówki o rozmiar wieksze :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza mam te same myśli. Też właśnie czasami tak się zegne i nie pomyślę jak tam mala, a potem mam wyrzuty sumienia czy nic jej nie przygniotlam i nie uszkodzilam :(

Ostatnio właśnie do męża mówiłam że u kobiety w ciąży brzuch powinien być przezroczysty żeby było widać malucha :)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka mnie czekają jeszcze min 4 usg w III trym :) raczej usg w III trym jest zalecane bo sprawdza przepływy, ułożenie dziecka do porodu, lekarz ocenia też narządy.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja coś czuję, że mój nadal sobie poprzecznie siedzi i ciekawe kiedy się odwróci...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no spokojnie dziecka nie zgnieciesz, jest chroonione przez skore, powloki brzuszne no i wody plodowe, takze takiej opcji nie ma przy schylaniu zeby zgniesc dziecko:)

Moj wczoraj takie kopniaki sadzil ze pierwszy raz tak mocno go bylo czuc ze az z mezem sie smialismy ze mu ciemno i nie chce juz tam siedziec, albo ze zamawia kolacje xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam do lekarza do samego porodu bede chodzic na wizyty i badania, pozatym po 34 tc lekarz zleca wykonanie badania na paciorckowca ktore musisz miec ze soba w szpitalu, a ze to jest na zasadzie wymazu z pochwy to zazwyczaj nasz lekarz prowadzacy sam pobiera wymaz do badania, takze z wizyt nie ma co rezyhnowac moim zdaniem

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny-czy Wy też macie w nocy wrażenie, że Wasze bzuchy są tak jakby cięzkie? Myślalam, że to prez zapełniony pęcherz, ale po opróżnieniu też mam takie wrazenie. Rano wszystko przechodzi a w nocy taki dziwny ból...

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia GBS nie tylko z pochwy, ale i z odbytu :)

• martta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się właśnie umówiłam na to usg z przepływami tak gdzie genetyczne i połówkowe miałam na 1 lipca, ochhh mogłby być już za miesiąc. Dzień później mam urodziny, więc mam nadzieje, że w prezencie usłyszę że wszystko ok z Filipkiem. Innego nie potrzebuje

kamciaelcia lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia zgadza sie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do swojego lekarza chodzę normalnie na wizyty i nie rezygnuje :)

Te ważniejsze w każdym trymestrze robię osobno u genetyka :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:) u nas o 5 rano burza ale teraz nie jest źle. Czekam juz tydzień ponad na materiały na pościel i paczke ubranek i mam nadzieję ze dzisiaj przyjda:)

Co do lekarza to teraz po zmianie jestem mega zadowolona, podobnie jak sarcia mam za każdym razem usg wszystkie pomiary itp:) teraz wizyty mam co 23-25 dni:) najblizsza za tydzień w środę :) od kiedy czuję ruchy maluszka, szybko mija mi te 3tygodnie:)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg III trymestru mam już 16 czerwca ale przed tym i tak mam usg w następny czwartek. A po 30tc będę znów miała wizyty częstsze z usg.

‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ