X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poweekendowo :) Wczoraj wróciliśmy od znajomych z działki nad jeziorkiem. Cudnie było, pogoda dopisała, nawet na kajakach poplywalismy! No ale niestety to co fajne szybko się kończy i trzeba wracać do codziennych obowiązków :/ Dobrze ze to ostatni miesiąc szkoły i w końcu odsapnę ;)
    Widzę ze dużo z nas miało dziś problemy ze spaniem, to ciśnienie wariuje i pewnie dlatego.
    Miłego dzionka wszystkim życzę!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka
    rzeczywiscie pora super :)
    powodzenia na badaniu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A krzywa cukrowa robicie prywatnie czy ze skierowaniem ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A krzywa cukrowa robicie prywatnie czy ze skierowaniem ?

Ja robię prywatnie, bo chodzę do lekarza prywatnie. W środę idę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio mam fazemna tosty z serem i danio z kawalkami czek8lady normalnie nie wiem co mi sie uroilo xD dobrze ze mam obiad z wczoraj to dzis nie musze nic gotowac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela a ile bedziesz placic wiesz juz ? Bo ja tez bede szla prywaynie i zastanawiam sie ile kosztuje :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha super, że jesteś zadowolona za zmiany gina :) grunt to lekarz, któremu ufamy :) moja ginka robi mi na każdej wizycie USG co 3 tyg, do tego jeszcze ze 2 usg mam u lekarza z certyfikatem, bo pracują razem w klinice i czeka mnie 1 prywatne echo serduszka, gdzie też lekarz robi pomiary. No i w Wawie na.nfz, ale tu biometrii nie robią tylko serduszko, przepływy i ogólny obraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to prawda ze jak sie czuje ruchy dziecka to czas miedzh wizytami leci zdecydowanie szhbciej isie tak na te wizyty nie czeka, ja ostatnia mialam 2.05 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Angela a ile bedziesz placic wiesz juz ? Bo ja tez bede szla prywaynie i zastanawiam sie ile kosztuje :)

Ja wtedy około 30 zł bodajże płaciłam. Pierw płaciłam za pobranie naczczo bo jeżeli wyjdzie powyżej normy, nie podają glukozy i nie płaci się za całość.

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie się ogarnęłam na wyjazd do Wawy, upał, aż pot po d leci ;) ale coś się chmurzy lekko, więc może skwaru nie będzie :)
    Sarcia ja też prywatnie robię badania i też chyba 28 zl płaciłam za 3 pkt krzywą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 10:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to faktycznie groszowa sprawa, ale tak mi sie przypomina ze 4 lata temu ta krzywa cukrowa inaczej wybladala, nie przypominam aobie zeby az 3 razy kluli chyba cos pozmieniali w tym badaniu tak mi sie wydaje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A to faktycznie groszowa sprawa, ale tak mi sie przypomina ze 4 lata temu ta krzywa cukrowa inaczej wybladala, nie przypominam aobie zeby az 3 razy kluli chyba cos pozmieniali w tym badaniu tak mi sie wydaje :)
    Była 2 pkt. Teraz jest 3 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Tez go mam :)
    Pewnie jeszcze nie używałaś? :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzusie :)

Ja też witam się po dłuuugim weekendzie, bo aż 5 dni nad jeziorkiem. Synek się wyszalał. Mąż wypoczął, dziadek zżył się z wnukiem, a ja odchorowałam cały wyjazd. Złapało mnie wstrętne wirusisko (od męża z pracy) i miałam przez tydzień katar, zatkany nos i okropny ból w zatokach. Malinki ze słoika, inhalacje i sól fizjologiczna ratowały mi tyłek, ale i tak swoje wycierpiałam. Sięgnęłam nawet po xylometazolin jak już niemalże zaczęłam się dusić. Ale czytałam wypowiedź lekarza, że w ostateczności można.

W czwartek idę na wizytę, ale czuję, że u Tomka wszystko gra, bo ładnie kopie i regularnie daje o sobie znać. :) Miałam wprawdzie przez jeden wieczór twardy brzuch i pobolewało mnie podbrzusze, ale może to są już te skurcze przepowiadające kto wie.

Miłego dnia Wam życzę! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-)
    Chwalę się wóziem :-)
    Bo mam okazje na kompie siedzieć i fotki szczelać :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/968f01a56825.jpg

Reszta rozebrana bo cześci się suszą ;-)

Teraz mogę was nadrobić :-)

pirelka, Angela89, sarcia123, kamciaelcia, mmargol, alinka, violett, claudiuszek, A_n_k_a_80, _izunia_, haneczka, Lusia8998 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka, ja robię prenatalne w III trymestrze, moja lekarka robi je obowiązkowo, dla mnie też są ważne więc nie sprzeciwiam się :)

sarcia, ja pierwszą krzywą i badania inne robiłam na skierowanie w innej placówce, ale ostatnio już prywatnie, bo nie chce mi się na głodniaka tak daleko jechać, a nową i tanią przychodnię mam w bloku na dole.

żabka wózek ślicznie się prezentuje :) ładny kolorek, też bedziemy mieć szarości :D a gondole masz?

żabka04 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    To ja poproszę :)
    Angela ja tez poprosze wyslalam Ci zaproszenie :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka sliczny wozek :) Kurde wy juz wozki rozkladacie a ja dopiero czesci z mojego wozka wypralam :) a czeka mnie jeszcze mycie wszystkich stelazy od wozka, nosidelka i pranie lozeczka :)

• Ulfenstein Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Witam sie po pysznym drinku z glukozy :-P maaatko za pozno poszlam i do 12.30 siedzimy zaslodzone :-P
    Mam nadzieje byc jutro w równie doskonałym humorze na swoim drinku cukrowym :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie zastanawia jak to moje dziecie jest ułozone ze kopie mnie tak na dole nisko, a czasami wyzej przy pepku hmm,.... za tydzien wizyta to lekarz rozwikla pewnie ta zagadke chociaz to takie smieszne uczucie jak tak nisko ruchy czuje;)

‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ