X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poweekendowo :) Wczoraj wróciliśmy od znajomych z działki nad jeziorkiem. Cudnie było, pogoda dopisała, nawet na kajakach poplywalismy! No ale niestety to co fajne szybko się kończy i trzeba wracać do codziennych obowiązków :/ Dobrze ze to ostatni miesiąc szkoły i w końcu odsapnę ;)
    Widzę ze dużo z nas miało dziś problemy ze spaniem, to ciśnienie wariuje i pewnie dlatego.
    Miłego dzionka wszystkim życzę!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka
    rzeczywiscie pora super :)
    powodzenia na badaniu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A krzywa cukrowa robicie prywatnie czy ze skierowaniem ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A krzywa cukrowa robicie prywatnie czy ze skierowaniem ?

Ja robię prywatnie, bo chodzę do lekarza prywatnie. W środę idę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio mam fazemna tosty z serem i danio z kawalkami czek8lady normalnie nie wiem co mi sie uroilo xD dobrze ze mam obiad z wczoraj to dzis nie musze nic gotowac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela a ile bedziesz placic wiesz juz ? Bo ja tez bede szla prywaynie i zastanawiam sie ile kosztuje :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha super, że jesteś zadowolona za zmiany gina :) grunt to lekarz, któremu ufamy :) moja ginka robi mi na każdej wizycie USG co 3 tyg, do tego jeszcze ze 2 usg mam u lekarza z certyfikatem, bo pracują razem w klinice i czeka mnie 1 prywatne echo serduszka, gdzie też lekarz robi pomiary. No i w Wawie na.nfz, ale tu biometrii nie robią tylko serduszko, przepływy i ogólny obraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to prawda ze jak sie czuje ruchy dziecka to czas miedzh wizytami leci zdecydowanie szhbciej isie tak na te wizyty nie czeka, ja ostatnia mialam 2.05 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Angela a ile bedziesz placic wiesz juz ? Bo ja tez bede szla prywaynie i zastanawiam sie ile kosztuje :)

Ja wtedy około 30 zł bodajże płaciłam. Pierw płaciłam za pobranie naczczo bo jeżeli wyjdzie powyżej normy, nie podają glukozy i nie płaci się za całość.

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie się ogarnęłam na wyjazd do Wawy, upał, aż pot po d leci ;) ale coś się chmurzy lekko, więc może skwaru nie będzie :)
    Sarcia ja też prywatnie robię badania i też chyba 28 zl płaciłam za 3 pkt krzywą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 10:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to faktycznie groszowa sprawa, ale tak mi sie przypomina ze 4 lata temu ta krzywa cukrowa inaczej wybladala, nie przypominam aobie zeby az 3 razy kluli chyba cos pozmieniali w tym badaniu tak mi sie wydaje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A to faktycznie groszowa sprawa, ale tak mi sie przypomina ze 4 lata temu ta krzywa cukrowa inaczej wybladala, nie przypominam aobie zeby az 3 razy kluli chyba cos pozmieniali w tym badaniu tak mi sie wydaje :)
    Była 2 pkt. Teraz jest 3 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Tez go mam :)
    Pewnie jeszcze nie używałaś? :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzusie :)

Ja też witam się po dłuuugim weekendzie, bo aż 5 dni nad jeziorkiem. Synek się wyszalał. Mąż wypoczął, dziadek zżył się z wnukiem, a ja odchorowałam cały wyjazd. Złapało mnie wstrętne wirusisko (od męża z pracy) i miałam przez tydzień katar, zatkany nos i okropny ból w zatokach. Malinki ze słoika, inhalacje i sól fizjologiczna ratowały mi tyłek, ale i tak swoje wycierpiałam. Sięgnęłam nawet po xylometazolin jak już niemalże zaczęłam się dusić. Ale czytałam wypowiedź lekarza, że w ostateczności można.

W czwartek idę na wizytę, ale czuję, że u Tomka wszystko gra, bo ładnie kopie i regularnie daje o sobie znać. :) Miałam wprawdzie przez jeden wieczór twardy brzuch i pobolewało mnie podbrzusze, ale może to są już te skurcze przepowiadające kto wie.

Miłego dnia Wam życzę! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-)
    Chwalę się wóziem :-)
    Bo mam okazje na kompie siedzieć i fotki szczelać :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/968f01a56825.jpg

Reszta rozebrana bo cześci się suszą ;-)

Teraz mogę was nadrobić :-)

pirelka, Angela89, sarcia123, kamciaelcia, mmargol, alinka, violett, claudiuszek, A_n_k_a_80, _izunia_, haneczka, Lusia8998 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka, ja robię prenatalne w III trymestrze, moja lekarka robi je obowiązkowo, dla mnie też są ważne więc nie sprzeciwiam się :)

sarcia, ja pierwszą krzywą i badania inne robiłam na skierowanie w innej placówce, ale ostatnio już prywatnie, bo nie chce mi się na głodniaka tak daleko jechać, a nową i tanią przychodnię mam w bloku na dole.

żabka wózek ślicznie się prezentuje :) ładny kolorek, też bedziemy mieć szarości :D a gondole masz?

żabka04 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    To ja poproszę :)
    Angela ja tez poprosze wyslalam Ci zaproszenie :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka sliczny wozek :) Kurde wy juz wozki rozkladacie a ja dopiero czesci z mojego wozka wypralam :) a czeka mnie jeszcze mycie wszystkich stelazy od wozka, nosidelka i pranie lozeczka :)

• Ulfenstein Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Witam sie po pysznym drinku z glukozy :-P maaatko za pozno poszlam i do 12.30 siedzimy zaslodzone :-P
    Mam nadzieje byc jutro w równie doskonałym humorze na swoim drinku cukrowym :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie zastanawia jak to moje dziecie jest ułozone ze kopie mnie tak na dole nisko, a czasami wyzej przy pepku hmm,.... za tydzien wizyta to lekarz rozwikla pewnie ta zagadke chociaz to takie smieszne uczucie jak tak nisko ruchy czuje;)

‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ