X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam z wczoraj rosol , i zsoatlo mi jeszcze mieso w sosie, tylko obiore ziemniaki i zrobie swieza surowke i obiad mam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 wrote:
    hej. dlugo mnie nie bylo, mam nadzieje ze u was wszystko ok. w sobote bylam na glukozie 75, po pol godziny zwymiotowalam. dzwonilam dzis do przychodni i prawdopodobnie nie bede musiala powtarzac bo znou zwymiotuje. maluch czesto sie nie rusza, przewaznie na dole po prawej stronie, a czkawki to jeszcze nigdy nie czulam chyba, to zle?
    Ja chyba też nigdy czkwaki nie czułam, albo może nie umiem rozróżnić :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem codziennie to samo
    Podziwiam wasze smaki
    Ja nadal na mięso patrzeć nie mogę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A ja jem codziennie to samo
    Podziwiam wasze smaki
    Ja nadal na mięso patrzeć nie mogę
    Oj biedna, ja bez mięsa to nie przeżyję :P ale smaków specjalnych nie mam, ani zachcianek w ciąży. Jem jak zwykle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)U mnie dziś naleśniki z serem... Już jednego zjadłam, bo normalnie aż śliniłam się na ich widok, a kolejne zjem jak mąż wróci z pracy ;)

Ja Młodego czuję po lewej stronie na wysokości pępka, nad pępkiem i po pawej pod pępkiem. Na dole nigdy. Czasem myślę, że młody ma czkawkę, ale po kilku chwilach to mija i nadal nie wiem czy to czkawka.
    Leon ma czasem takie dni, że burzy się co pół godziny, a czasem ma tak leniwe dni jak mama, ruszy nogą po obiedzie i dosyć ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzuciło
    Przez 3 tyg codziennie jadłam schabowego ale koniec i znów jajka. ..
    codziennie jajo. ..a z się zastanawiam czy mogę je przedawkowac ?

Normalnie jestem miesozerna. A druga ciąża kiedy nie mogę na nie patrzeć. Morfologia dotąd była super

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, przypomniało mi się z wczoraj - poszliśmy na spacer i po drodze kupiłam sobie batonika, mój mąż się pyta czy smakował:
    - a tam, lepsze rzeczy jadałam...
    - na przykład?
    - na przykład wołowinę ;D

kamciaelcia, inzynierka, żabka04, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie odebrałam wyniki z krzywej i chyba mogę się pochwalić: 76, 113, 99 ;-) za krzywą płaciłam 12 zł (plus 4 zł glukoza w aptece)
    za to zaniepokoił mnie wynik posiewu moczu- niby nie wyhodowano żadnej bakterii, ale wuwagach mam napisane: 1000 CFU/ml, flora mieszana, czynnik hamujący wzrost bakterii G (+) i G (-) nieobecny. Moze któaś z was wie o co może chodzić? Dr google mało wie na ten temat, a mój pęcherz wariuje ;/

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mięsożerna i nic mi się nie zmieniło ze smaków :) nie ubolewam choć chciałabym, by mnie od słodkości odrzuciło :D

Ja już cała w stresie przed dentystą :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek
    Super wynik krzywej m szczerze gratuluję

claudiuszek lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też na szybko mam zamiar zrobić makaron z pesto i szynką parmeńską. 15 minut i mozna jeść :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Słodkie tez bym zjadła no ale jem tyle na ile cukry pozwalają np knoppers wieczorem
    w ciąży z Emilka nie jadłam mięsa ale mleko, dżemy, 7 daysy, Monte mogłam jeść codziennie :) na koniec ptasie mleczko
    teraz tylko sobie moge pomarzyć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia, skoro siła wyższa to nie ma bata. Ja się hamuję przed słodkim, żeby cukrzycy się nie nabawić, a ostatnio mocno sobie folgowałam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Ja nie jadam słodkiego a cukrzyca mnie dopadła wiec nie ma zasady i nie ma co się martwić
    Bo jak trzustka sobie radzi to i słodkie nie szkodzi
    Gorzej wygląda u mnie sprawa monogamicznego jedzenia :D ale czy to są zachcianki? ??Ha ha nie wiem codziennie pęczek szparagów, truskawki a na obiadokolacje jajko sadzone z fasolka szparagowa . Męża nie ma więc tym łatwiej sobie dogadzac. Ale dosłownie codziennie to samo aż się uszy trzęsą z takim smakiem jem :D

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wcinam czeresinki :) nie mogłam się powstrzymać! I jeszcze truskaweczki, malinki, bób, morelka... Chyba dzisiaj eksploduje ;) Muszę się naprobowac bo na krzywej jeszcze nie byłam. A nóż coś tam wyjdzie i będę miała embargo ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak mam predyspozycje genetyczne, bo moja Mama choruje już 30 lat na cukrzycę, miała ją niewykrytą ze mną w ciąży, więc ryzyko większe i przez podwójną ciążę mocniejsze obciążenie organizmu, do tego cukier na czczo zawsze w granicy 90. Także lepiej dmuchać na zimne..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciązy jadłam na poczatku tylko owoce, az po 2kg dziennie :D
    to mi wchodziło :D a późną jesienia własnie dzemy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pirelka
    Słodkie tez bym zjadła no ale jem tyle na ile cukry pozwalają np knoppers wieczorem
    w ciąży z Emilka nie jadłam mięsa ale mleko, dżemy, 7 daysy, Monte mogłam jeść codziennie :) na koniec ptasie mleczko
    teraz tylko sobie moge pomarzyć

Monte... Z bananem ;D to mój standardowy zestaw na drugie śniadanie :) hehe monte mogę jeść tonami... Płatki kukurydziane...
    A na myśl o czereśniach aż mi ślina cieknie ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inżynierka, dokładnie takie smaki :D
    potek zarłam (bo jadłam to za mało) borówki amerykańskie oraz sliwki, dosłownie kilogramami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się powoli i uciekam do lekarzy.. będe po południu :) do napisania !

‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ