WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymagdalena1991 wrote:hej. dlugo mnie nie bylo, mam nadzieje ze u was wszystko ok. w sobote bylam na glukozie 75, po pol godziny zwymiotowalam. dzwonilam dzis do przychodni i prawdopodobnie nie bede musiala powtarzac bo znou zwymiotuje. maluch czesto sie nie rusza, przewaznie na dole po prawej stronie, a czkawki to jeszcze nigdy nie czulam chyba, to zle?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej ;)U mnie dziś naleśniki z serem... Już jednego zjadłam, bo normalnie aż śliniłam się na ich widok, a kolejne zjem jak mąż wróci z pracy
Ja Młodego czuję po lewej stronie na wysokości pępka, nad pępkiem i po pawej pod pępkiem. Na dole nigdy. Czasem myślę, że młody ma czkawkę, ale po kilku chwilach to mija i nadal nie wiem czy to czkawka.
Leon ma czasem takie dni, że burzy się co pół godziny, a czasem ma tak leniwe dni jak mama, ruszy nogą po obiedzie i dosyć -
Mnie odrzuciło
Przez 3 tyg codziennie jadłam schabowego ale koniec i znów jajka. ..
codziennie jajo. ..a z się zastanawiam czy mogę je przedawkowac ?
Normalnie jestem miesozerna. A druga ciąża kiedy nie mogę na nie patrzeć. Morfologia dotąd była super -
nick nieaktualnyhaha, przypomniało mi się z wczoraj - poszliśmy na spacer i po drodze kupiłam sobie batonika, mój mąż się pyta czy smakował:
- a tam, lepsze rzeczy jadałam...
- na przykład?
- na przykład wołowinękamciaelcia, inzynierka, żabka04, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
właśnie odebrałam wyniki z krzywej i chyba mogę się pochwalić: 76, 113, 99
za krzywą płaciłam 12 zł (plus 4 zł glukoza w aptece)
za to zaniepokoił mnie wynik posiewu moczu- niby nie wyhodowano żadnej bakterii, ale wuwagach mam napisane: 1000 CFU/ml, flora mieszana, czynnik hamujący wzrost bakterii G (+) i G (-) nieobecny. Moze któaś z was wie o co może chodzić? Dr google mało wie na ten temat, a mój pęcherz wariuje ;/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pirelka
Ja nie jadam słodkiego a cukrzyca mnie dopadła wiec nie ma zasady i nie ma co się martwić
Bo jak trzustka sobie radzi to i słodkie nie szkodzi
Gorzej wygląda u mnie sprawa monogamicznego jedzeniaale czy to są zachcianki? ??Ha ha nie wiem codziennie pęczek szparagów, truskawki a na obiadokolacje jajko sadzone z fasolka szparagowa . Męża nie ma więc tym łatwiej sobie dogadzac. Ale dosłownie codziennie to samo aż się uszy trzęsą z takim smakiem jem
AJrin lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie wcinam czeresinki
nie mogłam się powstrzymać! I jeszcze truskaweczki, malinki, bób, morelka... Chyba dzisiaj eksploduje
Muszę się naprobowac bo na krzywej jeszcze nie byłam. A nóż coś tam wyjdzie i będę miała embargo
kamciaelcia lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnyJa jednak mam predyspozycje genetyczne, bo moja Mama choruje już 30 lat na cukrzycę, miała ją niewykrytą ze mną w ciąży, więc ryzyko większe i przez podwójną ciążę mocniejsze obciążenie organizmu, do tego cukier na czczo zawsze w granicy 90. Także lepiej dmuchać na zimne..
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Pirelka
Słodkie tez bym zjadła no ale jem tyle na ile cukry pozwalają np knoppers wieczorem
w ciąży z Emilka nie jadłam mięsa ale mleko, dżemy, 7 daysy, Monte mogłam jeść codzienniena koniec ptasie mleczko
teraz tylko sobie moge pomarzyć
Monte... Z bananemto mój standardowy zestaw na drugie śniadanie
hehe monte mogę jeść tonami... Płatki kukurydziane...
A na myśl o czereśniach aż mi ślina cieknie
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny