X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam z wczoraj rosol , i zsoatlo mi jeszcze mieso w sosie, tylko obiore ziemniaki i zrobie swieza surowke i obiad mam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 wrote:
    hej. dlugo mnie nie bylo, mam nadzieje ze u was wszystko ok. w sobote bylam na glukozie 75, po pol godziny zwymiotowalam. dzwonilam dzis do przychodni i prawdopodobnie nie bede musiala powtarzac bo znou zwymiotuje. maluch czesto sie nie rusza, przewaznie na dole po prawej stronie, a czkawki to jeszcze nigdy nie czulam chyba, to zle?
    Ja chyba też nigdy czkwaki nie czułam, albo może nie umiem rozróżnić :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem codziennie to samo
    Podziwiam wasze smaki
    Ja nadal na mięso patrzeć nie mogę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A ja jem codziennie to samo
    Podziwiam wasze smaki
    Ja nadal na mięso patrzeć nie mogę
    Oj biedna, ja bez mięsa to nie przeżyję :P ale smaków specjalnych nie mam, ani zachcianek w ciąży. Jem jak zwykle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)U mnie dziś naleśniki z serem... Już jednego zjadłam, bo normalnie aż śliniłam się na ich widok, a kolejne zjem jak mąż wróci z pracy ;)

Ja Młodego czuję po lewej stronie na wysokości pępka, nad pępkiem i po pawej pod pępkiem. Na dole nigdy. Czasem myślę, że młody ma czkawkę, ale po kilku chwilach to mija i nadal nie wiem czy to czkawka.
    Leon ma czasem takie dni, że burzy się co pół godziny, a czasem ma tak leniwe dni jak mama, ruszy nogą po obiedzie i dosyć ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzuciło
    Przez 3 tyg codziennie jadłam schabowego ale koniec i znów jajka. ..
    codziennie jajo. ..a z się zastanawiam czy mogę je przedawkowac ?

Normalnie jestem miesozerna. A druga ciąża kiedy nie mogę na nie patrzeć. Morfologia dotąd była super

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, przypomniało mi się z wczoraj - poszliśmy na spacer i po drodze kupiłam sobie batonika, mój mąż się pyta czy smakował:
    - a tam, lepsze rzeczy jadałam...
    - na przykład?
    - na przykład wołowinę ;D

kamciaelcia, inzynierka, żabka04, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie odebrałam wyniki z krzywej i chyba mogę się pochwalić: 76, 113, 99 ;-) za krzywą płaciłam 12 zł (plus 4 zł glukoza w aptece)
    za to zaniepokoił mnie wynik posiewu moczu- niby nie wyhodowano żadnej bakterii, ale wuwagach mam napisane: 1000 CFU/ml, flora mieszana, czynnik hamujący wzrost bakterii G (+) i G (-) nieobecny. Moze któaś z was wie o co może chodzić? Dr google mało wie na ten temat, a mój pęcherz wariuje ;/

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mięsożerna i nic mi się nie zmieniło ze smaków :) nie ubolewam choć chciałabym, by mnie od słodkości odrzuciło :D

Ja już cała w stresie przed dentystą :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek
    Super wynik krzywej m szczerze gratuluję

claudiuszek lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też na szybko mam zamiar zrobić makaron z pesto i szynką parmeńską. 15 minut i mozna jeść :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Słodkie tez bym zjadła no ale jem tyle na ile cukry pozwalają np knoppers wieczorem
    w ciąży z Emilka nie jadłam mięsa ale mleko, dżemy, 7 daysy, Monte mogłam jeść codziennie :) na koniec ptasie mleczko
    teraz tylko sobie moge pomarzyć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia, skoro siła wyższa to nie ma bata. Ja się hamuję przed słodkim, żeby cukrzycy się nie nabawić, a ostatnio mocno sobie folgowałam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Ja nie jadam słodkiego a cukrzyca mnie dopadła wiec nie ma zasady i nie ma co się martwić
    Bo jak trzustka sobie radzi to i słodkie nie szkodzi
    Gorzej wygląda u mnie sprawa monogamicznego jedzenia :D ale czy to są zachcianki? ??Ha ha nie wiem codziennie pęczek szparagów, truskawki a na obiadokolacje jajko sadzone z fasolka szparagowa . Męża nie ma więc tym łatwiej sobie dogadzac. Ale dosłownie codziennie to samo aż się uszy trzęsą z takim smakiem jem :D

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wcinam czeresinki :) nie mogłam się powstrzymać! I jeszcze truskaweczki, malinki, bób, morelka... Chyba dzisiaj eksploduje ;) Muszę się naprobowac bo na krzywej jeszcze nie byłam. A nóż coś tam wyjdzie i będę miała embargo ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak mam predyspozycje genetyczne, bo moja Mama choruje już 30 lat na cukrzycę, miała ją niewykrytą ze mną w ciąży, więc ryzyko większe i przez podwójną ciążę mocniejsze obciążenie organizmu, do tego cukier na czczo zawsze w granicy 90. Także lepiej dmuchać na zimne..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciązy jadłam na poczatku tylko owoce, az po 2kg dziennie :D
    to mi wchodziło :D a późną jesienia własnie dzemy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pirelka
    Słodkie tez bym zjadła no ale jem tyle na ile cukry pozwalają np knoppers wieczorem
    w ciąży z Emilka nie jadłam mięsa ale mleko, dżemy, 7 daysy, Monte mogłam jeść codziennie :) na koniec ptasie mleczko
    teraz tylko sobie moge pomarzyć

Monte... Z bananem ;D to mój standardowy zestaw na drugie śniadanie :) hehe monte mogę jeść tonami... Płatki kukurydziane...
    A na myśl o czereśniach aż mi ślina cieknie ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inżynierka, dokładnie takie smaki :D
    potek zarłam (bo jadłam to za mało) borówki amerykańskie oraz sliwki, dosłownie kilogramami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się powoli i uciekam do lekarzy.. będe po południu :) do napisania !

‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ