WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja w piatek odebralam wypis ze szpitala i do
iero dzis w sumie spojrzalam na te wyniki to 15.05 glukoze na czczo mialam 79, a dzidzius wazyl 293 gramy 2 tygodnie temu
w wyniku posiewu mam tylko napisane ze wynik ujemny, nie wyhodowno drobnoustrojow chorobotworczych i nic wiecej nie mam napisane ogolem.
ja dzieki Bogu nigdy z cukrem nie mialam problemow, mam nadzieje ze teraz tez nie bede mialabo na ta glukoze to gdzies pewnie za 3 tygodnie pojde po 24tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnulka01 wrote:A ja właśnie wcinam czeresinki
nie mogłam się powstrzymać! I jeszcze truskaweczki, malinki, bób, morelka... Chyba dzisiaj eksploduje
Muszę się naprobowac bo na krzywej jeszcze nie byłam. A nóż coś tam wyjdzie i będę miała embargo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, wiem, że większość ciuchów dla dzieci już pewnie macie. Ja właśnie wzięłam się za uzupełnianie wyprawki. Dużą część kupiłam używaną, albo dostałam po siostrzenicy. Urzekła mnie jakość ubranek mothercare, f&f, next itd... więc tylko te na ciuchach czy w internecie kupowałam i tak dziś szukam i szukam i znalazłam...Może i wy coś dla siebie znajdziecie, bo ja chyba zdurniałam i już w koszyku napakowałam za prawie 300 zł....
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25261510
Normalnie nie wiem na co patrzećWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 13:56
Lusia8998 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny mam prośbę. Dostałam dziś pierwszy przelew z zasiłkiem i chce mi się płakać;( bo jest sporo mniej niż jak liczyłam. Załamałam się
;(. Jeśli jesteście obeznane proszę napiszcie mi jak liczycie. Ja miałam stałą podstawę i zmienną prowizję wszystko liczy się do podstawy.
-
nick nieaktualnyJa po każdych zakupach, czy po tym jak coś dostanę wpisuję do excela i na bieżąco wiem co potrzebuję i co zostało do kupienia, a czego mam kategoryczny zakaz kupowania
Ale ja już tak mam
to takie moje inżynierskie zboczenie
hehe jakbym mogła to bym wszystko w excelu miała.
Lusia8998 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo pierwszy, więc pracodawca. Nie wpisali za jaki okres tylko w tytule jest "umowa o pracę 05/2016". A zwolnienie miałam chyba od 2.05 do 28.05 a dziś doniosłam kolejne 29.06 do 24.06.
Niestety mimo, że mój pracodawca zatrudnia dużo więcej niż 20 osób, nie płaci później tylko zus. Coś mi zaczęła księgowa tłumaczyć, że od stycznia by musieli a teraz nie muszą, alr nic więcej nie mogłam zapytać, bo była zajęta:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 14:16
-
nick nieaktualnyMagdziula, ogolem zasilek jeste wyliczany na podstawie ostatnich 12 miesiecy zatrudnienia, wiec jesli pracujesz w tej samej firmie i minelo juz 12 miesiecy od zatrudnienia to zus wylicza sobie srednia z Twoich wyplat, no i tez warto zwrocic uwage na to za jaki okres wyplacili ci zasilek czyli za ile dni, bo kazde zwolnienia w calosci rozliczane sa osobno nawet jesli bys miala 3 l4 z jednego miesiaca ro zus policzy ci osobno kazde.
-
Magdziulla
Bo jak pracodawca to tego u nich się dowiedz ile podstawy zasiłku ci wyliczyli
Mi też pracodawca wypłaca ale polega to na tym ze oni liczą te podstawę. Dziela to na 30 i w ten sposób wychodzi wysokość zasiłku za 1 dzień
Ale czemu niska podstawa to oni ci powiedzą. Bo później zus tę samą zastosuje -
nick nieaktualnyA jak placi ci pracodawca powinien wyplacic ci 100% , ale oni wylicza ci tylko z podstawy, bo jesli w danhm miesiacu nie bylas w pracy to z caefo masz miec prowizje? Ciezko to powiedziec bo nie wiemy od czego masz te premie czy prowizje i na jakich zasadach, mysle ze w tej sytuacji tylko twoja ksiegowa ci, oze to objasnic gdzie ma dostep do twoich papierow umowy i zna system rozliczen w firmie
-
nick nieaktualnyWłaśnie u mnie jest klarowna sytuacja, mam ponad 12 msc wstecz, tylko to jedno zwolnienie. Problem, że miałam różne wysokości wwynagrodzenia, ale to i tak jest mało tym bardziej, że msc 31 dni. Chyba, że liczyli tylko za okres zwolnienia, czyli od 2-28 ale to i tak nie wychodziłaby aż taka różnica:/
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa wrocilam z zakupow, nabylam troszke ciuszkow dla Jasia
Tez mam od kilku dni napady glodu, wlasnie zjadlam loda, zaraz zrobie konktajl ze starych truskawek i banana, bo juz kupilam nowe i je podjadam
Na obiad mam karkowke, ziemniaczki i surowke, ale marzy mi sie shorma z frytkami (!) A na kolacje to chyba zrobie nalsniki, bo ostatnio odkrylam boskie polaczenie serka mascarpone z dzemem 100% Łowicza (slodzony sokiem jablkowym, polecam dla diety cukrzycowej).
Stwierdzam, ze jem wiecej niz moj maz
Jak zahamowac ten glod??? Pije przy tym ok 4l wody dziennie, wiec woda nie pomagaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 14:22
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadziu, mysle ze powinnas udac sie z tym do ksiegowej i zapytac niech wyjadni ci jak beda rozliczane Twoje zwolnienia, no i najwazniejsze czy wyplacili ci 100% swiadczenia, bo niektorzy pracodawcy chamsko probuja wyplacac 80% a pozniej udaja ze pomylka..
-
nick nieaktualnyA właśnie byłam dziś u dziewczyny do rozliczeń i nawet mówiłam do męża, że coś jest nie tak, bo dziwnie się zachowywała, nie dało sie pogadać, jakby chciała mnie jak najszybciej spławić. A zawsz miło gawędziłyśmy, wszystko mi wyjaśniała.
Sama mi zresztą wysłała tabelkę gdzie rozpisane było wynagrodzenie brutto za te 12 msc i na podstawie tego liczyłam zasiłek. Napisałam do niej maila zobaczę co mi odpisze.