WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja dostałam po porodzie.
    Córką miała krew 0"+".
    Czyli po tacie tak jak Ci pisała Angela.
    Ja bym nie brała jeśli nie masz przeciwciał
    Nawet teraz przy drugiej ciąży czegoś takiego nie słyszałam że się płaci.
    Ja ja dostane pewnie po porodzie.

Ja tez pierwsze słyszę ze sie płaci... Martta zapytaj gina czy po porodzie dostaniesz za darmo. Przy pierwszej ciazy wcześniej nie jest potrzebna.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co, ja mimo ze to moje drugie dziecko, jestem tak wygłupiają z tymi ubrankami ze tez sie ciagle zastanawiam ile czego kupić. Pamietam ze młodego (lutowy) ubierałam brody z krótkim i na to śpioch czy tam pajac (do teraz nie wiem jaka jest różnica ;)) A teraz wydaje mi sie to trochę za ciepło... Do spania zakladalyscie same pajace???

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do spania zakładałem samego pajace gdyż moja córka bardzo szybko dostawała potowek:-(
    Więc opcji nie było żebym nawet coś pod spod jej założyła:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w mieszkaniu zwykle jest ciepło więc pewnie na początku będzie leżał sobie w samym pampersie i bodziaku, choć nie wiem jak takie maleństwo odczuwa temperaturę otoczenia, nie chcę też go przegrzewać. A skoro w okresie letnim mogłabym chodzić w samej bieliźnie, tylko trochę wstyd, gdyby teściowie nagle coś chcieli :P A jak słyszę historie, że mamy zakładają body, spodenki, skarpetki i na to jeszcze pajaca i czapeczkę (po domu) to się za głowę łapię, bo nie wiem już nic na temat ubierania dzieci.

• martta Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ja tez pierwsze słyszę ze sie płaci... Martta zapytaj gina czy po porodzie dostaniesz za darmo. Przy pierwszej ciazy wcześniej nie jest potrzebna.
    Tak po porodzie za darmo. To ponoć od bardzo niedawna jest płatna

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Emilka była malutka to krótkie body i na to pajac
    A jak podrosla więc zrobiło się lato to sam pajac ( w nocy tez nie było juz przewijania )przykryta tylko flanelka
    Za każdym razem dostosowywalam ubiór do warunków albo przykrycie
    raz mieliśmy potówki :D po jakimś tygodniu w domu. Szybko zrozumiałam o co chodzi ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u nas w mieszkaniu zwykle jest ciepło więc pewnie na początku będzie leżał sobie w samym pampersie i bodziaku, choć nie wiem jak takie maleństwo odczuwa temperaturę otoczenia, nie chcę też go przegrzewać. A skoro w okresie letnim mogłabym chodzić w samej bieliźnie, tylko trochę wstyd, gdyby teściowie nagle coś chcieli :P A jak słyszę historie, że mamy zakładają body, spodenki, skarpetki i na to jeszcze pajaca i czapeczkę (po domu) to się za głowę łapię, bo nie wiem już nic na temat ubierania dzieci.
    Łooo matko! To dzieć ugotowany :/

atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Tak po porodzie za darmo. To ponoć od bardzo niedawna jest płatna
    Jak nie jestes pewna co zrobic, to zrób jak Zabka04 radzi: w 28 tyg zbadaj coombsa i tylko w przypadku + wyniku kup szczepionkę.

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie najbardziej denerwuje, że jeszcze dziecka nie urodziłam, a już wszyscy chcą udzielać rad dotyczących wychowania i pielęgnacji dziecka czy np jakie środki farmakologiczne stosować przy tym i tamtym...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    A wiesz ze ja mam to szczęście ze wcześniej i teraz takich osób nie spotykam ? :) nawet w rodzinie nie ma porad

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chyba wszyscy myślą, że potrzebuję pomocy, bo to pierwsze dziecko :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    A wiecie co, ja mimo ze to moje drugie dziecko, jestem tak wygłupiają z tymi ubrankami ze tez sie ciagle zastanawiam ile czego kupić. Pamietam ze młodego (lutowy) ubierałam brody z krótkim i na to śpioch czy tam pajac (do teraz nie wiem jaka jest różnica ;)) A teraz wydaje mi sie to trochę za ciepło... Do spania zakladalyscie same pajace???
    Ha ha ha też dzisiaj długa chwilę myślałam nad różnicą pajac-śpiochy ;) ha ha ha

LRF mój urodzony w marcu a w mieszkaniu w samym.pampersie lub bodziaku z krótkim rękawem. Jak szłam na spacer z koleżanką, to dzwoniłam i pytałam jak ubrala córeczkę, zawsze ją przegrzewala, więc ja zakładałam warstwę lub dwie mniej :)
    Dobre rady... uwielbiam to... mi już nikt nie gada przy drugim, ale przy Borciu się nasluchalam ;) dobrze, że jestem typem, który skutecznie olewa wtrącanie :) więc szybko dobre rady się skończyły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 21:14

Anulka01 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info odnosnie ubioru. Muszę uzupełnić zapasy pajacy na 56 i 62 :)

atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Nawet gdyby było to drugie czy trzecie to z natury by doradzili i ewentualnie ciebie spytali o zdanie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Jak nie jestes pewna co zrobic, to zrób jak Zabka04 radzi: w 28 tyg zbadaj coombsa i tylko w przypadku + wyniku kup szczepionkę.
    No ostatnio robilam 2tyg temu i bylo ujemnie, ale to dobry pomysł

żabka04 lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na samym początku korzystałam z ściągi, bo też tych ubranek nie rozpoznawałam ;)
    a najważniejsze żeby praktyczne było, żeby do pieluszki łatwo się dobrać i żeby mąż głową nie szarpał przy ubieraniu, staram się rozpinane kupować, ale mam też zdecydowaną większą na takie zakładki ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    U nas mąż bardziej opanował sztukę ubierania tzn ze jak juz się odważył to był pierwszy do przewijania i przebierania :D nawet raz powiedział ze on lepiej to robi :D a w przychodni zawsze robił furorę wśród lekarzy i pielęgniarek. On dziecko obsługiwał a ja rozmawiałam, papiery zalatwialam, słuchałam z daleka lekarzy :D a jak z zachwytu nie mógł wyjść po pochwalach :trzeba dać szansę tatusiom w pełni. My nie zrobimy krzywdy i oni też

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet jeśli mają body ubierać przez nóżki ;D

kamciaelcia, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I muszą tego chcieć.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja mam kilka rozpinanych, kilka nie :) już przy drugim łatwiej :) przy Borku używałam na początku tylko rozpinanych :)
    Mój sobie super radził przy małym, przewijał w szpitalu i przebierał.

‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ