WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
żabka04 wrote:Ja dostałam po porodzie.
Córką miała krew 0"+".
Czyli po tacie tak jak Ci pisała Angela.
Ja bym nie brała jeśli nie masz przeciwciał
Nawet teraz przy drugiej ciąży czegoś takiego nie słyszałam że się płaci.
Ja ja dostane pewnie po porodzie.
Ja tez pierwsze słyszę ze sie płaci... Martta zapytaj gina czy po porodzie dostaniesz za darmo. Przy pierwszej ciazy wcześniej nie jest potrzebna.Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
A wiecie co, ja mimo ze to moje drugie dziecko, jestem tak wygłupiają z tymi ubrankami ze tez sie ciagle zastanawiam ile czego kupić. Pamietam ze młodego (lutowy) ubierałam brody z krótkim i na to śpioch czy tam pajac (do teraz nie wiem jaka jest różnica
) A teraz wydaje mi sie to trochę za ciepło... Do spania zakladalyscie same pajace???
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyu nas w mieszkaniu zwykle jest ciepło więc pewnie na początku będzie leżał sobie w samym pampersie i bodziaku, choć nie wiem jak takie maleństwo odczuwa temperaturę otoczenia, nie chcę też go przegrzewać. A skoro w okresie letnim mogłabym chodzić w samej bieliźnie, tylko trochę wstyd, gdyby teściowie nagle coś chcieli
A jak słyszę historie, że mamy zakładają body, spodenki, skarpetki i na to jeszcze pajaca i czapeczkę (po domu) to się za głowę łapię, bo nie wiem już nic na temat ubierania dzieci.
-
Jak Emilka była malutka to krótkie body i na to pajac
A jak podrosla więc zrobiło się lato to sam pajac ( w nocy tez nie było juz przewijania )przykryta tylko flanelka
Za każdym razem dostosowywalam ubiór do warunków albo przykrycie
raz mieliśmy potówkipo jakimś tygodniu w domu. Szybko zrozumiałam o co chodzi
-
Little Red Fox wrote:u nas w mieszkaniu zwykle jest ciepło więc pewnie na początku będzie leżał sobie w samym pampersie i bodziaku, choć nie wiem jak takie maleństwo odczuwa temperaturę otoczenia, nie chcę też go przegrzewać. A skoro w okresie letnim mogłabym chodzić w samej bieliźnie, tylko trochę wstyd, gdyby teściowie nagle coś chcieli
A jak słyszę historie, że mamy zakładają body, spodenki, skarpetki i na to jeszcze pajaca i czapeczkę (po domu) to się za głowę łapię, bo nie wiem już nic na temat ubierania dzieci.
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anulka01 wrote:A wiecie co, ja mimo ze to moje drugie dziecko, jestem tak wygłupiają z tymi ubrankami ze tez sie ciagle zastanawiam ile czego kupić. Pamietam ze młodego (lutowy) ubierałam brody z krótkim i na to śpioch czy tam pajac (do teraz nie wiem jaka jest różnica
) A teraz wydaje mi sie to trochę za ciepło... Do spania zakladalyscie same pajace???
ha ha ha
LRF mój urodzony w marcu a w mieszkaniu w samym.pampersie lub bodziaku z krótkim rękawem. Jak szłam na spacer z koleżanką, to dzwoniłam i pytałam jak ubrala córeczkę, zawsze ją przegrzewala, więc ja zakładałam warstwę lub dwie mniej
Dobre rady... uwielbiam to... mi już nikt nie gada przy drugim, ale przy Borciu się nasluchalamdobrze, że jestem typem, który skutecznie olewa wtrącanie
więc szybko dobre rady się skończyły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 21:14
Anulka01 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja na samym początku korzystałam z ściągi, bo też tych ubranek nie rozpoznawałam
a najważniejsze żeby praktyczne było, żeby do pieluszki łatwo się dobrać i żeby mąż głową nie szarpał przy ubieraniu, staram się rozpinane kupować, ale mam też zdecydowaną większą na takie zakładki -
LRF
U nas mąż bardziej opanował sztukę ubierania tzn ze jak juz się odważył to był pierwszy do przewijania i przebieranianawet raz powiedział ze on lepiej to robi
a w przychodni zawsze robił furorę wśród lekarzy i pielęgniarek. On dziecko obsługiwał a ja rozmawiałam, papiery zalatwialam, słuchałam z daleka lekarzy
a jak z zachwytu nie mógł wyjść po pochwalach :trzeba dać szansę tatusiom w pełni. My nie zrobimy krzywdy i oni też
-
nick nieaktualny