WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Ja mam newborn na 50, a 56 0-1m.

zalezy jak firma, dlatego podkresliłam, ze tak najczęściej podaja
    na 50 mam napisane również tinny baby (czy jakos tak, bo ja to niemiecki bardziej znam) ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy Wy kupujecie buciki dla dzieci, czy tylko ja jestem tak wyrodną matką, która wychodzi z założenia, że póki dziecko nie będzie chodzić butów nie potrzebuje?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I te buty dlatego nazywają się niechodki :D pewnie ze mam :) na wiosne ładnie się zaprezentują :D nawet mam sandałki na przyszłe lato

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 15:56

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    czy Wy kupujecie buciki dla dzieci, czy tylko ja jestem tak wyrodną matką, która wychodzi z założenia, że póki dziecko nie będzie chodzić butów nie potrzebuje?

ja nie kupuje, mam tylko skarpetki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybrałam w końcu łóżeczko, jutro muszę zadzwonić bo widzę że jest "na zamówienie" i jaki to oznacza czas realizacji, ale teraz nie wiem jaki materac do tego wziąć... lateksowy czy kokosowo - lateksowy?

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF mój 80 nosił na 1,5 roku, a teraz ledwo 92 :)
    Więc ja się nie śpieszę z zakupami większymi niż 68. 74 dokupię w trakcie, bo moja będzie to nosiła koło roku :)
    Co do bucikow to Liwia ma jedne zimowe skarpety po braciez futerkiem i jedne buciki od mojego taty na dzień dziecka dostała. Więcej nie kupuję :) Borcio miał 3 pary.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 16:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka, my się zdecydowaliśmy na lateks-pianka-kokos, zobaczymy jak się sprawdzi ;)

ok, mam wstępny rekonesans - niektóre ciuszki mają na prawdę dziwną numerację, wzięłam do ręki bodziaka, który na oko ma rozmiar 56, patrzę na metkę 6-9 miesięcy ;D ok, chyba się komuś skurczył albo dziecko liliputa ;) póki co mamy:

body krótki rękaw: 56 - 2szt. 62 - 5 szt. 68 - 1 szt.
    body długi rękaw: 56 - 1 szt. - myślałam że takich bodziaków więcej kupiłam :P
    pajacyk: 56 - 1 szt. 62 - 3 szt. 68 - 3 szt.
    śpiochy: po jednym z rozmiaru 62 i 74
    pół śpiochy: 56 - 1 szt. 68 - 1 szt. 74 - 1 szt.
    koszulka z krótkim rękawem, gdyby Filip urodził się w ostatnie dni upałów: 56 - 1szt. 62 - 1 szt.
    bluza długi rękaw: 62 - 3 szt. 68 - 3 szt. i dwa kaftaniki 62
    spodenki: 56 - 1 szt. 62 - 1 szt. 68 - 1 szt. 74 - 3 szt.

dodatkowo: komplet dresikowy w rozmiarze 80, dwie pary najmniejszych skarpetek i dwie malutkie czapeczki (jedna wiązana - prawdopodobnie na wyjście ze szpitala i jedna prosta bawełniana)

nie wiem co najbardziej się sprawdza, mnie najbardziej przekonuje zestaw body + spodenki/półśpiochy i na noc pajac. Zwracam szczególną uwagę, żeby był łatwy dostęp do brudnej pieluszki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    LRF mój 80 nosił na 1,5 roku, a teraz ledwo 92 :)
    Więc ja się nie śpieszę z zakupami większymi niż 68. 74 dokupię w trakcie, bo moja będzie to nosiła koło roku :)
    Co do bucikow to Liwia ma jedne zimowe skarpety po braciez futerkiem i jedne buciki od mojego taty na dzień dziecka dostała. Więcej nie kupuję :) Borcio miał 3 pary.
    ja te większe kupuję jak mi się coś szczególnie spodoba, a wiadomo w SH łatwo o perełki ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja te większe kupuję jak mi się coś szczególnie spodoba, a wiadomo w SH łatwo o perełki ;)
    SH to moje ukochane sklepy :-D
    Perelkir też kupuję, ale to raczej pojedynczce sztuki :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Ja zdecydowanie body rozpinane + spodenki :) do spania pajacyk. Śpiochów nie używałam, miałam ze 2 pary.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjechało tyle gości, że nawet nie ma czym oddychać, zaraz pewnie wyjdę na dziwoląga, który od ludzi ucieka, a ja bym najchętniej gdzieś wybyła :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja się troszkę ucieszyłam gdy kuzyn zrezygnował z przyjazdu w czerwcu. ..fajnie mieć gości. ..ale dla mnie w tym stanie i przy tej pogodzie to na chwile

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ad313f81594.jpg

Zamowilam w smyku malej takie piekne cos za cale 30zl :) na rozmiar 56 bo mam ale tylko szaroburego misia a to jest bardziej dziewczece :)

żabka04, kamciaelcia, _izunia_, Magdziulla, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym tak kupować ale nie mam już co:-(
    Została mi tylko apteka ale to mogę po 10.06 zrobić i wydać ok 300zł na raz lub podzielić to na dwie tury (teraz jest promocja na to co chce kupić) albo odpuścić i kupić w lipcu czy sierpniu.

Zazdraszczam:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko moja wyprawka leży i kwiczy, mozeszr mi pokupowac :)

• martta Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Agatia u mnie dokładnie to samo :)

agatia lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny to sama przyjemność :-)

Dla pierworódki to czarna magia ale dla tych co mają dzieciaczki są bardziej doświadczone i łatwiej to idzie.

Z chęcią Agatia a jak nie trafię w twój gust?????

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko spoko wodza aby nie różowe, wszystko inne pasuje :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia pisz co masz, co cię interesuje i będę szukać licytacji czy co tam wolisz :-)
    Wyślę linka a ty będziesz kupować hahahha

agatia lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a tak z innej beczki, moja ginka będzie chciała w tym tygodniu wiedzieć czy będę brała tą szczepionkę z immunoglobuliny, bo ja jestem rh-, a mąż rh +. Naczytałam sie w tym temacie i nadal nie wiem co robić, ktoś coś w tym temacie ciekawego? :)

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ