X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasypiam na lewym budze sie czesto na plecach albo na prawym boku :/ nie jestem wvstanie tego kontrolować przez sen. Ale nic mnie nie dusi i nafal mi wygodnie na plecach.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Kamcia tylko może się pojawić zly przepływ krwi u maluszka czego nie chciałabym

kiedys ludzie nie wiedzieli , że lewy bok jest WSKAZANY (a nie nakazany) i nic zego sie nie dzialo...bez przesady. Sen jest po to, by nabierać sił i odpoczywać. Ja nie uważam , ze szkodze Piotrkowi , bo sie przekręce na prawy bok

ilona29, Sabina, mmargol lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zasypiam na prawym boku, w szkole rodzenie mówili że można spać zarówno na lewym jak i na prawym ;) witam się z rana ;)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Niestety trochę Was podlamię ale lepiej z tym spaniem juz nie bedzie... wręcz przeciwnie :/ Ale kamcia ma rację, jeżeli nie odczuwa się dyskomfortu przy leżeniu na prawym boczku to ze spokojem mozna tak spać. Ja niestety na prawym się duszę, wiec męczę się tylko na lewym i tez biodro juz mi doskwiera. Pomoc moze na to taki piankowy miękki materac i chyba polecę do jyska.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ostatnio w każdej pozycji na dłuższa metę jest niewygodnie, chyba dokupię sobie jakiegoś jaśka żeby w razie czego podłożyć tu lub tam ;) do szpitala też się przyda...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do sądu trzeba jakoś specjalnie sie ubrac ? Przepraszam za zmiane tematu :) ale dziś mam w głowie inne dylematy...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym się pewnie bardziej elegancko ubrała, ale nigdy nie byłam..

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlaśnie...i jak bardzo elegancko? co to znaczy???bo normalnie nic takiego nie mam, a co dopiero w ciązy :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana,

Moja noc względna, ale znowu te kwasy wieczorem i zgaga, nie mogłam zasnąć, ciągle wstawała. Ale doszłam chyba do wniosku co to.. po umyciu zębów i płukaniu Meridolem momentalnie mnie piecze jak się położę, podchodzi i zwraca kwasy. Nie wiem czy to nie wina płynu, pasty..mieszka się z moimi kwasami (choć niby się nie połyka) i powoduje takie uczucie! Bo jak zasnę na filmie to nic mi nie jest, wstaje żeby uporządkować i się zaczyna :O Dziś spróbuję bez płynu..

Ja nie wiem jak miałabym spać, bo jedno dziecko po jednej, drugie po drugiej. Śpię na obu bokach, ale nad ranem na którym się na boki położę to pukają i pukają jakby miała na "ich" boku nie leżeć.. więc czasem funduje sobie plecy, bo nie idzie inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 08:47

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to sie nawet martwie, ze co to będzie, jak mi sie w trakcie sprawy sikać zachce ? o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Pewnie najlepiej byłoby założyć spódnice, koszule i szpilki, ale wiadomo nie w ciazy i to juz dość zaawansowanej.
    Mysle ze jakies czarne spodnie i do tego koszula/ bluzka jakaś w miarę elegancka i baleriny?

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może tak żebyś wygląda schludnie i przyzwoicie? :D naprawdę nie wiem, ja ostatnio też w nic się nie mieszczę, wszędzie w getrach chodzę, czasem od męża muszę t-shirty pożyczać, a ma być gorzej...

• AJrin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rodzące SN zmieniając temat zbliża sie 30 tydzień i niebawem można zaczynać masaż krocza. Któraś planuje a może ma doświadczenia czy pomaga? Ja planuje zakupić olejek werdana choć ponoć zwykła oliwa z oliwek tez się nada.
    Jutro mam wizyte u lekarza mam zamiar sie zapytać czy nie ma przeciwwskazań i po mały przygotowywać sie do tego.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Kamcia
    Pewnie najlepiej byłoby założyć spódnice, koszule i szpilki, ale wiadomo nie w ciazy i to juz dość zaawansowanej.
    Mysle ze jakies czarne spodnie i do tego koszula/ bluzka jakaś w miarę elegancka i baleriny?

:D
    pośmiałam sie troszke bo z tego wszystkiego mam tylko baleriny :) i tak najmniej wygodne do prowadzenia auta :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym ubrala legginsy i tunike... I do tego baleriny lub czolenka...

Czy ktoras z was brala/ bierze luteine w 3 trym.?

kamciaelcia, mychakruszyna lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    :D
    pośmiałam sie troszke bo z tego wszystkiego mam tylko baleriny :) i tak najmniej wygodne do prowadzenia auta :D
    Haha powiem Ci ze ja tez miałabym tylko baleriny z tego zestawu, no chyba ze czarne spodnie zastąpiłbym czarnymi legginsami :D
    Kamcia Wysoki Sąd zrozumie, ze jestes ciężarna i ciuchów do sadu nie posiadasz :P

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Cześć! Witam się w 3 trymestrze. :D U naszej trójcy wszystko ok. Jakoś nie mam weny na forum. Ogólnie chodzę poddenerwowana i znudzona bo dzień za dniem jest taki sam. Pocieszam się myślą, że jeszcze trochę i będę marzyć o takim dniu.
    Kamcia ubierz się normalnie, czysto i schludnie. Mogą być jakieś jeansy, t-shirt i np żakiet na to. Byle nie dres i wyciągnięta bluzka i nie adidasy!
    Ksosia ja biorę luteinę 2x200 mg dopochwowo i duphaston do tego

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u endo.
    Tsh 2,16,ft4 1,6 (uroslo) biorę co dziennie 150 eurotyxu??? Czyt nie pamiętam tej nazwy letrox bardziej mi się zakodowane w głowie hahahha
    Hemoglobina wzrosła na 13 więc żelazo na razie odstawić mam.

Kamcia w ciąży jesteś wyluzuj z tym ubiorem.
    Czarne spodnie czy tam jakieś i biała bluzka straszy balerinki masz:-)
    Będzie ok.
    Jesteśmy z tobą i bądź mogę to powiedzieć??????: suka!!!!! :-)
    Walcz o swoje:-)

kamciaelcia, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Haha powiem Ci ze ja tez miałabym tylko baleriny z tego zestawu, no chyba ze czarne spodnie zastąpiłbym czarnymi legginsami :D
    Kamcia Wysoki Sąd zrozumie, ze jestes ciężarna i ciuchów do sadu nie posiadasz :P

okaże sie jak śad jest wysoki i rozumny :D
    baleriny mam
    leginsy (nawet ciązowe) mam. Pomyśleć musze nad tunika :( bo albo mam krótki rękaw albo 3/4 rekawa, a u nas deszczyk popaduje...pytanie czy w tą druga sie zmieszcze? a jak ta druga, to inna torebka, a zatem gdzie ja scghowam swój cukrzycowy prowiant ???ja chce juz koniec tego dnia :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możesz zawsze ubrać krótki rękaw, a zarzucić jakiś żakiet czy cuś, ja się mieszczę ale nie dopinam ;D i nie martw się ubiorem, to najmniej ważne...

ja się czuję jak kaszalot dzisiaj, a trzeba wyjść do okulisty...

‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ