X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, zobaczymy co powie moja gin, chcę widzieć jej minę ;D
    bo na ostatniej wizycie zapewniała mnie że bez komplikacji urodzę na turalnie :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nasz nowy przewijak, biało szara posciel do kołyski oraz po prawej posciel do łózeczka+organizer

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2beec10cb4a1.jpg

martta, Pysiaczek89, żabka04, Lusia8998, AJrin, marta258, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia, zobaczymy co powie moja gin, chcę widzieć jej minę ;D
    bo na ostatniej wizycie zapewniała mnie że bez komplikacji urodzę na turalnie :P

te miny sa najlepsze i najbardziej oczekiwane :)
    a u nas papierek najwazniejszy- a ty masz az 2 :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te które są wypisane są ok - lista nie jest moja, dostałam ją od koleżanki, która rodziła na wiosnę, a pracuje w firmie farmaceutycznej i takie mi poleciłą

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz po wizycie pojadę do szpitala się zapisać, żeby przypadkiem dla mnie miejsce się znalazło, a w piątek na szkole rodzenia zapytam się jak to jest, bo co szpital to inne zwyczaje. Nie wiem czy pytałam, ale co kupić na bliznę?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    ja blizny niczym nie smarowałam i od poczatku dobrze się goiło i teraz ładnie wygląda
    jesli codzi o sama bliznę (nie rane) jestem "specem ' w wypróbowywaniu róznych specyfików , nic dla siebie (ale inna blizna) nie znalazlam

jest taki żel nakladany przy szyciu po cc z kwasem hialuronowym, ktory niby działa przeciw zrostom wewnatrz...chcvialam was pytać w pore o zdanie na jego temat...za pierwszym razem nie uzyłam,ordynator juz po wspomnial, ze coś takiego jest, a teraz wiem co to i w tej kwestii nie wiem, czy warto ? macie jakies zdanie? opinie wsród znajomych /rodziny?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama już mnie straszy, że po CC będę dłużej do siebie dochodziła, ale tak naprawdę mój mąż będzie musiał mi więcej pomagać :P weźmie sobie L4 i jakoś to ogarniemy razem ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    na pewno dacie rade razem
    trzeba być dobrej mysli. Pozytywne nastawienie duzo pomaga. Ja tez nie dzwigałam i sie oszczędzalam, mąz pomagał, ale smigałam wszedzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj, to na pewno ;) u mnie po wycięciu wyrostka było ciężko, boję się powtórki z rozrywki po tym jak wymiotowałam na prawo i lewo i ciężko się było ruszać, a tu trzeba będzie dzieckiem się zająć, obawiam się też problemów z laktacją czy pokarm pojawi się od razu...

tak poza tym - okulistka się dziś na mnie popatrzyła i pyta na kiedy termin, bo wyglądam jakby to już ;D jaaa... jestem kaszalotem :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez taka duża sie czuję
    wzrok ludzi też swoje robi :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie już denerwuje jak się ludzie gapią na brzuch, ale zawsze chce mi się śmiać jak to dzieci robią ;D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co sobie myślą gapiac się na brzuch. Mój widok robił furorę dziś w sądzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zaraz po wizycie pojadę do szpitala się zapisać, żeby przypadkiem dla mnie miejsce się znalazło, a w piątek na szkole rodzenia zapytam się jak to jest, bo co szpital to inne zwyczaje. Nie wiem czy pytałam, ale co kupić na bliznę?
    Mi blizny wygoił i zniwelował krem ze śluzem ślimaka. Oczywiście już na same blizny, nie na rany ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie wszędzie gapią się na brzuch, a mnie to wkurza :)
    Jakby to co najmniej było jakieś nie sptykane i zjawisko nadprzyrodzone jak ufo :P

Magdziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śluz ślimaka brzmi nieco strasznie ;D
    muszę sprawdzić listę wyprawkową do szpitala czy tam nie ma czegoś zapisanego,
    jeszcze tydzień do wizyty, aż mnie nosi!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    śluz ślimaka brzmi nieco strasznie ;D
    muszę sprawdzić listę wyprawkową do szpitala czy tam nie ma czegoś zapisanego,
    jeszcze tydzień do wizyty, aż mnie nosi!
    ale działa cuda! całe plecy z blizn wyleczyłam i w końcu się ich nie wstydze :) mogę podesłać fotkę, jaki krem uzywałam, bo nie każdy działa niestety.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swoją blizna (na twarzy ) byłam aż u chirurga plastycznego i mam napisane na papierze że nic się nie da zrobić (a powiedziane ze medycyna wbrew pozorom aż tak do przodu nie idzie )
    Ale po cc naprawdę ładnie to wygląda

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras z was ma/ miala problem z pieprzykami?

To juz pytanie spoza ciazy :)
    Bo mam cale plecy w pieprzykach na brzuchu tez zreszta troche ich jest ...
    Myslalam o chirurgicznym usuwaniu ale nie wiem czy warto...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, ja byłam z moim jednym sprawdzić, czy nic groźnego i tez miałam go mrozić, ale odłożyłam to na kiedyś ;)

Miśka*** lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się najbardziej bałam jak będą wyglądać moje blizny po wyrostku jak zacznie brzuch rosnąć, bo miałam laparoskopowo i są trzy, ale póki co nie jest źle ;) mam też bliznę na łuku brwiowym i też wygląda całkiem OK, na ręce prawie nie widać, kiedyś jako dziecko sobie drut wbiłam i przeciągłam na długość od łokcia do nadgarstka, zobaczymy co będzie po CC, ale u mnie się wszyscy śmieją że rany goją się jak na psie ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 15:48

‹‹ 1312 1313 1314 1315 1316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ