X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, zobaczymy co powie moja gin, chcę widzieć jej minę ;D
    bo na ostatniej wizycie zapewniała mnie że bez komplikacji urodzę na turalnie :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nasz nowy przewijak, biało szara posciel do kołyski oraz po prawej posciel do łózeczka+organizer

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2beec10cb4a1.jpg

martta, Pysiaczek89, żabka04, Lusia8998, AJrin, marta258, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia, zobaczymy co powie moja gin, chcę widzieć jej minę ;D
    bo na ostatniej wizycie zapewniała mnie że bez komplikacji urodzę na turalnie :P

te miny sa najlepsze i najbardziej oczekiwane :)
    a u nas papierek najwazniejszy- a ty masz az 2 :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te które są wypisane są ok - lista nie jest moja, dostałam ją od koleżanki, która rodziła na wiosnę, a pracuje w firmie farmaceutycznej i takie mi poleciłą

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz po wizycie pojadę do szpitala się zapisać, żeby przypadkiem dla mnie miejsce się znalazło, a w piątek na szkole rodzenia zapytam się jak to jest, bo co szpital to inne zwyczaje. Nie wiem czy pytałam, ale co kupić na bliznę?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    ja blizny niczym nie smarowałam i od poczatku dobrze się goiło i teraz ładnie wygląda
    jesli codzi o sama bliznę (nie rane) jestem "specem ' w wypróbowywaniu róznych specyfików , nic dla siebie (ale inna blizna) nie znalazlam

jest taki żel nakladany przy szyciu po cc z kwasem hialuronowym, ktory niby działa przeciw zrostom wewnatrz...chcvialam was pytać w pore o zdanie na jego temat...za pierwszym razem nie uzyłam,ordynator juz po wspomnial, ze coś takiego jest, a teraz wiem co to i w tej kwestii nie wiem, czy warto ? macie jakies zdanie? opinie wsród znajomych /rodziny?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama już mnie straszy, że po CC będę dłużej do siebie dochodziła, ale tak naprawdę mój mąż będzie musiał mi więcej pomagać :P weźmie sobie L4 i jakoś to ogarniemy razem ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    na pewno dacie rade razem
    trzeba być dobrej mysli. Pozytywne nastawienie duzo pomaga. Ja tez nie dzwigałam i sie oszczędzalam, mąz pomagał, ale smigałam wszedzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj, to na pewno ;) u mnie po wycięciu wyrostka było ciężko, boję się powtórki z rozrywki po tym jak wymiotowałam na prawo i lewo i ciężko się było ruszać, a tu trzeba będzie dzieckiem się zająć, obawiam się też problemów z laktacją czy pokarm pojawi się od razu...

tak poza tym - okulistka się dziś na mnie popatrzyła i pyta na kiedy termin, bo wyglądam jakby to już ;D jaaa... jestem kaszalotem :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez taka duża sie czuję
    wzrok ludzi też swoje robi :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie już denerwuje jak się ludzie gapią na brzuch, ale zawsze chce mi się śmiać jak to dzieci robią ;D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co sobie myślą gapiac się na brzuch. Mój widok robił furorę dziś w sądzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zaraz po wizycie pojadę do szpitala się zapisać, żeby przypadkiem dla mnie miejsce się znalazło, a w piątek na szkole rodzenia zapytam się jak to jest, bo co szpital to inne zwyczaje. Nie wiem czy pytałam, ale co kupić na bliznę?
    Mi blizny wygoił i zniwelował krem ze śluzem ślimaka. Oczywiście już na same blizny, nie na rany ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie wszędzie gapią się na brzuch, a mnie to wkurza :)
    Jakby to co najmniej było jakieś nie sptykane i zjawisko nadprzyrodzone jak ufo :P

Magdziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śluz ślimaka brzmi nieco strasznie ;D
    muszę sprawdzić listę wyprawkową do szpitala czy tam nie ma czegoś zapisanego,
    jeszcze tydzień do wizyty, aż mnie nosi!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    śluz ślimaka brzmi nieco strasznie ;D
    muszę sprawdzić listę wyprawkową do szpitala czy tam nie ma czegoś zapisanego,
    jeszcze tydzień do wizyty, aż mnie nosi!
    ale działa cuda! całe plecy z blizn wyleczyłam i w końcu się ich nie wstydze :) mogę podesłać fotkę, jaki krem uzywałam, bo nie każdy działa niestety.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swoją blizna (na twarzy ) byłam aż u chirurga plastycznego i mam napisane na papierze że nic się nie da zrobić (a powiedziane ze medycyna wbrew pozorom aż tak do przodu nie idzie )
    Ale po cc naprawdę ładnie to wygląda

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras z was ma/ miala problem z pieprzykami?

To juz pytanie spoza ciazy :)
    Bo mam cale plecy w pieprzykach na brzuchu tez zreszta troche ich jest ...
    Myslalam o chirurgicznym usuwaniu ale nie wiem czy warto...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, ja byłam z moim jednym sprawdzić, czy nic groźnego i tez miałam go mrozić, ale odłożyłam to na kiedyś ;)

Miśka*** lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się najbardziej bałam jak będą wyglądać moje blizny po wyrostku jak zacznie brzuch rosnąć, bo miałam laparoskopowo i są trzy, ale póki co nie jest źle ;) mam też bliznę na łuku brwiowym i też wygląda całkiem OK, na ręce prawie nie widać, kiedyś jako dziecko sobie drut wbiłam i przeciągłam na długość od łokcia do nadgarstka, zobaczymy co będzie po CC, ale u mnie się wszyscy śmieją że rany goją się jak na psie ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 15:48

‹‹ 1312 1313 1314 1315 1316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ