X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, u nas w nocy masakra - przez ten upał zasnąć nie mogłam, młody kopał, później chyba zasnął na pęcherzu, bo nie dawałam rady bez toalety na dłużej niż 10-15 minut :( rano mnie budzi ból niemal wszystkich mięśni i zgaga, czuję też że zaczęłam cała puchnąć, dobrze że tą obrączkę wczoraj zdjęłam...

nie wiem jak tu do sklepu się wybrać, bo nic na obiad nie mam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U mnie dzisiaj znowu upał i duchota, poza Rossmannem nigdzie się nie ruszam.

Po południu tylko mamy wizytę u ginekologa.

Dzisiaj lepiej spałam, aż dziwne że tak mało dzieci nocą czułam :)
    Dziąsło odrobinę lepiej i oby się całkiem zregenerowało, ale kanałówka boli :/ może nie samoistnie, ale jak dotknę czy gryzę. Zeświruję, bo generalnie przyczyny nie ma, lub jest nie widoczna..nie wiem jak znowu będzie jak mi zęba zamknie na stałe :/

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po glukozie i powiem wam ze mogla bym to pic non stop haha cytrynowy drink chyba malej posmakowal bo sie wiercic zaczela. Wynik na czczo 92. Teraz siedze na sloneczku i czekam do 9:45 na drugie pobranie a na 10:15 mam lekarza :)

dev269pps__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, powodzenia, teraz jak wspominam swój test byłoby mi ciężko na tym upale ;)
    a jutro idę tylko na morfo i też wymagają bycia na czczo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a jutro idę tylko na morfo i też wymagają bycia na czczo :(
    Ja nie raz już robiłam morfologię po śniadaniu i wynik był dobry. Zależy jakie parametry są, nie zawsze trzeba być na czczo ;)
    Choć w laboratorium często mówią, że trzeba i to najlepiej do godziny 10-tej, ale moja ginekolog sama mi mówiła, że jak glukozy nie ma to nie trzeba iść na czczo.
    Ja idę na czczo jak mam blisko, a jak muszę dojechać to jem śniadanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 08:22

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja wlasnie byłam na pobraniu krwi, wbiłam sie pierwsza w kolejkę, ale następna osoba ktora miała wejść okazała sie taka miła pani i oczywiscie, ze mnie puści i jeszcze w dodatku ładnie sie do mnie uśmiechnęła :) odrazu lepiej niz stare kobity, które wbijają wzrok prosto w mój brzuch :P
    Od wczorajszego wieczora boli mnie pachwina/prawa strona brzucha, oczywiscie juz zaczęłam sobie wkręcać, ze to moze wyrostek?
    Pamietam, ze Angela miała wycinany w ciazy. Jakie miałaś objawy?

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój sąsiad od 7 jedzie piłą spalinową więc z dłuższego spania nici. Mój Leo też w nocy twardo spał, dopiero rano łaskawie ruszył nogą. U nas tez szykuje się upał przeokropny.
    Czy ta wstrętna Anglia musi wychodzic z UE, przez to waluty szybują w górę, że aż strach :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, u mnie mówią że lepiej na czczo, mogę wypić co najwyżej kilka łyków wody :/
    a chciałabym też na wszelki wypadek żelazo sobie zbadać, choć nie wiem co dokładnie przy tym się robi, bo mój brat wspominał też o hematokrycie - sama nie wiem, później zbieram opr.. od ginki że robię coś czego ona nie zleciła... chociaż hemoglobina ostatnio ładna była ;)

Pysiaczek, ja miałam wycinany wyrostek, ale w ciąży nie byłam, boli po prawym boku, ale wcześniej na środku i stopniowo się przenosi - w ciąży kiszki są w innych miejscach więc też jest inaczej. Ja nie miałam apetytu, mdliło mnie, miałam gorączkę... nie wkręcaj sobie na zapas wyrostka, bo to ból że można po ścianach chodzić ;) choć ja pomyliłam to z zatruciem pokarmowym i dopiero w szpitalu mi powiedzieli, że nacieka :P

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    To poki co mnie kłuje (bo w sumie nie boli) w prawej pachwinie i jakby prawy bok brzucha... Apetyt mam, wlasnie zasiadam do sniadania. I pózniej zmierzę sobie temperaturę. Mam nadzieje, ze poprostu rozciągają sie te więzadła i macica...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 08:31

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez wyladowałam kiedys na IP z ostrym bólem po prawej str włącznie z niemożnościa poruszania prawa noga, kupa leków w kroplówce i o północy wzywali do lab ludzi-wyniki krwi kiepskie...a do dzis mam wyrostek :) nie wiadomo co to było...jeden chirurg powiedział, ze gdyby to był wyrostek, to by juz dawno mnie nie było...ale ten ból naprawde położył mnie niemal nieprzytomną...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    To mój bol na szczescie jest taki raczej lekki/umiarkowany i raczej porównałabym go do kłucia. Tylko zaczyna sie od pachwiny i jakby w boku podbrzusza? Mam nadzieje ze przejdzie...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek
    mi w ciąży pachwiny kojarza sie z wiezadłami

pirelka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek to może być po prostu ucisk z miednicy, rozszerza się, powiększa i uciska. To normalne, też tak mam.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejny upalny dzień! U nas poszedł już nawilżacz w ruch co by trochę lepiej się spało. Ja zaraz ide po zakupy później zrobi sie nieznośnie to będę siedzieć w domu. Wczoraj zrobiłam domowe sorbety lodowe same owoce zero cukru wsam raz na te upały :-)
    Co do porodów u nas są położne lekarz dopiero jak coś się dzieje.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku bardziej kojarzyłabym taki ból z rosnącym brzuszkiem, jeśli się nasili to wtedy IP

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie panikuje poki co. Jak cos to pójdę jutro do mojej gin prywatnie, bo i tak miałam pójść z kontrola tego mojego szwu na szyjce. Tylko miałam isc do lux medu zeby nie płacić, ale niestety poki co nic sie tam nie zwolniło, wiec jutro pójdę prywatnie a przy okazji opowiem o tym moim kłuciu.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę spać po nocach... w nocy gorąco, refluks i zgaga dają mi popalić, mała szaleje i chodzę spać o 1, wstaje o 6.30 z mężem do pracy...

za to dzisiaj dokonałam kolejnego zamówienia ciuszków z endo. Chciałam w odbiór paczki brata zaangażować, a głupia ja zamiast wybrać sposób zapłaty przelewm to wzięłam przy odbiorze :( a ja się z łóżka nie ruszam...

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jaka ja juz głodna jestem a jeszcze 40 minut do drugiego pobrania :(

dev269pps__.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia
    a ja ci chetnie oddam sniadanie :( nadal jem je jak za kare :( ale przy cukrzycy musze

Lusia8998 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, Trzymaj się jeszcze chwila i zjesz a jak będzie smakowało i jak lepiej się zrobi :-)

Lusia8998 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1341 1342 1343 1344 1345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ