X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, u nas w nocy masakra - przez ten upał zasnąć nie mogłam, młody kopał, później chyba zasnął na pęcherzu, bo nie dawałam rady bez toalety na dłużej niż 10-15 minut :( rano mnie budzi ból niemal wszystkich mięśni i zgaga, czuję też że zaczęłam cała puchnąć, dobrze że tą obrączkę wczoraj zdjęłam...

nie wiem jak tu do sklepu się wybrać, bo nic na obiad nie mam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U mnie dzisiaj znowu upał i duchota, poza Rossmannem nigdzie się nie ruszam.

Po południu tylko mamy wizytę u ginekologa.

Dzisiaj lepiej spałam, aż dziwne że tak mało dzieci nocą czułam :)
    Dziąsło odrobinę lepiej i oby się całkiem zregenerowało, ale kanałówka boli :/ może nie samoistnie, ale jak dotknę czy gryzę. Zeświruję, bo generalnie przyczyny nie ma, lub jest nie widoczna..nie wiem jak znowu będzie jak mi zęba zamknie na stałe :/

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po glukozie i powiem wam ze mogla bym to pic non stop haha cytrynowy drink chyba malej posmakowal bo sie wiercic zaczela. Wynik na czczo 92. Teraz siedze na sloneczku i czekam do 9:45 na drugie pobranie a na 10:15 mam lekarza :)

dev269pps__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, powodzenia, teraz jak wspominam swój test byłoby mi ciężko na tym upale ;)
    a jutro idę tylko na morfo i też wymagają bycia na czczo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a jutro idę tylko na morfo i też wymagają bycia na czczo :(
    Ja nie raz już robiłam morfologię po śniadaniu i wynik był dobry. Zależy jakie parametry są, nie zawsze trzeba być na czczo ;)
    Choć w laboratorium często mówią, że trzeba i to najlepiej do godziny 10-tej, ale moja ginekolog sama mi mówiła, że jak glukozy nie ma to nie trzeba iść na czczo.
    Ja idę na czczo jak mam blisko, a jak muszę dojechać to jem śniadanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 08:22

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja wlasnie byłam na pobraniu krwi, wbiłam sie pierwsza w kolejkę, ale następna osoba ktora miała wejść okazała sie taka miła pani i oczywiscie, ze mnie puści i jeszcze w dodatku ładnie sie do mnie uśmiechnęła :) odrazu lepiej niz stare kobity, które wbijają wzrok prosto w mój brzuch :P
    Od wczorajszego wieczora boli mnie pachwina/prawa strona brzucha, oczywiscie juz zaczęłam sobie wkręcać, ze to moze wyrostek?
    Pamietam, ze Angela miała wycinany w ciazy. Jakie miałaś objawy?

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój sąsiad od 7 jedzie piłą spalinową więc z dłuższego spania nici. Mój Leo też w nocy twardo spał, dopiero rano łaskawie ruszył nogą. U nas tez szykuje się upał przeokropny.
    Czy ta wstrętna Anglia musi wychodzic z UE, przez to waluty szybują w górę, że aż strach :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, u mnie mówią że lepiej na czczo, mogę wypić co najwyżej kilka łyków wody :/
    a chciałabym też na wszelki wypadek żelazo sobie zbadać, choć nie wiem co dokładnie przy tym się robi, bo mój brat wspominał też o hematokrycie - sama nie wiem, później zbieram opr.. od ginki że robię coś czego ona nie zleciła... chociaż hemoglobina ostatnio ładna była ;)

Pysiaczek, ja miałam wycinany wyrostek, ale w ciąży nie byłam, boli po prawym boku, ale wcześniej na środku i stopniowo się przenosi - w ciąży kiszki są w innych miejscach więc też jest inaczej. Ja nie miałam apetytu, mdliło mnie, miałam gorączkę... nie wkręcaj sobie na zapas wyrostka, bo to ból że można po ścianach chodzić ;) choć ja pomyliłam to z zatruciem pokarmowym i dopiero w szpitalu mi powiedzieli, że nacieka :P

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    To poki co mnie kłuje (bo w sumie nie boli) w prawej pachwinie i jakby prawy bok brzucha... Apetyt mam, wlasnie zasiadam do sniadania. I pózniej zmierzę sobie temperaturę. Mam nadzieje, ze poprostu rozciągają sie te więzadła i macica...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 08:31

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez wyladowałam kiedys na IP z ostrym bólem po prawej str włącznie z niemożnościa poruszania prawa noga, kupa leków w kroplówce i o północy wzywali do lab ludzi-wyniki krwi kiepskie...a do dzis mam wyrostek :) nie wiadomo co to było...jeden chirurg powiedział, ze gdyby to był wyrostek, to by juz dawno mnie nie było...ale ten ból naprawde położył mnie niemal nieprzytomną...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    To mój bol na szczescie jest taki raczej lekki/umiarkowany i raczej porównałabym go do kłucia. Tylko zaczyna sie od pachwiny i jakby w boku podbrzusza? Mam nadzieje ze przejdzie...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek
    mi w ciąży pachwiny kojarza sie z wiezadłami

pirelka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek to może być po prostu ucisk z miednicy, rozszerza się, powiększa i uciska. To normalne, też tak mam.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejny upalny dzień! U nas poszedł już nawilżacz w ruch co by trochę lepiej się spało. Ja zaraz ide po zakupy później zrobi sie nieznośnie to będę siedzieć w domu. Wczoraj zrobiłam domowe sorbety lodowe same owoce zero cukru wsam raz na te upały :-)
    Co do porodów u nas są położne lekarz dopiero jak coś się dzieje.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku bardziej kojarzyłabym taki ból z rosnącym brzuszkiem, jeśli się nasili to wtedy IP

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie panikuje poki co. Jak cos to pójdę jutro do mojej gin prywatnie, bo i tak miałam pójść z kontrola tego mojego szwu na szyjce. Tylko miałam isc do lux medu zeby nie płacić, ale niestety poki co nic sie tam nie zwolniło, wiec jutro pójdę prywatnie a przy okazji opowiem o tym moim kłuciu.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę spać po nocach... w nocy gorąco, refluks i zgaga dają mi popalić, mała szaleje i chodzę spać o 1, wstaje o 6.30 z mężem do pracy...

za to dzisiaj dokonałam kolejnego zamówienia ciuszków z endo. Chciałam w odbiór paczki brata zaangażować, a głupia ja zamiast wybrać sposób zapłaty przelewm to wzięłam przy odbiorze :( a ja się z łóżka nie ruszam...

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jaka ja juz głodna jestem a jeszcze 40 minut do drugiego pobrania :(

dev269pps__.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia
    a ja ci chetnie oddam sniadanie :( nadal jem je jak za kare :( ale przy cukrzycy musze

Lusia8998 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, Trzymaj się jeszcze chwila i zjesz a jak będzie smakowało i jak lepiej się zrobi :-)

Lusia8998 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1341 1342 1343 1344 1345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ