X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    My od momentu zatrudnienia architektki 3 miesiące i dostaliśmy pozwolenie, zrobiliśmy wodę, plany prądu też zatwierdzone, czekamy na wykonanie tylko. To ile walczycie z urzędami?
    My zaczęliśmy chyba w kwietniu od szukania architekta i projektu, na pozwolenie czekaliśmy ok półtorej miesiąca ale ogólnie od września mogliśmy ruszać. Fundamenty już mamy teraz może od kwietnia ruszamy z murami. Chcielibyśmy mury jeszcze za oszczędności wybudować niestety od dachu już kredyt ale mam nadzieje że wtedy szybciej pójdzie i w przyszłym roku się wprowadzimy :) mamy projekt z Internetu więc jeśli któraś chce może zobaczyć E158 dom choć w środku wiele zmian:)

maluutka90 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, głowa do góry, damy radę. Dla mnie to tez byl szok, ale ważne ze wcześniej wyszlo niż późno. Dla dzidzi wszystko się zrobi. Dieta wymaga wyrzeczeń, ale ogólnie jest zdrowa. Będą trudności to zajrzysz do nas na wątek cukrzyca ciążowa. Tule cie mocniutko

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia spokojnie, babelkowi nerwów oszczędzaj, nie ma sytuacji bez wyjscia!

claudiuszek, żabka04 lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia dasz radę, spokojnie dasz :)

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka jesteśmy z Tobą pamiętaj

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabcia- wszystko będzie dobrze!!!!

mychakruszyna- ładny domek!

żabka04, mychakruszyna lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem na zwolnieniu do środy :) w końcu wyzdrowieje :)
    Ginka zrobiła mi usg na wszelki wypadek, bo się wystraszyla czy z dzieckiem jest ok, ale serducho bije :). I to była wizyta na NFZ!

martta, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia - wszystko bedzie dobrze! To nie koniec świata! Dasz radę, przyzwyczaisz sie do nowego jedzenia, trybu dnia itd.

A ja dziś podeszłam jednak na badanie wzroku. Dobrze czułam, ze mi poleciał :/ z obu oczu gdzie miałam -1, lewe na -1,5 a prawe na -1,25.

Na szczęście udało mi sie na miejscu załatwić nowe brele

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, mnie ostatnio też by się przydało pójść zbadać wzrok i może nawet nowe okulary sobie sprawić, ale wydatki mnie pogrążyły ostatnio dosyć mocno, a dofinansowanie do okularów korekcyjnych z pracy niewielkie, a na dodatek trzeba dostać receptę od współpracującego lekarza, a przecież mam swojego, od innego się nie liczy podobno, a szkoda... kruczki, drobnym druczkiem pisane...

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia jesteśmy z Tobą....;* spaaaac mi się chce;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 16:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:36

żabka04, haneczka, Dzierzba, Robotka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:36

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do koszulek to mi się strasznie taka podoba:

1440001969_426.jpg
    upload img

ogólnie tego typu :-)

Sabina, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha moje okulary wyglądają, jakby przegalopowało po nich stado dzikich koni. :D

Nie opłaca się kupować nowych okularów przed porodem :P Moje miały się nienagannie, dopóki nie urodziłam synka. Potem ściągałam je co rusz byle gdzie, najczęściej w łóżku, na dywanie, bo kładłam się do karmienia, albo Artek za nie szarpał. Często potem na nich siadałam, deptałam je. Synek też je dorwał parę razy. :D Ostatecznie obie szybki wypadają, z tym, że od jednej to już nawet żyłka pękła od dołu i szkło trzyma się na słowo honoru. Do tego brakuje jednego noska.

Mąż uparcie wysyła mnie do optyka, żeby naprawić ten nosek, ale mi jest wstyd iść z takim egzemplarzem, tym bardziej, że ostatnio podczas farbowania włosów zapomniałam się i założyłam je na głowę. Domyślacie się jak wyglądają teraz białe dotąd zauszniki? Hahaha

Sabina, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia, staram się przegonić tą wstrętną zimę :)

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Zabka szkoda strasznie, ale dasz rade, duzo kobiet w ciazy to przechodzi. A lekarz stwierdzil tylko na podstawie tej krzywej cukrowej, tak? Jakie masz zalecenia?
    Tez sie niestety cukrzycy obawiam, ale krzywa pewnie zrobie za 2 tyg gdzies i sie wszystkiego dowiem.

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    My zaczęliśmy chyba w kwietniu od szukania architekta i projektu, na pozwolenie czekaliśmy ok półtorej miesiąca ale ogólnie od września mogliśmy ruszać. Fundamenty już mamy teraz może od kwietnia ruszamy z murami. Chcielibyśmy mury jeszcze za oszczędności wybudować niestety od dachu już kredyt ale mam nadzieje że wtedy szybciej pójdzie i w przyszłym roku się wprowadzimy :) mamy projekt z Internetu więc jeśli któraś chce może zobaczyć E158 dom choć w środku wiele zmian:)
    A z której strony braliście projekt bo my też oglądamy i chyba na jeden się w końcu zdecydujemy.

Żabka uszy do góry dasz radę ;)

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka my mamy w rodzinie optyków, więc staram się dbać o swoje, żeby później za głowę się nie złapali jakby przyszła do nich coś naprawiać :P

haneczka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, pewnie wszystkie tutaj jesteśmy Blair, bo lubimy gadać same ze sobą :D To część naszej terapiiiiiiiiiiiiiii

Lusia_M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś tak strasznie głowa boli :'( pierwszy raz od początku ciąży...

‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ