WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mychakruszyna wrote:My zaczęliśmy chyba w kwietniu od szukania architekta i projektu, na pozwolenie czekaliśmy ok półtorej miesiąca ale ogólnie od września mogliśmy ruszać. Fundamenty już mamy teraz może od kwietnia ruszamy z murami. Chcielibyśmy mury jeszcze za oszczędności wybudować niestety od dachu już kredyt ale mam nadzieje że wtedy szybciej pójdzie i w przyszłym roku się wprowadzimy mamy projekt z Internetu więc jeśli któraś chce może zobaczyć E158 dom choć w środku wiele zmian:)
-
haneczka wrote:Wielorazowe na pewno tańsze, ale z ilością się nie mogę zgodzić. U nas 10 dziennie szło tylko w pierwszych 2 miesiącach, potem już z 7, a teraz starczają nam 4 maks 5 na dobę. I używamy pieluszek Dada z biedronki, często kupujemy takie domki za 50 zł, gdzie jest np. po 130, czyli nawet 0,35 zł za sztukę. Ja pieluch właściwie nie odczuwam w budżecie. Zdecydowanie bardziej "boli" mm. Karmiłam piersią 9 miesięcy, kiedy dziecko je najwięcej mleka i sporo na tym oszczędziłam. Teraz je już niewiele, a i tak wydajemy na nie mnóstwo pieniędzy.
Tak więc polecam karmić piersią i dać sobie spokój z praniem pieluch, bo i tak sporo będziecie miały prania ulanych, obsiusianych, czy obkupkanych ciuszków. Ale to tylko moje zdanie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
maluutka90 wrote:Papiery złożyliśmy 23.12 ale musimy najpierw uzyskać warunki zabudowy, bo przez F16 nie mamy miejscowego planu zagospodarowania... Jak bedziemy miec warunki - to uzyskanie pozwolenia to podobno kwestia miesiaca. W tym roku byloby super jesli udaloby nam sie postawic stan surowy, tak zeby troche przeschlo i mozna bylo powoli robic cos w srodku
-
mychakruszyna wrote:My zaczęliśmy chyba w kwietniu od szukania architekta i projektu, na pozwolenie czekaliśmy ok półtorej miesiąca ale ogólnie od września mogliśmy ruszać. Fundamenty już mamy teraz może od kwietnia ruszamy z murami. Chcielibyśmy mury jeszcze za oszczędności wybudować niestety od dachu już kredyt ale mam nadzieje że wtedy szybciej pójdzie i w przyszłym roku się wprowadzimy mamy projekt z Internetu więc jeśli któraś chce może zobaczyć E158 dom choć w środku wiele zmian:)
ŻABKA trzymaj się bidulko!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 16:37
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:Ania, mnie ostatnio też by się przydało pójść zbadać wzrok i może nawet nowe okulary sobie sprawić, ale wydatki mnie pogrążyły ostatnio dosyć mocno, a dofinansowanie do okularów korekcyjnych z pracy niewielkie, a na dodatek trzeba dostać receptę od współpracującego lekarza, a przecież mam swojego, od innego się nie liczy podobno, a szkoda... kruczki, drobnym druczkiem pisane...
Fox - badanko zrobiłam bezpłatnie u Fielmann. A całe okularki wyszły mnie 133 zł. Robię tak już 2 raz u nich. Wtedy bardzo podobnie zapłaciłam. Kupuje oprawki zwykle plastikowe (te dzisiejsze były za 49,5), i do tego zwykle szklane szkła bez dodatkowych antyrefleksow, itp.
Szkoda mi wywalić niewiadomo ile kasy, zwłaszcza ze za chwile pojawi sie Bobo i okulary bedą ładowały dosłownie wszędzie. -
nick nieaktualnyAniaLewandowska wrote:Fox - badanko zrobiłam bezpłatnie u Fielmann. A całe okularki wyszły mnie 133 zł. Robię tak już 2 raz u nich. Wtedy bardzo podobnie zapłaciłam. Kupuje oprawki zwykle plastikowe (te dzisiejsze były za 49,5), i do tego zwykle szklane szkła bez dodatkowych antyrefleksow, itp.
Szkoda mi wywalić niewiadomo ile kasy, zwłaszcza ze za chwile pojawi sie Bobo i okulary bedą ładowały dosłownie wszędzie. -
Dzierzba wrote:Aaaa. No my kupiliśmy budowlaną więc prosta droga. Najpierw projekt, potem urzędy i już. A skąd te F16? Ja mieszkałam niedaleko lotniska wojskowego w Łasku. Do hałasu da się przyzwyczaić
My też mamy działkę budowlaną na ternie domków jednorodzinnych, ale w związku z tym, że nie ma miejscowego planu zagospodarowania, to trzeba jakby zwracać się do urzędu i oni nadają warunki zabudowy na indywidualną " prośbę" my mamy też już projekt wybrany, ale dość sporo go przerobiliśmy pod siebie
http://pracownia-projekty.dom.pl/mt_alibi_ce.htm
A co do F16 ja mieszkam w Poznaniu, niedaleko lotniska w krzesinach. Mi tam halas nie przeszkadza, bo mieszkam tu od malego
Mychakruszyna - śliczny domek, ciekawe jakie zmiany zrobiliście w środku, bo ja też bym dużo zmieniła -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
maluutka90 wrote:My też mamy działkę budowlaną na ternie domków jednorodzinnych, ale w związku z tym, że nie ma miejscowego planu zagospodarowania, to trzeba jakby zwracać się do urzędu i oni nadają warunki zabudowy na indywidualną " prośbę" my mamy też już projekt wybrany, ale dość sporo go przerobiliśmy pod siebie
http://pracownia-projekty.dom.pl/mt_alibi_ce.htm
A co do F16 ja mieszkam w Poznaniu, niedaleko lotniska w krzesinach. Mi tam halas nie przeszkadza, bo mieszkam tu od malego
Mychakruszyna - śliczny domek, ciekawe jakie zmiany zrobiliście w środku, bo ja też bym dużo zmieniłaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 17:19
mychakruszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem. To wam opowiem.
Pielęgniarka twierdzi że cukry dobre zmierzla na wizytę cukier wyszedł 83.ok.
Potem wizyta u lekarza zobaczyła na wyniki wszystko pięknie ale po glukoza po obciążeniu po godzinie się jej nie podoba bo wynosi 10,1 mmol/l a ma być poniżej 10 czyli o min.3 dla niej przekroczyłam.
I stwierdziła że to już znak cukrzycy ciążowej ale mam się nie martwić bi cukry mam dobre wystarczy trzymać się zaleceń a może ominie mbie insulina.
Kazała iść na ekg to babki się pytały czy dobrze się czuje bo ja po minie gotowa do płaczu tak też było. Pytały który tydzień i jedna mówi że będzie chłopak bo bardzo ładnie wyglądam dziwne bo ja też czuje ze to chłopak hahah aż się uśmiechnęła do nich
Wróciłam po glukometr i o matkoooo tragedia ja się igieł boję i Noe wiem jak to zrobić!!!!!
Jakiś sposób???
Pewnie będę miała koszmary!
Zalecenia:
Odstawić cukier, słodycze i słodkie napoje!
Dużo warzyw i kasz i będzie ok:-)
Tylko ze do tej pory ja tak jem bo się pytałam co mogę czego nie i dyskutowali z nimi. Cukier biały mam zastąpić kstylionem pomimo że tylko dziennie 2-3 łyżeczki wcinam z kawą lub herbata.
No to tyle w dzienniku mam notowań te wartości i za dwa tygodnie się mam pojawić. I tak do porodu a potem po.
Była dziewczyna w ciąży gadałam z nią i bierze insuline że wszystko wporzadku ona też po pierwszej wizycie płakała.
Ja w aucie nie wytrzymałam i die rozryczalam jak dziecko:-(
-
Dzierzba wrote:To dobrze, że dostaniecie, alejest to napewno jakieś utrudnienie .Trafiasz w me gusta z tym projektem. Ja swojego nie wrzucę bo nie chcę żeby ktoś kiedyś kopiował sobie pomysł, mój by mnie zabił. Opis: salon z jadalnią i otwartą kuchnią z mega dużą wyspą, pralnia i spiżarnia, kotłowni brak bo robimy elektryczne ogrzewanie podłogowe. W salonie 2 okna 3m szerokości i takie samo w jadalni. Część dziecięca: Dwa pokoje, łazienka i składzik na zabawki i część nasza: sypialnia z łazienką i garderobą. Z korytarza osobne wejścia na część dziecięcą i naszą. Wszędzie okna do ziemi bo lubimy widno. Domek będzie w minimalistycznym stylu, podłogi z białej żywicy epoksydowej w połysku, sufity w większości zostawimy po szalunku, na ścianach też biel, łazienki w kamieniu. Może trochę pobawię się fakturami na meblach. Jedyne co będzie drewniane to łyżka w kuchni
Ja na początku nie byłam przekonana do domu z płaskim dachem. No, ale mąż mnie przekupił garderobą i spiżarką my w środku dość dużo zmieniliśmy, ale bryła budynku jest taka samaDzierzba lubi tę wiadomość
-
żabka04 wrote:Jestem. To wam opowiem.
Pielęgniarka twierdzi że cukry dobre zmierzla na wizytę cukier wyszedł 83.ok.
Potem wizyta u lekarza zobaczyła na wyniki wszystko pięknie ale po glukoza po obciążeniu po godzinie się jej nie podoba bo wynosi 10,1 mmol/l a ma być poniżej 10 czyli o min.3 dla niej przekroczyłam.
I stwierdziła że to już znak cukrzycy ciążowej ale mam się nie martwić bi cukry mam dobre wystarczy trzymać się zaleceń a może ominie mbie insulina.
Kazała iść na ekg to babki się pytały czy dobrze się czuje bo ja po minie gotowa do płaczu tak też było. Pytały który tydzień i jedna mówi że będzie chłopak bo bardzo ładnie wyglądam dziwne bo ja też czuje ze to chłopak hahah aż się uśmiechnęła do nich
Wróciłam po glukometr i o matkoooo tragedia ja się igieł boję i Noe wiem jak to zrobić!!!!!
Jakiś sposób???
Pewnie będę miała koszmary!
Zalecenia:
Odstawić cukier, słodycze i słodkie napoje!
Dużo warzyw i kasz i będzie ok:-)
Tylko ze do tej pory ja tak jem bo się pytałam co mogę czego nie i dyskutowali z nimi. Cukier biały mam zastąpić kstylionem pomimo że tylko dziennie 2-3 łyżeczki wcinam z kawą lub herbata.
No to tyle w dzienniku mam notowań te wartości i za dwa tygodnie się mam pojawić. I tak do porodu a potem po.
Była dziewczyna w ciąży gadałam z nią i bierze insuline że wszystko wporzadku ona też po pierwszej wizycie płakała.
Ja w aucie nie wytrzymałam i die rozryczalam jak dziecko:-(żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny