X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    My zaczęliśmy chyba w kwietniu od szukania architekta i projektu, na pozwolenie czekaliśmy ok półtorej miesiąca ale ogólnie od września mogliśmy ruszać. Fundamenty już mamy teraz może od kwietnia ruszamy z murami. Chcielibyśmy mury jeszcze za oszczędności wybudować niestety od dachu już kredyt ale mam nadzieje że wtedy szybciej pójdzie i w przyszłym roku się wprowadzimy :) mamy projekt z Internetu więc jeśli któraś chce może zobaczyć E158 dom choć w środku wiele zmian:)
    Super chatka

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Wielorazowe na pewno tańsze, ale z ilością się nie mogę zgodzić. U nas 10 dziennie szło tylko w pierwszych 2 miesiącach, potem już z 7, a teraz starczają nam 4 maks 5 na dobę. :) I używamy pieluszek Dada z biedronki, często kupujemy takie domki za 50 zł, gdzie jest np. po 130, czyli nawet 0,35 zł za sztukę. Ja pieluch właściwie nie odczuwam w budżecie. Zdecydowanie bardziej "boli" mm. Karmiłam piersią 9 miesięcy, kiedy dziecko je najwięcej mleka i sporo na tym oszczędziłam. Teraz je już niewiele, a i tak wydajemy na nie mnóstwo pieniędzy.

Tak więc polecam karmić piersią i dać sobie spokój z praniem pieluch, bo i tak sporo będziecie miały prania ulanych, obsiusianych, czy obkupkanych ciuszków. :) Ale to tylko moje zdanie.
    Mój biedronkowych nie mógł bo go uczulały. Dziecko dziecku nie równe. Co do karmienia też karmiłam piersią, nie wiem czy dam radę z dwójką choć bardzo bym chciała. Dzięki za rady, jednak zostanę przy swoim postanowieniu. ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:36

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słyszałam wiele pozytywnych opinii o biedronkowych, ale z drugiej strony podobno z chłonnością jest kiepsko :/

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Papiery złożyliśmy 23.12 ale musimy najpierw uzyskać warunki zabudowy, bo przez F16 nie mamy miejscowego planu zagospodarowania... Jak bedziemy miec warunki - to uzyskanie pozwolenia to podobno kwestia miesiaca. W tym roku byloby super jesli udaloby nam sie postawic stan surowy, tak zeby troche przeschlo i mozna bylo powoli robic cos w srodku ;)
    Aaaa. No my kupiliśmy budowlaną więc prosta droga. Najpierw projekt, potem urzędy i już. A skąd te F16? Ja mieszkałam niedaleko lotniska wojskowego w Łasku. Do hałasu da się przyzwyczaić ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    My zaczęliśmy chyba w kwietniu od szukania architekta i projektu, na pozwolenie czekaliśmy ok półtorej miesiąca ale ogólnie od września mogliśmy ruszać. Fundamenty już mamy teraz może od kwietnia ruszamy z murami. Chcielibyśmy mury jeszcze za oszczędności wybudować niestety od dachu już kredyt ale mam nadzieje że wtedy szybciej pójdzie i w przyszłym roku się wprowadzimy :) mamy projekt z Internetu więc jeśli któraś chce może zobaczyć E158 dom choć w środku wiele zmian:)
    Śliczny domek! My mamy indywidualny robiony z płaskim dachem i też nie duży bo 140 m plus 40 garaż, parterówka. Kredyty to masakra, taki kraj, że ludzie żeby godnie mieszkać muszą się na lata zadłużać. :/ nam uda się na szczęście bez kredytu i sporo taniej, bo mój pracuje jako przedstawiciel dużego dystrybutora materiałów budowlanych i będziemy mieć materiał 40% taniej.

ŻABKA trzymaj się bidulko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 16:37

żabka04 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Ania, mnie ostatnio też by się przydało pójść zbadać wzrok i może nawet nowe okulary sobie sprawić, ale wydatki mnie pogrążyły ostatnio dosyć mocno, a dofinansowanie do okularów korekcyjnych z pracy niewielkie, a na dodatek trzeba dostać receptę od współpracującego lekarza, a przecież mam swojego, od innego się nie liczy podobno, a szkoda... kruczki, drobnym druczkiem pisane...

Fox - badanko zrobiłam bezpłatnie u Fielmann. A całe okularki wyszły mnie 133 zł. Robię tak już 2 raz u nich. Wtedy bardzo podobnie zapłaciłam. Kupuje oprawki zwykle plastikowe (te dzisiejsze były za 49,5), i do tego zwykle szklane szkła bez dodatkowych antyrefleksow, itp.
    Szkoda mi wywalić niewiadomo ile kasy, zwłaszcza ze za chwile pojawi sie Bobo i okulary bedą ładowały dosłownie wszędzie.

• Broszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 08:16

Dzierzba, żabka04, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też witam się z Wami w nowym tygodniu:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Fox - badanko zrobiłam bezpłatnie u Fielmann. A całe okularki wyszły mnie 133 zł. Robię tak już 2 raz u nich. Wtedy bardzo podobnie zapłaciłam. Kupuje oprawki zwykle plastikowe (te dzisiejsze były za 49,5), i do tego zwykle szklane szkła bez dodatkowych antyrefleksow, itp.
    Szkoda mi wywalić niewiadomo ile kasy, zwłaszcza ze za chwile pojawi sie Bobo i okulary bedą ładowały dosłownie wszędzie.
    całkiem przyzwoita cena, ja zwykle mam już odłożone pieniądze na oprawki to pozwalam sobie na coś ładniejszego, zawsze biorę z antyrefleksem, a że mam sporą wadę wzroku to biorę też opcję jakiegoś fikuśnego profilowania, żeby szkła nie były grube, a wydatek raz na kilka lat, a w obliczu ostatnich wydatków - muszę odłożyć to, następne pewnie nie będą już takie wyszukane... :P a badanie przy zakupie okularów też mam zawsze za darmo :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Projekt mamy ze strony e-domy.com.pl :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Aaaa. No my kupiliśmy budowlaną więc prosta droga. Najpierw projekt, potem urzędy i już. A skąd te F16? Ja mieszkałam niedaleko lotniska wojskowego w Łasku. Do hałasu da się przyzwyczaić ;)

My też mamy działkę budowlaną na ternie domków jednorodzinnych, ale w związku z tym, że nie ma miejscowego planu zagospodarowania, to trzeba jakby zwracać się do urzędu i oni nadają warunki zabudowy na indywidualną " prośbę" ;) my mamy też już projekt wybrany, ale dość sporo go przerobiliśmy pod siebie
    http://pracownia-projekty.dom.pl/mt_alibi_ce.htm

A co do F16 ja mieszkam w Poznaniu, niedaleko lotniska w krzesinach. Mi tam halas nie przeszkadza, bo mieszkam tu od malego ;)

Mychakruszyna - śliczny domek, ciekawe jakie zmiany zrobiliście w środku, bo ja też bym dużo zmieniła :D

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a się objadłam znowu, a miałam zostawić trochę mężowi, a teraz ku swojemu wielkiemu przerażeniu odkryłam że zjadłam wszystko! :D o ja niedobra, lecę na francuski, przy okazji zakupy w rossku zrobię, żebym tylko nie kupiła więcej niż planuję! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dziś głowa pęka, drzemkę sobie zrobiłam i nie jest lepiej. Sięgnęłam po apap bo aż mnie mdli :(

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    My też mamy działkę budowlaną na ternie domków jednorodzinnych, ale w związku z tym, że nie ma miejscowego planu zagospodarowania, to trzeba jakby zwracać się do urzędu i oni nadają warunki zabudowy na indywidualną " prośbę" ;) my mamy też już projekt wybrany, ale dość sporo go przerobiliśmy pod siebie
    http://pracownia-projekty.dom.pl/mt_alibi_ce.htm

A co do F16 ja mieszkam w Poznaniu, niedaleko lotniska w krzesinach. Mi tam halas nie przeszkadza, bo mieszkam tu od malego ;)

Mychakruszyna - śliczny domek, ciekawe jakie zmiany zrobiliście w środku, bo ja też bym dużo zmieniła :D
    To dobrze, że dostaniecie, alejest to napewno jakieś utrudnienie .Trafiasz w me gusta z tym projektem. Ja swojego nie wrzucę bo nie chcę żeby ktoś kiedyś kopiował sobie pomysł, mój by mnie zabił. Opis: salon z jadalnią i otwartą kuchnią z mega dużą wyspą, pralnia i spiżarnia, kotłowni brak bo robimy elektryczne ogrzewanie podłogowe. W salonie 2 okna 3m szerokości i takie samo w jadalni. Część dziecięca: Dwa pokoje, łazienka i składzik na zabawki i część nasza: sypialnia z łazienką i garderobą. Z korytarza osobne wejścia na część dziecięcą i naszą. Wszędzie okna do ziemi bo lubimy widno. Domek będzie w minimalistycznym stylu, podłogi z białej żywicy epoksydowej w połysku, sufity w większości zostawimy po szalunku, na ścianach też biel, łazienki w kamieniu. Może trochę pobawię się fakturami na meblach. Jedyne co będzie drewniane to łyżka w kuchni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 17:19

mychakruszyna lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. To wam opowiem.
    Pielęgniarka twierdzi że cukry dobre zmierzla na wizytę cukier wyszedł 83.ok.
    Potem wizyta u lekarza zobaczyła na wyniki wszystko pięknie ale po glukoza po obciążeniu po godzinie się jej nie podoba bo wynosi 10,1 mmol/l a ma być poniżej 10 czyli o min.3 dla niej przekroczyłam.
    I stwierdziła że to już znak cukrzycy ciążowej ale mam się nie martwić bi cukry mam dobre wystarczy trzymać się zaleceń a może ominie mbie insulina.
    Kazała iść na ekg to babki się pytały czy dobrze się czuje bo ja po minie gotowa do płaczu tak też było. Pytały który tydzień i jedna mówi że będzie chłopak bo bardzo ładnie wyglądam dziwne bo ja też czuje ze to chłopak hahah aż się uśmiechnęła do nich :-)
    Wróciłam po glukometr i o matkoooo tragedia ja się igieł boję i Noe wiem jak to zrobić!!!!!
    Jakiś sposób???
    Pewnie będę miała koszmary!:-)
    Zalecenia:
    Odstawić cukier, słodycze i słodkie napoje!
    Dużo warzyw i kasz i będzie ok:-)
    Tylko ze do tej pory ja tak jem bo się pytałam co mogę czego nie i dyskutowali z nimi. Cukier biały mam zastąpić kstylionem pomimo że tylko dziennie 2-3 łyżeczki wcinam z kawą lub herbata.
    No to tyle w dzienniku mam notowań te wartości i za dwa tygodnie się mam pojawić. I tak do porodu a potem po.
    Była dziewczyna w ciąży gadałam z nią i bierze insuline że wszystko wporzadku ona też po pierwszej wizycie płakała.
    Ja w aucie nie wytrzymałam i die rozryczalam jak dziecko:-(

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan w środku wam wrzucam. Z zewnątrz nie mogę niestety.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/02da2981639f.jpg

Żaba do ciebie to dziś bez kija się podejść nie da. :D

maluutka90, Żabcia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    To dobrze, że dostaniecie, alejest to napewno jakieś utrudnienie .Trafiasz w me gusta z tym projektem. Ja swojego nie wrzucę bo nie chcę żeby ktoś kiedyś kopiował sobie pomysł, mój by mnie zabił. Opis: salon z jadalnią i otwartą kuchnią z mega dużą wyspą, pralnia i spiżarnia, kotłowni brak bo robimy elektryczne ogrzewanie podłogowe. W salonie 2 okna 3m szerokości i takie samo w jadalni. Część dziecięca: Dwa pokoje, łazienka i składzik na zabawki i część nasza: sypialnia z łazienką i garderobą. Z korytarza osobne wejścia na część dziecięcą i naszą. Wszędzie okna do ziemi bo lubimy widno. Domek będzie w minimalistycznym stylu, podłogi z białej żywicy epoksydowej w połysku, sufity w większości zostawimy po szalunku, na ścianach też biel, łazienki w kamieniu. Może trochę pobawię się fakturami na meblach. Jedyne co będzie drewniane to łyżka w kuchni ;)

Ja na początku nie byłam przekonana do domu z płaskim dachem. No, ale mąż mnie przekupił garderobą i spiżarką :D my w środku dość dużo zmieniliśmy, ale bryła budynku jest taka sama ;)

Dzierzba lubi tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Jestem. To wam opowiem.
    Pielęgniarka twierdzi że cukry dobre zmierzla na wizytę cukier wyszedł 83.ok.
    Potem wizyta u lekarza zobaczyła na wyniki wszystko pięknie ale po glukoza po obciążeniu po godzinie się jej nie podoba bo wynosi 10,1 mmol/l a ma być poniżej 10 czyli o min.3 dla niej przekroczyłam.
    I stwierdziła że to już znak cukrzycy ciążowej ale mam się nie martwić bi cukry mam dobre wystarczy trzymać się zaleceń a może ominie mbie insulina.
    Kazała iść na ekg to babki się pytały czy dobrze się czuje bo ja po minie gotowa do płaczu tak też było. Pytały który tydzień i jedna mówi że będzie chłopak bo bardzo ładnie wyglądam dziwne bo ja też czuje ze to chłopak hahah aż się uśmiechnęła do nich :-)
    Wróciłam po glukometr i o matkoooo tragedia ja się igieł boję i Noe wiem jak to zrobić!!!!!
    Jakiś sposób???
    Pewnie będę miała koszmary!:-)
    Zalecenia:
    Odstawić cukier, słodycze i słodkie napoje!
    Dużo warzyw i kasz i będzie ok:-)
    Tylko ze do tej pory ja tak jem bo się pytałam co mogę czego nie i dyskutowali z nimi. Cukier biały mam zastąpić kstylionem pomimo że tylko dziennie 2-3 łyżeczki wcinam z kawą lub herbata.
    No to tyle w dzienniku mam notowań te wartości i za dwa tygodnie się mam pojawić. I tak do porodu a potem po.
    Była dziewczyna w ciąży gadałam z nią i bierze insuline że wszystko wporzadku ona też po pierwszej wizycie płakała.
    Ja w aucie nie wytrzymałam i die rozryczalam jak dziecko:-(
    CZyli nie taki diabeł straszny. Przetrwasz to, wiesz już co masz robić, co ci wolno a co nie. Trzymam kciuki za twoją wytrwałość.

żabka04 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba do mnie?????

Zazdraszczam wam domków, budowy też bym chciała ale mamy kredyt mieszkaniowy bo mieszkanie kupiliśmy na wysokim 3 piętrze. Jak wchodzę teraz to mam zadyszke :-(

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ