X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:32

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Żabka kluje się 10 razy dziennie i palce nawet normalnie wyglądają, nie bolą. Ja mam accu chek active

Ja też:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia,kamciaelcia a ile razy używacie jedna igłę????? Gdzie lub z kad wziąć igły???? Bo ja mam tylko w zestawie 12szt???

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty masz igłę czy nakluwacz? (Taki plastikowy wygląda jak spory długopis )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:25

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo Ksosia ma problem!
    Wlasnie dostalam telefon od ginki ze cytologia slaba! Kto tak mial/ma?
    Jutro ide po recepte. Powiedziala
    Zeby sie nie martwic bo to pod mikroskopem tylko bylo widac i ze po leczeniu powtorzymy...
    Obudzila mnie i teraz serducho mi wali (ktora to miala problem z cisnieniem? Niech poprosi lekarza o telefon przed 21!)

Ktos tez cos mial nie tak w cytologii?
    Mialam sie nie martwic, ale ja zawsze na przekor...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Hej hej jestem. USG wg doktorka podobno ok. Przeziernosc karkowa w normie, kości nosowe widoczne, serduszko ciut wolno biło, ale w normie, najprawdopodobniej maluch spał. Inne parametry też ok. Z długości dzidzia o 3 dni starsza.
    Pappa pobrana za tydzień wyniki

Super wieści :) A nie zdradziła co się w brzuchu? :)

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja mam nakluwacz, w środku jest bebenek z igłami (6szt)i jedna mam mieć na miesiąc. Ale ja już pierwszego dnia zmarnowalam 2...wiec niby mam używać 1.5 miesiąca. Ale bez przesady. Później to boli i wolę sama zapłacić chyba te 50 zł niż się męczyć. Igłę do insuliny mam używać 2 tyg.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia. Jeśli dostaniesz receptę to znaczy ze coś uleczalnego cie dopadło. I tym się pocieszaj w razie zwątpienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:33

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam to co kamcialcia pisze z bebenkiem na igły 6 szt.
    a;e co mam iść do apteki i powiedziec poprosze czy reepta potrzebna czy diabetolog ma??? mi kazałA CO 3 DNI WYMIENIAC IGŁY .
    a NA JAKA GŁEBOKOSC MACIE USTAWIONE WKŁUCIA???

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia ja nie pomoge bo czekam na wynik cytologi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Halo halo Ksosia ma problem!
    Wlasnie dostalam telefon od ginki ze cytologia slaba! Kto tak mial/ma?
    Jutro ide po recepte. Powiedziala
    Zeby sie nie martwic bo to pod mikroskopem tylko bylo widac i ze po leczeniu powtorzymy...
    Obudzila mnie i teraz serducho mi wali (ktora to miala problem z cisnieniem? Niech poprosi lekarza o telefon przed 21!)

Ktos tez cos mial nie tak w cytologii?
    Mialam sie nie martwic, ale ja zawsze na przekor...
    Ja cytologię miałam ok, za to posiew z szyjki wyszedł źle ( nie wiem co dokładnie dopiero w piątek się dowiem) dostałam antybiotyk. I będziemy powtarzać posiew.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to u mnie jak nie urok to sraczka, biore ten antybiotyk i dziś ostatnia tabletka.. biorę osłonowo doustnie. No ale dziś budzę się z dziwnym wrażeniem tam na dole.. a teraz wieczorem zaczeło swędzieć.. no to się załatwiłam po antybiotyku.. jestem załamana. Liczę godziny do wizyty w piątek. Nie chce smarować clotrimazolum na własną rękę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Za to u mnie jak nie urok to sraczka, biore ten antybiotyk i dziś ostatnia tabletka.. biorę osłonowo doustnie. No ale dziś budzę się z dziwnym wrażeniem tam na dole.. a teraz wieczorem zaczeło swędzieć.. no to się załatwiłam po antybiotyku.. jestem załamana. Liczę godziny do wizyty w piątek. Nie chce smarować clotrimazolum na własną rękę.

Dlaczego nie???
    przeciez ci nie zaszkodzi :-) a pomoze gin i tak ci przepisze zebys smarowała ja swedzi .
    Smaruj nie pitol!!!!!!! :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dlaczego nie???
    przeciez ci nie zaszkodzi :-) a pomoze gin i tak ci przepisze zebys smarowała ja swedzi .
    Smaruj nie pitol!!!!!!! :-)

Lekarz nie dał mi nic dowcipnie osłonowo abym dam nic nie grzebała.. niby maścią po wierzchu się smaruje ale i tak gdzieś z tyłu głowy siedzi żebym poczekała. Dziś jest jeszcze spoko, jak jutro będzie gorzej to bede smarować.. do piątku tak blisko..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Lekarz nie dał mi nic dowcipnie osłonowo abym dam nic nie grzebała.. niby maścią po wierzchu się smaruje ale i tak gdzieś z tyłu głowy siedzi żebym poczekała. Dziś jest jeszcze spoko, jak jutro będzie gorzej to bede smarować.. do piątku tak blisko..

ok.
    na szczęście do piątku blisko :-)

Angela89 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja biore luteinę dopochwowo i wiadomo, ze moze cos sie przyplątać :( i gin powiedziała, ze jak bedzie mnie cos tam swędzieć, to mogę clotrimazolum posmarować. I dwa razy smarowałam, chociaż sie bałam, ale ponoc infekcja moze bardziej zaszkodzić...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka accu chek fast clix
    Czyli jeszcze raz
    Ja mam zmieniać co miesiąc
    kluje się częściej niż zalecane wiec po 3 tyg juz czuje różnice. Przez 2 tyg super ustawione na 4. Teraz zmieniłam na 4.5

Ale nigdzie jeszcze się nie pytałam jak i co z bebenkiem. Ale 3 dni? ?to chyba za często. ..
    U mnie na glukometrze pokazuje 234 wpisy czyli powiedzmy ze uklulam się 1 igła 200 razy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:54

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Malenstwo mierzy 7,2 cm, wg usg to 13t3d, serduszko 154/minute, na miejscu raczki, nozki, itp, przeziernosc prawidlowa i wszystko ma sie dobrze :-) usg chcial najpierw dopochwowo ale maluch juz za duzy i bylo przez brzuch. Chowalo sie dziecko moje, wstydliwe i nie wspolpracowalo a jak tatus wszedl do gabinetu to w ogole sie sploszylo :-)
    Skierowal mnie na test podwojny PAPPA mam isc w piatek.

nastepna wizyta 16.03.16 r.

megg, Bee85, Angela89, żabka04, kamciaelcia, Pysiaczek89, Dzierzba, claudiuszek, Sabina, Madziuuuula, violett, Ewelina.Irl, maluutka90, blablabla, Strazaczka1990, Behemottka, A_n_k_a_80, alinka, Żabcia_, Broszka, martta, slodka100, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swędzenie w 1.ciąży brałam nystatyne ale lykalam probiotyk ginekologivzny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:53

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ