X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:32

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Żabka kluje się 10 razy dziennie i palce nawet normalnie wyglądają, nie bolą. Ja mam accu chek active

Ja też:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia,kamciaelcia a ile razy używacie jedna igłę????? Gdzie lub z kad wziąć igły???? Bo ja mam tylko w zestawie 12szt???

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty masz igłę czy nakluwacz? (Taki plastikowy wygląda jak spory długopis )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:25

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo Ksosia ma problem!
    Wlasnie dostalam telefon od ginki ze cytologia slaba! Kto tak mial/ma?
    Jutro ide po recepte. Powiedziala
    Zeby sie nie martwic bo to pod mikroskopem tylko bylo widac i ze po leczeniu powtorzymy...
    Obudzila mnie i teraz serducho mi wali (ktora to miala problem z cisnieniem? Niech poprosi lekarza o telefon przed 21!)

Ktos tez cos mial nie tak w cytologii?
    Mialam sie nie martwic, ale ja zawsze na przekor...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Hej hej jestem. USG wg doktorka podobno ok. Przeziernosc karkowa w normie, kości nosowe widoczne, serduszko ciut wolno biło, ale w normie, najprawdopodobniej maluch spał. Inne parametry też ok. Z długości dzidzia o 3 dni starsza.
    Pappa pobrana za tydzień wyniki

Super wieści :) A nie zdradziła co się w brzuchu? :)

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja mam nakluwacz, w środku jest bebenek z igłami (6szt)i jedna mam mieć na miesiąc. Ale ja już pierwszego dnia zmarnowalam 2...wiec niby mam używać 1.5 miesiąca. Ale bez przesady. Później to boli i wolę sama zapłacić chyba te 50 zł niż się męczyć. Igłę do insuliny mam używać 2 tyg.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia. Jeśli dostaniesz receptę to znaczy ze coś uleczalnego cie dopadło. I tym się pocieszaj w razie zwątpienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:33

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam to co kamcialcia pisze z bebenkiem na igły 6 szt.
    a;e co mam iść do apteki i powiedziec poprosze czy reepta potrzebna czy diabetolog ma??? mi kazałA CO 3 DNI WYMIENIAC IGŁY .
    a NA JAKA GŁEBOKOSC MACIE USTAWIONE WKŁUCIA???

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia ja nie pomoge bo czekam na wynik cytologi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Halo halo Ksosia ma problem!
    Wlasnie dostalam telefon od ginki ze cytologia slaba! Kto tak mial/ma?
    Jutro ide po recepte. Powiedziala
    Zeby sie nie martwic bo to pod mikroskopem tylko bylo widac i ze po leczeniu powtorzymy...
    Obudzila mnie i teraz serducho mi wali (ktora to miala problem z cisnieniem? Niech poprosi lekarza o telefon przed 21!)

Ktos tez cos mial nie tak w cytologii?
    Mialam sie nie martwic, ale ja zawsze na przekor...
    Ja cytologię miałam ok, za to posiew z szyjki wyszedł źle ( nie wiem co dokładnie dopiero w piątek się dowiem) dostałam antybiotyk. I będziemy powtarzać posiew.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to u mnie jak nie urok to sraczka, biore ten antybiotyk i dziś ostatnia tabletka.. biorę osłonowo doustnie. No ale dziś budzę się z dziwnym wrażeniem tam na dole.. a teraz wieczorem zaczeło swędzieć.. no to się załatwiłam po antybiotyku.. jestem załamana. Liczę godziny do wizyty w piątek. Nie chce smarować clotrimazolum na własną rękę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Za to u mnie jak nie urok to sraczka, biore ten antybiotyk i dziś ostatnia tabletka.. biorę osłonowo doustnie. No ale dziś budzę się z dziwnym wrażeniem tam na dole.. a teraz wieczorem zaczeło swędzieć.. no to się załatwiłam po antybiotyku.. jestem załamana. Liczę godziny do wizyty w piątek. Nie chce smarować clotrimazolum na własną rękę.

Dlaczego nie???
    przeciez ci nie zaszkodzi :-) a pomoze gin i tak ci przepisze zebys smarowała ja swedzi .
    Smaruj nie pitol!!!!!!! :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dlaczego nie???
    przeciez ci nie zaszkodzi :-) a pomoze gin i tak ci przepisze zebys smarowała ja swedzi .
    Smaruj nie pitol!!!!!!! :-)

Lekarz nie dał mi nic dowcipnie osłonowo abym dam nic nie grzebała.. niby maścią po wierzchu się smaruje ale i tak gdzieś z tyłu głowy siedzi żebym poczekała. Dziś jest jeszcze spoko, jak jutro będzie gorzej to bede smarować.. do piątku tak blisko..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Lekarz nie dał mi nic dowcipnie osłonowo abym dam nic nie grzebała.. niby maścią po wierzchu się smaruje ale i tak gdzieś z tyłu głowy siedzi żebym poczekała. Dziś jest jeszcze spoko, jak jutro będzie gorzej to bede smarować.. do piątku tak blisko..

ok.
    na szczęście do piątku blisko :-)

Angela89 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja biore luteinę dopochwowo i wiadomo, ze moze cos sie przyplątać :( i gin powiedziała, ze jak bedzie mnie cos tam swędzieć, to mogę clotrimazolum posmarować. I dwa razy smarowałam, chociaż sie bałam, ale ponoc infekcja moze bardziej zaszkodzić...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka accu chek fast clix
    Czyli jeszcze raz
    Ja mam zmieniać co miesiąc
    kluje się częściej niż zalecane wiec po 3 tyg juz czuje różnice. Przez 2 tyg super ustawione na 4. Teraz zmieniłam na 4.5

Ale nigdzie jeszcze się nie pytałam jak i co z bebenkiem. Ale 3 dni? ?to chyba za często. ..
    U mnie na glukometrze pokazuje 234 wpisy czyli powiedzmy ze uklulam się 1 igła 200 razy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:54

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Malenstwo mierzy 7,2 cm, wg usg to 13t3d, serduszko 154/minute, na miejscu raczki, nozki, itp, przeziernosc prawidlowa i wszystko ma sie dobrze :-) usg chcial najpierw dopochwowo ale maluch juz za duzy i bylo przez brzuch. Chowalo sie dziecko moje, wstydliwe i nie wspolpracowalo a jak tatus wszedl do gabinetu to w ogole sie sploszylo :-)
    Skierowal mnie na test podwojny PAPPA mam isc w piatek.

nastepna wizyta 16.03.16 r.

megg, Bee85, Angela89, żabka04, kamciaelcia, Pysiaczek89, Dzierzba, claudiuszek, Sabina, Madziuuuula, violett, Ewelina.Irl, maluutka90, blablabla, Strazaczka1990, Behemottka, A_n_k_a_80, alinka, Żabcia_, Broszka, martta, slodka100, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swędzenie w 1.ciąży brałam nystatyne ale lykalam probiotyk ginekologivzny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:53

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ