WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie wszystkie dzieci tez karuzele akceptuja, bo moja corka na sama melodyjke wyla rownie glosno ja, ta karuzela wiec ja kompletnie z tego rezygnuje, a plzatym to wisi nad glowa i co chwila sprawdzalam czy nie spadnie czasami, a mata to spkkojnie jak dziecko bedzie wieksze okolo pol roku wczesniej to k tak lezy i nic nie kuma z tego
-
u mnie na uczelni przestrzegali przed wszelkimi karuzelkami dla dzieci- że za dużó stymulacji (kazała nam sobie zrobić wizualizację -ile my, dorośli potrafilibyśmy znieść słysząc (ciągle te same melodyjki) i widząc kręcące się zabawki. Babaka od autyzmu powiedziała, że karuzelki to zło. WIęc ja się wystraszyłam i nie kupuję, będe miała tylko karty z serii oczami maluszka- bo noworodek/niemowlę wzrok stymuluje właśnie czarnym, białym, czerwonym i ewentualnie żółtym kolorem.
Nie wymądrzam się, powtarzam mądrości od innychŻabcia_, agatia, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia, chciałabym widzieć jak on zmienia w nocy pieluszkę z latarką!
tak poza tym ma tak mocny sen, że płacz dziecka go nie obudzi, a niech spróbuje udawać że śpi!
http://iv.pl/images/53024735808745456067.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 20:38
Dariah, agatia, mysza0406, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny my juz po wizycie chlop na 100 % ale prenatalne bede miala za tydzien wiec wszystkie pomiary sie dowiem w poniedzialek.
U nas karuzela zostala polamana przez Kube i nie mamy.Żabcia_, A_n_k_a_80, Sabina, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:claudiuszek
a u nas właśnie karuzela sie sprawdziła
jak Emilka miała jakieś 3 miesiące na rybkach sama lezała nawet po pól godziny
a muzyka w ogole wszedzie z nia była, od urodzenia
słynne piosenki z tv bzyk
u mojego siostrzeńca też się sprawdziła-dlatego co dziecko to różne upodobania- ja będę dopiero testować preferencje STaszkai nie mówię nie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA mi wysadzilo pepek do przodu noemalnie
iteraz w tej okolicy mnie pobolewa od pepka troche z lewej strony u gory , ja nie wiem co to dziecko tam wyprawia , dobrze ze mam wizyte za 6 dni bo oszalec mozna od myslenia
w ogole od 2 dni jest troche mniej atywny niz zwykleale moze przez to ze ciagle cos robie i sie tak na tym nie skupiam
-
claudiuszek
właśnie o to chodzi-dzieci sa rózne
z Emilka nie miałam maty, karuzeli i bujaczka, a wszystko kupiliśmy z czasem, bo az było widać że sie przyda
Piotruś moze mieć całkiem inny charakterek
ale mam nadzieje ze piosenki z tv bzyk polubi!(bo z Emisią to był sposób na wszystko-na jedzenie, spacerowanie, czy zwykłe zabawy) -
Ksosia wrote:Pytam bo wlasnie zrobilam placuszki z jagodami + powyzsze skladniki i REWELKA!
Maz zajada az sie uszy trzesa,
Ja zreszta tez.. I zdziwilam sie ze cukru nie ma to maz smietane dodal
wszystko co
mączne to mi raczej nie służynp pierogi (max 4 więc co to jest), kopytka, pyzy
a mi sie takich róznych placuszków chce -
nick nieaktualny
-
Nam na szkole rodzenia polecali karuzele od 3 miesiąca predzej nie ponoć sensu tylko będzie przeszkadzać. Wiec poki co nie inwestuje dokupie później.
-
nick nieaktualnyAch z tymi cukrami...
Ja tam lubie takie wyzwania. Chetnie mezowi gotowalam bezglutenowo...
Jak tylko mam czas lubie to robic. Nie zawsze wyjdzie ale nauczylam sie tym nie przejmowac
Mimo to tradycyjnych ciast, pierozkow i kopytel nie da sie zastapic wiec rozumiem Cie...kamciaelcia lubi tę wiadomość