X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Marcelowego pokoju kupiłam takie dwie lampki na wyprzedaży w home&you :)

tnwsnj4x55nd_t.jpg

tkz1iab1fo7l_t.jpg

Przepraszam za mój bałagan remontowy, ale powoli to ogarniamy :P

kamciaelcia, A_n_k_a_80, Sabina, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Nie próbowałam innych mąk bo w sumie nie gluten a węglowodany szkodzą :( a tak szczerze zamienniki juz nie są takie smaczne :(
    Tak jak Ksosia napisała - tradycyjnych nie da się zastąpić
    Wole zrezygnować
    jak człowiek nie może tego jeść to dopiero wie ze mu brakuje :D i same widzicie że nie mam czym się tuczyć :D A nie wspominam o ciążowy odrzuceniu od mięsa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu daj przepis na placuszki :) chętnie jutro zrobię sobie i Młodemu na II śniadanie, bo nie mam pomysłu :)
    Ja mąki prawie nie.używałam przed ciążą, a teraz używam żytniej i pasuje mi do wszystkiego :)

LRF rozbawiłas mnie na.maksa :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj też zrobiłam mini zakupy do pokoiku dzieci:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/56c321f5e8d3.jpg

Co do lampek. Pod parapetem w salonie mam założoną taśmę ledową. Obok mam kołyskę, więc jak mała się obudzi w nocy to się nie obudzi bo dają delikatne światło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 21:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiem że tutaj były chętne na torbę skip hopa, więc chciałam powiedzieć że na limango obecnie są w sprzedaży za 119 zł.Co prawda trzy kolory do wyboru, ale za tą cenę myślę że coś można wybrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 21:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, ja nie wiem co się np dostaje po narodzinach lub na chrzest, może coś dostaniemy? Ostatnio już miałam zamawiać wanienkę+stelaż i na następny dzień moja mama dzwoni i pyta się czy mamy, bo dostaniemy jak chcemy. Dobrze że się wstrzymałam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nic nie dostaniemy wiec dylematów nie ma. ..
    Emilka miała w pokoju skarbonke. ..
    U mnie w rodzinie praktykują zwyczaj wkładania pieniążków pod podusie
    U męża takich zwyczajów nie wylapalam. Po prostu pieniążki wysłali na drobiazgi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po narodzinach Filipka dostawałam zabawki, body, pampersy, chusteczki. Od rodziców łóżeczko (bo mieliśmy kołyskę) i pościel.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzciny były skromniutkie
    Wręcz mówiliśmy że bez prezentów
    chrzestny dał ubranka książkę i zabawkę
    A chrzestna łańcuszek z aniolkiem i dedykacją (ja noszę po córci i z myślą o niej )
    Ciekawe jak teraz chrzciny -u nas zmienia się proboszcz wiec nieciekawie. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:00

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia
    Ale masz dobrze z takim pomocnikiem do prasowania :D

Żabcia_ lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my większość kupujemy sami, ostatnio mama pozbierała jakieś drobiazgi i będzie trzeba podjechać zobaczyć co to takiego ;) choć nie ukrywam wolę dostać pieniążki i kupić coś co mi się spodoba lub coś co potrzeba ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po narodzinach nie chcieliśmy nic dla Młodego bo wszystko mieliśmy az w nadmiarze :) dziadkowie i tak dali kasę x więc większość poszła na płatne szczepienia.
    Na chrzciny też pieniążki i też wydaliśmy na płatne szczepienia i.dołożyliśmy do badań genetycznych.
    Na urodziny, imieniny, dzień dziecka preferuję prezenty praktyczne. Zamiast zabawki dobre buty profilowane :)
    Dla Młodej też jeśli ktoś coś to na szczepienia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas z chrzcinami może być ciekawie, bo moja strona jest ewangelicka, a męża katolicka i chcemy ochrzcić u mnie Filipa, pomimo całego papierka ze ślubu, gdzie zobowiązaliśmy się wychować dzieci po katolicku ;D do więzienia za nie wywiązanie się z umowy chyba nie pójdziemy ;D

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Dotychczasowy proboszcz dawał wiarę tez w księży. Nie miał cennika
    Na chrzcinach sobie zartowalismy
    A teraz to mi się juz ich nawet odechciało. ...nie miał kiedy ten proboszcz odejść

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku my znowu żyliśmy bez ślubu, więc za "karę" ksiądz ochrzcil Młodego po świętach Bożego Narodzenia w sobotę. Zamiast na mszy z kilkorgiem dzieci, była krótka ceremonia tylko dla Nas, a ksiądz mówił tylko do Borka :) Było super, Młody śmigal po ołtarzu a czworaka, ksiądz zanosił się śmiechem z niego :)
    Wyszło tak, że zamiast "kary" mój dzieć był w centrum uwagi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    250 g jogurtu naturalnego
    2 jajka
    1 opakowanie cukru wanilinowego
    170 g mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    120 g jagód (ok. 1 szklanki)
    DO PODANIA
    świeże jagody / jogurt / syrop klonowy - ja użyłam cukru pudru, a mąż śmietanę

Wymieszać jogurt z jajkami i cukrem wanilinowym za pomocą rózgi, widelcem lub mikserem na wolnych obrotach. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia (najlepiej bezpośrednio przez sitko) i wymieszać lub delikatnie zmiksować tylko do połączenia się składników na gładką i jednolitą masę. Dodać jagody i delikatnie wymieszać łyżką.
    Rozgrzać patelnię (np. dużą naleśnikową lub inną z nieprzywierającą powłoką), nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta na jednego placka zachowując odstępy.
    Smażyć na niezbyt dużym ogniu, do czasu aż urosną i będą ładnie zrumienione (około 2,5 minuty). Można smażyć beztłuszczowo, ale ja dodaję małą ilość masła na patelnię, dla smaku i ładnego zrumienienia placków. (JA ZROBIŁAM I Z MASŁEM I BEZ OBIE WERSJE BYŁY OK)
    Przewrócić placki na drugą stronę i smażyć do zrumienienia, przez około 2 minuty. Przed smażeniem następnej partii placków patelnię wytrzeć ręcznikiem papierowym lub gąbką.

agatia, Żabcia_ lubią tę wiadomość

‹‹ 1472 1473 1474 1475 1476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ