WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
LRF
Nie próbowałam innych mąk bo w sumie nie gluten a węglowodany szkodząa tak szczerze zamienniki juz nie są takie smaczne
Tak jak Ksosia napisała - tradycyjnych nie da się zastąpić
Wole zrezygnować
jak człowiek nie może tego jeść to dopiero wie ze mu brakujei same widzicie że nie mam czym się tuczyć
A nie wspominam o ciążowy odrzuceniu od mięsa
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja dzisiaj też zrobiłam mini zakupy do pokoiku dzieci:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/56c321f5e8d3.jpg
Co do lampek. Pod parapetem w salonie mam założoną taśmę ledową. Obok mam kołyskę, więc jak mała się obudzi w nocy to się nie obudzi bo dają delikatne światło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 21:21
-
nick nieaktualnydziewczyny wiem że tutaj były chętne na torbę skip hopa, więc chciałam powiedzieć że na limango obecnie są w sprzedaży za 119 zł.Co prawda trzy kolory do wyboru, ale za tą cenę myślę że coś można wybrać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 21:20
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Chrzciny były skromniutkie
Wręcz mówiliśmy że bez prezentów
chrzestny dał ubranka książkę i zabawkę
A chrzestna łańcuszek z aniolkiem i dedykacją (ja noszę po córci i z myślą o niej )
Ciekawe jak teraz chrzciny -u nas zmienia się proboszcz wiec nieciekawie. .. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas po narodzinach nie chcieliśmy nic dla Młodego bo wszystko mieliśmy az w nadmiarze
dziadkowie i tak dali kasę x więc większość poszła na płatne szczepienia.
Na chrzciny też pieniążki i też wydaliśmy na płatne szczepienia i.dołożyliśmy do badań genetycznych.
Na urodziny, imieniny, dzień dziecka preferuję prezenty praktyczne. Zamiast zabawki dobre buty profilowane
Dla Młodej też jeśli ktoś coś to na szczepienia -
nick nieaktualnyu nas z chrzcinami może być ciekawie, bo moja strona jest ewangelicka, a męża katolicka i chcemy ochrzcić u mnie Filipa, pomimo całego papierka ze ślubu, gdzie zobowiązaliśmy się wychować dzieci po katolicku
do więzienia za nie wywiązanie się z umowy chyba nie pójdziemy
agatia lubi tę wiadomość
-
Foxiku my znowu żyliśmy bez ślubu, więc za "karę" ksiądz ochrzcil Młodego po świętach Bożego Narodzenia w sobotę. Zamiast na mszy z kilkorgiem dzieci, była krótka ceremonia tylko dla Nas, a ksiądz mówił tylko do Borka
Było super, Młody śmigal po ołtarzu a czworaka, ksiądz zanosił się śmiechem z niego
Wyszło tak, że zamiast "kary" mój dzieć był w centrum uwagi. -
nick nieaktualny250 g jogurtu naturalnego
2 jajka
1 opakowanie cukru wanilinowego
170 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
120 g jagód (ok. 1 szklanki)
DO PODANIA
świeże jagody / jogurt / syrop klonowy - ja użyłam cukru pudru, a mąż śmietanę
Wymieszać jogurt z jajkami i cukrem wanilinowym za pomocą rózgi, widelcem lub mikserem na wolnych obrotach. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia (najlepiej bezpośrednio przez sitko) i wymieszać lub delikatnie zmiksować tylko do połączenia się składników na gładką i jednolitą masę. Dodać jagody i delikatnie wymieszać łyżką.
Rozgrzać patelnię (np. dużą naleśnikową lub inną z nieprzywierającą powłoką), nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta na jednego placka zachowując odstępy.
Smażyć na niezbyt dużym ogniu, do czasu aż urosną i będą ładnie zrumienione (około 2,5 minuty). Można smażyć beztłuszczowo, ale ja dodaję małą ilość masła na patelnię, dla smaku i ładnego zrumienienia placków. (JA ZROBIŁAM I Z MASŁEM I BEZ OBIE WERSJE BYŁY OK)
Przewrócić placki na drugą stronę i smażyć do zrumienienia, przez około 2 minuty. Przed smażeniem następnej partii placków patelnię wytrzeć ręcznikiem papierowym lub gąbką.agatia, Żabcia_ lubią tę wiadomość