WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia
U mnie niestety jesti to duża czesc rodziny od strony taty mieli cukrzyce. Wlasnie babcia, jej brat (zmarł wlasnie z powodu cukrzycy) no i mój tata, jak sobie mierzy, to niestety powyżej normy. Wiec musi sie wybrac do lekarza... Mam nadzieje, ze mi to nie zostanie
nie wyobrażam sobie tego
a jeszcze tata mi mowil, ze jego brat jak sie urodził to ważył 5,5 kg. I pewnie babcia miała juz wtedy cukrzyce, ale w tamtych czasach to sie nie badało takich rzeczy...
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Agatia
No wlasnie czytałam, ze jak ma sie w jednej ciazy cukrzyce, to jest duże prawdopodobieństwo, ze w następnej tez bedzie. Ciekawe, pewnie jak sie zdecyduje kiedyś na drugie bobo, to pewnie mnie ta cukrzyca dopadnie i wtedy juz od początku bede na diecieMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Pysiaczek
Mimo wszystko cukrzyca ciążowa ostrzega przed tą prawdziwą. Trzeba wierzyć że teraz minie a potem latami uczciwie się kontrolować. I mnie ciut nietypowo bo wyskoczyła na początku ciąży i tym bardziej wszystko jest pod znakiem zapytania. Diab nie da sobie ręki uciąć ze po porodzie minie. ..
Bez ciąży też jest łatwiej chociażby z powodu innych norm. I wtedy nasze skoki cukru nie szkodzą dzidzi -
Kamcia
No tak, wtedy decydujemy tylko o sobie, a teraz jesteśmy odpowiedzialne za maluszka, wiec jest większa determinacja zeby kontrolować te cukry.
No zrobie pewnie krzywa po tych 5-7 tygodniach po porodzie i oby wszytsko było dobrze.kamciaelcia lubi tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Kurcze ja jestem ciagle na glodzie i wiecznie chodze glodna budze też sie głodna. Ale staram sie jest racjonalbie i zdorwo ale i tak mam juz plus 15 ze mna jest cos nie tak...
Kurde nie jem słodyczy jak juz to 2 kostki czekolady albo gałkę lodów i to tez nie codziennie. Na sniadanie owsianka z owocem albo jedna kanapka z warzywami obiad też lekki bo mięso i warzywa rezygnuje z ziemniakow czasem troche kaszy albo ciemnego makaronu. Kolacja to tez jedna mala kanapa razowa i szklanka mleka przed snem. I jak mnie skreca w ciagu dnia to garsc czeresni z kefirem na przegryzke. A moja waga szaleje w kosmos!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 16:42
-
nick nieaktualny
-
Hehe faceci moj zawsze ni te mleko mi kupi pije od kilku miesiecy jedno i to samo ale on zawsze przyniesie nie te
Ale i tak dziekuje i sie nie czepiam. Co do alko jak zjesz kawalek to bez przesady ile tam alko moze być to i tak poddane temperaturze wiec dużej zawartości nie powinno mieć.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFoxik, uwierz mi piekarnie już surowych jaj nie używają
Co najwyżej proszek
To jest nierealne, żeby mieli tak piękne i zawsze idealne ciasta na naturalnych składnikach...
Tiramisu
Ja lubie z truskawkami, a alkohol można zawsze zamienic z kawą... chyba zrobię jutro z jagodami
ajajajaj.. kusicielki same tutaj! -
Hehe
ja jadlam ostatnio galke lodow tiramisu
ale fakt ciasta nie jadam. Za mna chodza pierogi z jagodami i M dzis zakupił jagody wiec wiem co jutro na obiad zrobię
-
Dziewczyny cukrzycowe a próbowałyście ksylitol badz stawie używać do wypieków? Znajoma ma cukrzyce dość mocna a mimo tego je normalnie tylko właśnie zamiennikow uzywa:)
Ajrin może właśnie na tym polega problem ze za mało jesz i przybierasz? Pamiętaj ze organizm to skomplikowany mechanizm, kiedy dostarczasz za malo pokarmu, odklada sobie w postaci tkanki tłuszczowej na później a w ciąży robi to podwójnie żeby zapewnić malenstwu pożywienie w razie głodówki.
Powiem wam ze moje bole rąk sa z nocy na noc coraz gorsze bo bol juz do przedramienia dochodzi a palce tak drętwieją ze czuje jakbym moczyla je we wrzątku...kilka razy w nocy oblewam je zimna woda lub okładam lodem:/ szukając pomocy w necie natknęłam się na info ze kobiety w 3trymestrze musza spożywać więcej wapnia np. Litr mleka dziennie badz 600ml jogurtu, lub 8plastrow sera....strasznie dużo! A moje dolegliwości mogą być skutkiem niedoboru, ponieważ magnez wyplukuje wapń...ja biorę 6tabletek magnezu dziennie. Rada byla taka żeby spożywać 150% nabiału dziennie, co prawda nie wypijam półtora litra mleka czy litra jogurtu ale od 2dni jem więcej nabiału i powiem wam dzis 1 noc w miarę przespałam, tylko raz z bólu wstawałam