X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku u mnie nikt nie chorujw ma cukrzycę, a.mnie już 2 słodka ciąża dopadła. Ale jakoś poza ciążą mnie cykrzyca nie przeraża, trochę inaczej ją się prowadzi, inaczej się je, inne są normy.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    U mnie niestety jest :( i to duża czesc rodziny od strony taty mieli cukrzyce. Wlasnie babcia, jej brat (zmarł wlasnie z powodu cukrzycy) no i mój tata, jak sobie mierzy, to niestety powyżej normy. Wiec musi sie wybrac do lekarza... Mam nadzieje, ze mi to nie zostanie :( nie wyobrażam sobie tego :( a jeszcze tata mi mowil, ze jego brat jak sie urodził to ważył 5,5 kg. I pewnie babcia miała juz wtedy cukrzyce, ale w tamtych czasach to sie nie badało takich rzeczy...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    No wlasnie czytałam, ze jak ma sie w jednej ciazy cukrzyce, to jest duże prawdopodobieństwo, ze w następnej tez bedzie. Ciekawe, pewnie jak sie zdecyduje kiedyś na drugie bobo, to pewnie mnie ta cukrzyca dopadnie i wtedy juz od początku bede na diecie :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek
    Mimo wszystko cukrzyca ciążowa ostrzega przed tą prawdziwą. Trzeba wierzyć że teraz minie a potem latami uczciwie się kontrolować. I mnie ciut nietypowo bo wyskoczyła na początku ciąży i tym bardziej wszystko jest pod znakiem zapytania. Diab nie da sobie ręki uciąć ze po porodzie minie. ..
    Bez ciąży też jest łatwiej chociażby z powodu innych norm. I wtedy nasze skoki cukru nie szkodzą dzidzi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    No tak, wtedy decydujemy tylko o sobie, a teraz jesteśmy odpowiedzialne za maluszka, wiec jest większa determinacja zeby kontrolować te cukry.
    No zrobie pewnie krzywa po tych 5-7 tygodniach po porodzie i oby wszytsko było dobrze.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie maluszek to dieta nie miałaby sensu ;)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja jestem ciagle na glodzie i wiecznie chodze glodna budze też sie głodna. Ale staram sie jest racjonalbie i zdorwo ale i tak mam juz plus 15 ze mna jest cos nie tak...
    Kurde nie jem słodyczy jak juz to 2 kostki czekolady albo gałkę lodów i to tez nie codziennie. Na sniadanie owsianka z owocem albo jedna kanapka z warzywami obiad też lekki bo mięso i warzywa rezygnuje z ziemniakow czasem troche kaszy albo ciemnego makaronu. Kolacja to tez jedna mala kanapa razowa i szklanka mleka przed snem. I jak mnie skreca w ciagu dnia to garsc czeresni z kefirem na przegryzke. A moja waga szaleje w kosmos!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 16:42

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Z tego co napisałaś to nie jesz dużo. ..mi diabetolog powtarza ze nie mogę czuć głodu bo dziecko głodne. W dodatku codziennie mierze ketony

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż wrócił, kupił ciasto, ale ... z alkoholem :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Chciał dobrze :P

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe faceci moj zawsze ni te mleko mi kupi pije od kilku miesiecy jedno i to samo ale on zawsze przyniesie nie te ;) Ale i tak dziekuje i sie nie czepiam. Co do alko jak zjesz kawalek to bez przesady ile tam alko moze być to i tak poddane temperaturze wiec dużej zawartości nie powinno mieć.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie na tiramisu z Lidla widziałam info ze kobiety w ciąży nie powinny jeść

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tiramisu, więc o ile dobrze pamiętam ciasto się nie piecze :P
    + surowe jajka w masie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 17:08

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym zjadła tiramisu o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba będę musiała sama ciasto jakieś upiec :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik, uwierz mi piekarnie już surowych jaj nie używają :) Co najwyżej proszek :D

To jest nierealne, żeby mieli tak piękne i zawsze idealne ciasta na naturalnych składnikach...
    Tiramisu <3
    Ja lubie z truskawkami, a alkohol można zawsze zamienic z kawą... chyba zrobię jutro z jagodami <3
    ajajajaj.. kusicielki same tutaj!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Już wolałam wersję zakazaną :D
    Twoja "dozwolona " kusi!a bez cukru umiesz zrobić żeby tak smakowało ????

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) ja jadlam ostatnio galke lodow tiramisu ;) ale fakt ciasta nie jadam. Za mna chodza pierogi z jagodami i M dzis zakupił jagody wiec wiem co jutro na obiad zrobię :)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cukrzycowe a próbowałyście ksylitol badz stawie używać do wypieków? Znajoma ma cukrzyce dość mocna a mimo tego je normalnie tylko właśnie zamiennikow uzywa:)

Ajrin może właśnie na tym polega problem ze za mało jesz i przybierasz? Pamiętaj ze organizm to skomplikowany mechanizm, kiedy dostarczasz za malo pokarmu, odklada sobie w postaci tkanki tłuszczowej na później a w ciąży robi to podwójnie żeby zapewnić malenstwu pożywienie w razie głodówki.

Powiem wam ze moje bole rąk sa z nocy na noc coraz gorsze bo bol juz do przedramienia dochodzi a palce tak drętwieją ze czuje jakbym moczyla je we wrzątku...kilka razy w nocy oblewam je zimna woda lub okładam lodem:/ szukając pomocy w necie natknęłam się na info ze kobiety w 3trymestrze musza spożywać więcej wapnia np. Litr mleka dziennie badz 600ml jogurtu, lub 8plastrow sera....strasznie dużo! A moje dolegliwości mogą być skutkiem niedoboru, ponieważ magnez wyplukuje wapń...ja biorę 6tabletek magnezu dziennie. Rada byla taka żeby spożywać 150% nabiału dziennie, co prawda nie wypijam półtora litra mleka czy litra jogurtu ale od 2dni jem więcej nabiału i powiem wam dzis 1 noc w miarę przespałam, tylko raz z bólu wstawałam :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna
    Ksylitol słabo mi służy
    A używam np szczyptę do mizerii

mychakruszyna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ