WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf właśnie, ja za pierwszym razem wyjechałam z placu, za drugim wyjechałam i wracałam bez żadnych błędów a na samym końcu zrobiłam podstawowy błąd przejechałam bez zatrzymania strzałkę warunkową.. Gupol ze mnie.. i się poddałam teraz wróciłam po 5 latach bo wiem że muszę. Teraz do skutku bede zdawała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, teoria to loteria, ja zdałam za pierwszym razem, ale to był czasy kiedy Filip dopiero turlał się po jajowodzie ;D ja się dziś tak zatrzymałam na strzałce a jakiś baran za mną zaczął trąbić :P zanim ruszyłam i upewniłam się czy nic nie jedzie bo wjeżdałam na dość ruchliwą drogę to trochę się mógł podenerwować :P
    kamcia, mój bilans błędów, ruszanie pod górkę z ręcznego na 6tys obrotów, zamiast trójki wbita jedynka na skrzyni biegów i brak kierunkowskazu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 20:13

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    i o te wszystkie błędy bedziesz juz tylko mądrzejsza!!!na świeżo najlepiej do sprawy podejśc
    tez robiłam błędy, na placu miałam ruszanie z recznego-az sie dymiło spod kół, ale auto sie nie cofneło ;) do dziś to robię :D
    warto jeszcze teraz podejśc do egzaminu
    docenisz potem wygode przy maluszku-nie będziesz zależna od kierowcy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to my się wymeldujemy po wizycie.
    Na początku dr bardzo zadowolony że jesteśmy w ciąży już 2 tygodnie dłużej niż poprzednio w ciąży. I nic nie zapowiada zmian.
    Oczywiście pochwaliłam się moimi objawami które wystąpiły po seksie - efekt taki że mamy zakaz do końca ciąży, pobrany posiew no i antybiotyk dla męża i dla mnie.
    Mam zmiejszona dawkę żelaza - co drugi dzień ufff aby utrzymać poziom.

No i przejdźmy do badania, szyjka ładna 4 cm, ph idealne, brak rozwarcia i innych cudów. Kuba ułożony główkowo, wód co niemiara. Tetno miarowe 138 uderzeń.
    Waga 2058gram dalej o 3-4 dni do przodu.

A teraz z rzeczy które mnie zaszokowały. Do porodu przede mną tylko 2 WIZYTY!!
    26 lipca mam pobierany gbs a 11 sierpnia umawiamy termin CC.
    Która może się już odbyć nawet po 16 sierpnia!!
    Tak wiec czuje delikatne ciśnienie :P

kamciaelcia, claudiuszek, violett, Sabina, Ksosia, Pysiaczek89, marta258, bbeczka91, bisacz, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF- następnym razem się uda!!! Tylko się nie zniechęcaj, przecież najlepsi zdają za 3 razem (np ja ;D) ) Już zaciskam kciuki!

Pytanie mam odnośnie materacy- czytam różne opinie, jedni piszą że najlpeszy ten z lateksu- bez żadnych dodatków, inni znowu piszą, że lepszy ten lateks-kokos inni, że pianka... kurcze jakie Wy macie (pamiętam, że już była dyskusja o materacach i kontrowersyjnej gryce)... nie wiem co zamówić- zdam się na Wasze opinie i doświadczenie ;-)
    Wiem, że któas z Was ma z firmy hevea- polecacie?

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też chyba mniej więcej tyle wizyt zostało, bo mam jedną 27.07, a później zobaczymy. Ja już dostałam wynik gbs, nie wiem czemu tak wcześnie mi go zrobiła, ale to pierwsza ciąża i wiele rzeczy nie znam co, jak i kiedy :P

dostaliśmy zabawki dla małego, ale się nimi jaram! :D
    mamy też wanienkę+stelaż, pościel, kocyk, nosidełko i rogala do karmienia ;)
    małe rzeczy a cieszą!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie wszytsko bylo dobrze dopoki moj maz nie wrocil, najpierw zdazyl mnie wkurzyc na samym wejsciu bo wielce zmeczony i interesowalo go gdzie jest tablet pomijawszy, mowilam ze skoczymy do sklepu to wrzask ze nigdzie nie jedzie...dobra... za chwile ze w jedzeniu za duzo papryki, w efekcie rzeczy dal corce klapsa ze otwprzyla drzwi wejsciowe a mala ryk na caly dom...wracamy ze sklepu i gada mi jakies pierdoly o wyjazdach zeby pomoc kuzynowi na roboty do warszawy...no kurde i to w dodatku an pazdziernik listopad haha dowcip miesiaca szkoda ze w pazdzierniku rodze i sama z malenkim dzieckiem i z cora nie zostane.... w dodatku dowiedzialam sie ze zgodzil sie pomagac kuzynowi w soboty a normlanie w soboty nie chodzi do pracy....wieceie co ja rozumiem zarobki dodatkowa kasa ale ja juz mam tego dosyc siedze tu sama jak pies calymi dniami jeszce przyjdzie i mnie wkurwi na sam koniec.... jak by tego bylo malo to do mnie z tekstem wyjechal ze na temat jego pracy ze mna nie bedzie rozmawial kurw. az sie we mnie zagotowalo

to mu powiedzialam ze za pare miesiecy w ogole nie bedziemy juz rozmawiac o niczym i nie mam zamiaru sie do tego buca odzywac...bo tyle co mi krwi juz w ciazy napsul to pojecia nie macie

chce mi sie plakac i boli mnie caly brzuch ;/

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie została jedna wizyta i cesarka :-) nasza córka waży już 2200 :-) Pozdrawiam wszystkie mamuśki!

kamciaelcia, Angela89, claudiuszek, Ulfenstein, Sabina, Pysiaczek89, violett, bbeczka91, żabka04, Malutka92, bisacz, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja zdalam za 5 razem Tobiebtez sie uda !!!

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super wieści :) faktycznie mało wizyt przed Tobą. U mnie jeszcze min 2 u ginki w gabinecie, 2 u ginki w szpitalu na doppler, echo serca w Wawie i nie wiem ile jeszcze wizyt mi wyznaczą.
    Sarcia współczuję bardzo :/ najbardziej tego, że chłop wykorzystuje to, że nie masz blisko wsparcia najblizszych :/ ja dla chłopów nie mam litości, dzisiaj są jutro ich nie ma.

Mój Młody dostaje małpiego rozumu, jest śpiący i wrzeszczy o wszystko, próbuje zasnąć od godziny, ale jakoś słabo mu idzie.
    A mnie męczy zgaga gigant :/ bo Liwia po żołądku tańcuje.

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek ja kupiłam materac hevea lateks-kokos i doplacilam za materiał bez przeszyc, gładki powierzchnie ma

claudiuszek lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy za tydzien. Mam nadzieje, ze ładnie przybrał i zrobi mamie prezent na urodziny.
    Tez zamówiłam torbę na limango. Dziekuje tej z Was, która wrzuciła tu te okazje :)

Dokładnie taki sam chce kupić, jak Alinka pisze. Hevea lateks kokos.

Kto wygra dziewczynki? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 21:06

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    My idziemy za tydzien. Mam nadzieje, ze ładnie przybrał i zrobi mamie prezent na urodziny.
    Tez zamówiłam torbę na limango. Dziekuje tej z Was, która wrzuciła tu te okazje :)

Kto wygra dziewczynki? :)
    Mam nadzieje że Francja..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 12.07 mam prenatalne ostatnie, mam nadzieję że nie będzie za późno i coś będzie widać ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja 12.07 mam prenatalne ostatnie, mam nadzieję że nie będzie za późno i coś będzie widać ;)
    Nie będzie za późno do końca da się dzidziola wymierzyć i wszystko sprawdzić, choć im większy tym lekarz bardziej musi się nagimnastykowac.
    Ja z synkiem leżałam na patologii od 30/31tc do 36+4 i Młody co tydzień był mierzony, miał ogladane narządy, szacowana była waga, oceniane z dopplerem serduszko, więc spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż najbardziej się boi twarzy w 3d/4d :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede mna 3 wizyty.
    W 35tc - GBS
    W 38tc - jakies przeplywy
    W 40 tc - ocena czy wywolujemy czy moge jeszcze tydzien pocZekac

W duchu licze ze do 40tc nie doczekam i ze w 39 urodze zeby sie nie stresowac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję, że dotrwam do terminu cc, bo nie chcę rodzić wcześniej, a szpital wojewódzki, gdzie bardzo nie chcę trafić jest bardzo blisko wordu ;D

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zasmucił fakt że dr mój idzie na urlop, więc cc mi nie zrobi. Ale umówi mnie do tego który robił mi usg 3 trymestru. No trudno przeżyje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe kto się mi trafi ;)

‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ