Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf właśnie, ja za pierwszym razem wyjechałam z placu, za drugim wyjechałam i wracałam bez żadnych błędów a na samym końcu zrobiłam podstawowy błąd przejechałam bez zatrzymania strzałkę warunkową.. Gupol ze mnie.. i się poddałam teraz wróciłam po 5 latach bo wiem że muszę. Teraz do skutku bede zdawała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, teoria to loteria, ja zdałam za pierwszym razem, ale to był czasy kiedy Filip dopiero turlał się po jajowodzie ;D ja się dziś tak zatrzymałam na strzałce a jakiś baran za mną zaczął trąbić :P zanim ruszyłam i upewniłam się czy nic nie jedzie bo wjeżdałam na dość ruchliwą drogę to trochę się mógł podenerwować :P
    kamcia, mój bilans błędów, ruszanie pod górkę z ręcznego na 6tys obrotów, zamiast trójki wbita jedynka na skrzyni biegów i brak kierunkowskazu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 20:13

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    i o te wszystkie błędy bedziesz juz tylko mądrzejsza!!!na świeżo najlepiej do sprawy podejśc
    tez robiłam błędy, na placu miałam ruszanie z recznego-az sie dymiło spod kół, ale auto sie nie cofneło ;) do dziś to robię :D
    warto jeszcze teraz podejśc do egzaminu
    docenisz potem wygode przy maluszku-nie będziesz zależna od kierowcy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to my się wymeldujemy po wizycie.
    Na początku dr bardzo zadowolony że jesteśmy w ciąży już 2 tygodnie dłużej niż poprzednio w ciąży. I nic nie zapowiada zmian.
    Oczywiście pochwaliłam się moimi objawami które wystąpiły po seksie - efekt taki że mamy zakaz do końca ciąży, pobrany posiew no i antybiotyk dla męża i dla mnie.
    Mam zmiejszona dawkę żelaza - co drugi dzień ufff aby utrzymać poziom.

No i przejdźmy do badania, szyjka ładna 4 cm, ph idealne, brak rozwarcia i innych cudów. Kuba ułożony główkowo, wód co niemiara. Tetno miarowe 138 uderzeń.
    Waga 2058gram dalej o 3-4 dni do przodu.

A teraz z rzeczy które mnie zaszokowały. Do porodu przede mną tylko 2 WIZYTY!!
    26 lipca mam pobierany gbs a 11 sierpnia umawiamy termin CC.
    Która może się już odbyć nawet po 16 sierpnia!!
    Tak wiec czuje delikatne ciśnienie :P

kamciaelcia, claudiuszek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pysiaczek89, marta258, bbeczka91, nick nieaktualny, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF- następnym razem się uda!!! Tylko się nie zniechęcaj, przecież najlepsi zdają za 3 razem (np ja ;D) ) Już zaciskam kciuki!

Pytanie mam odnośnie materacy- czytam różne opinie, jedni piszą że najlpeszy ten z lateksu- bez żadnych dodatków, inni znowu piszą, że lepszy ten lateks-kokos inni, że pianka... kurcze jakie Wy macie (pamiętam, że już była dyskusja o materacach i kontrowersyjnej gryce)... nie wiem co zamówić- zdam się na Wasze opinie i doświadczenie ;-)
    Wiem, że któas z Was ma z firmy hevea- polecacie?

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też chyba mniej więcej tyle wizyt zostało, bo mam jedną 27.07, a później zobaczymy. Ja już dostałam wynik gbs, nie wiem czemu tak wcześnie mi go zrobiła, ale to pierwsza ciąża i wiele rzeczy nie znam co, jak i kiedy :P

dostaliśmy zabawki dla małego, ale się nimi jaram! :D
    mamy też wanienkę+stelaż, pościel, kocyk, nosidełko i rogala do karmienia ;)
    małe rzeczy a cieszą!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie wszytsko bylo dobrze dopoki moj maz nie wrocil, najpierw zdazyl mnie wkurzyc na samym wejsciu bo wielce zmeczony i interesowalo go gdzie jest tablet pomijawszy, mowilam ze skoczymy do sklepu to wrzask ze nigdzie nie jedzie...dobra... za chwile ze w jedzeniu za duzo papryki, w efekcie rzeczy dal corce klapsa ze otwprzyla drzwi wejsciowe a mala ryk na caly dom...wracamy ze sklepu i gada mi jakies pierdoly o wyjazdach zeby pomoc kuzynowi na roboty do warszawy...no kurde i to w dodatku an pazdziernik listopad haha dowcip miesiaca szkoda ze w pazdzierniku rodze i sama z malenkim dzieckiem i z cora nie zostane.... w dodatku dowiedzialam sie ze zgodzil sie pomagac kuzynowi w soboty a normlanie w soboty nie chodzi do pracy....wieceie co ja rozumiem zarobki dodatkowa kasa ale ja juz mam tego dosyc siedze tu sama jak pies calymi dniami jeszce przyjdzie i mnie wkurwi na sam koniec.... jak by tego bylo malo to do mnie z tekstem wyjechal ze na temat jego pracy ze mna nie bedzie rozmawial kurw. az sie we mnie zagotowalo

to mu powiedzialam ze za pare miesiecy w ogole nie bedziemy juz rozmawiac o niczym i nie mam zamiaru sie do tego buca odzywac...bo tyle co mi krwi juz w ciazy napsul to pojecia nie macie

chce mi sie plakac i boli mnie caly brzuch ;/

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie została jedna wizyta i cesarka :-) nasza córka waży już 2200 :-) Pozdrawiam wszystkie mamuśki!

kamciaelcia, nick nieaktualny, claudiuszek, Ulfenstein, nick nieaktualny, Pysiaczek89, nick nieaktualny, bbeczka91, nick nieaktualny, Malutka92, nick nieaktualny, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja zdalam za 5 razem Tobiebtez sie uda !!!

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super wieści :) faktycznie mało wizyt przed Tobą. U mnie jeszcze min 2 u ginki w gabinecie, 2 u ginki w szpitalu na doppler, echo serca w Wawie i nie wiem ile jeszcze wizyt mi wyznaczą.
    Sarcia współczuję bardzo :/ najbardziej tego, że chłop wykorzystuje to, że nie masz blisko wsparcia najblizszych :/ ja dla chłopów nie mam litości, dzisiaj są jutro ich nie ma.

Mój Młody dostaje małpiego rozumu, jest śpiący i wrzeszczy o wszystko, próbuje zasnąć od godziny, ale jakoś słabo mu idzie.
    A mnie męczy zgaga gigant :/ bo Liwia po żołądku tańcuje.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek ja kupiłam materac hevea lateks-kokos i doplacilam za materiał bez przeszyc, gładki powierzchnie ma

claudiuszek lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy za tydzien. Mam nadzieje, ze ładnie przybrał i zrobi mamie prezent na urodziny.
    Tez zamówiłam torbę na limango. Dziekuje tej z Was, która wrzuciła tu te okazje :)

Dokładnie taki sam chce kupić, jak Alinka pisze. Hevea lateks kokos.

Kto wygra dziewczynki? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 21:06

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    My idziemy za tydzien. Mam nadzieje, ze ładnie przybrał i zrobi mamie prezent na urodziny.
    Tez zamówiłam torbę na limango. Dziekuje tej z Was, która wrzuciła tu te okazje :)

Kto wygra dziewczynki? :)
    Mam nadzieje że Francja..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 12.07 mam prenatalne ostatnie, mam nadzieję że nie będzie za późno i coś będzie widać ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja 12.07 mam prenatalne ostatnie, mam nadzieję że nie będzie za późno i coś będzie widać ;)
    Nie będzie za późno do końca da się dzidziola wymierzyć i wszystko sprawdzić, choć im większy tym lekarz bardziej musi się nagimnastykowac.
    Ja z synkiem leżałam na patologii od 30/31tc do 36+4 i Młody co tydzień był mierzony, miał ogladane narządy, szacowana była waga, oceniane z dopplerem serduszko, więc spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż najbardziej się boi twarzy w 3d/4d :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede mna 3 wizyty.
    W 35tc - GBS
    W 38tc - jakies przeplywy
    W 40 tc - ocena czy wywolujemy czy moge jeszcze tydzien pocZekac

W duchu licze ze do 40tc nie doczekam i ze w 39 urodze zeby sie nie stresowac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję, że dotrwam do terminu cc, bo nie chcę rodzić wcześniej, a szpital wojewódzki, gdzie bardzo nie chcę trafić jest bardzo blisko wordu ;D

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zasmucił fakt że dr mój idzie na urlop, więc cc mi nie zrobi. Ale umówi mnie do tego który robił mi usg 3 trymestru. No trudno przeżyje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe kto się mi trafi ;)

‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ