WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcianna regionalnej o skwierzynie mowili znow :D coz za remonty wam tam wyprawiaja :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Mi wiadomo tylko p tym remoncie przy ratuszu. ..drogę brukowana wokoło robią na nowo oraz plac przed ratuszem. To ta budowa co dwa razy gaz uszkodzili. ..ale o niczym innym mi nie wiadomo :D wodę mam a straży pożarnej dziś nie widziałam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Ksosia
    Mąż właśnie mi mówił że o ten remont chodzi :D ze słyszał jak konserwator ze spółdzielni chwalił się ze wypowiadał się przed kamerą. W ciąży z Emilka całe lato ocieplali mi blok
    Tym razem mam ostre roboty pod blokiem :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja jeszcze nawet nie wyruszyłam :)
    Czekamy na wieści jak się ma Liwka! :)

Ja mam już 13 kg na plusie.. :o
    Boję się ile jeszcze urośnie, bo to chyba za dużo, zaczynałam z nadwagą.
    Dzisiaj mi tata powiedział, że mama miała mniejszy brzuch (rodziła po terminie), a ja jeszcze 1,5 miesiąca! :/

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    Tata źle pamięta ;)

mmargol lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczescie nie ma budowli zadnych, ale ciaza pozwolila mi na blizsze relacje z sasiadkami. I ta mlodsza (lekko po 30-tce) o te starsze zawsze zagaduja i pytaja jak sie czuje, co slychac, ile jeszcze:)
    To nawet mile bo wczesniej ograniczalysmy sie do "dzien dobry".

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Ostatnio sąsiadka obok zagadala mnie na balkonie i spędziłam tak 1.5 h
    mąż wrócił i poratowal mnie :D
    Życie balkonowe :D emilka tez tu dużo czasu spędzała. Ale niestety -star budownictwo wiec mini balkon

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dookola same stare sasiadki, a pozatym zawsz z kazdym porozmawiam ale nie jdzielam im zadnych informacji bo o to glownie im chodzi zey wziac sasiadow na spytki imiec o czym gadac :) ja akuart z tych co z sasiadami zyje zgodzie i wzajemnej pomocy ale zadnych plotecaek przez plot :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dużo w pokoiku zrobiłam i już zarys jego jest :) generalnie wszystko stoi już jak powinno, fotel doszedł, ubranka poukładałam, czekam jeszcze na kilka rzeczy i dekoracje, malowanie i pranie..
    Torby prawie spakowane poza ubrankami, które muszę wyprać.

Co do wózka, dzwoniłam dzisiaj i niby cena ma być ta sama, ale gratis pałąki tylko, foli już nie dało rady, ale też dopłaty nie będzie. Za to folie ma załatwić 50% taniej to kupimy, bo wyjdziemy na plus. Ale coś kręci ta baba więc zobaczymy w przyszłym tyg.
    Gondole jednak będą szare do kompletu, bo są na stanie :) więc nawet i lepiej.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Na tę chwilę nie ma jak wejść nawet do pokoju Piotrusia :D ale jeszcze chwila i my będziemy tam składać, układać i ozdabiac

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pirelka
    Na tę chwilę nie ma jak wejść nawet do pokoju Piotrusia :D ale jeszcze chwila i my będziemy tam składać, układać i ozdabiac
    Ja jeszcze do dzisiaj nie mogłam się tam obrócić :P

• mmargol Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto jestem w poczekalni, opoznienie o jakies pol godziny ;-)

Kamcia - o to to to! :D nie pomyslalam tylko podczas rozmowy z nim zeby to powiedziec ze nie pamieta :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku, tylko ja taka aspołeczna że unikam sąsiadów? w sumie trochę ponad rok tu mieszkam, ale z jednej strony nie lubię plotkujących starszych kobiet, a z drugiej strony boję się głośnych bliźniaków, których matka robi obczajkę kiedy urodzę żeby razem z wózkami śmigać :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pokoju Piotrusia dokopiemy się ma koniec :D. Tylko skończymy pokoik i tam wkraczamy (remont był w listopadzie )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    Ja sama nie pamiętam jak wielki brzuch można mieć :D teraz odstaje a jeszcze prawie 2 miesiące :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po USG :) wszystko jest ok :)
    Liwia nadal 48 centyl waga 2000g-2100g :) przepływy w normie, AFI 11, łożysko I/II.
    Planowane cięcie na skończony 39tc, chyba, że Młoda zechce wyjść wcześniej :) brzuszek nadal ciut mniejszy, ale cały czas i 7 dni, kość udowa większa o prawie 2 tyg.

pirelka, Little Red Fox, sarcia123, Angela89, claudiuszek, mmargol, Pysiaczek89, Sabina, Anulka01, bbeczka91, violett, martta, bisacz, marta258, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha
    Mmargol właśnie mi się przypomniało :D
    Tesciu zawsze męża przez telefon pyta czy ja mocno w ciąży urosłam :D chyba pytanie wynika z doświadczenia - Zośka (teściowa )pewnie urosła :D
    Faceci mają jakieś inne spojrzenie na wagę (wielkość )w ciąży. A mąż zawsze odpowiada ze wszerz to ja nie rosne :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    No i po USG :) wszystko jest ok :)
    Liwia nadal 48 centyl waga 2000g-2100g :) przepływy w normie, AFI 11, łożysko I/II.
    Planowane cięcie na skończony 39tc, chyba, że Młoda zechce wyjść wcześniej :) brzuszek nadal ciut mniejszy, ale cały czas i 7 dni, kość udowa większa o prawie 2 tyg.
    Czyli 39+1 czy 40+1 ? Bo ja już przestałam łapać kto jak liczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

No:mowilam ze wszystko bedzie:dobrze, bardzo:sobre:wiesci::) czyli za 5 tygodni tsoje dziecie bedzie juz na swiecie, aleeee masz fajnie :)
    U mnie to do konca sierpnia jest sttefa bezpieczna , a we wrzesniu to sie juz okaze :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie doczekwc nie moge az zaczne pranie j przygotowania do narodzin malego strasznie sie juz ciesze z tego :) ale to dopiero po urodzinach corci bo nie bede sie tym zajmowac wczesniej

‹‹ 1571 1572 1573 1574 1575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ