X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja przytylam juz 19 kilo i jeszcze bede tyć i tez jestem przerażona szczególnie, ze dokladnie rok temu wazylam 30 kilo mniej. Zamierzam wrócić szybko do bueganie plus ćwiczenia w domu nawet z dzieckiem na rękach. Z M ustalilam, ze on ma 3 wyjscia na trening i 3 mam ja.
    Boje sie, że nawet bieganie i ćwiczenia nie dadza rady zw skora po 30 kilo ale licze ze bedzie to stopniowo już dbam o skórę i będę jeszcze bardziej masować plus jakieś zabiegi.
    Niestety ostatni rok potoczył sie tak, że mialam zakaz biegania i udalo mi sie tylko troche pobiegać w listopadzie i grudniu. Ostatni bieg 29 grudnia no i już wtedy byłam w ciąży nie wiedząc choć tak mnie macica ciągnęła, że wiedzialam, iż to ostatni bieg.
    Generalnie wierzę, że sie uda i pas poporodowy jak najbardziej u nas położna polecala ale dopiero po 6 tygodniach albo i 8.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:41

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w grudniu szlalam na trampolinach 3 razy w tygodniu :) Mega mi sie spodobaly zajecia choc chodzilam ttlko 2 miesiące.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam GBS z dwóch dziurek, jednym pstyczkkiem z dwiema końcówkami. Ale nic do labu nie nosiłam :)

Mmargol u nas to chyba zależy od przypadku, moja koleżanka 4200g rodziła sn, ale sama chciała. Laski w szpitalu rodziły takie dzieciaczki sn. Nie wiem, jak jest na starym szpitalu.
    Moja córcia też przybiera 200g tygodniowo, więc książkowo, a kolosen nie jest :) gdyby przybrała mniej średnio w ciągu tyg to bym się martwiła, a tak podchodzę na spokojnie. Za tydzień wizyta, potem już pomiary co tydzień, to zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 18:28

• mmargol Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja na winiary się jednak zdecydowałam ze względu na lekarza ;)
    od ostatniej wizyty jak pierwszy raz gin wspomnial o cc ze wzgledu na ulozenie zaczelam sie czesciej zastanawiac nad tym i jakie jeszcze moga byc przyczyny poza zdrowotnymi wskazanimi i poki co tylko ulozenie dziecka i i ta wage ponad 4 kg zaliczalam, na wiecej nie wpadlam.

Wiem, ze temat sie przwijal, ale nie pamietam na ktorych stronach, mozesz Agatia mi przypomniec co u nas w szpitalu jest zapewnione? kosmetyki dla dziecka czy cos wiecej?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero 12.08, bo doktorek ma urlop :) więc to już będzie 37 tydzień skończony.

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Haneczka
    Mój szpital robi planowane cięcia po 38 tc
    Córkę miałam w 38+4
    Wtedy również kazali się zgłosić dzień wcześniej. Ale okazało się ze dzień wcześniej zrobili cc :) zawsze to mniej stresu. Koleżanka natomiast z innego miasta zglaszala się na oddział w dniu cesarki. Stąd zamierzam jeszcze te kwestie przedyskutować z gin
    Termin juz ustalony. I to mnie cieszy
    . Mąż dni odlicza (28)
    W moim szpitalu chcą cc robić zanim skurcze się pojawia i zanim dziecko zejdzie do kanału - wtedy łatwiej im ciąć

Z tego co wiem w moim szpitalu lubią czekać z cc do momentu rozkręcenia akcji porodowej. Pytanie tylko czy wtedy nie będzie np. za późno, jak pisze Angela? Dzwoniłam dzisiaj na IP to prawie nic konkretnego się nie dowiedziałam. Tylko tyle, że na 2 tyg przed mogę podjechać i pogadać, ale z kim i o czym to sama nie wiem. Czyli co? Do końca nie będę wiedzieć kiedy urodzę? Dziwna sprawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    dziewczyny wpadłam w panikę. Znalazłam dzisiaj ok. 14 na psie kleszcza i poprosiłam mamę żeby kupiła tą strzykawkę do wyciągania kleszczy. Wróciła z pracy o 17 i kleszcza na psie już nie ma. Chyba sam odpadł i gdzieś czyha teraz na nas w domu :( i jak się nie denerwować
    nie denerwuj się na zapas, u nas takie sytuacje dość często się zdarzają, bo kotka wychodzi do ogródka. Sprawdź jeszcze raz psa. Jeśli mogę polecić coś skutecznego to bardzo dobre są obroże foresto :) co prawda trochę kosztują, ale starczają na cały sezon :)

mysza0406 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka
    Są szpitale co preferują 38+ 39+ )lub czekają na początek akcji
    Mnie czeka drugie planowane cc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już padam, nie mam siły na prasowanie mimo że zostały mi trzy ostatnie pieluchy :(
    jeszcze kuchnię ogarnęłam, bo mąż poszedł na drzemkę, a tak mnie ten syf w zlewie drażnił, że nie mogłam się powstrzymać :(

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatni trening miałam 24 grudnia rano. 16km na silce.
    A wieczorem test owu wyszedł pozytywny i odpuściłam bieganie, zeby wstrząsami nie przeszkodzić w implantacji ;) Hahaha.
    Tez sie nie moge doczekać kiedy wróce.
    Chodziłam z M na biegi, jak startował, to ryczałam.
    Duzo emocji.
    Ale po powrocie czekają zycioweczki do poprawienia :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już nie mogę się doczekać, kiedy po porodzie w siodło wkoczę, choć boję się że po takiej przerwie może być niełatwo...

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w ubrankach misz masz firm, bo dużo mam z pak używanych z allegro. I rozmiary zupełnie sobie nierówne. Niektóre 50 równe62. Poukładałam razem te mniejsze i będę chyba testować na żywym ciele;)

Dziewczyny zazdroszczę Wam mobilizacji do biegania. Ja nie lubię bardzo. A jeszcze taka fuksiara byłam, że zawsze bez wysiłku byłam szczupła, tak by zawsze jakaś mobilizacja była, będę musiała znaleźć pokłady chęci w sobie.

A powiem Wam, że na przekór u Nas w związku w ciąży jest idylla - tak się cieszymy, że się udało. Wcześniej już częściej się zdarzało, ale my generalnie to pomimo 9 lat w związku ciągle jacyś zauroczeni sobą;) choć wiadomo wkurza mnie nie raz i ja jego pewnie też, ale to są małe bitewki nie wojny na pewno:)

Ubranek 62 mam mało, nie wiem dlaczego uparłam się na małe ubranka czy to przeczucie czy po prostu mój mózg nie przyjmuje, że coś większego może ze mnie wyjść;);)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -ć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla to ja zazdroszczę! Całe życie w spokoju a ja reklamę czekolady zobaczę i mam pół kilo do przodu :p

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Kamciaelcia, dziękuję. To dość szybko masz ustalony poród prawie 2 tyg przed terminem :) Kurczę, ja bym nie chciała się kłaść dzień wcześniej, bo mam maluszka w domu i chcę się z nim rozstać na jak najkrócej.

Violett, ja rodziłam w Trzebnicy, więc mogę Ci podpowiedzieć co nieco. U mnie poród naturalny skończył się po 16h cc, więc jedyne czego nie wiem, to jak to się odbywa w sposób planowany. A co do samej Trzebnicy, to mam dobre zdanie. :) Z form znieczulenia dostępne masz tensy (na bóle krzyżowe, płaci się za elektrody jakieś 50 zł z tego co pamiętam) i gaz rozweselający (wcale nie było mi do śmiechu :P , ale jest bezpłatny). Nie ma ZZO. Gdybym miała rodzić naturalnie drugi raz, to wybrałabym inny szpital z ZZO, ale to dlatego, że miałam ciężki poród i b. silne skurcze + bóle krzyżowe przez tyłozgięcie macicy.
    Jak coś chcesz wiedzieć to mów. :)

Dzieki haneczka. Wlasnie wiem, ze nie ma zzo, ale we Wroclawiu tez rzadko daja i jakos nie licze, ze sie uda. Ja mam jeszcze na oku Olesice i Wroclaw Kamienskiego.
    Kurcze nie wiem juz sama co robic, wolalabym cc szczerze mowiac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja trochę żałuję, że te foresto nie nadaje się dla naszej kocicy. Boimy się że przy tych harcach na zewnątrz gdzieś się powiesi na niej lub zaczepi :(

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Mysza mam to samo cale zycia walka o kazdy kilogra za to w górę nie ma.problemu i weekend potrafilam miec 4 kilo! Zreszta kazde wakacje ze znajomymi i bez diety biegania kończyły sie plus 4 na wadze. Smialam sie bo kazdy po wyjedzie tygodniowym na snowboard chodl a ja pomimo, ze pierwsza na stoku i ostatnia z niego tylam 4 kilo!

mychakruszyna lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam szczupla (poniżej 50kg) dopóki paliłam papierosy...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ale akurat tu lepiej ze nie palisz. Papiersy to zło.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1711 1712 1713 1714 1715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ