SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a107838ee2da.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/733cb099ad66.jpg

Hejka mamy
    Na przedramionach takie cos mi w nocy wyszlo i w nocy swedzialo jakby po komarze smarowalam kremem i juz nie swedzi ale zostalo takie czerwone, pytanie mialyscie? grozne? martwic sie? dzwonic do gina?.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 10:48

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm nie mam pojecia od zcego to moze byc :/ moze lepiej skonsultowac to z lekarzem chociaz by rodzinnym? bo ginekolog pewnie za wiele nie pwoie jesli tego nie bedzie widzial tak mysle

• Sophia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    męczę się z prasowaniem i składaniem :P
    cudowna jesteś ;)

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:15

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    w pierwszej przytyłam 3,5 kg bez diety (bo nie miałam cukrzycy a słodycze dominowały)
    teraz zgubiłam na poczatku 5kg (stres?), potem 2 przez diete, więc aktualna waga jest i tak wyzsza od najniższej, ale z mojej strony wymagala mega wysiłku by ją w ogóle utrzymać na tym poziomie...bo "puste' kcal nie maja często węglowodanów (jadłam parówki, kielbaski, smażone), ale juz mam normalnie jadlowstręt, jem bo muszę (cukry!) ale ketonów nie mam a Piotrek nie jest najmniejszy...może jakiś rzeczywiscie fenomen-wiekszy bedzie, jak zaczne po ciązy tyć :D tak było za pierwszym razem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja na tablecie nie widzę, ale jeśli to wysypka, to możliwe, że jak u mnie uczulenie albo pokrzywka, która w ciąży często sie zdarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    męczę się z prasowaniem i składaniem :P
    Ja miałam plan złożyć małej prześcieradła. Włączyłam jednej, drugi, trzeci filmik instrukcję w obrazkach i pow wielu, wielu próbach uznałam, że nie da się, więc proszę nie niszcz mojego przekonania;)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka
    tak moim zdaniem wyglada pokrzywka, raczej to na tle alergicznym

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:42

• AJrin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widze temat wagi powraca ja sie nie ważę nic nie poradze na moje tycie ;) ile bedzie tyle ma być. Dreptam codziennie kilometry, w ten zaduch nie cwicze bo mam wrazenie ze urodze i serce mi wyskoczy. Wczoraj wydreptalam 10 kilometrów :)
    Co do rodziny no ja mam teściów nowobogackich mieszkali jako małżeństwo z 2 dzieci i babci na 38 metrach a teraz im sie w glowie poprzewracalo i maja 400 metrowa chate. Sa ok wyksztalceni i do nas w porzadku ale mają swoje teksty i mnie czasem wnerwia ze kurde nie pamietaja jak to jest na dorobku. I jak slusze moj wnusio nie bedzie chodził w byle czym to flaki mi wychodzą.
    Generalnie to maly od nich ma pol wyprawki ale to tej keszcze nie popralam smieje sie do M ze strach sie bac prac takie rzeczy bo to same markowe za kupe kasy. A ja całą wyprawke dostalam od kolezanki i brata wiec tak naprawde mam wszystko aż nadto.
    A co do 2 dziecka to my z M chcemy robic 2 jeszcze jak będę na macierzyńskim z racji babcinego wieku i faktu ze nie chce wracac na rok czy pol.do pracy. M 3 nie chce ja go strasze ze jak 2 bedzie chłopcem to robimy 3 dziewczynke ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Sophia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a107838ee2da.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/733cb099ad66.jpg

Hejka mamy
    Na przedramionach takie cos mi w nocy wyszlo i w nocy swedzialo jakby po komarze smarowalam kremem i juz nie swedzi ale zostalo takie czerwone, pytanie mialyscie? grozne? martwic sie? dzwonic do gina?.
    Wapno polecam, ja niestety męczę się z jakąś dermatozą już od maja. Odwiedziłam już trzech dermatologów, każdy przepisuje coś innego. Ostatni przepisał leki doustne i zapewnił, że mogę spokojnie brać w ciąży. Niestety jak zapytałam o zdanie gina to absolutnie zabronił przyjmowania przepisanych leków.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://niebalaganka.pl/jak-zlozyc-przescieradlo-z-gumka/

gorzej z prasowaniem, bo co wyprasowałam jedno zagniecenie to z drugiej strony zrobiło się większe. Jak ktoś mi powie że nie wygląda to dobrze w łóżeczku to zdejmę i każę prasować :P ale i tak wyglądają o niebo lepiej niż po wyciągnięciu z pralki.

Mam jeszcze jeden problem - wyprałam ostatnio poszewkę na poduchę do karmienia i za nic w świecie nie mogę odpiąć teraz zamka, bo ją wywaliłam na lewą stronę. Jakieś pomysły? Świeczka przetestowana i nie zdała egzaminu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza co do pracy kurierów to zgadzam się, prawda naprawdę mają chłopaki przewalone. Chociaż ten z dpd mnie oszukał a to inna kwestia. Ja mam problem dlatego, że mi ich szkoda, jak prosi przez tel czy może w punkcie zostawić to się zgadzam.

Anka ja się niedawno męczyłam, u 2 dermatologów byłam. Musisz dojść do tego co może Cię uczulać, mi to msc zajęło. A swędziało jak diabli. Na złagodzenie dostałam maść dla dzieci Calmapherol i o dziwo zadziałało. Teraz na całe ciało stosuje i gładka skórka jak nigdy:)

Wątpię, żeby dzidzi to zagrażało, raczej nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 11:01

• Sophia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    http://niebalaganka.pl/jak-zlozyc-przescieradlo-z-gumka/

gorzej z prasowaniem, bo co wyprasowałam jedno zagniecenie to z drugiej strony zrobiło się większe. Jak ktoś mi powie że nie wygląda to dobrze w łóżeczku to zdejmę i każę prasować :P ale i tak wyglądają o niebo lepiej niż po wyciągnięciu z pralki.

Mam jeszcze jeden problem - wyprałam ostatnio poszewkę na poduchę do karmienia i za nic w świecie nie mogę odpiąć teraz zamka, bo ją wywaliłam na lewą stronę. Jakieś pomysły? Świeczka przetestowana i nie zdała egzaminu :(

Kochana czy ja mogłabym Cię serdecznie zaprosić do mnie na jakiś miesiąc?? W zasadzie to nawet mogłabyś u mnie zamieszkać. Wiesz dzieci się nie będą nudzić, ja robię całkiem dobrą kawkę. Przemyśl to proszę.

inzynierka lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    najpierw do siebie zapraszam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Kochana czy ja mogłabym Cię serdecznie zaprosić do mnie na jakiś miesiąc?? W zasadzie to nawet mogłabyś u mnie zamieszkać. Wiesz dzieci się nie będą nudzić, ja robię całkiem dobrą kawkę. Przemyśl to proszę.
    U mnie wystarczyłoby, żeby LRF zrobiła porządek z oknami, to po Tobie Sophia zapraszam LRF, ja mogę zaoferować ciasto, albo jakiś deser z owocami;) od razu te prześcieradła mi złożysz, bo mój mózg tego nigdy nie ogarnie;);)

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    tez nie planowałabym teraz dziecka...
    a juz pytałam gin o trzecie - jak pójdzie wszystko dobrze, to za rok do pracy nie wróce
    Tez mam taki plan :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EE tam ja zdanych przescieradel prasowac nie mam zamiaru :) na matrerac sie naciagnie to zagniecen widac nie bedzie, a zreszta kto by sie tym przejmowal? :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

‹‹ 1749 1750 1751 1752 1753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ