X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a107838ee2da.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/733cb099ad66.jpg

Hejka mamy
    Na przedramionach takie cos mi w nocy wyszlo i w nocy swedzialo jakby po komarze smarowalam kremem i juz nie swedzi ale zostalo takie czerwone, pytanie mialyscie? grozne? martwic sie? dzwonic do gina?.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 10:48

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm nie mam pojecia od zcego to moze byc :/ moze lepiej skonsultowac to z lekarzem chociaz by rodzinnym? bo ginekolog pewnie za wiele nie pwoie jesli tego nie bedzie widzial tak mysle

• Sophia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    męczę się z prasowaniem i składaniem :P
    cudowna jesteś ;)

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:15

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    w pierwszej przytyłam 3,5 kg bez diety (bo nie miałam cukrzycy a słodycze dominowały)
    teraz zgubiłam na poczatku 5kg (stres?), potem 2 przez diete, więc aktualna waga jest i tak wyzsza od najniższej, ale z mojej strony wymagala mega wysiłku by ją w ogóle utrzymać na tym poziomie...bo "puste' kcal nie maja często węglowodanów (jadłam parówki, kielbaski, smażone), ale juz mam normalnie jadlowstręt, jem bo muszę (cukry!) ale ketonów nie mam a Piotrek nie jest najmniejszy...może jakiś rzeczywiscie fenomen-wiekszy bedzie, jak zaczne po ciązy tyć :D tak było za pierwszym razem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja na tablecie nie widzę, ale jeśli to wysypka, to możliwe, że jak u mnie uczulenie albo pokrzywka, która w ciąży często sie zdarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    męczę się z prasowaniem i składaniem :P
    Ja miałam plan złożyć małej prześcieradła. Włączyłam jednej, drugi, trzeci filmik instrukcję w obrazkach i pow wielu, wielu próbach uznałam, że nie da się, więc proszę nie niszcz mojego przekonania;)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka
    tak moim zdaniem wyglada pokrzywka, raczej to na tle alergicznym

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:42

• AJrin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widze temat wagi powraca ja sie nie ważę nic nie poradze na moje tycie ;) ile bedzie tyle ma być. Dreptam codziennie kilometry, w ten zaduch nie cwicze bo mam wrazenie ze urodze i serce mi wyskoczy. Wczoraj wydreptalam 10 kilometrów :)
    Co do rodziny no ja mam teściów nowobogackich mieszkali jako małżeństwo z 2 dzieci i babci na 38 metrach a teraz im sie w glowie poprzewracalo i maja 400 metrowa chate. Sa ok wyksztalceni i do nas w porzadku ale mają swoje teksty i mnie czasem wnerwia ze kurde nie pamietaja jak to jest na dorobku. I jak slusze moj wnusio nie bedzie chodził w byle czym to flaki mi wychodzą.
    Generalnie to maly od nich ma pol wyprawki ale to tej keszcze nie popralam smieje sie do M ze strach sie bac prac takie rzeczy bo to same markowe za kupe kasy. A ja całą wyprawke dostalam od kolezanki i brata wiec tak naprawde mam wszystko aż nadto.
    A co do 2 dziecka to my z M chcemy robic 2 jeszcze jak będę na macierzyńskim z racji babcinego wieku i faktu ze nie chce wracac na rok czy pol.do pracy. M 3 nie chce ja go strasze ze jak 2 bedzie chłopcem to robimy 3 dziewczynke ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Sophia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a107838ee2da.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/733cb099ad66.jpg

Hejka mamy
    Na przedramionach takie cos mi w nocy wyszlo i w nocy swedzialo jakby po komarze smarowalam kremem i juz nie swedzi ale zostalo takie czerwone, pytanie mialyscie? grozne? martwic sie? dzwonic do gina?.
    Wapno polecam, ja niestety męczę się z jakąś dermatozą już od maja. Odwiedziłam już trzech dermatologów, każdy przepisuje coś innego. Ostatni przepisał leki doustne i zapewnił, że mogę spokojnie brać w ciąży. Niestety jak zapytałam o zdanie gina to absolutnie zabronił przyjmowania przepisanych leków.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://niebalaganka.pl/jak-zlozyc-przescieradlo-z-gumka/

gorzej z prasowaniem, bo co wyprasowałam jedno zagniecenie to z drugiej strony zrobiło się większe. Jak ktoś mi powie że nie wygląda to dobrze w łóżeczku to zdejmę i każę prasować :P ale i tak wyglądają o niebo lepiej niż po wyciągnięciu z pralki.

Mam jeszcze jeden problem - wyprałam ostatnio poszewkę na poduchę do karmienia i za nic w świecie nie mogę odpiąć teraz zamka, bo ją wywaliłam na lewą stronę. Jakieś pomysły? Świeczka przetestowana i nie zdała egzaminu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza co do pracy kurierów to zgadzam się, prawda naprawdę mają chłopaki przewalone. Chociaż ten z dpd mnie oszukał a to inna kwestia. Ja mam problem dlatego, że mi ich szkoda, jak prosi przez tel czy może w punkcie zostawić to się zgadzam.

Anka ja się niedawno męczyłam, u 2 dermatologów byłam. Musisz dojść do tego co może Cię uczulać, mi to msc zajęło. A swędziało jak diabli. Na złagodzenie dostałam maść dla dzieci Calmapherol i o dziwo zadziałało. Teraz na całe ciało stosuje i gładka skórka jak nigdy:)

Wątpię, żeby dzidzi to zagrażało, raczej nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 11:01

• Sophia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    http://niebalaganka.pl/jak-zlozyc-przescieradlo-z-gumka/

gorzej z prasowaniem, bo co wyprasowałam jedno zagniecenie to z drugiej strony zrobiło się większe. Jak ktoś mi powie że nie wygląda to dobrze w łóżeczku to zdejmę i każę prasować :P ale i tak wyglądają o niebo lepiej niż po wyciągnięciu z pralki.

Mam jeszcze jeden problem - wyprałam ostatnio poszewkę na poduchę do karmienia i za nic w świecie nie mogę odpiąć teraz zamka, bo ją wywaliłam na lewą stronę. Jakieś pomysły? Świeczka przetestowana i nie zdała egzaminu :(

Kochana czy ja mogłabym Cię serdecznie zaprosić do mnie na jakiś miesiąc?? W zasadzie to nawet mogłabyś u mnie zamieszkać. Wiesz dzieci się nie będą nudzić, ja robię całkiem dobrą kawkę. Przemyśl to proszę.

inzynierka lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    najpierw do siebie zapraszam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Kochana czy ja mogłabym Cię serdecznie zaprosić do mnie na jakiś miesiąc?? W zasadzie to nawet mogłabyś u mnie zamieszkać. Wiesz dzieci się nie będą nudzić, ja robię całkiem dobrą kawkę. Przemyśl to proszę.
    U mnie wystarczyłoby, żeby LRF zrobiła porządek z oknami, to po Tobie Sophia zapraszam LRF, ja mogę zaoferować ciasto, albo jakiś deser z owocami;) od razu te prześcieradła mi złożysz, bo mój mózg tego nigdy nie ogarnie;);)

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    tez nie planowałabym teraz dziecka...
    a juz pytałam gin o trzecie - jak pójdzie wszystko dobrze, to za rok do pracy nie wróce
    Tez mam taki plan :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EE tam ja zdanych przescieradel prasowac nie mam zamiaru :) na matrerac sie naciagnie to zagniecen widac nie bedzie, a zreszta kto by sie tym przejmowal? :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

‹‹ 1749 1750 1751 1752 1753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ