X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie zaczynamy 34 tydzien :)

Sabina, kamciaelcia lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    A tak poza tym... strasznie mi się dłuży wszystko... a wizyta dopiero 11 sierpnia...
    Miałam za cytować, my też mamy wizytę 11 :) i jakoś mi smutno jak pomyślę że to ostatnia.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    A i dziś mamy 3. rocznicę bycia razem. Ciekawe, czy nadal jest za spotkaniem z tą suką........
    Kochana bede z Toba szczera sila nic nie naprawisz i noe zmienosz a jedynie zaszkodzisz malej i sobie. Szanujcie sie wzajemnie :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po 11 będę miała co tydzień z KTG aż do rozwiązania. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    U mnie po 11 będę miała co tydzień z KTG aż do rozwiązania. ;)
    Ja będę miała tydzień spokoju, tydzień później ktg i poród. Wszystko się staje takie realne :)

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze 3 lub 4 wizyty :)
    Choć nie wiem, czy dotrwamy, bo w nocy miałam bóle jak na @ i skurcze. W dzień spokój, ale coś się dzieje. Jeszcze oby 1,5 tyg wytrwacr w dwupaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 09:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf
    Jak mi duszno. Oszaleje. Ciśnienie mam niskie, ale puls coraz wyzszy. Jeszcze choć 4 tygodnie muszę wytrzymać

Pirelko macie wózek! Szaleństwo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    U mnie jeszcze 3 lub 4 wizyty :)
    Choć nie wiem, czy dotrwamy, bo w nocy miałam bóle jak na @ i skurcze. W dzień spokój, ale coś się dzieje. Jeszcze oby 1,5 tyg wytrwacr w dwupaku.
    Jeszcze tylko 1.5 tygodnia u mnie dokładnie 2 damy radę. A później niech się dzieje co chce. Ja i tak czuje że do 29 sierpnia nie dotrwam. Coś czuje że Kuba mi na urodziny prezent zrobi i koło 16 sierpnia wyjdzie

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Jeszcze tylko 1.5 tygodnia u mnie dokładnie 2 damy radę. A później niech się dzieje co chce. Ja i tak czuje że do 29 sierpnia nie dotrwam. Coś czuje że Kuba mi na urodziny prezent zrobi i koło 16 sierpnia wyjdzie
    Ja też czuję, że do 25.08 nie dotrwam. Już czuję, że coś się tam powoli zmienia i zaczyna dziać. Trzeba czekać, co przyniesie los :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja też czuję, że do 25.08 nie dotrwam. Już czuję, że coś się tam powoli zmienia i zaczyna dziać. Trzeba czekać, co przyniesie los :)

A ja chciałabym się rozwiązać 25.08 w naszą 4 rocznicę ślubu.... kwiatową/owocową..., żeby mieć takiego Kwiatuszka/Truskaweczkę już w domku ;)

bisacz, agatia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy rocznice 30.08. i tez sobie po cichu marze, ze fajniw juz byloby miec maluszka obok :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek chyba nie zechce tacie zrobić niespodzianki i wychodzić na świeto wojska polskiego hahaha (15.08-
    mąz urodzony 11.11 czyli teraz w żwieto niepodległości, tak nazywa sie ulica na której mieszkamy :) i związek z wojskiem :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po mega sniadabku M poprosił o placuszki na sniadanie a ze dawno nie bylo to zrobilam i zjadlam az mi sie uszy trzęsły :) Mam fajny przepis na placki bez maki z kasza manna polecam.
    Szklanka kaszy mannej szklanka mleka odstawiamy na 20 min aby kasza peczniala dodajemy 2 jajka lyzeczke tluszczu ja daje kokosowy i łyżkę syropu klonowego, moze byc cukier waniliowy albo zwykly.
    Szybkie do zrobienia wszystko miesza sie lyzka w misce a pyszne w smaku.
    My dzos jedziemy na urodziny do rodziny M i juz ni ciezko na sama mysl siedzenia.

Bratek lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam urodziny 28.08 i tez bym nie narzekała na taki prezent :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wojsko górą :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OBY NIE TAK DO KOŃCA TO WOJSKO GÓRA :)

bisacz lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej dziewczyny :) ja wlasnie wstalam, o dziwo w, nocy wstalam tylko 1 raz do toalety :)

a teraz ide jesc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Pirelka na pewno bez porównania z wózkiem pojedynczym, ale powiem Ci jak mąż mi wznosił dwa dni temu wózek do domu (gondolę i stelaż) to powiedział, że musi stać stelaż w wózkarni na dole, bo zanim bym go wniosła na góre to bym się zesrała xD
    Ja na szczęście mam windę, dużą więc chyba się zmieści :D u mnie nie ma gdzie stać, więc będziemy musieli go rozkładać po każdym spacerku ;)
    Nasza spacerówka waży 14,5 kg więc nie ma opcji bym ją podnosiła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 10:21

• Bratek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, u mnie zaburzenia gospodarki węglami wyszły już kilkanaście lat temu :( więc nie mam złudzeń ;/ i czasem czuję się, jakbym siedziała na tykającej bombie ;) Zwłaszcza z Mamą-diabetykiem insulinozależnym ;/
    Ale z drugiej strony - cieszę się, że teraz szybciej się wszystko bada itd. - kiedyś nie było takich rzeczy - dopiero, jak były objawy takie, że ślepy by przeoczył, to nagle padało: Ooooooooo, to chyba cukrzyca....
    Więc w sumie powinnyśmy się cieszyć ;)
    P.S. Ooooo, też mamy czarnego kota!!!!!!!!!!! :-D

Btw-dowiedziałam się, że moja ciotka, bite pół wieku temu, ważyła przy narodzinach 4,6kg. W terminie. Dziewczynka :-O Aaaaaaaaaa.............
    Nie wiem, jak Mama. Z kolei, jak Mama rodziła, to brat też wieeeeeelki. Dopiero ja chyba bardziej wymiarowa ;)

Ajrin - i dobrze robisz. Mnóstwo facetów ma problemy z okazywaniem uczuć. Bo to... faceci ;) Jak się źle zareaguje, to się można nie doczekać ;)
    P.S. Przepis bezmączny brzmi fajnie, dziękować :)

A ja się dziś nad ranem obudziłam.... a moja dłoń robiła za poduszkę śpiącemu Mężowi... Urocze to było <3

Odnośnie kotów - nie wyobrażam sobie rozdzielania - tak samo z psem. I modlę się od miesięcy, by nie wyszła jakaś alergia itd. U nas całe stado nauczone spać "na kupie" <3 :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już końcem sierpnia się rozpakowujecie? :O A ja ciekawa jestem czy do końca sierpnia mnie położą do szpitala :D

‹‹ 1771 1772 1773 1774 1775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ