WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Ja siedzialamt cały czas przy Młodym, jak był w inkubatorze. Nikt mnie nie przeganial. Tylko on był późny wcześniak może dla tego. Sama go przewijalam, karmiłam przez "okienka"
-
Angela89 wrote:Niestety nie może ja widziałam córkę przez 2 godziny przez dobę
To też mnie wkurza.
U mnie jest stopień IIIA, nie wiem jak to się ma to polskich stopni referencyjności, ale mają oddział wcześniaków i biorą wcześniaki 28 tygodnia. Mają sale dla rodziców i twierdzą, że są "family-centered." Jejku, mam nadzieję, że nie będę musiała sprawdzać w praktyce... -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:właśnie angela
to sa wyjatkowe sytuacje...
na oiom do Emilki mogłam przychodzić 3x po pół godz...
ale jak ma się dziecko non stop to widać co robia
ja sama nie chodziłam na pobieranie krwi (tym bardziej z pietki), ale na kapiele sama się pchalam (i jako jedyna matka), bo mogłam dzieciątko z każdej str obejrzeć (sama bym tak noworodka nie obracała)
wazne, że Kubus rosnie, brzyszek rosnie i juz od poczatku bedziesz mogła dzieciątkiem sie cieszyc , bo bedzie przy tobie -
Behemottka wrote:Kurcze, Dzierzba, ściskam mocno. Jesteś twarda babka, nie daj się. Mam nadzieję, że facet dojrzeje. A ile jeszcze będziecie mieli na głowie teściową? Bo to na pewno nie pomaga.
agatia, Sabina lubią tę wiadomość
-
Dzierzba wrote:Rok prawie. Spoko żalę się bo mi lepiej wtedy ale serio nie czuję się jakoś źle. Jest mi smutno i przykro ale czekam na dzieci i się nimi zajmę w 100%. Niestety ciąża zmienia facetów. Wyłazi z nich wtedy prawdziwy charakter i nie zawsze jest on dobry. Teraz już serio spadam ogarnąć młodego i siebie i na spacer.
Wszystko przetrwasz, nawet rok z teściową
Buziaki dziewczyny, ja idę spać! -
Angela czy u Was po cc dostajesz dziecia skóra do skóry? Wiesz coś?
Ja się muszę położnych zapytać, jak jest u Nas, bo Młody poszedł do cieplarki, a Liwia, jak dobrze pojdzie za 4 dni nie będzie wczesniakiem i oby nie musiała być dogrzewanawięc jestem ciekawa, jak.to jest
Jeny dzisiaj mam 36+4 z synkiem tego dnia miałam ccWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 08:46
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Angela czy u Was po cc dostajesz dziecia skóra do skóry? Wiesz coś?
Ja się muszę położnych zapytać, jak jest u Nas, bo Młody poszedł do cieplarki, a Liwia, jak dobrze pojdzie za 4 dni nie będzie wczesniakiem i oby nie musiała być dogrzewanawięc jestem ciekawa, jak.to jest
-
Little Red Fox wrote:no właśnie widziałam, że mój zawsze miał w pobliżu buteleczkę z glukozą
zastanawiałam się po co....
-
angela
ja tez się czuję jakbym pierwsze dziecko rodziła, a nie przeszłam tego co ty
ide teraz do szpitala z łatka, ze moje dziecko nie zyje (to była pierwsza informacja, która gin podawał na oddział zapisujac mnie na cc), w teorii teraz będzie drugie, a ja nie mam pojecia jak nosic, ubrać i kpbo Emilka była wyjatkowa-cyca w ogóle nie chciala a do karmienia nie płakała nawet; nosić było ja łatwiej w tych wszystkich ortezach
starcha mam jak cholera, ze znów spotakm swoje "ulubione" połozne, a one jeszcze bardziej będa bezlitosne w swoich tekstach...bo nie dam sie teraz tak łatwo, ale hormony mózg odbieraja -
Angela89 wrote:Z tego co wiem u nas na początek dostaje tata kiedy Cię szyja a później kładą na Ciebie. W czwartek dokładnie spytam lekarza ale koleżanka mi mówiła że tak to u nas wygląda.
.
Muszę zapytać jak jest u nasoby te 4 dni Liwcia wytrzymała
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:angela
ja tez się czuję jakbym pierwsze dziecko rodziła, a nie przeszłam tego co ty
ide teraz do szpitala z łatka, ze moje dziecko nie zyje (to była pierwsza informacja, która gin podawał na oddział zapisujac mnie na cc), w teorii teraz będzie drugie, a ja nie mam pojecia jak nosic, ubrać i kpbo Emilka była wyjatkowa-cyca w ogóle nie chciala a do karmienia nie płakała nawet; nosić było ja łatwiej w tych wszystkich ortezach
starcha mam jak cholera, ze znów spotakm swoje "ulubione" połozne, a one jeszcze bardziej będa bezlitosne w swoich tekstach...bo nie dam sie teraz tak łatwo, ale hormony mózg odbieraja -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Ja bym chciała dotrwać do 38tc, bo już z 39tc ginka zrezygnowała
Ale za 4 dni, jak będzie 37+1 to już nie będzie wcześniak i od tego czasu może dziać się wola niebai przy dobrych wiatrach nawet do 29 sierpnia damy radę. Ja tam już się cieszę że jestem w tym tygodniu którym jestem. Ilość infekcji których miałam pewnie by sytuacja się powtórzyła
agatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny