X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja siedzialamt cały czas przy Młodym, jak był w inkubatorze. Nikt mnie nie przeganial. Tylko on był późny wcześniak może dla tego. Sama go przewijalam, karmiłam przez "okienka" :)
    Moja mała leżała na OIOMie i różne sytuację tam się działy których mama widzieć nie powinna. Tydzień przed wypisem przenieśli ja na patologie gdzie byłam z nia 3 godziny w ciągu dnia i tam mogłam robić przy niej wszystko. W inkubatorze zmieniałam pampersy. A 2dni przed wypisem położyli mnie znów na oddział i miałam ja już przy sobie aby się jej nauczyć.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Niestety nie może ja widziałam córkę przez 2 godziny przez dobę

To też mnie wkurza.

U mnie jest stopień IIIA, nie wiem jak to się ma to polskich stopni referencyjności, ale mają oddział wcześniaków i biorą wcześniaki 28 tygodnia. Mają sale dla rodziców i twierdzą, że są "family-centered." Jejku, mam nadzieję, że nie będę musiała sprawdzać w praktyce...

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    właśnie angela
    to sa wyjatkowe sytuacje...
    na oiom do Emilki mogłam przychodzić 3x po pół godz...
    ale jak ma się dziecko non stop to widać co robia
    ja sama nie chodziłam na pobieranie krwi (tym bardziej z pietki), ale na kapiele sama się pchalam (i jako jedyna matka), bo mogłam dzieciątko z każdej str obejrzeć (sama bym tak noworodka nie obracała ;) )
    wazne, że Kubus rosnie, brzyszek rosnie i juz od poczatku bedziesz mogła dzieciątkiem sie cieszyc , bo bedzie przy tobie
    Oj tak teraz już wszystko inaczej będzie, będę mieć go przy sobie. W tej kwesti czuje się jakbym miała urodzić pierwszy raz.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Kurcze, Dzierzba, ściskam mocno. Jesteś twarda babka, nie daj się. Mam nadzieję, że facet dojrzeje. A ile jeszcze będziecie mieli na głowie teściową? Bo to na pewno nie pomaga.
    Rok prawie. Spoko żalę się bo mi lepiej wtedy ale serio nie czuję się jakoś źle. Jest mi smutno i przykro ale czekam na dzieci i się nimi zajmę w 100%. Niestety ciąża zmienia facetów. Wyłazi z nich wtedy prawdziwy charakter i nie zawsze jest on dobry. Teraz już serio spadam ogarnąć młodego i siebie i na spacer. :)

agatia, Sabina lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Rok prawie. Spoko żalę się bo mi lepiej wtedy ale serio nie czuję się jakoś źle. Jest mi smutno i przykro ale czekam na dzieci i się nimi zajmę w 100%. Niestety ciąża zmienia facetów. Wyłazi z nich wtedy prawdziwy charakter i nie zawsze jest on dobry. Teraz już serio spadam ogarnąć młodego i siebie i na spacer. :)

Wszystko przetrwasz, nawet rok z teściową :)

Buziaki dziewczyny, ja idę spać!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela czy u Was po cc dostajesz dziecia skóra do skóry? Wiesz coś?
    Ja się muszę położnych zapytać, jak jest u Nas, bo Młody poszedł do cieplarki, a Liwia, jak dobrze pojdzie za 4 dni nie będzie wczesniakiem i oby nie musiała być dogrzewana :) więc jestem ciekawa, jak.to jest :)

Jeny dzisiaj mam 36+4 z synkiem tego dnia miałam cc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 08:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela czy u Was po cc dostajesz dziecia skóra do skóry? Wiesz coś?
    Ja się muszę położnych zapytać, jak jest u Nas, bo Młody poszedł do cieplarki, a Liwia, jak dobrze pojdzie za 4 dni nie będzie wczesniakiem i oby nie musiała być dogrzewana :) więc jestem ciekawa, jak.to jest :)
    Z tego co wiem u nas na początek dostaje tata kiedy Cię szyja a później kładą na Ciebie. W czwartek dokładnie spytam lekarza ale koleżanka mi mówiła że tak to u nas wygląda.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no właśnie widziałam, że mój zawsze miał w pobliżu buteleczkę z glukozą :/
    zastanawiałam się po co...
    Najwidoczniej po to zeby super spac, a po wyjsciu do domu z karmieniem tez mieli na pocztku problemy i tez mm troche podawali, wezwali babke od laktacji zan150zl.i im pokazala jak mala karmic bo tez nie chciala pic, bo jak ty w szpitalu nie karmisz to daja butle i cheja, a niby szpjtal przyjazny dziecku i piers przedewszystkim :/.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    ja tez się czuję jakbym pierwsze dziecko rodziła, a nie przeszłam tego co ty ;)
    ide teraz do szpitala z łatka, ze moje dziecko nie zyje (to była pierwsza informacja, która gin podawał na oddział zapisujac mnie na cc), w teorii teraz będzie drugie, a ja nie mam pojecia jak nosic, ubrać i kp :D bo Emilka była wyjatkowa-cyca w ogóle nie chciala a do karmienia nie płakała nawet; nosić było ja łatwiej w tych wszystkich ortezach :D
    starcha mam jak cholera, ze znów spotakm swoje "ulubione" połozne, a one jeszcze bardziej będa bezlitosne w swoich tekstach...bo nie dam sie teraz tak łatwo, ale hormony mózg odbieraja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Półprzytomnym okiem rzuciłam na suwaczek, a tu 40 dni do porodu. A ja pamiętam jak było 40 tygodni i postanowiliśmy, że w tym cyklu zaczniemy próby :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Z tego co wiem u nas na początek dostaje tata kiedy Cię szyja a później kładą na Ciebie. W czwartek dokładnie spytam lekarza ale koleżanka mi mówiła że tak to u nas wygląda.
    U mnie tata nie dostanie, bo go nie będzie w szpitalu. Nie będzie mi papral, tak pięknego dnia ;).
    Muszę zapytać jak jest u nas :) oby te 4 dni Liwcia wytrzymała :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    behempttka
    a u mnie 16 dni :)

Behemottka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo ja musze sie witać w 37 tc :)
    doczekalam sie :D teraz juz mogę być spokojna, ze mój szpital przyjmie mnie na cc w razie wcześniejszej akcji ;)

Angela89, Sabina, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, Anulka01, mmargol lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    ja tez się czuję jakbym pierwsze dziecko rodziła, a nie przeszłam tego co ty ;)
    ide teraz do szpitala z łatka, ze moje dziecko nie zyje (to była pierwsza informacja, która gin podawał na oddział zapisujac mnie na cc), w teorii teraz będzie drugie, a ja nie mam pojecia jak nosic, ubrać i kp :D bo Emilka była wyjatkowa-cyca w ogóle nie chciala a do karmienia nie płakała nawet; nosić było ja łatwiej w tych wszystkich ortezach :D
    starcha mam jak cholera, ze znów spotakm swoje "ulubione" połozne, a one jeszcze bardziej będa bezlitosne w swoich tekstach...bo nie dam sie teraz tak łatwo, ale hormony mózg odbieraja
    Instynkt nam pomoże. A położne na stos! Mimo wszystko mamy i tak łatwiej, wiemy co to szalenie hormonów po porodzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    U mnie tata nie dostanie, bo go nie będzie w szpitalu. Nie będzie mi papral, tak pięknego dnia ;).
    Muszę zapytać jak jest u nas :) oby te 4 dni Liwcia wytrzymała :)
    Dacie radę :) już z górki ja też czekam na 37 i mogę rodzic :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dacie radę :) już z górki ja też czekam na 37 i mogę rodzic :)
    Ja bym chciała dotrwać do 38tc, bo już z 39tc ginka zrezygnowała ;)
    Ale za 4 dni, jak będzie 37+1 to już nie będzie wcześniak i od tego czasu może dziać się wola nieba ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    no te hormony przerazaja :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja bym chciała dotrwać do 38tc, bo już z 39tc ginka zrezygnowała ;)
    Ale za 4 dni, jak będzie 37+1 to już nie będzie wcześniak i od tego czasu może dziać się wola nieba ;)
    Mi już dr gratulowal że doszliśmy tak daleko. On początkowo mówił o 34-35tc ale teraz spokojnie mówi że wcześniaka nie będzie :) i przy dobrych wiatrach nawet do 29 sierpnia damy radę. Ja tam już się cieszę że jestem w tym tygodniu którym jestem. Ilość infekcji których miałam pewnie by sytuacja się powtórzyła

agatia lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide na drzemke :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:21

‹‹ 1862 1863 1864 1865 1866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ