X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja wlasnie tez widze ze nikogo nie ma z konca wrzesnia :/

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    mmargol to też znam :)

Dziewczyny jak się wody sączą to trzeba szybko na IP czy jak to jest?

Bo coś mi po nodze pociekło. Wzięłam papierek i była niebieska plama na nim. Następny już był normalnie żółty...oczywiście lampka mi się zapaliła i myślę

Lepiej sprawdzić na IP czy tych wód nie ma za mało, jak się będą dalej sączyć. Szczególnie, że ciąża jeszcze nie jest donoszona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Czyli dużo folii bąbelkowej:D przydałoby się przekazać zestresowanym mamuśkom;);)
    Trochę było, ale bez szału..widziałam więcej :D laktator zawinięty w jedną warstwę i reszta drobnostek w drugą i na wierzchu trochę, by nie latało ;P

• Dzierzba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin z om na 20.09 :D Chyba bym oszalała jakbym miała rosnąć jeszcze 40 dni.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:00

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Haneczka
    Ale to nawet nóg się nie dało zlaczyc :D
    Ale na pewno pomogło nielezenie w szpitalu. Bo takie leżenie i nic nie robienie nie zawsze na zdrówko wychodzi
    Mój mąż mnie uświadomił po tym jak się naoglądał mnie podczas porodu, że rozwarcie nie idzie w poprzek tylko wzdłuż. Czyli robi się szpara tak jakby jas ktoś przeciął od pipkido odbytu a nie w szerz :D więc nogi można złączyć :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Macie insta???
    Na just.baby jest filmik porodowy.... Boziu jaka biedna ta kruszynka....;(
    Kto w ogóle pozwala na filmowanie i upublicznianie??? Ok to inna kwestia....
    Ale jak kruszynka biedniutka:(
    Te dzieci to faktycznie cierpią bardziej niż my....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 16:33

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja mam termin z om na 20.09 :D Chyba bym oszalała jakbym miała rosnąć jeszcze 40 dni.
    I w tej chwili pozazdrościłam Ci bliźniaków :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka
    Nawet się uśmiałam :D bo ja nigdy nie myślałam nad tym jak to rozwarcie wygląda :D bardziej okrągło to sobie wyobrażałam niż podluznie :D
    Ale natura pewnie przez to chodzenie i składanie nóg tak wymyśliła ;)
    Brawa tez dla męża ze taki odważny i wnikliwy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    I w tej chwili pozazdrościłam Ci bliźniaków :D
    Chcesz to dam ci brzuch ponosić, szybko ci się odechce. Raz, że ciężar, a dwa tańce we wszystkich kierunkach ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

a takie pytanie mam, bo ty mialas artroskopie kolana, bylas moze pw ubezpieczona na wlasna reke ? Bo chcialam zapytac ile ew % uszczerbku na zdrowiu ci przyznali, bo skladalam tydzien temu doksy meza za artroskopie z pw ubezpieczenia i lada dzien decyzja ma przyjsc i chcialam jakis punkt odniesienia miec

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masakra, jak mi to powiedział, to byłam szczerze zaskoczona. Bo to było moje rozwarcie 10 cm, a nawet nie wiedziałam jak to wygląda. :P hahah

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka.... Mój maz pewnie podziwiałby Twojego męża.... No on planuje stać przy głowie i zamknąć oczy :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja tez sie nad rozwarciem nie zasatanaeialam jak wyglada ale tez bardiej wyobrazam sobie jako okragla dzire jak dno od garnka :)

• Dzierzba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka teraz już nigdy nie spojrzę we władcy pierścieni na oko saurona bo mnie sie będzie z jednym kojarzyło :D

mysza0406, kamciaelcia, haneczka, agatia, Sabina, Magdziulla, stardust87, Macioszczyczka, Dariah lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Chcesz to dam ci brzuch ponosić, szybko ci się odechce. Raz, że ciężar, a dwa tańce we wszystkich kierunkach ;)
    Te tańce to fakt :D brzuch jak łóżko wodne :P

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrafiłam mu opisać jak wyglada szyjka macicy. Wiec mu wygooglowalam nie trakcie pokazywania włączyło sie kolejne zdjęcie szyjka w krwi. Pewnie podczas miesiączki.... Powiedział ze na razie nie będziemy sie bzykać....
    Cóż....
    Wrażliwy ten mój chłop....

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I generalnie on pamięta mój poród ze szczegółami, a ja nie, bo nie dość, że spałam między skurczami po 2 minuty (rodziłam od 14 do 6 rano) to jeszcze zapomniałam jaki to był ból, bo tak natura to wymyśliła, a on biedny wszystko pamięta. Właściwie to 2. cc jest też trochę dla niego, żeby nie musiał tego rozwarcia znów oglądać biedaczek . :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Zazdroszczę tylko tego, że rozwiązanie przyjdzie szybciej.:)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobrze ze moj chlop nie jest taki ciekawski :) ale tez nie przerażają go takie rzeczy caly porod dzielnie bul przy mnie i sluchal tych wrzaskow i znosil wbijanie pazuroe w reke :)

‹‹ 1948 1949 1950 1951 1952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ