X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Nie starałam się wtedycji o żadne odszkodowania. ..
    No oprócz takiego z nnw po wypadku (i łącznie chyba dali 20%)
    W artroskopii chodziło u mnie o diagnozę oraz udało się zreperowac kolano. ..niby bo później wszystko wróciło do stanu z przed operacji
    Ja miałam (mam) chondromalacje i lateralizacje rzepki
    Raczej od choroby zależy ten procentowy uszczerbek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to pozostaje mi czekać na decyzje, moj maz mial czyszczona i wycieta czesc lakatki

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    I ja 3 miesiące po trafiłam w trybie pilnym na oddział rehabilitacji - zanik mięśnia czworoglowego czyli powiklanie po artroskopii
    Stąd też rzepka wróciła do starej pozycji. ..i lekarz juz nie chciał operować drugiego kolana

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Haneczka.... Mój maz pewnie podziwiałby Twojego męża.... No on planuje stać przy głowie i zamknąć oczy :D

Ja ten poród przeżyłam tylko dzięki mojemu mężowi, który do końca, do skurczów partych wciskał mi na każdym skurczu kciuki w nerwy krzyżowe. Tak więc nie mógł stać przy głowie niestety. :) Miałam tak silne bóle krzyżowe, że pomimo tensów (prąd na maxa) i gazu rozweselającego widziałam gwiazdki w oczach. Tyle, dobrego że byłam tym gazem trochę naćpana.

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jadę na wizytę, do później :)

pirelka, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też mam wizytę, ale o 18:45 dopiero.

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ale Twój Kuba już duży- pół kg cięższy od mojego ;-)

powodzenia na wizytach !

mhsvi09k4211dm8g.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek tez pędził z wagą ale jest już wyprzedzony
    Ale niby w dniu cc lekarz (a dokładnie program ) przewiduje 3500-3600 g wiec zobaczymy :D emilka tyle miała w tym samym czasie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba miałam to samo skojarzenie i jak napisałaś o oku Saurona dostałam ataku śmiechu na całą salę ;)

AJrin, Dzierzba lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    z Emilka ta jej główka pod prawymi zebrami byla dla mnie strasznie bolesna, taki tepy ciagły ból
    teraz na szczęscie jest inaczej-bo nawet mąz to zauwazył

Ja przez ten tyłeczek nie moge na prawym boku lezec :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sarcia
    I ja 3 miesiące po trafiłam w trybie pilnym na oddział rehabilitacji - zanik mięśnia czworoglowego czyli powiklanie po artroskopii
    Stąd też rzepka wróciła do starej pozycji. ..i lekarz juz nie chciał operować drugiego kolana

no moj maz tez wlasnie ma znik miesnia ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na prawym tez nie m moge lezec, i ostatnio nawet na lewym bo si budze z jakims bolem od pachiwn promieniujacym ;/ i budze sie na plecach codziennie

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    no moj maz tez wlasnie ma znik miesnia ;/

ja sie tak pieknie goiłam po artroskopii, że lekarz nie skierowal na rehabilitacje
    i mięsien nagle zacząl zanikać...w centymetrach wyszło , ze nie , ale na oko miałam nogę przy kolanie jak łokieć...lekarz nie dawał szans na pełna odbudowe, zwłaszcza dwugłowego...i co ? 3 tyg wystarczyły
    no i wtedy na tym oddziale męza poznałam :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila
    to historia z happy endem ! :)
    No moj maz tez na rehabilistacje zadna skierowania nie dostal...dopiero po 2 operacji za 7 miesiecy bedzie go czekac rehabilitacja

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Ja przez ten tyłeczek nie moge na prawym boku lezec :)

Piotrus leży jakby na prawym boczku, główkę ma u góry, plecki biegna wzdłuz lewej str mojego brzucha i dupencja na dole :)
    i sama do siębie sie śmieje, ze jak spie na lewym boku to Piotrek na plecach, a jak spię na prawym to mały lewituje kończynami w dół :D i każda pozycja wygodna, najbardziej ta na plecach, czego poza ciążą nie robie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj ma glowe u dolu po prawej stornie a pupe na/pod zolądkiem a caly kregoslup po lewej stonie taki wywijas z niego, no i juz nie maly bo prawie 2 kg wazy!

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie wróciłam do domku, byłam w galerii.

Zaobserwowałam, że teraz wyciszyły mi się kłucia w pochwie, biorę znów luteinę, kilka dni nie brałam i efekt chyba był, tak sobie myślę. Ale za to jak chodze to brzuch mam od razu twardy, kamień, nie ciągnie mnie na dole, czy w kroczu tylko ogólnie jakby głas mi się napina. Ciekawe co to będzie jak skończe opakowanie luetiny i kazał mi odstawić. Do tego bolą mnie stopy bo buty chyba niewygodne mam i idę jak kaczka:)

A jakie są wyprzedaże! oczywiśćie nic sobie nie kupiałm, ale mama sobie kupiła więc się cieszę bo zawsze marudzi że nic nie ma:) W reserverd jest dodatkowe 50 % na druga rzecz przecenioną także zal nie skorzystać. Upatrzyłam jedną ala kurteczkę ale się zastanawiam bo 38 dużawe a 36 nie ma nigdzie:(

Mierzyłam biutonosze w HM, na dziale mama nie ma zadnej promocji:(. Ale nie kupiłam bo nie wiem ile mi urosną, już mi urosły piersi, więc chyba kupię taki z canpola na początek a potem sobie kupię jak mi już pokarm przyjdzie.

A te bluzki do karmienia: 2 za 100 zł???czy oni oszaleli??

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogolem w ciazy zadnych zakupow odziezowych nie robie :) przyjelam sobie zasade ze dopoki nie wroce do swojej sylwetki bede chodzic w tym co mam;)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach ! :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    ja sie kilka lat łudzilam z ta sylwetka i zakupów chetnie nie robilam...nic mi sie nie podoba powyżej 34/36
    ten stan trwa nadal, nie lubie zakupów

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1949 1950 1951 1952 1953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ