X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Nie starałam się wtedycji o żadne odszkodowania. ..
    No oprócz takiego z nnw po wypadku (i łącznie chyba dali 20%)
    W artroskopii chodziło u mnie o diagnozę oraz udało się zreperowac kolano. ..niby bo później wszystko wróciło do stanu z przed operacji
    Ja miałam (mam) chondromalacje i lateralizacje rzepki
    Raczej od choroby zależy ten procentowy uszczerbek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to pozostaje mi czekać na decyzje, moj maz mial czyszczona i wycieta czesc lakatki

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    I ja 3 miesiące po trafiłam w trybie pilnym na oddział rehabilitacji - zanik mięśnia czworoglowego czyli powiklanie po artroskopii
    Stąd też rzepka wróciła do starej pozycji. ..i lekarz juz nie chciał operować drugiego kolana

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Haneczka.... Mój maz pewnie podziwiałby Twojego męża.... No on planuje stać przy głowie i zamknąć oczy :D

Ja ten poród przeżyłam tylko dzięki mojemu mężowi, który do końca, do skurczów partych wciskał mi na każdym skurczu kciuki w nerwy krzyżowe. Tak więc nie mógł stać przy głowie niestety. :) Miałam tak silne bóle krzyżowe, że pomimo tensów (prąd na maxa) i gazu rozweselającego widziałam gwiazdki w oczach. Tyle, dobrego że byłam tym gazem trochę naćpana.

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jadę na wizytę, do później :)

pirelka, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też mam wizytę, ale o 18:45 dopiero.

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ale Twój Kuba już duży- pół kg cięższy od mojego ;-)

powodzenia na wizytach !

mhsvi09k4211dm8g.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek tez pędził z wagą ale jest już wyprzedzony
    Ale niby w dniu cc lekarz (a dokładnie program ) przewiduje 3500-3600 g wiec zobaczymy :D emilka tyle miała w tym samym czasie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba miałam to samo skojarzenie i jak napisałaś o oku Saurona dostałam ataku śmiechu na całą salę ;)

AJrin, Dzierzba lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    z Emilka ta jej główka pod prawymi zebrami byla dla mnie strasznie bolesna, taki tepy ciagły ból
    teraz na szczęscie jest inaczej-bo nawet mąz to zauwazył

Ja przez ten tyłeczek nie moge na prawym boku lezec :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sarcia
    I ja 3 miesiące po trafiłam w trybie pilnym na oddział rehabilitacji - zanik mięśnia czworoglowego czyli powiklanie po artroskopii
    Stąd też rzepka wróciła do starej pozycji. ..i lekarz juz nie chciał operować drugiego kolana

no moj maz tez wlasnie ma znik miesnia ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na prawym tez nie m moge lezec, i ostatnio nawet na lewym bo si budze z jakims bolem od pachiwn promieniujacym ;/ i budze sie na plecach codziennie

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    no moj maz tez wlasnie ma znik miesnia ;/

ja sie tak pieknie goiłam po artroskopii, że lekarz nie skierowal na rehabilitacje
    i mięsien nagle zacząl zanikać...w centymetrach wyszło , ze nie , ale na oko miałam nogę przy kolanie jak łokieć...lekarz nie dawał szans na pełna odbudowe, zwłaszcza dwugłowego...i co ? 3 tyg wystarczyły
    no i wtedy na tym oddziale męza poznałam :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila
    to historia z happy endem ! :)
    No moj maz tez na rehabilistacje zadna skierowania nie dostal...dopiero po 2 operacji za 7 miesiecy bedzie go czekac rehabilitacja

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Ja przez ten tyłeczek nie moge na prawym boku lezec :)

Piotrus leży jakby na prawym boczku, główkę ma u góry, plecki biegna wzdłuz lewej str mojego brzucha i dupencja na dole :)
    i sama do siębie sie śmieje, ze jak spie na lewym boku to Piotrek na plecach, a jak spię na prawym to mały lewituje kończynami w dół :D i każda pozycja wygodna, najbardziej ta na plecach, czego poza ciążą nie robie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj ma glowe u dolu po prawej stornie a pupe na/pod zolądkiem a caly kregoslup po lewej stonie taki wywijas z niego, no i juz nie maly bo prawie 2 kg wazy!

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie wróciłam do domku, byłam w galerii.

Zaobserwowałam, że teraz wyciszyły mi się kłucia w pochwie, biorę znów luteinę, kilka dni nie brałam i efekt chyba był, tak sobie myślę. Ale za to jak chodze to brzuch mam od razu twardy, kamień, nie ciągnie mnie na dole, czy w kroczu tylko ogólnie jakby głas mi się napina. Ciekawe co to będzie jak skończe opakowanie luetiny i kazał mi odstawić. Do tego bolą mnie stopy bo buty chyba niewygodne mam i idę jak kaczka:)

A jakie są wyprzedaże! oczywiśćie nic sobie nie kupiałm, ale mama sobie kupiła więc się cieszę bo zawsze marudzi że nic nie ma:) W reserverd jest dodatkowe 50 % na druga rzecz przecenioną także zal nie skorzystać. Upatrzyłam jedną ala kurteczkę ale się zastanawiam bo 38 dużawe a 36 nie ma nigdzie:(

Mierzyłam biutonosze w HM, na dziale mama nie ma zadnej promocji:(. Ale nie kupiłam bo nie wiem ile mi urosną, już mi urosły piersi, więc chyba kupię taki z canpola na początek a potem sobie kupię jak mi już pokarm przyjdzie.

A te bluzki do karmienia: 2 za 100 zł???czy oni oszaleli??

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogolem w ciazy zadnych zakupow odziezowych nie robie :) przyjelam sobie zasade ze dopoki nie wroce do swojej sylwetki bede chodzic w tym co mam;)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach ! :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    ja sie kilka lat łudzilam z ta sylwetka i zakupów chetnie nie robilam...nic mi sie nie podoba powyżej 34/36
    ten stan trwa nadal, nie lubie zakupów

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1949 1950 1951 1952 1953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ