WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Aisak
Położnej wspomniałam ze się robi -cisza była
W małym szpitalu doradca? ?raczej nie. Z prysznicem dziękuję ale ciut późno bo czekam na wizyty i do domu
A na wizycie gin juz lekarzom powiem
Najgorsze ze jest tyle "metod " a jak coś trzeba to amnezja
A boli jak cholera
Dostałam przeciwbólowe - na rękę bo po cc to już wczoraj nic nie brałam -
U mnie też malutki szpital, a taki doradca musi być. Zazwyczaj to 2w1 bo taniej polozna-doradca lak. Mąż niech laktatorem cię uratuje zaraz, a tak to prysznic, kapusta, ciepłe okłady z ręcznika. I kasowanie od pachy do środka.
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Broszka wrote:Dziewczyny pykajace jeszcze raz powodzenia!
Skali snilo mi sie ze urodzilas:P z tego co pamietam to mialas lekki porod-czyzby jakies sny prorocze?
Obyś miała prorocze snyjak narazie boli mnie tylko głowa hehe
Broszka lubi tę wiadomość
-
Powodzenia wszystkim PYKającym
Ja od 5.30 na nogach, bo Hubertowi się coś poprzestawiało i zamiast wstać o 7-7.30 to od dwóch dni po 5 wstajeNo cóż, łatwiej mi będzie do malucha wstawać dzięki temu
Kamcia - Piotruś słodziak i z charakteremHubert zawsze na USG pokazywał na faki
powiem Ci, że ostry zawodnik Ci się szykuje. A co do położnych to po prostu woła o pomstę do nieba - jak można kobiecie z zastojem nie pomóc? Toż to porządne zapalenie się może z tego rozwinąć
I żeby na całym oddziale nie było choć jednego laktatora? A co jak kobieta by przystawiała dziecko, dziecko byłoby pełne mleka po kokardę a ona nadal miałaby tyle mleka, że byłby zastój? Takie mądre są - "przystawiać"... Dobrze, że dziś do domu idziecie.
-
nick nieaktualny
-
A czy któraś dzis ciążowo wizytuje?
Ja mam kontrole szyjki. Zobaczymy co tym razem powie.
A po wizycie jade do mamy na placek ze śliwkami! -
nick nieaktualny
-
LRF a czemu masz wrazenie ze to bialko? Maly ma kolki zdiagnozowane a cos z kupa sie dzieje? Kolezanka jak jej mala miala problem z bialkoem to za przeproszeniem dziecko sraczke mialo non stop. Możesz na próbę odstawić białko nie powinno to zaszkodzic a sprawdzisz czy jest jakas zmiana. Powodzenia i 3mam kciuki bo dzielnie walczysz szacun.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 08:18
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:Witam się z rana, kamcia znajdź mleczne rodzeństwo dla Piotrusia
taki los, ja chcę karmić a mam mało, jak tak dalej pójdzie to oba nasze dzieciaczki skończą na butli -
Ulf ja mam dopiero usg we wtorek. Dzis w nocy dwa mocne skorcze przepowiadajace i godzina nocnych bóli miesiaczkowych. Zobaczymy we wtorek jak to podzialalo na szyjke.
-
nick nieaktualnyAngela, powoli z sił już opadam, a presja otoczenia wcale nie działa motywująco. Dobrze, że chociaż mam wsparcie w rodzinie i bliskich, którzy mi nie powtarzają w kółko że muszę KP, a jak przejdę na MM, to moje dziecko będzie miało problemy w szkole i mniejszy iloraz inteligencji
-
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:Witam się z rana, kamcia znajdź mleczne rodzeństwo dla Piotrusia
taki los, ja chcę karmić a mam mało, jak tak dalej pójdzie to oba nasze dzieciaczki skończą na butli
My już na butli
Mały po prostu cyca nie zasysa
Ale tylko cyca
Uwierz, nawet położne podawały sięjedne po 5 min inne po godz
Pokarm strzykawka wciagaly i dawały dziecku
A odciągac nie będę
A mały miał niski cukier wiec jedna pediatra wcale się nie cackala i nakazała dokarmiać mm co 3h
Cześć położnych mówiła ze co 3h to nie dokarmianie a karmienie i nie dawały mm
Wiec jak na wizycie nawet inny pediatra pytał o kp i o mm mówiłam wprost - z piersi krople godzinami wyciskalam a mm wiele godz nie byłoi nastąpił przełom -położne robiły jak im kazano bez dyskusji -55 to bardzo niski cukier a sobie robiły jaja
Miałam wielka nadzieje na cucusiowego synusia a ten wybrał co innego. Dobrze ze zachowałam zimna krew. Hormony nie buzuja. Zaraz ważenie wiec w liczbach wyjdzie czy mm dało rade. Dziecko tylko śpi najedzone i zadowolone. Nie będę żałować. Nie mogę.
Oby mm służyło
Co gorsze - badanie słuchu w szpitalu nie wyszło -awaria sprzętu -i czeka nas wyjazd do Gorzowa do ośrodka
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja dzis w nocy wstawalam tylko 1 raz i tym spospbem sie nawet wyspalam chociaz ostatnie dni daja mi popalic, dpbrze ze to juz koncowka tego remontu, dzis mnie czeka kulinarny zawror glowy czyli szykowanie urodzin dla mojej corki a tak bardzo nie mam na to sily
alejakos dam rade ! Teraz wstalam jem sniadanie i pije herbate i czekam na majstrow co maja drzwi wymieniac, plwinni lada moment sie zjawic
Moja corcia jeszcze spi, a maz juz w, pracy, dobrze ze dzis znow ladna, pogoda to mam zamiar whprac wszystkie posciele ktore sa obkurzone po remoncie -
nick nieaktualnyKAMILA
no w kpncu sie odezwalas bo juz sie, zastanawialam jak tammu Ciebie, jak sie czujesz i jak dajesz radeale dobrze ze wszysko sobrzw. A Piotrus mega slodziak i charakterek od malego plkazuje, skoro spi to nie przeszkadzac a co
kamciaelcia lubi tę wiadomość