X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 15:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, nam lekarka mówiła, żeby zrobić więcej i niech je ile chce, ale zauważyłam że mój ma taki odruch ssanie, że co mu do pyszczka nie wsadzić to już dulda o.O w szpitalu mówili, że pewnie wiecznie głodny, a on musi dostać albo smoczka, albo pieluszkę, o zgrozo ostatnio jak go za rączką trzymałam to moją rękę chciał sobie włożyć :D oby za kciuka się nie brał :/
    a je łapczliwie, rzuca się na butlę, jakby tydzień nie jadł, choć obalenie butli zajmuje mu ok 20-30 minut, bo robię mu 2-3 przerwy. Raz mi się krztusić zaczął :( sytuacja opanowana, mam wrażenie że to najbardziej niepokojące czasy w moim życiu

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab1694c9d379.jpg

O taką kolacyjka byla
    na bogato, ja na położniczym potrafiłam dostać dwie kromki i jajko, lub suche bułki i dwa plasterki mortadeli :) nigdy nie dostałyśmy na kolację żadnych warzyw.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    nasz tez łapczywy przez pierwszą połowę karmienia :) zje jakies 30ml, kaszlnie raz lub 2-musi być wtedy bekanko-dojada :)
    ale też mam wrażenie , ze gdyby dostał 100mł, z zachłanności zjadłby 100 :D a potem ulewanie :D

i pomysleć , ze w szpitalu po niby cycu(bo tak u mnie to wygladało :D ) dokarmiany był 15ml, potem 30 ml, a na wyjściu 40 ml :) brzuszek rósł :D

a smok - ku mojemu smutkowi - obok musi być :( tylko w nocy go nie potrzebuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, mój podulda chwilę i wypluwa, czasem się awanturuje, czasem grzecznie śpi. Mam wrażenie że jest za duży na jego małą buzię, ale jakoś sobie radzi :D będę musiała jakieś porządniejsze kupić, bo ten jest niby do 2 m-ca.

póki co czas na poranną dawkę szałwi - idę zaparzać zioła :D

http://iv.pl/images/27369961723649548662.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 09:45

kamciaelcia, AJrin, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Broszka, nick nieaktualny, bbeczka91, marta258, LewandowskaAnna, nick nieaktualny, Dariah lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    a wiesz co ja na czapke zawsze odp :) ?
    a pani w taka pogodę czapki nie założyła ???sasiadki zatykało

Jotc, bbeczka91, LewandowskaAnna lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    a smoczek mam z lovi i jakoś mały zassał
    ten z aventu (0-2m.) jest jakby dłuższy i nie zawsze mu pasuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy z MAM http://sklep.mambaby.pl/produkty_smoczki_0-2_miesiaca_mam_start.html i jeden schowany z canpola, jakiś najtańszy, który kupiłam w ciąży na wypadek gdyby był potrzebny, ale widzę że nie bardzo mu spasuje :)

ja czapkę zakładam, bo u nas z gór wieje o.O

Młody znowu takie odgłosy z siebie wydaje, że nie wiem o co chodzi :/
    ale śpi dalej, najprawdopodobniej chciał się wykopać z kocyka, w nocy pewnie go niepotrzebnie czasem wybudzam przez te marudzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 09:55

• AJrin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem kto sie wysypia za mas 3 w tym domu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b9231fe90dd.jpg

nick nieaktualny, Jotc, bbeczka91, marta258, A_n_k_a_80, Dariah lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Znowu ja. Tym razem chyba wywołają. Jeszcze czekam na lekarza, mam nadzieję, że tym razem przyjdzie. Ale mowili cos o cewniku. Cholera czyli ten balonik, ktorego ja strasznie nie chcialam:/ pewnie spotka mnie wszystko co najgorsze balonik, oksytocyna, przebicie pecherza, a na final krwotok;(

• Sophia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,
    Ja bardzo bym chciała jeszcze przed porodem wybrać się na depilacje bikini ale mogę się z czasem nie wyrobić. Muszę pomyśleć nad zaplanowaniem przyszłego tygodnia to może wszystko uda się zorganizować. Jak na razie muszę pomyśleć o zmyciu paznokci bo jak córka nie zechcę czekać do terminu to będę na porodówce szukać zmywacza.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    z canpola i Emilka nie chciała :) mam nadal jeden nowy różowy :D

a lovi moge od ręki niemal wszedzie kupić
    ale mam nadzieje ze dyduś w odstawkę w jakimś stopniu pójdzie (sporadycznie jak u małej)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla oby nie taki scenariusz nawet tak nie myśl. Życzę aby poszło szybko sama noe wiem co jest najlepsze bo slyszalam ze oksyroxyna nie taka fajna i ze przebicie pecherza najlepsze opinoa bratowej. Koleżanka rodzaca w kwietniu miala podana oksy tylko i jak nie poszlo a u niej nic a noc nie dało zrobili jej cc i nie meczyli. Wiec oby i Ciebie tam nie meczyli 3mam się.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.
    Magdziulla, mysl pozytywnie, musi byc dobrze, trzymamy kciuki, zeby wszystko poszlo sprawnie i zebys mogla dzis tulic malenstwo :)

Ja wczoraj namowilam meza na balsamowanie i pol nocy bolal mnie brzuch jak na okres. Cieszylam sie, ale potem sie wyciszylo i na razie jest spokoj.

Nie wiem, czy to faktycznie pomaga, ale dzis znow wybiore sie na jakis dluzszy spacer, pogoda w sam raz.

Macioszyczka, jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 10:01

• Sophia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Magdziulla oby nie taki scenariusz nawet tak nie myśl. Życzę aby poszło szybko sama noe wiem co jest najlepsze bo slyszalam ze oksyroxyna nie taka fajna i ze przebicie pecherza najlepsze opinoa bratowej. Koleżanka rodzaca w kwietniu miala podana oksy tylko i jak nie poszlo a u niej nic a noc nie dało zrobili jej cc i nie meczyli. Wiec oby i Ciebie tam nie meczyli 3mam się.
    Każdemu sprawdza się coś innego. Na szczęście nasze porody będą super przyjemne.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) Młody szaleje, Liwia śpi, a mata je śniadanko i pije kawkę :)
    Zaraz lecę pozalatwiac jeszcze sprawy w centrum, więc trzeba wyszykowac brygadę :)

Foxiku ja mam Sabsimplex po Borku, bo nie.otworzyłam, ale lekarz nam odradził z racji aspartamu i innych slodzikow w tym zawartych. Nie wiadomo, jakie są skutki dalekosiężne, ale może ponoć powodować ADHD. Trochę o tym w necie czytałam i jakoś obawiam się tych kropli ;)
    Foxiu u L smoczek był 2 dni na topie, śmiałam się, że brst nie chciał ona nadrobi, ale znowu go nie chce ;) nie zmuszam, będę się cieszyć z drugiego bezsmoczkowego dziecka.

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Witam się :) Młody szaleje, Liwia śpi, a mata je śniadanko i pije kawkę :)
    Zaraz lecę pozalatwiac jeszcze sprawy w centrum, więc trzeba wyszykowac brygadę :)

Foxiku ja mam Sabsimplex po Borku, bo nie.otworzyłam, ale lekarz nam odradził z racji aspartamu i innych slodzikow w tym zawartych. Nie wiadomo, jakie są skutki dalekosiężne, ale może ponoć powodować ADHD. Trochę o tym w necie czytałam i jakoś obawiam się tych kropli ;)
    Foxiu u L smoczek był 2 dni na topie, śmiałam się, że brst nie chciał ona nadrobi, ale znowu go nie chce ;) nie zmuszam, będę się cieszyć z drugiego bezsmoczkowego dziecka.
    ja i tak nic mu nie podaję bez konsultacji z lekarzem - trochę się boję, ewentualnie espunisan spróbujemy jak probiotyk nie będzie pomagał :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula

nie nakrecaj sie za wczasu bo to ci nic nie da, tylko psychicznie, zle to znoesiesz. Kochana cewnik-balonik to nic strasznego ! Tez 4 lata temu mialam go zakladanego i tylko chodzisz i go pociagasz zeby sie zrobilo rozwarcie a jak juz wypadnie to idziesz do poloznej i mlwisz ze wypadl wtedy biora cie na fotel i sprawdzaja czy cos sie posunelo, jesli nie to dostajesz dozylnie oksytocyne co kilka godzin i tak samo obserwuja, ja oksy dostawalam przez 3 dni i dopiero po tym czasie w nocy o 2.30 odeszly mi wody a przedtem od 19 nie regularne skurcz.. Takze nie boj sie naprawde fo nie jest nic strasznego tak jak wszyscy to mowi, zobaczysz. Najwazniejsze to WSPOLPRACOWAC i dobrzesie nastawic a reszta sama pojdzie. Trzymam kciukii, sciskam dawaj znac !!!! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero wstalam po raz drugi dzis :D mowie zrobie sobie drzemke i prosze od 7 rano do 10 nie zla drzemka :) ale to dobrze zaraz zjem 2 sniadanie i zabieram sie za robienie obiadu dzisiaj zurek ugotuje :) a jak to zrobie to bede sie szykowac do lekarza bo do 14 czas momemt zleci tak naprawde :)

• Darusia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:19

kamciaelcia, AJrin, nick nieaktualny, mmargol, LewandowskaAnna, nick nieaktualny, pestka lubią tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
‹‹ 2255 2256 2257 2258 2259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ