X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 15:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, nam lekarka mówiła, żeby zrobić więcej i niech je ile chce, ale zauważyłam że mój ma taki odruch ssanie, że co mu do pyszczka nie wsadzić to już dulda o.O w szpitalu mówili, że pewnie wiecznie głodny, a on musi dostać albo smoczka, albo pieluszkę, o zgrozo ostatnio jak go za rączką trzymałam to moją rękę chciał sobie włożyć :D oby za kciuka się nie brał :/
    a je łapczliwie, rzuca się na butlę, jakby tydzień nie jadł, choć obalenie butli zajmuje mu ok 20-30 minut, bo robię mu 2-3 przerwy. Raz mi się krztusić zaczął :( sytuacja opanowana, mam wrażenie że to najbardziej niepokojące czasy w moim życiu

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab1694c9d379.jpg

O taką kolacyjka byla
    na bogato, ja na położniczym potrafiłam dostać dwie kromki i jajko, lub suche bułki i dwa plasterki mortadeli :) nigdy nie dostałyśmy na kolację żadnych warzyw.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    nasz tez łapczywy przez pierwszą połowę karmienia :) zje jakies 30ml, kaszlnie raz lub 2-musi być wtedy bekanko-dojada :)
    ale też mam wrażenie , ze gdyby dostał 100mł, z zachłanności zjadłby 100 :D a potem ulewanie :D

i pomysleć , ze w szpitalu po niby cycu(bo tak u mnie to wygladało :D ) dokarmiany był 15ml, potem 30 ml, a na wyjściu 40 ml :) brzuszek rósł :D

a smok - ku mojemu smutkowi - obok musi być :( tylko w nocy go nie potrzebuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, mój podulda chwilę i wypluwa, czasem się awanturuje, czasem grzecznie śpi. Mam wrażenie że jest za duży na jego małą buzię, ale jakoś sobie radzi :D będę musiała jakieś porządniejsze kupić, bo ten jest niby do 2 m-ca.

póki co czas na poranną dawkę szałwi - idę zaparzać zioła :D

http://iv.pl/images/27369961723649548662.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 09:45

kamciaelcia, AJrin, Ksosia, alinka, Broszka, Sabina, bbeczka91, marta258, LewandowskaAnna, bisacz, Dariah lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    a wiesz co ja na czapke zawsze odp :) ?
    a pani w taka pogodę czapki nie założyła ???sasiadki zatykało

Jotc, bbeczka91, LewandowskaAnna lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    a smoczek mam z lovi i jakoś mały zassał
    ten z aventu (0-2m.) jest jakby dłuższy i nie zawsze mu pasuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy z MAM http://sklep.mambaby.pl/produkty_smoczki_0-2_miesiaca_mam_start.html i jeden schowany z canpola, jakiś najtańszy, który kupiłam w ciąży na wypadek gdyby był potrzebny, ale widzę że nie bardzo mu spasuje :)

ja czapkę zakładam, bo u nas z gór wieje o.O

Młody znowu takie odgłosy z siebie wydaje, że nie wiem o co chodzi :/
    ale śpi dalej, najprawdopodobniej chciał się wykopać z kocyka, w nocy pewnie go niepotrzebnie czasem wybudzam przez te marudzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 09:55

• AJrin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem kto sie wysypia za mas 3 w tym domu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b9231fe90dd.jpg

mysza0406, Jotc, bbeczka91, marta258, A_n_k_a_80, Dariah lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Znowu ja. Tym razem chyba wywołają. Jeszcze czekam na lekarza, mam nadzieję, że tym razem przyjdzie. Ale mowili cos o cewniku. Cholera czyli ten balonik, ktorego ja strasznie nie chcialam:/ pewnie spotka mnie wszystko co najgorsze balonik, oksytocyna, przebicie pecherza, a na final krwotok;(

• Sophia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,
    Ja bardzo bym chciała jeszcze przed porodem wybrać się na depilacje bikini ale mogę się z czasem nie wyrobić. Muszę pomyśleć nad zaplanowaniem przyszłego tygodnia to może wszystko uda się zorganizować. Jak na razie muszę pomyśleć o zmyciu paznokci bo jak córka nie zechcę czekać do terminu to będę na porodówce szukać zmywacza.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    z canpola i Emilka nie chciała :) mam nadal jeden nowy różowy :D

a lovi moge od ręki niemal wszedzie kupić
    ale mam nadzieje ze dyduś w odstawkę w jakimś stopniu pójdzie (sporadycznie jak u małej)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla oby nie taki scenariusz nawet tak nie myśl. Życzę aby poszło szybko sama noe wiem co jest najlepsze bo slyszalam ze oksyroxyna nie taka fajna i ze przebicie pecherza najlepsze opinoa bratowej. Koleżanka rodzaca w kwietniu miala podana oksy tylko i jak nie poszlo a u niej nic a noc nie dało zrobili jej cc i nie meczyli. Wiec oby i Ciebie tam nie meczyli 3mam się.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.
    Magdziulla, mysl pozytywnie, musi byc dobrze, trzymamy kciuki, zeby wszystko poszlo sprawnie i zebys mogla dzis tulic malenstwo :)

Ja wczoraj namowilam meza na balsamowanie i pol nocy bolal mnie brzuch jak na okres. Cieszylam sie, ale potem sie wyciszylo i na razie jest spokoj.

Nie wiem, czy to faktycznie pomaga, ale dzis znow wybiore sie na jakis dluzszy spacer, pogoda w sam raz.

Macioszyczka, jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 10:01

• Sophia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Magdziulla oby nie taki scenariusz nawet tak nie myśl. Życzę aby poszło szybko sama noe wiem co jest najlepsze bo slyszalam ze oksyroxyna nie taka fajna i ze przebicie pecherza najlepsze opinoa bratowej. Koleżanka rodzaca w kwietniu miala podana oksy tylko i jak nie poszlo a u niej nic a noc nie dało zrobili jej cc i nie meczyli. Wiec oby i Ciebie tam nie meczyli 3mam się.
    Każdemu sprawdza się coś innego. Na szczęście nasze porody będą super przyjemne.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) Młody szaleje, Liwia śpi, a mata je śniadanko i pije kawkę :)
    Zaraz lecę pozalatwiac jeszcze sprawy w centrum, więc trzeba wyszykowac brygadę :)

Foxiku ja mam Sabsimplex po Borku, bo nie.otworzyłam, ale lekarz nam odradził z racji aspartamu i innych slodzikow w tym zawartych. Nie wiadomo, jakie są skutki dalekosiężne, ale może ponoć powodować ADHD. Trochę o tym w necie czytałam i jakoś obawiam się tych kropli ;)
    Foxiu u L smoczek był 2 dni na topie, śmiałam się, że brst nie chciał ona nadrobi, ale znowu go nie chce ;) nie zmuszam, będę się cieszyć z drugiego bezsmoczkowego dziecka.

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Witam się :) Młody szaleje, Liwia śpi, a mata je śniadanko i pije kawkę :)
    Zaraz lecę pozalatwiac jeszcze sprawy w centrum, więc trzeba wyszykowac brygadę :)

Foxiku ja mam Sabsimplex po Borku, bo nie.otworzyłam, ale lekarz nam odradził z racji aspartamu i innych slodzikow w tym zawartych. Nie wiadomo, jakie są skutki dalekosiężne, ale może ponoć powodować ADHD. Trochę o tym w necie czytałam i jakoś obawiam się tych kropli ;)
    Foxiu u L smoczek był 2 dni na topie, śmiałam się, że brst nie chciał ona nadrobi, ale znowu go nie chce ;) nie zmuszam, będę się cieszyć z drugiego bezsmoczkowego dziecka.
    ja i tak nic mu nie podaję bez konsultacji z lekarzem - trochę się boję, ewentualnie espunisan spróbujemy jak probiotyk nie będzie pomagał :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula

nie nakrecaj sie za wczasu bo to ci nic nie da, tylko psychicznie, zle to znoesiesz. Kochana cewnik-balonik to nic strasznego ! Tez 4 lata temu mialam go zakladanego i tylko chodzisz i go pociagasz zeby sie zrobilo rozwarcie a jak juz wypadnie to idziesz do poloznej i mlwisz ze wypadl wtedy biora cie na fotel i sprawdzaja czy cos sie posunelo, jesli nie to dostajesz dozylnie oksytocyne co kilka godzin i tak samo obserwuja, ja oksy dostawalam przez 3 dni i dopiero po tym czasie w nocy o 2.30 odeszly mi wody a przedtem od 19 nie regularne skurcz.. Takze nie boj sie naprawde fo nie jest nic strasznego tak jak wszyscy to mowi, zobaczysz. Najwazniejsze to WSPOLPRACOWAC i dobrzesie nastawic a reszta sama pojdzie. Trzymam kciukii, sciskam dawaj znac !!!! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero wstalam po raz drugi dzis :D mowie zrobie sobie drzemke i prosze od 7 rano do 10 nie zla drzemka :) ale to dobrze zaraz zjem 2 sniadanie i zabieram sie za robienie obiadu dzisiaj zurek ugotuje :) a jak to zrobie to bede sie szykowac do lekarza bo do 14 czas momemt zleci tak naprawde :)

• Darusia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:19

kamciaelcia, AJrin, Sabina, mmargol, LewandowskaAnna, bisacz, pestka lubią tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
‹‹ 2255 2256 2257 2258 2259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ