X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, w dzień się budzi co 3 godz. :P

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    wiem, co masz na myśli z tym grzeszeniem :) z Emilka tez wstawanie najpierw o 9, potem o 8, potem matka przy godz. 7 zaczela narzekać, więc córcia zrobiła niespodziankę wstając juz o 6 :D
    w nocy moge wstawać, ale jak przychodzi godz 6 to ja nieprzytomna :D czyzby nocna praca nadal we mnie tkwi ? w nocy nie problem a o 6 szłam spać ...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co? wczoraj wypiłam piwo :) mojego kochanego redsa jabłkowego :) i? fuj!jaki gorzki!jaki niedobry!chetnie cukru i soku bym dodała :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja tak naprawdę nie wiem ile on teraz wazy. Ostatnie USG miałam 36+4 i było 3kg. Pózniej już podobno nie było sensu robić, chociaz chciałam zapłacić, ale ponoć błąd moze byc tak duży, ze USG jest niewiarygodne. Wiec nie wiem ile Adasio bedzie miał wagi. Po siatce centylowej, to powinien miec troche ponad 4kg, ale moj brzuch rośnie dość zawrotnie i waga tez, a i Adaś przyspieszył pod koniec ciazy, bo wcześniej był średniakiem, zawsze dokładnie w połowie wykresu :)
    Komentarz mojej ginekolog był taki, ze z jej doświadczenia wynika, ze kobiety zazwyczaj rodzą dzieci odpowiednie do ich budowy. Ja sie o CC kłócić nie będę, choć u mnie mogę na życzenie. Po prostu wole SN. A jak Adaś nie bedzie kooperować, to zrobimy i już. Planuje wziąć przeciwbólowe a potem epidural, wiec CC bedzie hop siup i po krzyku ;). Jakoś mnie to nie stresuje. Moze dziwna jestem :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Aż parskałam śmiechem, wiesz że usłyszałam to samo od mojej byłej gin? Baa ona podważyła zdanie innych lekarzy którzy powiedzieli że te wody mi odechodziły od 25tc. A ja jej i jej mężowi się już skarżyłam że coś jest nie tak.A oni twierdzili że to moje upławy.. taa a 5 tygodni później rodzę. Wody płodowe przedterminem nie odchodzą bo tak.. zawszę jest jakiś powód ale lekarze tacy jak twoja i moja olewają i nawet nie chcą szukać przyczyny. Ja na szczęście znalazłam dobrego lekarza teraz który chciał znaleźć przyczynę i ja znalazł. No i umiał mnie uspokoić.
    dokładnie, ja do dziś nie wiem czy to przez bakterie, czy anemia czy stres związany z sytuacją rodzinną (dwa dni przed porodem u moich rodziców był pożar i mój brat był zupełnie sam w mieszkaniu), ale było minęło... mamy Małego już po drugiej stronie

Osz kurcze... Mały przydzwonił tak o szczebelki, że w płacz, ja się wystraszyłam nie na żarty, ale przytuliłam, położyłam obok i chyba śpi dalej...może jednak będę musiała zainwestować w ochraniacz? :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o dziwo nawet spalam az niemozliwe...hmmm po 0.00 usnelamdwa razy wstalam siusiu i spa, am do teraz..az niemozliwe :)

#
    ssabina

daj znac co i jak u ciebie :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia - mocno zacisniete kciuki ode mnie :). Na pewno wszystko bedzie super w porzadeczku :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    dokładnie, ja do dziś nie wiem czy to przez bakterie, czy anemia czy stres związany z sytuacją rodzinną (dwa dni przed porodem u moich rodziców był pożar i mój brat był zupełnie sam w mieszkaniu), ale było minęło... mamy Małego już po drugiej stronie

Prawda że młody jest na świecie urodził się i oprócz małej wagi nic mu nie jest. Ale pewnie żal zostanie. Ja mam mega żal do mojej gin, jakby odpukać coś z córą było nie tak pewnie bym się sądziła o zaniedbanie. Jeżeli kiedyś będziesz chciała mieć drugie dzieciątko znajdz dobrego lekarza i żeby Cię przebadał od góry do dołu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam jakies bezgranicznie ilosci przezroczystego sluzu :/

P.s tak w ogole to 11.09 wg OM przhpadla u mnie ciaza donoszona bo minal 37 tc :) a wg usg tk j6tro zaczne 37 tc :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki, minęła północ, idę spac. Adaś cos zaczął sie kręcić przy szyjce i kłuje - moze chce sie chłopak wydostać? ;).

stardust87 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, no nie jestem pewna czy wszystko jest w porządku :(
    ale może to tylko zły okres przejściowy?

a ona jeszcze kazała mi w styczniu przyjść na kontrolną cytologię,
    no jasne, już do niej pędzę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 09:10

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, dopiero zauważyłam różnice wagową miedzy Pucusiem a Calineczką! Ale, najważniejsze, ze córcia zdrowa :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    39t to sobie fotkę zapodalam, a co... ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/997d822819db.jpg

Behemottka, agatia, kamciaelcia, alinka, żabka04, AJrin, marta258, Anulka01, mk83 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust - fajny, zgrabniutki brzusio :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, no nie jestem pewna czy wszystko jest w porządku :(
    ale może to tylko zły okres przejściowy?

a ona jeszcze kazała mi w styczniu przyjść na kontrolną cytologię,
    no jasne, już do niej pędzę :D

No ale macie pewnie masę wizyt kontrolnych? Na pewno wszystko będzie dobrze, wcześniaki są silne na prawdę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Angela, dopiero zauważyłam różnice wagową miedzy Pucusiem a Calineczką! Ale, najważniejsze, ze córcia zdrowa :)

Ale wiesz że już nie pamiętam że ona była taka malusia? Obwód głowy Kuby wynosił 38 a jej 31, waga to już w ogóle różnica. A jak na niego patrzę to wydaje mi się taki malutki :P

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    No ale macie pewnie masę wizyt kontrolnych? Na pewno wszystko będzie dobrze, wcześniaki są silne na prawdę.
    mieliśmy na początku, teraz następną dopiero przy szczepieniach 22.09.
    W szpitalu mówili też coś o specjalistycznych poradniach dla wcześniaków i neurologu, ale żadnego skierowania w naszej przychodni nie dostaliśmy. Pediatra stwierdziła, że jak będzie potrzeba to wystawi, ale coś czuję że będzie trzeba coś prywatnie myśleć. Cały ten NFZ to porażka, na głupie usg brzuszka nie da się zapisać, bo nikt nie odbiera, męża tam pogonię, bo tą powiększoną miedniczkę trzeba skontrolować :/

Jeśli chodzi o różnicę w dzieciach, to ja widziałam ją w szpitalu, bo leżałam z dziewczynami, których dzieci ważyły ponad 4 kg.

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ale super zgrabny brzusio :-D

Angela u mnie różnica mniejsza między dzieciakami bo 500g, ale Liw też mi się wydaje malutka, więc zastanawiam się jak mały był jej braciszek ;)
    U Was to różnica ogromniasta, to już s ogóle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilę, bo chce się przespać. Karol urodził się o 6.40, ważył 4580 gram i ma 62 cm.
    Poród fizjologiczny, siłami natury. Jestem nacieta bo chyba by nie wyszedł.
    Jestem taka szczęśliwa, mąż też :)
    Odezwę się jak trochę odsapne

Little Red Fox, stardust87, Angela89, Behemottka, haneczka, kamciaelcia, Lusia_M, agatia, alinka, żabka04, AJrin, bbeczka91, Bratek, Magdziulla, violett, marta258, Anulka01, Broszka, mk83, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, gratuluję! Całkiem konkretny ten Wasz Karolek :) dużo zdrówka :)

‹‹ 2422 2423 2424 2425 2426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ