WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
angela
wiem, co masz na myśli z tym grzeszeniemz Emilka tez wstawanie najpierw o 9, potem o 8, potem matka przy godz. 7 zaczela narzekać, więc córcia zrobiła niespodziankę wstając juz o 6
w nocy moge wstawać, ale jak przychodzi godz 6 to ja nieprzytomnaczyzby nocna praca nadal we mnie tkwi ? w nocy nie problem a o 6 szłam spać ...
-
Anulka ja tak naprawdę nie wiem ile on teraz wazy. Ostatnie USG miałam 36+4 i było 3kg. Pózniej już podobno nie było sensu robić, chociaz chciałam zapłacić, ale ponoć błąd moze byc tak duży, ze USG jest niewiarygodne. Wiec nie wiem ile Adasio bedzie miał wagi. Po siatce centylowej, to powinien miec troche ponad 4kg, ale moj brzuch rośnie dość zawrotnie i waga tez, a i Adaś przyspieszył pod koniec ciazy, bo wcześniej był średniakiem, zawsze dokładnie w połowie wykresu
Komentarz mojej ginekolog był taki, ze z jej doświadczenia wynika, ze kobiety zazwyczaj rodzą dzieci odpowiednie do ich budowy. Ja sie o CC kłócić nie będę, choć u mnie mogę na życzenie. Po prostu wole SN. A jak Adaś nie bedzie kooperować, to zrobimy i już. Planuje wziąć przeciwbólowe a potem epidural, wiec CC bedzie hop siup i po krzyku. Jakoś mnie to nie stresuje. Moze dziwna jestem
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Aż parskałam śmiechem, wiesz że usłyszałam to samo od mojej byłej gin? Baa ona podważyła zdanie innych lekarzy którzy powiedzieli że te wody mi odechodziły od 25tc. A ja jej i jej mężowi się już skarżyłam że coś jest nie tak.A oni twierdzili że to moje upławy.. taa a 5 tygodni później rodzę. Wody płodowe przedterminem nie odchodzą bo tak.. zawszę jest jakiś powód ale lekarze tacy jak twoja i moja olewają i nawet nie chcą szukać przyczyny. Ja na szczęście znalazłam dobrego lekarza teraz który chciał znaleźć przyczynę i ja znalazł. No i umiał mnie uspokoić.
Osz kurcze... Mały przydzwonił tak o szczebelki, że w płacz, ja się wystraszyłam nie na żarty, ale przytuliłam, położyłam obok i chyba śpi dalej...może jednak będę musiała zainwestować w ochraniacz? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:dokładnie, ja do dziś nie wiem czy to przez bakterie, czy anemia czy stres związany z sytuacją rodzinną (dwa dni przed porodem u moich rodziców był pożar i mój brat był zupełnie sam w mieszkaniu), ale było minęło... mamy Małego już po drugiej stronie
Prawda że młody jest na świecie urodził się i oprócz małej wagi nic mu nie jest. Ale pewnie żal zostanie. Ja mam mega żal do mojej gin, jakby odpukać coś z córą było nie tak pewnie bym się sądziła o zaniedbanie. Jeżeli kiedyś będziesz chciała mieć drugie dzieciątko znajdz dobrego lekarza i żeby Cię przebadał od góry do dołu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela, no nie jestem pewna czy wszystko jest w porządku
ale może to tylko zły okres przejściowy?
a ona jeszcze kazała mi w styczniu przyjść na kontrolną cytologię,
no jasne, już do niej pędzęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 09:10
-
39t to sobie fotkę zapodalam, a co...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/997d822819db.jpgBehemottka, agatia, kamciaelcia, alinka, żabka04, AJrin, marta258, Anulka01, mk83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:Angela, no nie jestem pewna czy wszystko jest w porządku
ale może to tylko zły okres przejściowy?
a ona jeszcze kazała mi w styczniu przyjść na kontrolną cytologię,
no jasne, już do niej pędzę
No ale macie pewnie masę wizyt kontrolnych? Na pewno wszystko będzie dobrze, wcześniaki są silne na prawdę. -
nick nieaktualnyBehemottka wrote:Angela, dopiero zauważyłam różnice wagową miedzy Pucusiem a Calineczką! Ale, najważniejsze, ze córcia zdrowa
Ale wiesz że już nie pamiętam że ona była taka malusia? Obwód głowy Kuby wynosił 38 a jej 31, waga to już w ogóle różnica. A jak na niego patrzę to wydaje mi się taki malutkiBehemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:No ale macie pewnie masę wizyt kontrolnych? Na pewno wszystko będzie dobrze, wcześniaki są silne na prawdę.
W szpitalu mówili też coś o specjalistycznych poradniach dla wcześniaków i neurologu, ale żadnego skierowania w naszej przychodni nie dostaliśmy. Pediatra stwierdziła, że jak będzie potrzeba to wystawi, ale coś czuję że będzie trzeba coś prywatnie myśleć. Cały ten NFZ to porażka, na głupie usg brzuszka nie da się zapisać, bo nikt nie odbiera, męża tam pogonię, bo tą powiększoną miedniczkę trzeba skontrolować
Jeśli chodzi o różnicę w dzieciach, to ja widziałam ją w szpitalu, bo leżałam z dziewczynami, których dzieci ważyły ponad 4 kg. -
Stardust ale super zgrabny brzusio
Angela u mnie różnica mniejsza między dzieciakami bo 500g, ale Liw też mi się wydaje malutka, więc zastanawiam się jak mały był jej braciszek
U Was to różnica ogromniasta, to już s ogóle.
stardust87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tylko na chwilę, bo chce się przespać. Karol urodził się o 6.40, ważył 4580 gram i ma 62 cm.
Poród fizjologiczny, siłami natury. Jestem nacieta bo chyba by nie wyszedł.
Jestem taka szczęśliwa, mąż też
Odezwę się jak trochę odsapneLittle Red Fox, stardust87, Angela89, Behemottka, haneczka, kamciaelcia, Lusia_M, agatia, alinka, żabka04, AJrin, bbeczka91, Bratek, Magdziulla, violett, marta258, Anulka01, Broszka, mk83, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny