X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, gratulacje! I super szybko poszło! :)

Justyna_89 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina

gratulacje!!! Kurde to kawal chlopa urodzilas, podziwiam bo taka waga to juz powinni ci cesarke robic u nas powyzej 4 kg dzieci jak maja to robia cc. Super !! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja tylko na chwilę, bo chce się przespać. Karol urodził się o 6.40, ważył 4580 gram i ma 62 cm.
    Poród fizjologiczny, siłami natury. Jestem nacieta bo chyba by nie wyszedł.
    Jestem taka szczęśliwa, mąż też :)
    Odezwę się jak trochę odsapne
    Fiu fiu piękna waga, koleżanka pod koniec sierpnia też urodziła takiego klocuszka i również SN :) Gratulacje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki :)
    Na pierwszej stronce trochę przybyło szczęśliwych Mamusiek :) Gratulacje

Ja się ostatnio mało udzielam, bo wypełniam ostatnie zadania przed porodem :)

Między innymi muszę zorganizować 2 urodzinki córeczki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mieliśmy na początku, teraz następną dopiero przy szczepieniach 22.09.
    W szpitalu mówili też coś o specjalistycznych poradniach dla wcześniaków i neurologu, ale żadnego skierowania w naszej przychodni nie dostaliśmy. Pediatra stwierdziła, że jak będzie potrzeba to wystawi, ale coś czuję że będzie trzeba coś prywatnie myśleć. Cały ten NFZ to porażka, na głupie usg brzuszka nie da się zapisać, bo nikt nie odbiera, męża tam pogonię, bo tą powiększoną miedniczkę trzeba skontrolować :/

Jeśli chodzi o różnicę w dzieciach, to ja widziałam ją w szpitalu, bo leżałam z dziewczynami, których dzieci ważyły ponad 4 kg.
    Powiem Ci że jestem zdzwiona bo według mnie pod kontrolą poradni dla wcześniaków powinniście być a tam by was pokierowali jakby była potrzeba dalej. Moja mała jest z 30tc więc ona miała masę kontroli ale wszystko przez to że trochę na OIOMie się należała. Trzeba być dobrej myśli że pediatra jak stwierdzi że trzeba to wypisze skierowanie. Ale Ty jak ci intuicja podpowiada to żądaj skierowań.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, gratulacje !!! Ale szybciutko :) :). Niech żyją klusiowe bobaski!!! Ja już chce mojego :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja tylko na chwilę, bo chce się przespać. Karol urodził się o 6.40, ważył 4580 gram i ma 62 cm.
    Poród fizjologiczny, siłami natury. Jestem nacieta bo chyba by nie wyszedł.
    Jestem taka szczęśliwa, mąż też :)
    Odezwę się jak trochę odsapne

Wow, poród ekspresowy! 3 godziny? :D Gratuluję mamusi i zdrówka Wam życzę. :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    mega gratulacje dla mega mamusi za urodzenie mega synusia :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, nasz babsztyl był zdziwiony, że potrzebujemy skierowanie na usg brzuszka, no bo przecież dużo niemowlaków ma powiększone miedniczki. Daję jej ostatnią szansę 22. jak nie.. to przecież raz w roku można zmienić przychodnie. A czego się mogę spodziewać po tej poradni dla wcześniaków?

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiu to dziwne no my przy B ur 36+4 mieliśmy obowiązek przez rok być pod kontrolą poradni neonatologicznej i neurologa. Poradnia neonatologiczna nas po pół roku "spławiła". Gdybym wiedziała już wtedy o chorobie genetycznej nie dałabym się odesłać.

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka ogromne gratulacje i szacun, że dałaś radę urodzić sn tak dorodnego synka :-D

Foxiu u na zmienialam z B przychodnie 2 razy za Free.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

przychodnie mozna zmienic 3 razy w roku z tego co sie orientuje

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzana sprawa, ratunku...

Mam od rana spora ilosc sluzu mleczno bialy i teraz na papieprze zauwzylam jakas delikatna brunatna powiate !! Co to jest,,. Mam nadzieje ze to tylko jednorazowo :/

• haneczka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałam jeszcze sobie od rana drugi raz i czekam na chlup a tu nadal nic. Ale podobno każda ciąża jest inna. :P

No i widać nikt nie kibicuje, więc Tomek odpuszcza. :P Nie da się ukryć, że obóz oczekujących i dopingujących znacznie się skurczył NOMEN OMEN.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Podejrzana sprawa, ratunku...

Mam od rana spora ilosc sluzu mleczno bialy i teraz na papieprze zauwzylam jakas delikatna brunatna powiate !! Co to jest,,. Mam nadzieje ze to tylko jednorazowo :/
    Może szyjka się skraca i naczynka krwionośne pękają? No mi odpadł czop dzisiaj, więc siadaj też na ręczniku i rodzimy dziś razem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak trzy razy to spoko. Ja zmieniałam kilka lat temu i wtedy można było tylko raz albo przynajmniej tak twierdziły panie "w okienku". Agatia, ja też się boję o swoją chorobę genetyczną, ale odpukać póki co jest cisza. Dlatego też nie chcę więcej dzieci, bo pojawia się ona w naszej rodzinie tylko u dziewczynek, więc tak jak pragnęłam chłopca tak się udało. Jak potwierdzili mi płeć w ciąży to tylko odetchnęłam z ulgą. Z następnej wizyty nie wyjdę bez odpowiednich skierowań :/ ale czuję że kolejki na NFZ są tak potężne, że będzie trzeba kombinować. A ja znowu wyjdę na przewrażliwioną matkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania

Ale powiem ci ze az sie wystraszylam, chociaz moje dziecko to ma jeszcse czas wg om mamy 38 tc (37+2) wg usg jutro bedzie 37 tc (36+0) a ktorym terminem maly sie bedzie sugerowac to nie wiem o.O no w razie co to sobie da rade ale mam nadzieje ze to falszywy alarm...chociaż czuje go bardzo nisko wrecz jakmby w pachwinach mi grzebal

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina gratulacje!! Całkiem spory ten wasz synek się w brzuszku ukrywał :)

Haneczka ja oczywiście trzymam kciuki żeby coś ruszyło, ale jak tak wszystkie porodzicie dzisiaj to co ze mną? :)

Stardust śliczny brzuszek, jaki zgrabniutki :)

haneczka, stardust87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dodatku mam parcie na 2 :/ polozylam sie i leze nic dzis nie robie i chyba zaczne zaraz koszule pakowac na w razie w ... a sluzu to mam morze....

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka

spkojnie ja sie do porodu nie wybieram jeszcze :) mam nadzieje tylko ze to falszywy alarm z tym "brazem" na papierze. Chociaz przy drugiej ciazy to wszystko mosliwe ale ja tam sie nie nastawiam ;)

‹‹ 2423 2424 2425 2426 2427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ